icon

Ako zvládať konflikty s kolegami učiteľmi?

Dnes o 11:00

Nasa dcera navstevuje skolu, kde ucim. Je ziva, temperamentna, po mame. 😁 a tu nastava problem. Kolegyne sa mi na nu chodia stazovat. Je to neprijemna situacia, nakolko ja vychadzam s kazdym, ale na dieta si kydat nenecham. Boli sme v cpp, ma diag.poruchu pozornosti, co moje kolegyne neakceptuju, na novodobe dg neveria. Da sa toto ustat a nezblaznit sa z toho? A hlavne, nepokazit si vztahy v praci? Dcere vysvetlujem, dohovaram, denne sa bavime, ze nema vyrusovat. Ale ona 45min neobsedi. V odporucaniach ma, ze ju maju davat zotierat tabulu, pustat prejst sa na wc,.. aby zmenila polohu a priestor na chvilu, ale kolegyne to nedodrziavaju. Mam hlavu v smutku. Je to velmi neprijemna situacia. Avsak, stojim si za dcerou.

Strana
z3
anonym_3fa592
•
Dnes o 11:09

Ja osobne by som dieta zapisala do inej skoly. Samozrejme ak je to mozne. Ja som preto dala aj deti mimo skoly, kam chodil muz alebo ja. Nastastie s nimi v skole problemy nie su, ale ak by boli, tak by som ani svoje deti nedala na rovnaku skolu, ale v tomto pripade to ma benefity, kedze decka su dobre a sikovne. Zial, takto deti dostanu nalepku a inak sa na ne pozera. Bud porovnavaju s rodicmi, alebo so surodencami. Ty mas este o problem viac - kolegyniam sa nechce riesit problem, ked maju vo vedlajsej triede "generala" co to urcite vyriesi. Nerobi to dobre dietatu a ani pracovnym vztahom.
Ak nie je mozne dat dieta na inu skolu, razne by som kolegyniam povedala, ze ju maju brat ako cudzie dieta a chovat sa profesionalne. Ale ci to pomoze - obzvlast ak su starsie a maju zakonzervovane metody a postoje, je otazne.

biba_18
•
Dnes o 11:11

asi tak - iná škola ...
lebo ak by mi už len niekto povedal, že na novodobé diagnózy neverí - asi by som s ním nemala dobrý vzťah 😒

anonym_6af770
•
Dnes o 11:13

@anonym_autor pochybujem, že na ňu " kydajú". Evidentne vyrušuje a má problém s disciplínou, tak ťa o tom informujú, by som povedala. To nepovažujem za kydanie, to sú fakty a máš to aj potvrdené z CPP. Takže to netreba brať ako útok.
Ak tvoje kolegyne nevedia riešiť takéto dieťa podľa pokynov CPP, asi nie sú dobré a vhodné učiteľky a vtedy je na mieste zmeniť školu a upozorniť učiteľa, že treba očakávať takéto problémy a či vie s takým deckom pracovať. Teda zmeniť školu, aj keď, pri tejto diagnóze, môžeš aj tam čakať sťažnosti.

anonym_d4834d
•
Dnes o 11:15

@anonym_autor stare vyhorete ucky idu podla metod z minuleho storocia. S tym nic nenarobis, im sa nechce menit svoje metody a akceptuju len disciplinu podla pravitka.

euka210
•
Dnes o 11:15

@anonym_autor neverim, ze su niekde este ucitelky take blbe, poviem to rovno. Ked miesto dodrziavania usmerneni od psychologicky sa tebe stazuju.
Aky je dcera rocnik?
Ked sa nabuduce budu stazovat, tak sa ich opytaj, ci robia veci podla usmerneni, aby menej vyrusovala.

anonym_7c59e7
•
Dnes o 11:17

Pri niektorých príspevkoch by som privítala nazor druhej strany,aj ked to nie je možné,a tu tiež. Potom by to možno nebolo len o nadávaní na nemožné učiteľky.

anonym_6af770
•
Dnes o 11:17
@euka210

@anonym_autor neverim, ze su niekde este ucitelky take blbe, poviem to rovno. Ked miesto dodrziavania usmerneni od psychologicky sa tebe stazuju.
Aky je dcera rocnik?
Ked sa nabuduce budu stazovat, tak sa ich opytaj, ci robia veci podla usmerneni, aby menej vyrusovala.

@euka210 a veru sú a nie je ich málo, vlastná skúsenosť.

anonym_68ea25
•
Odpoveď bola odstránená
•
biba_18
•
Dnes o 11:18
@anonym_7c59e7

Pri niektorých príspevkoch by som privítala nazor druhej strany,aj ked to nie je možné,a tu tiež. Potom by to možno nebolo len o nadávaní na nemožné učiteľky.

@anonym_7c59e7 mám skúsenosť - a môžeš mi veriť - je to o učiteľkách ...

anonym_cac1c1
•
Dnes o 11:18

@anonym_autor velmi dobre poznam. ucitelia odmietaju respektovat nariadenie a namiesto toho, aby to urobili, tak sa chodia stazovat Tebe ako rodicovi.
mas moznosti:
- navhrnut, nech skusia respektovat odporucania- ak bude problem pretrvavat zmenit skolu
-zmenit skolu, ako pisu vyssie hned

tak ci onak- nebudu dobre vztahy, kedze oni 'neveria' na take diagnozy.

fakt, ale tiez je, ze s dietatom treba pracovat aj doma- rozpravat sa a zistit, ci ide o problem so sebaregulaciou z dovodu malo podnetneho prostredia, alebo dieta si pyta pozornost, lebo napr. nie je prijate kolektivom pocas prestavok.

anonym_6af770
•
Dnes o 11:19
@anonym_68ea25
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_68ea25 ADHD nie je mentálna retardacia. Deti s poruchou pozornosti a hyperaktivitou sú povinné zaraďované do bežných škôl, majú totiž intelekt v norme.

anonym_60898f
•
Dnes o 11:32

@anonym_autor ADHD tj. poruchy pozornosti vyprodukovala tato konzumna doba. My ako deti, husakove deti, sme sedeli pri Mrazikovi alebo Princezne so zlatou hviezdou 1,5h ako pribite. Lebo isiel 2x do roka, bez opakovania a nic sa nedalo pretacat ani zastavit, a nebola tam ziadna reklama kazdych 10min ani preblesky na produkty, ktore deti nutne musia mat lebo bez nich nie su in. Takze sediet 45min na hodine v skole pre nas bola malina. Dnesne deti su presytene podnetmi, nevedia cakat, nevedia sa skludnit, vsetko chcu, a chcu to hned. A rodicia im rychlo vyhoveju lebo chcu mat od nich svaty pokoj aby mohli nerusene scrolovat cez blbiny urcene pre dospelych.

anonym_6af770
•
Dnes o 11:35
@biba_18

@anonym_7c59e7 mám skúsenosť - a môžeš mi veriť - je to o učiteľkách ...

@biba_18 😁 mne povedala triedna učiteľka, inak vyštudovaný špeciálny pedagóg s doktorátom, že moje dieťa s ADHD a autizmom je nevychované a rozmaznané. 🤣🤣🤣. Čo už, ja ju chápem, ale nič s tým urobiť nemôžem, aj keď vychovávam od rána do večera. 😏

anonym_d4834d
•
Dnes o 11:36
@anonym_cac1c1

@anonym_autor velmi dobre poznam. ucitelia odmietaju respektovat nariadenie a namiesto toho, aby to urobili, tak sa chodia stazovat Tebe ako rodicovi.
mas moznosti:
- navhrnut, nech skusia respektovat odporucania- ak bude problem pretrvavat zmenit skolu
-zmenit skolu, ako pisu vyssie hned

tak ci onak- nebudu dobre vztahy, kedze oni 'neveria' na take diagnozy.

fakt, ale tiez je, ze s dietatom treba pracovat aj doma- rozpravat sa a zistit, ci ide o problem so sebaregulaciou z dovodu malo podnetneho prostredia, alebo dieta si pyta pozornost, lebo napr. nie je prijate kolektivom pocas prestavok.

@anonym_cac1c1 učiteľky všetko hádžu na rodičov. Za všetko sú vinní rodičia. Pritom samé nemajú kapacitu fungovať podľa odporúčaní. Najradšej by všetky deti prilepili na stoličku, zalepili im ústa lepiacou páskou a odlepili im ich len aby odrecitovali poznámky, ktoré im nadiktovali do zošitov. Žiadna reforma sa nekoná, starý známy socík stále...

anonym_dbfaf5
•
Dnes o 11:36
@anonym_d4834d

@anonym_autor stare vyhorete ucky idu podla metod z minuleho storocia. S tym nic nenarobis, im sa nechce menit svoje metody a akceptuju len disciplinu podla pravitka.

@anonym_d4834d keby išli metódou minulého storočia, tak jej jednu fúknu pp hlave a bol by pokoj

biba_18
•
Dnes o 11:43
@anonym_60898f

@anonym_autor ADHD tj. poruchy pozornosti vyprodukovala tato konzumna doba. My ako deti, husakove deti, sme sedeli pri Mrazikovi alebo Princezne so zlatou hviezdou 1,5h ako pribite. Lebo isiel 2x do roka, bez opakovania a nic sa nedalo pretacat ani zastavit, a nebola tam ziadna reklama kazdych 10min ani preblesky na produkty, ktore deti nutne musia mat lebo bez nich nie su in. Takze sediet 45min na hodine v skole pre nas bola malina. Dnesne deti su presytene podnetmi, nevedia cakat, nevedia sa skludnit, vsetko chcu, a chcu to hned. A rodicia im rychlo vyhoveju lebo chcu mat od nich svaty pokoj aby mohli nerusene scrolovat cez blbiny urcene pre dospelych.

@anonym_60898f ach, ty trepeš 🙂

anonym_60898f
•
Dnes o 11:48
@biba_18

@anonym_60898f ach, ty trepeš 🙂

@biba_18 fakt? posad dnesne decko na 1,5h ku rozpravke, garantujem nevydrzi. Tak ako nevydrzi 45min v skole. Lebo ho to nikto nikdy neucil a nikto to po nom nechcel. A zrazu pride do skoly a treba sediet a davat pozor. A vtedy sa uteka po papiere k doktorom.

anonym_6af770
•
Dnes o 11:50
@anonym_60898f

@biba_18 fakt? posad dnesne decko na 1,5h ku rozpravke, garantujem nevydrzi. Tak ako nevydrzi 45min v skole. Lebo ho to nikto nikdy neucil a nikto to po nom nechcel. A zrazu pride do skoly a treba sediet a davat pozor. A vtedy sa uteka po papiere k doktorom.

@anonym_60898f už si počula o tom, že aj dospelý majú ADHD a sú neustále v pohybe? To sú novoty, čo?

anonym_8d51b8
•
Dnes o 11:54
@anonym_60898f

@anonym_60898f patrím k husakovým deťom ale pozrieť si mraznička ma nik nedonútil. Mali sme farebenú telku a nás ujo len malú čb, tak vždy chodil na návštevu keď šiel mrázik, po pár minútach som vždy odišla.

biba_18
•
Dnes o 11:56
@anonym_60898f

@anonym_60898f trepeš že predtým to nebolo. lebo bolo ... a adhd alebo add deti sú také od malička...

anonym_60898f
•
Dnes o 12:00
@anonym_6af770

@anonym_60898f už si počula o tom, že aj dospelý majú ADHD a sú neustále v pohybe? To sú novoty, čo?

@anonym_6af770 ano su ich plne firmy a vsade ich vidim, predbiehaju sa v rade, buchaju ludi po hlave, vyvreskuju na poradach, rušia inych kolegov pri praci 😀
Ale dosť srandy, toto ešte len príde keď tie dnešné papierové ADHD neriadene strely dospejú a bude ich treba vypustiť do pracovného života. Pozametané cestičky vydláždené kadejakými dr. pečiatkami a individuálnymi požiadavkami nám v plnej kráse ukáže kde táto konzumná doba zlyhala. A už nám to aj pomaly ukazuje, aroganciu a hrubosť, neohľaduplnosť a sposob zivota "ja mááám práááávo" už badať aj vo svete dospelých, zatiaľ sme tým obťažovali len deti, ktoré musia dennodenne zvládať kadejakých narušených spolužiakov.

anonym_60898f
•
Dnes o 12:05
@biba_18

@anonym_60898f trepeš že predtým to nebolo. lebo bolo ... a adhd alebo add deti sú také od malička...

@biba_18 kde? koľko máš rokov? ty si zažila aby decko vyvreskovalo na hodine? aby nerešpektovalo učiteľa? aby narušovalo vyučovanie? možno jeden v ročníku.
Teraz sú ich plné triedy. Každé druhé má nejaký papier a individuálne požiadavky na učiteľa, ktorý je stále len ten jeden na triedu. Veď nečítaš diskusie? Rodičia sa sťažujú že si nevedia poradiť lebo agresor má papier, ze za to nemoze. Ucitelia sa stazuju ze si nevedia poradit s detmi ktoré narúšajú vyučovanie. A riešenie? nemôžu nič, buď zametú pod koberec alebo ukážu, že má na to papier.

anonym_3f83c2
•
Dnes o 12:05

Dieta neobsedi 45 minut bez toho, aby sa islo prejst? To naozaj je na specialnu skolu, bohuzial...

sisska96
•
Dnes o 12:09
@anonym_60898f

@anonym_60898f presne tak

biba_18
•
Dnes o 12:13
@anonym_60898f

@biba_18 kde? koľko máš rokov? ty si zažila aby decko vyvreskovalo na hodine? aby nerešpektovalo učiteľa? aby narušovalo vyučovanie? možno jeden v ročníku.
Teraz sú ich plné triedy. Každé druhé má nejaký papier a individuálne požiadavky na učiteľa, ktorý je stále len ten jeden na triedu. Veď nečítaš diskusie? Rodičia sa sťažujú že si nevedia poradiť lebo agresor má papier, ze za to nemoze. Ucitelia sa stazuju ze si nevedia poradit s detmi ktoré narúšajú vyučovanie. A riešenie? nemôžu nič, buď zametú pod koberec alebo ukážu, že má na to papier.

@anonym_60898f ale ty splietaš 4 veci ...
takže takto - samozrejme deti s adhd a add boli aj za sociku - a nebolo to z toho, že sedeli pri telke iba 2x týždenne ...
po druhé - dieťa s adhd alebo add nie je nevychované alebo že nerešpektuje učiteľa - len jeho nervová sústava pracuje inak. takému dieťaťu nemôžeš povedať budeš sedieť a basta - lebo samozrejme nebude - ak si pedagóg, musíš vedieť, ako s tým dieťaťom pracovať. ak s ním nebudeš pracovať, nebude "ťa počúvať" ... ale to je iba tvoja chyba, nikoho iného ...
po tretie - dieťa s adhd alebo add nie je agresor - adhd/add nie sú poruchy správania - ale poruchy pozornosti ...
a po štvrté - to že dieťa má nejakú poruchu je jedna vec - a druhá ako k tomu pristupuje rodič dieťaťa ... je mnoho nevychovaných detí aj bez porúch - a takí ako ty ich hádžu do jedného vreca ...

anonym_51c731
•
Dnes o 12:54

@anonym_autor len ci som to pochopila spravne - ty vieš ze tvoje dieťa má problém, vieš ze vyrusuje, ale kydat si na ňu nedáš? Čiže jedine riešenie je, že kolegyne majú robiť to, čo chceš ty a potom to bude v poriadku. Aši ti nemusím ako učiteľke hovoriť, že ak jednému dieťaťu dovolia len tak si pobehovať, tak za chvíľu to bude chcieť všetkých 25 v triede.

anonym_51c731
•
Dnes o 13:22
@biba_18

@anonym_60898f ale ty splietaš 4 veci ...
takže takto - samozrejme deti s adhd a add boli aj za sociku - a nebolo to z toho, že sedeli pri telke iba 2x týždenne ...
po druhé - dieťa s adhd alebo add nie je nevychované alebo že nerešpektuje učiteľa - len jeho nervová sústava pracuje inak. takému dieťaťu nemôžeš povedať budeš sedieť a basta - lebo samozrejme nebude - ak si pedagóg, musíš vedieť, ako s tým dieťaťom pracovať. ak s ním nebudeš pracovať, nebude "ťa počúvať" ... ale to je iba tvoja chyba, nikoho iného ...
po tretie - dieťa s adhd alebo add nie je agresor - adhd/add nie sú poruchy správania - ale poruchy pozornosti ...
a po štvrté - to že dieťa má nejakú poruchu je jedna vec - a druhá ako k tomu pristupuje rodič dieťaťa ... je mnoho nevychovaných detí aj bez porúch - a takí ako ty ich hádžu do jedného vreca ...

@biba_18 nemáš pravdu, ako štandardný bežný pedagóg nemusíš vedieť s takým dieťaťom pracovať. A nie je to tvoja chyba, ak ho nezvládas a nevieš s nim pracovať. Na to sú špeciálne školy, kde sa im venujú, na to sú asistenti aby im pomohli. Ale ak má učiteľ 25 deti, tak nemôže všetko prispôsobovať tomu jednému, lebo zvyšok sa bude nudiť, bude sa dožadovať podobného zaobchádzania, skrátka nebude napredovať. A nedajbože, že by si mala v triede 5 deti s piatimi rôznymi diagnózami.

anonym_d83a89
•
Dnes o 13:23
@anonym_60898f

@anonym_60898f súhlasím, konečne to niekto povedal narovinu 👏

biba_18
•
Dnes o 13:25
@anonym_51c731

@biba_18 nemáš pravdu, ako štandardný bežný pedagóg nemusíš vedieť s takým dieťaťom pracovať. A nie je to tvoja chyba, ak ho nezvládas a nevieš s nim pracovať. Na to sú špeciálne školy, kde sa im venujú, na to sú asistenti aby im pomohli. Ale ak má učiteľ 25 deti, tak nemôže všetko prispôsobovať tomu jednému, lebo zvyšok sa bude nudiť, bude sa dožadovať podobného zaobchádzania, skrátka nebude napredovať. A nedajbože, že by si mala v triede 5 deti s piatimi rôznymi diagnózami.

@anonym_51c731 ak to nevieš napriek tomu, že máš papier z cpp ako postupovať - koho je to chyba, moja?? tak sa vzdelávaj ...
a aká je to špeciálna škola pre adhd/add dieťa? no daj ...

anonym_cac1c1
•
Dnes o 13:34
@anonym_d4834d

@anonym_cac1c1 učiteľky všetko hádžu na rodičov. Za všetko sú vinní rodičia. Pritom samé nemajú kapacitu fungovať podľa odporúčaní. Najradšej by všetky deti prilepili na stoličku, zalepili im ústa lepiacou páskou a odlepili im ich len aby odrecitovali poznámky, ktoré im nadiktovali do zošitov. Žiadna reforma sa nekoná, starý známy socík stále...

@anonym_d4834d
bohuzial ano. je velmi malo tych, ktori naozaj chcu. mozno ich je viac, ale my sme to stastie nemali. mozno v buducnosti...

Strana
z3