Donáška jedla z Boltu: Problémy s kuriérmi a riešenia
Ahojte, tak raz - dva krát do týždňa si objednávam obed z Boltu, vychádza mi tam jedlo s polievkou na 5,50 eur, donášku mám zdarma. Tak keď pracujem z domu a idem z meetingu na meeting, tak si objednám. Ale stáva mi v poslednej dobe, že mi stále volajú kuriéri, aby som išla dole po jedlo. Keď sa to stalo 1x, ok. druhý krát, tiež OK. Ale už ma to štve. Včera mi zase volá číslo. Už som nedvihla, len odpísala, že nemôžem hovoriť, že mám poradu. Napokon mi zazvonil kuriér a naštvatý mi podal jedlo medzi dverami. Podotýkam, že pred blokom je dostatok parkovacích miest a ja si platím bolt plus - teda donášku zdarma. Stalo sa vám to tiež? Chápem, že keď prší, nie je kde zaparkovať, tak je to pre neho komplikované, ale takto? A potom je kuriér nahnevaný. Ako to robíte vy? Chodíte dole pred blok?
@anonym_autor ja hneď do objednávky napíšem poschodie, meno na zvončeku a číslo bytu a poznamku že poprosim priniesť k dverám. Sem-tam s tym niekto má problém ale telefonicky mu vysvetlím že nemôžem ísť dole a vybavené. Ak je kuriér “urazený” je to jeho problém nie môj
@anonym_autor ja hneď do objednávky napíšem poschodie, meno na zvončeku a číslo bytu a poznamku že poprosim priniesť k dverám. Sem-tam s tym niekto má problém ale telefonicky mu vysvetlím že nemôžem ísť dole a vybavené. Ak je kuriér “urazený” je to jeho problém nie môj
@anonym_18d106 mám tam napísané v poznámke meno na zvončeku, poschodie, číslo dverí, a meno na dverách. A aj tak...
Mne este nikdy nedoniesli hore. A to som objednavala vo viacerych mestach aj mimo SK. Mne to pride samozrejme, zbehnut dole. O tom, ze mozu doniest hore som ani nepocula.
Ja vždy chodím dole, nikdy som si nedávala nič doniesť priamo ku dverám bytu... ale ak by som mala zadané doručenie ku dverám a uvedené všetko potrebné, tak by som to aj očakávala, keďže tam tá možnosť je
@anonym_autor
Ah, taka priviledge jaj, ze musi pisat na MK, kurieri zarabaju prd, a ty sa ides z toho po*rat ze by si zbehla dole👎👎
@anonym_18d106 mám tam napísané v poznámke meno na zvončeku, poschodie, číslo dverí, a meno na dverách. A aj tak...
@anonym_autor ja keďže pracujem ako Bolt kuriér ti to vysvetlím. Keď mi v appke vyskočí objednávka a příjmem ju mam stanovený čas dokedy musím jedlo doručiť. Aplikácia má sama upozorní či dani človek chce objednávku pred dvere alebo si príde pre ňu. Uvediem príklad vyhodí mi objednávku za 4€ a keď ju prijmem mám presne 15 minút sa dostaviť do restiky pre objednávku a stane sa,že ešte musím na ňu čakať. Preberieme objednávku potvrdím a vyrážam s jedlom. Mám cca 8 minut na to aby som prišla na určenú adresu. Lenže hoci mi appka ukazuje navigáciu kde daný človek býva ale koľko krát sa stane l,že ani aplikácia nevie rozlúštiť kde presne ten človek býva.ked som na mieste potvrdím v aplikácii že som tam a automaticky vytočí číslo volám že som tam. Buď ten človek príde alebo povie doneste mi to. Lenže ty sa nad tým rozčuľuje s lenže ak ja sa zdržím u teba o 4 minúty dlhšie idem do mínusu s časom také miesto 15 minút do doručenia jedla ukáže reálne,že som doručoval skoro 20 minút lebo som to musela vyniesť až pred dvere. Za mínusové minuty mi strhávajú peniazem takže z danej objednávky nedostanem 4 € ale iba 1,5€ lebo som to nedoručila načas lebo som to musela doručiť pred dvere a ja som tým stratila nie ty
@anonym_autor ja keďže pracujem ako Bolt kuriér ti to vysvetlím. Keď mi v appke vyskočí objednávka a příjmem ju mam stanovený čas dokedy musím jedlo doručiť. Aplikácia má sama upozorní či dani človek chce objednávku pred dvere alebo si príde pre ňu. Uvediem príklad vyhodí mi objednávku za 4€ a keď ju prijmem mám presne 15 minút sa dostaviť do restiky pre objednávku a stane sa,že ešte musím na ňu čakať. Preberieme objednávku potvrdím a vyrážam s jedlom. Mám cca 8 minut na to aby som prišla na určenú adresu. Lenže hoci mi appka ukazuje navigáciu kde daný človek býva ale koľko krát sa stane l,že ani aplikácia nevie rozlúštiť kde presne ten človek býva.ked som na mieste potvrdím v aplikácii že som tam a automaticky vytočí číslo volám že som tam. Buď ten človek príde alebo povie doneste mi to. Lenže ty sa nad tým rozčuľuje s lenže ak ja sa zdržím u teba o 4 minúty dlhšie idem do mínusu s časom také miesto 15 minút do doručenia jedla ukáže reálne,že som doručoval skoro 20 minút lebo som to musela vyniesť až pred dvere. Za mínusové minuty mi strhávajú peniazem takže z danej objednávky nedostanem 4 € ale iba 1,5€ lebo som to nedoručila načas lebo som to musela doručiť pred dvere a ja som tým stratila nie ty
@modrykolibrik tak to ma mrzí, ja si vždy objednávam dve jedlá, na obed a na večeru a spravidla v tom čase mam meeting, čiže keď mi zaklope na dvere, mám minútu hodiť sa do mute režimu a vyzdvihnúť jedlo a pripojiť sa späť na meeting. Objednávam si jedlo priamo k dverám.
@modrykolibrik tak to ma mrzí, ja si vždy objednávam dve jedlá, na obed a na večeru a spravidla v tom čase mam meeting, čiže keď mi zaklope na dvere, mám minútu hodiť sa do mute režimu a vyzdvihnúť jedlo a pripojiť sa späť na meeting. Objednávam si jedlo priamo k dverám.
@anonym_autor ak to tak máš není automaticky,že kuriér ti to donesie pred dvere. Ja osobne to tiež nenosím pred dvere. Není to moja povinnosť lebo to nemám ani zaplatené. Je to len moja dobrá vôľa či ti to donesiem alebo nie ale aj mi napíše dotyční správu či by som bola dobrá a doniesla mu to až k dverám bytu snažím sa to dodržiavať lebo dotyčný má potom hodnotia a ak získam plus skôr mi dajú objednavku. Keď tak skús to objednať skôr. Navyše ak bývaš v činžiaku kuriér sa tiež nemá ako dostať k tebe ak mu neotvoris ty sama.
@anonym_autor vždy si zoberiem jedlo, z pred bytovky, ešte ma ani nenapadlo si to dať vyniesť hore.
Po jedlo chodím-e vzdy pred bytovku.
Mne este nikdy nedoniesli hore. A to som objednavala vo viacerych mestach aj mimo SK. Mne to pride samozrejme, zbehnut dole. O tom, ze mozu doniest hore som ani nepocula.
@anonym_ad0eb3 tiež som tom nepočula.
Tak napísane to môže byť ale čo ak to nemajú zaplatene, vieš kolko sa nabehaju za par korun a ešte ich tlači čas....keď sa ti nepači neobjednavaj....im je šumak, že maš poradu.
@anonym_autor prikláňam sa skôr že to je skôr myslené ako ku prvým dverám ako to majú kuriéri že len po prvé . Takže vchod do bytovky

Máš v tej Bolt plus že donáška až ku dverám?