icon

Ako riešiť nejasné pozvánky na porady?

11. aug 2026

Posledné týždne mi chodia pozvánky na porady len s názvom a časom, nič viac. Včera som až na dvoch poradách zistila, že som si mala dopredu niečo pripraviť.

Keď sa opýtam, čo sa bude riešiť, dostanem odpoveď, že si to povieme na porade. Chodíte na takéto meetingy automaticky, alebo si pýtate aspoň nejaké info dopredu? Mňa už fakt nebaví prísť na poradu a až tam zisťovať, čo som mala mať hotové.

kaktusik007
11. aug 2026

nelezis niekomu v zaludku a nechcu sa ta zbavit? vtedy sa robia taketo tahy, aby si sa znemoznila....

anonym_a09514
11. aug 2026

Ak sa má niečo pripraviť, tak je spomenuté v texte, tasky pre každého. Prípadne ak je nutné niečo špeci z jednej strany, ten kto nahadzuje meeting rozdelí úlohy medzi team.

autor
11. aug 2026
@kaktusik007

nelezis niekomu v zaludku a nechcu sa ta zbavit? vtedy sa robia taketo tahy, aby si sa znemoznila....

@kaktusik007 O ničom neviem :-/ Vidíš, toto mi nenapadlo, že je to naschvál.

petamich
11. aug 2026

Neposielam také a ani také neakceptujem, ak mi niekto nedá vopred vedieť, čo je predmetom a čo sa odo mňa očakavá a niekedy aj ja proaktívne zisťujem, ak to robí stále tá istá osoba, tak to s ňou aj riešim alebo proste neakceptnem. Toto zvyčajne bývajú tie najneproduktívnejšie stretnutia, lebo to skončí ako čistý freestyle 🤷‍♀️ u nás sú proste takí kolegovia, ktorí to robia, už sme im to xkrát hovorili. Ja často aj odpíšem na všetkých a vtedy veľakrát done 😅😵‍💫. Ale inak sme celkom poriadni.

anonym_7c3776
11. aug 2026

Ved ked ti pride pozvanka obratom sa spytaj niekoho kompetentneho. Nikdy by som neprisla len tak na poradu s nicim a ked dostanes odpoved ze sa tam dozvies tak potom na porade slusne jasne a priamo pred vsetkymi povedz preco nie si pripravena a aku odpoved si dostala ked si ziadala viac info. A tym slusne zhodis toho druheho cloveka pred vsetkymi a nie seba.

cyberk
11. aug 2026

Ani by ma nehlo sa ich zucastnit, tiez nechapem ako mozes ist na poradu, ked nevies o com ma byt. Si tam novacik? Toto by u seniora nepreslo 😂 keby chodim na kazdy meeting, co mi poslu, nemala by som cas ani na svoju robotu 😂

martinmmartin
11. aug 2026

priprav so tricko s potlacou "toto by sa dalo vybavit jednym emailom" a chod na porady

biba_18
11. aug 2026

to v akých firmách robíte? 😏

anonym_a69b8e
11. aug 2026

@anonym_autor obratom by som sa mailom (pisomne) pytala co sa odomna ocakava a v akom rozsahu. Nasledne by som oznamila kolko casu na to potrebujem. Ak som nemala info tak na porade po dotaze preco to nemam nachystane odpoved ze som ani na mailovy dotaz nedostala info.
Na druhej strane niekedy uz z agendy vyplyva co treba pripravit ak sa to tyka tvojej prace. Aspon zhruba sa treba vediet orientovat vo vlastnej agende

anonym_22078e
11. aug 2026

@anonym_autor moze to byt hladanie demona..kazdopadne chyba toho kto poradu zvolal.zaradila by som to az do bossingu.

anonym_f34d8a
12. aug 2026

Ak ti ju posle/preposle nadriadeny, tak by si mala ist. Inak ak netusis o com to bude, tak napis organizatorovi, o co ide a co sa od teba chce. Pripadne sa opytaj nadriadeneho ci tam mas ist. Neviem ako to u Vas funguje.

Samozrejme pozvanka by mala obsahovat informacie, aby bolo kazdemu jasne co sa bude riesit a pod. A ak chce aby niekto nieco odprezentoval ma to dat vediet dopredu