Ako riešiť kolegyňu, ktorá rozdáva moje číslo kvôli pracovným referenciám?
Za posledný mesiac mi už dvakrát volali z firiem, kam sa hlásila bývalá kolegyňa. Nikdy sa ma nespýtala, či ma môže uviesť, a navyše som jej nebola nadriadená, iba sme sedeli v jednej kancelárii.
Nechcem jej pokaziť šancu na prácu, ale ani ďalej dvíhať cudzie telefonáty a hodnotiť niekoho výkon. Napísali by ste jej to priamo alebo pri ďalšom telefonáte len povedali, že referenciu poskytnúť nemôžete? Nechcem jej uškodiť, ale tiež mi to nepríde úplne fér.
povedala by som jej to v rychlej smske, ze som mala niekolko telefonatov od novych zamestnavatelov. Nakolko si nebola nadriadena, nie je spravne aby si davala referencie... Za pochopenie podakuj a koniec... chapem ze jej nechces poskodit ale co si povedala tym zamestnavatelom? Ze ste len sedeli v jednom office?
Neviem si predstaviť dávať referencie ako " len " kolegyna. To môže dať tč aj na kamošku a nech ju vychváli. Divné.
A napísala by som jej sms niečo v štýle ako píše vyššie
@katkaseiner
Celkom dobry navod, pretoze nova firma nema sancu overit, kam sa vlastne dovolala ... uvediete cislo kamosky, ta zahra sefku a vychvali vas.
povedala by som jej to v rychlej smske, ze som mala niekolko telefonatov od novych zamestnavatelov. Nakolko si nebola nadriadena, nie je spravne aby si davala referencie... Za pochopenie podakuj a koniec... chapem ze jej nechces poskodit ale co si povedala tym zamestnavatelom? Ze ste len sedeli v jednom office?
@katkaseiner Povedala som im len také všeobecné veci, že sme spolu vychádzali normálne a pôsobila spoľahlivo. Zároveň som však dodala, že som jej nebola nadriadená, takže jej pracovný výkon neviem poriadne hodnotiť. Nechcela som jej uškodiť, ale ďalšie podobné telefonáty už nechcem riešiť, preto jej asi napíšem.
@katkaseiner Povedala som im len také všeobecné veci, že sme spolu vychádzali normálne a pôsobila spoľahlivo. Zároveň som však dodala, že som jej nebola nadriadená, takže jej pracovný výkon neviem poriadne hodnotiť. Nechcela som jej uškodiť, ale ďalšie podobné telefonáty už nechcem riešiť, preto jej asi napíšem.
@anonym_autor Neupudlo by z Teba, ak by si dala referenciu.
ja by som im dala číslo na nadriadeného a nehovorila nič
@anonym_autor Neupudlo by z Teba, ak by si dala referenciu.
@anonym_1adfab a čo má povedať,že spolu kávičkovali a chodili spol na obedy? Ona nemá dať akú referenciu,sedeli vedľa seba v kancli.Referenciu má dať firma.Okrem toho je to od tej kolegyne chrapúnstvo,že rozdáva súkromné číslo kade tade.
napísala by som jej nech moje číslo cudzím ľuďom nedáva. Nech si kvôli práci uvádza číslo nadriadeného nie moje.
Zavolala by som jej a povedala, že ešte raz mi zavolá niekto a bude pýtať referenciu, tak jej dám takú referenciu, že ju uz nikdy nikde neprijmú. Aj keby som mala klamat od začiatku do konca.
normalne si otvor usta a povedz jej, ze si neprajes aby rozdavala tvoje tel. cislo bez tvojho zvolenia. Ze jej prajes dobru pracu ale referencie jej uvadzat nebudes. Nie si kompetentna sa vyjadrit k jej pracovnemu nasadeniu lebo nie si jej nadriadena a ked to este raz spravi tak jej das referenciu ale velmi negativnu co isto nechce tak nech s tym prestane.