icon

Ako zvládať toxické osoby v práci?

17. feb 2026

Aj vy mate kolegu, ktory keby z pracoviska odisiel, tak by si vydychla polovica firmy a cele oddelenie v ktorom pracuje? Sa zamyslam nad tym ako jedna osoba moze otravit zivot tolkym ludom. A este mam pocit, ze ho to uspokojuje.

Strana
z2
autor
Včera o 08:52

Ono tyto ludia su taki tichucki, pomalucki a ked sa im dostane priama otazka tak neodpovedia (alebo len zahmlievaju) a ked sa ta otazka zopakuje, tak zacinaju byt agresivni, lebo nechce skratka s nikym zdielat informacie a este maju tendencie z tych ktori sa pytaju spravit debila...ja fakt uz stracam nervy, ale to by som bola tretia ktora prakticky kvoli nemu odchadza....smrad jeden.

anonym_fff625
Včera o 23:22
@anonym_autor

@janinah Ono sa to len tento. A ma prakticky "monopol" na iste temy. A zneuziva to. Ale stale nechapem co z toho ma.

@anonym_autor takého/takú, čo má monopol, ako vravíš, vo vedomostiach, poznám. Je vo firme najdlhšie, naozaj všetko vie a nikto ho neprekročí vedomostne. A už tobôž nie niekto, kto by prišiel zvonka. A pekne to zneužíva, zametá s ľuďmi, správanie ako zo štvrtej cenovej, proste ľudský odpad. Kopa ľudí ho neznáša, ale tí aspoň s ňím nemusia byť. Je to moja šéfka, takže ja sa tejto osobe nevyhnem, žiaľ (ani na meno jej nemôžem príst, hovorím o nej neutrálne ako o osobe). Tá trúba netuší, že kvôli nej si celé oddelenie hľadá novú prácu. A to bude táto osoba prekvapená, keď začnú ľudia z oddelenia odchádzať, predpokladám, že nebude dlho trvať, pokiaľ si prví z kolegov nájdu inú prácu. No tiež sa pýtam, čo zlé som komu urobila, že musím s touto osobou tráviť každý deň 8 hodín v práci. Niekoho tak odborného som za celý život nestretla.

Strana
z2