icon

Ako slušne odmietnuť kolegyni otázku o plate?

Včera o 17:10

včera sa ma už tretíkrát pýtala na výplatu a tentoraz už celkom priamo. ja jej konkrétnu sumu hovoriť nechcem, ale zakaždým to len nejako zahovorím a ona sa k tomu zasa vráti.

ako by ste jej slušne dali najavo, že toto si chcete nechať pre seba?

Strana
z2
crazy_cat_lady
Včera o 17:12

@anonym_autor vsak sa nevyhovaraj, jednoducho jej povedz, ze ju to nemusi zaujimat a ze sa o takychto veciach s nou nebudes bavit

anonym_d03352
Včera o 17:13

@anonym_autor O peniazoch sa bavim len s manzelom, bodka. Ak nemas manzela, tak si tam dosad co chces.

anonym_d73460
Včera o 17:13

Malo na to, že koľko mám pracovných povinností a veľa na to,aby mi to niektorí závideli.

januska12323
Včera o 17:15

Nezahovaraj ale povedz rovno, že ju to nemusí zaujímať.

anonym_41fb5c
Včera o 17:16

@anonym_autor ak mate rovnakú pozíciu, odkaz ju na zamestnávateľa, je povinný jej povedať tvoj plat.

anonym_7ecc8a
Včera o 17:20

Moze si to zistit uz u zamestnavatela,aby to mohla porovnat.

anonym_9b920c
Včera o 17:21

@anonym_autor
To nie je kolegyna to je primitivka

anonym_dbe635
Včera o 17:21
@anonym_41fb5c

@anonym_autor ak mate rovnakú pozíciu, odkaz ju na zamestnávateľa, je povinný jej povedať tvoj plat.

@anonym_41fb5c to fakt je povinný?

rozculena
Včera o 17:22

@anonym_autor odpovedz otázkou: A ty?

anonym_723827
Včera o 17:25
@anonym_9b920c

@anonym_autor

@anonym_9b920c ani nie, teraz po novom by muži aj ženy mali mat za rovnaký výkon prace rovnaku mzdu
U nás štatisticky majú muži vyššie mzdy ako ženy čo je smutne

anonym_f5918f
Včera o 17:35

@anonym_autor otoc to ma srandu, moj muz ma to naucil. On hovori, " to ti nemozem povedat je to prisne tajne" a smeje sa

anonym_c2eae7
Včera o 17:43

@anonym_autor ze si to chces nechat pre seba, psneboze, ja nechapem, preco ludia maju problem povedat veci tak, ako su..

namina
Včera o 17:43

Opýtaj sa zamestnavatela, ja som sa tiez opýtala, nakolko to uz je zamestnávateľ povinny dat vediet

anonym_b0165d
Včera o 17:48

Ja zase nechapem co za tajomstvo to je. Staci povedat sumu v hrubom a bodka. Neviem preco to chces tajit.

billy_jean
Včera o 17:52

Právo zamestnanca na informáciu o priemernej úrovni odmien sa týka kategórie zamestnancov vykonávajúcich rovnakú prácu alebo prácu rovnakej hodnoty, nie mzdy konkrétneho kolegu. Prvú informáciu podľa tohto ustanovenia poskytne zamestnávateľ za rok 2027 (prechodné ustanovenie § 18 ods. 2 hovorí, že informáciu podľa § 6 ods. 1 písm. b) poskytne zamestnávateľ prvýkrát za rok 2027).

anonym_dbe635
Včera o 17:55
@anonym_723827

@anonym_9b920c ani nie, teraz po novom by muži aj ženy mali mat za rovnaký výkon prace rovnaku mzdu
U nás štatisticky majú muži vyššie mzdy ako ženy čo je smutne

@anonym_723827 prečo smutné? Ved chlapi sú zivitelia rodiny.

anonym_7f9a26
Včera o 18:02
@anonym_dbe635

@anonym_dbe635 ako? Takže ženy majú za rovnakú prácu šuchať nohami?!

2691
Včera o 18:05
@anonym_9b920c

@anonym_autor

@anonym_9b920c pri čom? 😝

petamich
Včera o 18:07
@anonym_41fb5c

@anonym_41fb5c nie nie je povinny jej povedat kolegyni plat - je povinny jej povedat priemernu uroven odmenovania na rovnakej pozicii a za rovnaku pracu atd. ale urcite nie, ze Fero povedz mi kolko zaraba Zuzka a Fero povie 1542,-, tak ta nova smernica nefunguje

anonym_dbe635
Včera o 18:08
@anonym_7f9a26

@anonym_dbe635 ako? Takže ženy majú za rovnakú prácu šuchať nohami?!

@anonym_7f9a26 asi tak. Ty to aj tak nezmeníš. Ani ja.

anonym_38a73e
Včera o 18:09
@anonym_b0165d

Ja zase nechapem co za tajomstvo to je. Staci povedat sumu v hrubom a bodka. Neviem preco to chces tajit.

@anonym_b0165d preco by sa ktokolvek mal pytat na moj plat? nie nepovedala by som kolegyni kolko zarabam, nema absolutne pravo sa pytat taku otazku a ziadny pricetny clovek sa to ani neopyta

anonym_723827
Včera o 18:10
@anonym_dbe635

@anonym_dbe635 ako ktorí, niekde sú ti ktorí celu výplatu prepiju, pregemblia, minú na milenky, …..
Skús trochu otvoriť oci

anonym_7f9a26
Včera o 18:11
@anonym_dbe635

@anonym_7f9a26 asi tak. Ty to aj tak nezmeníš. Ani ja.

@anonym_dbe635 a to máš odkiaľ? Akože tebe by sa to páčilo ak robíte to isté, ale ten druhý dostáva viac ako ty a možno aj je menej aktívny a viac sa zašiva? Ale nie sú živitelia!

petamich
Včera o 18:12
@anonym_dbe635

@anonym_dbe635 a preco by zivitelom rodiny nemohla byt zena? chlapi su zivitelia rodiny aj preto, ze roky tu vladne rodovy stereopty, zeny su znevyhodnovane, diskriminovane, podcenovane. Pojem skleneny strop nevznikol len tak, staci sa pozriet kolko zien je v top manazmente vacsich a velkych firiem, nastastie sa to uz zacina menit. A ano je to velmi smutne, ze je fakt, ze zena dostava za tu istu pracu mensiu mzdu. Lebo chlap je zivitel rodiny? Ved to je absurdne, ako to suvisi?

tetapetra
Včera o 18:13

@anonym_autor slušne? Nepoviem

anonym_651e85
Včera o 18:16
@anonym_dbe635

@anonym_dbe635 a zeny nie su samozivitelky? A slobodni a bezdetni chlapi co? Ked uz ide o to, ze chlap zivi rodinu.
Ty si sa zabudol niekde v dvadsiatom storoci a este ja v patriarchate. Takuto kravinu mi povedal sef asi v r. 1995, ked som si pytala zvysenie platu, ze zenam nemoze, ze musi pridat chlapom, ti zivia rodiny. A zaklincoval to tym, ze mam manzela, nech ma zivi on. Ked som sa ho spytala, preco pridal aj starym mladencom ale ani jednej zene prskol mi, ze som mlada a drza a aj tak pojdem na matersku, tak co vlastne chcem.

marci9
Včera o 18:17

Odpovedala by som jej bez problému : "Nestaraj sa."

katkazatka
Včera o 18:19

Opýtaj sa jej : A k čomu to potrebuješ vedieť?

ivanakal
Včera o 18:28

Normalne. Nepoviem, bodka. Hovor jej dookola to iste a po case ju to prestane bavit.

anonym_93a14f
Včera o 18:31

@anonym_autor povedz jej s usmevom ze jej nepovies. Nic viac.

Strana
z2