Ako zvládnuť dotieravého kolegu a zachovať si prácu?
Pracujem v jednej firme už skoro 10 rokov. Nikdy som podobný problém nemala. Sú to 4 mesiace čo nastúpil nový kolega. Ja som sa len predstavila bez všetkého a odišla som pracovať, pretože akosi mi intuícia hovorila, že od neho ďalej. Celkovo sa s kolegami bavím len tak o práci. No on sa po pár dňoch riadne osmelil, akoby tam bol roky a roky. Začal si ma dosť všímať, stále využil príležitosť rozprávať sa so mnou a aby sa ma dotkol. Povedala som mu, že to nemám rada, takéto dotýkanie sa, ani klebety v práci. Tak na to šiel inak. Zistil môj kontakt, Instagram,... Začal mi vypisovať tam. Ja som mu ani neodpovedala, na druhý deň ma hneď sprdol, že som ho ignorovala a tým som ho urazila. Nepovedala som na to nič, nemala som proste čo mu na to povedať. Nemohla som ho zablokovať, lebo sa s ním musím baviť kvôli práci, keby sa niečo stalo a bála som sa, aby to nezneužil, že šlo o niečo vážne a nemohol sa mi dovolať, alebo inak to oznámiť. Ako som zistila, je rodina s našou veľkou šéfkou a preto si dosť dovoľuje. Toto bolo na figu.
Potom mi začal posielať rôzne príspevky, videá kde šoférujú mačky a havarujú, videá o postihnutých ľuďoch, motivačné videá na štýl, že buď vďačná za to že si zdravá a tak podobne. Aj to som mu zatrhla, že toto nie je nič pre mňa. Kolegyňa mi prezradila, že sa každej pýtal či som zadaná, lebo som taká tajomná a kto je môj frajer, čo robí a tak. Ale našťastie nikto mu nič nepovedal a tak zaujal postoj, že som stará dievka a držím sa sukne mojej materi - tak sa vyjadroval.
Zistil aj kde bývam, začali chodiť správy, že piekol citrónový koláč a ide mi ho zaniesť. Neotvorila som.
Neviem čo mám robiť, jeho preč nedajú a ja z tejto pozície odísť nechcem.
Len aby si nedopadla ako ja jeden podobný sa na mňa nalepil tiež v robote.Len tak nepadne začalo to čo u teba presne najprv take lichôtky, že mi donesie to a to potom že chce ísť somnou na rande hoci už som mala manžela a potom ked som videla že začina priostrovať a je dotieravý tak som mu povedal že mám muža.Stale ma čakaval pri bráničke že chce ísť somnou do roboty. Neprestal chodiť prenasledoval ma a ked som mu do oči povedala že nikdy s nim nebudem tak vysledok je taky je ON už je 3 roky vo väzeni. A ešte ho nejaký čas tam čaka. Muž nebol doma bol na nočnej smene dotyční k nám vtrhol a snažil sa ma zavraždiť.Vzal z domu obrovský nôž.Našťastie ma len porezal na ruke a nohe. Prosím rieš to čím skôr ked bude treba podaj trestne oznamenie.Ten mna sledoval chodil za mnou denne aj 150 hovorov.Ked som ho zablokovala vždy si zaobstaral aj dalšie čísla.Vyvrcholilo to tak že ON je v base.Nie nie je to žiadna sranda toto sa môže premeniť aj v tragediu. Takže daj tomu STOPKU pokiaľ nezažiješ niečo podobne ako ja.
@anonym_5c2d82 moje kolegyne to zhodnotili tak, že je muž činu a nájde sa jeden zo sto, ktorý toto pre ženu robí. Ale ako som už napísala vyššie, sú už takmer dôchodkyne
@anonym_autor muž činu, hej? Keby ich dcéram zvonil pred bytom psychoš s koláčom, keď si mu ani adresu nedala, tak by mu dcery ponúkali a domov pozvali, hej? Pekne zmije tie kolegyne, asi k nim ešte nedošli info z krimi správ a info, že na SR je podľa odhadov každý mesiac zavraždená jedna žena ohrdnutym mužom.
Zobrat vsetky spravy a ist naozaj za tou sefkou.To ze je rodina nic neznamena.
Autorka, ked pojdes na personalne, tak hlavne posli oficialne email na personalne, tvojej sefke s aj jej sefke.
Taktiez ziadaj, any SA k situacii postavili vecne a ziadaj napravu.
S tymto chod aj na policiu, je to stalking.
To s tym kolacom he uz cez ciaru. Odporucam kupit mobilnu kameru, co si na seba prikliknes, popripade das do vrecka, nech nahrava.
Tiez odporucam Ring, kameru na snimanie pred dverami, chlapik ti tam moze pred dverami v noci spavat.
V cechach uz Bola takto mlada Zena zavrszdena, v UK je ich viac.
Toto SA Bude iba stupnovat. Je to psych. diagnoza a urcite SA to nezlepsi. Odporucam aj vedenie si diara.
Len aby si nedopadla ako ja jeden podobný sa na mňa nalepil tiež v robote.Len tak nepadne začalo to čo u teba presne najprv take lichôtky, že mi donesie to a to potom že chce ísť somnou na rande hoci už som mala manžela a potom ked som videla že začina priostrovať a je dotieravý tak som mu povedal že mám muža.Stale ma čakaval pri bráničke že chce ísť somnou do roboty. Neprestal chodiť prenasledoval ma a ked som mu do oči povedala že nikdy s nim nebudem tak vysledok je taky je ON už je 3 roky vo väzeni. A ešte ho nejaký čas tam čaka. Muž nebol doma bol na nočnej smene dotyční k nám vtrhol a snažil sa ma zavraždiť.Vzal z domu obrovský nôž.Našťastie ma len porezal na ruke a nohe. Prosím rieš to čím skôr ked bude treba podaj trestne oznamenie.Ten mna sledoval chodil za mnou denne aj 150 hovorov.Ked som ho zablokovala vždy si zaobstaral aj dalšie čísla.Vyvrcholilo to tak že ON je v base.Nie nie je to žiadna sranda toto sa môže premeniť aj v tragediu. Takže daj tomu STOPKU pokiaľ nezažiješ niečo podobne ako ja.
@alickapusinka to snáď nie. Hlavne, že si v poriadku a on tam dúfam zhnije
@anonym_autor Inak autorka, ak by Ťa ignorovali alebo zľahčovali, keďže SK je tisíc rokov za opicami, netreba zabúdať, že virtuálny priestor a médiá už dnes majú MOC, stačí jedna zmienka a všetci odrazu skáču. Všetko im to spíš, ako tu padlo, pošli, ale samozrejme choď osobne s podkladmi. Tie staré korytnačky si nevšímaj, tie ani nevedia, čo je porucha osobnosti a čím viac bije, tým viac ľúbi. Aj taký výrok som už na SK zažila a počula.😒🙄
@anonym_autor vsade na sietach by som ho zablokovala, ak chce riesit pracovnu vec, tak cez pracovny telefon. Rovno by som ho konfrontovala s tym, nech mi nevypisuje a neposiela videa, ze ma to obtazuje, rovnako nech ta prestane mimo pracu obtazovat. J
@anonym_autor čosi už za rok je doma a to už bol v base za vraždu brata.Už za rok je doma v júli 2027 príde už je to dôchodca starobný.
@anonym_autor čosi už za rok je doma a to už bol v base za vraždu brata.Už za rok je doma v júli 2027 príde už je to dôchodca starobný.
@alickapusinka nebojíš sa, že ťa bude hľadať?
Tak či tak by som šla za vedením a keď nepochodis podať trestné oznámenie a ukáž čo všetko ti poposielal.Podla toho čo píšeš nieje v poriadku a zdravie a život sú predsa prednejsie
@alickapusinka nebojíš sa, že ťa bude hľadať?
@anonym_autor to určite že bude ak príde domov a prežije lebo je v base veľmi chorý tak ak príde domov na búduci rok policia mu da monitorovaci náramok a budu mu kontrolovať mobil či ma nekontaktuje a bude mať zakaz približenia.
Normálne mu povedz, že si profesionál a nie na zoznamke
Ahojte. Tak ráno som zašla na personálne, nakoľko tam bol len sám personalista muž, tak som sa aj dosť bála, že nepochodím dobre. Tak som všetko vysvetlila, ukázala vytlačené správy a hneď začal konať. Zavolal šéfku, tej sme to tiež ukázali. Ona bola zhrozená a ospravedlňovala sa mi. Poslali ma normálne do kancelárie, že si mám robiť svoje a jeho si nevšímať. Tak za hodinku som si všimla, že ten dotyčný tam už nie je a už sa viac neukázal dnes. Ešte poobede prišla šéfka, že sa o to postarali a preložili ho mimo, aby ma nestretol a že nech mi dá pokoj aj mimo práce. Keby sa pokúšal o kontakt, mám jej hneď zavolať.
Ahojte. Tak ráno som zašla na personálne, nakoľko tam bol len sám personalista muž, tak som sa aj dosť bála, že nepochodím dobre. Tak som všetko vysvetlila, ukázala vytlačené správy a hneď začal konať. Zavolal šéfku, tej sme to tiež ukázali. Ona bola zhrozená a ospravedlňovala sa mi. Poslali ma normálne do kancelárie, že si mám robiť svoje a jeho si nevšímať. Tak za hodinku som si všimla, že ten dotyčný tam už nie je a už sa viac neukázal dnes. Ešte poobede prišla šéfka, že sa o to postarali a preložili ho mimo, aby ma nestretol a že nech mi dá pokoj aj mimo práce. Keby sa pokúšal o kontakt, mám jej hneď zavolať.
@anonym_autor to je fajn.. Ale dávaj si na seba pre istotu extra pozor a nos sebaobrane pomôcky 🙏
Všetky otravné správy by som zhromaždila do jedného mailu, poslala veľkej šéfke a priamemu nadriadenému s popisom čo robí osobne a žiadosťou že ak to nevyriešia oni ako šéfovia, tak na neho počas TO za obťažovanie.
Všetky otravné správy by som zhromaždila do jedného mailu, poslala veľkej šéfke a priamemu nadriadenému s popisom čo robí osobne a žiadosťou že ak to nevyriešia oni ako šéfovia, tak na neho počas TO za obťažovanie.
@ria_sprout už sa to vyriešilo 😁
Super že sa zachovali profesionálne
@anonym_autor super tešim sa veľmi s tebou.
To je aky zaujímavý príbeh. Odkedy znamu dosekal ten psychos s mačetou, beriem tieto veci velmi vážne.

@patrike
@enmery už mám všetko vytlačené a hneď ráno pôjdem na personálne. Dám vedieť ako to dopaldo
@anonym_autor baba toto rýchlo a rázne rieš,nie je to sranda a ak máš kamaráta treba aby mu to vysvetlil