Ako zvládnuť dotieravého kolegu a zachovať si prácu?
Pracujem v jednej firme už skoro 10 rokov. Nikdy som podobný problém nemala. Sú to 4 mesiace čo nastúpil nový kolega. Ja som sa len predstavila bez všetkého a odišla som pracovať, pretože akosi mi intuícia hovorila, že od neho ďalej. Celkovo sa s kolegami bavím len tak o práci. No on sa po pár dňoch riadne osmelil, akoby tam bol roky a roky. Začal si ma dosť všímať, stále využil príležitosť rozprávať sa so mnou a aby sa ma dotkol. Povedala som mu, že to nemám rada, takéto dotýkanie sa, ani klebety v práci. Tak na to šiel inak. Zistil môj kontakt, Instagram,... Začal mi vypisovať tam. Ja som mu ani neodpovedala, na druhý deň ma hneď sprdol, že som ho ignorovala a tým som ho urazila. Nepovedala som na to nič, nemala som proste čo mu na to povedať. Nemohla som ho zablokovať, lebo sa s ním musím baviť kvôli práci, keby sa niečo stalo a bála som sa, aby to nezneužil, že šlo o niečo vážne a nemohol sa mi dovolať, alebo inak to oznámiť. Ako som zistila, je rodina s našou veľkou šéfkou a preto si dosť dovoľuje. Toto bolo na figu.
Potom mi začal posielať rôzne príspevky, videá kde šoférujú mačky a havarujú, videá o postihnutých ľuďoch, motivačné videá na štýl, že buď vďačná za to že si zdravá a tak podobne. Aj to som mu zatrhla, že toto nie je nič pre mňa. Kolegyňa mi prezradila, že sa každej pýtal či som zadaná, lebo som taká tajomná a kto je môj frajer, čo robí a tak. Ale našťastie nikto mu nič nepovedal a tak zaujal postoj, že som stará dievka a držím sa sukne mojej materi - tak sa vyjadroval.
Zistil aj kde bývam, začali chodiť správy, že piekol citrónový koláč a ide mi ho zaniesť. Neotvorila som.
Neviem čo mám robiť, jeho preč nedajú a ja z tejto pozície odísť nechcem.
on ti vazne sam odseba doniesol citronovy kolac domov bez toho aby si prejavila zaujem alebo povedala,ze dobre? poradit neviem,ale citim s tebou.....obmedz kontakt co najviac a iba na pracovne veci....neviem ci to pomoze....ale ignoruj ho co sa da....
on ti vazne sam odseba doniesol citronovy kolac domov bez toho aby si prejavila zaujem alebo povedala,ze dobre? poradit neviem,ale citim s tebou.....obmedz kontakt co najviac a iba na pracovne veci....neviem ci to pomoze....ale ignoruj ho co sa da....
@mila23
tak určite 🙂 citronovy jasne
Prosim uz normalny uveritelny pribeh, nie tieto zlataniny.
Jedine dufat, ze mu ucaruje ina a presmeruje svoju pozornost tam...toto je uz fakt na hranici stalkingu, ked ta otravuje aj v sukromi a chodi vyklepavat na dvere. Nemas nejakeho kamarata, brata, otca, co by mu siel dohovorit?
@anjelicek26 nemám, žijem ďaleko od rodiny a som dosť veľký introvert
@mila23 áno. To nie je žiadna sranda, neskutočne mi bolo ten deň z toho zle ako zvonil na zvonček a vyklopkával
Otvorila by som a vlepila mu facku nech ma neotravuje 🫶
Ignorovať a komunikovať s ním len na pracovnej báze. Ak bude pokračovať, pohroziť, že jeho obťažovanie postúpiš nadriadeným. Ak neprestane, zisti si kde býva a zožeň nejakého chlapa, ktorý prinesie citrónový koláč jemu. Ak je to pravda a obšmieta sa ti okolo domu, nebude úplne v poriadku a na takýchto ľudí treba dať pozor.
Ignorovať a komunikovať s ním len na pracovnej báze. Ak bude pokračovať, pohroziť, že jeho obťažovanie postúpiš nadriadeným. Ak neprestane, zisti si kde býva a zožeň nejakého chlapa, ktorý prinesie citrónový koláč jemu. Ak je to pravda a obšmieta sa ti okolo domu, nebude úplne v poriadku a na takýchto ľudí treba dať pozor.
@tatiana288 moja komunikácia s ním je čisto pracovná a našťastie jej nie je veľa. Len mu to akosi nestačí. Neskutočne sa ho štítim
@mila23
tak určite 🙂 citronovy jasne
Prosim uz normalny uveritelny pribeh, nie tieto zlataniny.
@anonym_eae3dc Hej celý koník si tu vymýšľa. Si nejaká podozrievavá. Do každej témy píšeš, že si to ľudia vymysleli. Už si s tým trápna.
@anonym_autor povedz mu, že ťa jeho prehnaný záujem obťažuje, ak neprestane podáš na políciu trestné oznámenie za stalking.
Preboha ako fakt?Na tri doby bu bol zrušený tak, že by preklínal kvôli mne všetky ženy. Mne je až ľúto, keď čítam takéto príbehy, ako sa ženy boja postaviť za seba a proste mu povedať, "Neodpísala som Ti, lebo si otravný slizký kkt a ešte raz sa ma dotkneš a som na personálnom so sťažnosťou". Postav sa za seba, nemá si k Tebe čo dovoľovať ani keby si bola najmilšia kolegyňa na svete.
Je mi veľmi ľúto čo kvôli nejakému psychošovi musíš zažívať. Správy si ponechajte ako dôkaz,keby to až na personálne došlo.
Nemáš nejakú kolegyňu/kolegu, ktorému by si sa zverila a požiadala o pomoc?
@anonym_autor nepovedala by som, že je dotieravý. Toto mi príde, že je psychicky narušený, trochu psychopat by som povedala. Si introvert, ale to je nie veľmi dobrý postoj v tomto prípade. Informuj každého v práci, že si sa stala obeťou stalkingu. Že napriek vyslovenemu nesúhlasu si vyhľadal tvoje bydlisko, že sa dobýjal k tebe do bytu, že to nosil nechcenú pozornosť, že ti vypisuje na Facebook, či, čo, že sa ťa nechcené dotýka. Hovor o tom, preháňaj a všetkým, Klebeť, roznášaj. Zisti si jeho rodinu a daj vedieť je priateľke, jeho žene, jeho matke. Nie, nie je to cez čiaru, tento človek je psychoš. Oznam to vedeniu, oznam to nadriadenému, oznam to vedeniu, čo je rodina a žiadaj nápravu. Ak máš dokazy o stalkingu choď na políciu spísať oznámenie o začatí trestného stíhania a pamätaj, Radšej na úrade práce, ako s nožíkom v chrbte od psychopata..
Ja mam skusenost so stalkerom, bol to clovek, ktoreho som roky poznala. Takze by som na tvojom mieste bola obozretna, lebo sa Ti moze stat, ze sa na teba zavesi tak, ze Ti neda dychat. V praci by som sa s nim bavila len nevyhnutne, ziadne jeho spravy ani nic by som na to nereagovala podla moznosti ani necitala. Vsetku komunikaciu si nechavaj, pre pripad, ze by si ho nahlasovala ci uz v praci za obtazovanie alebo na policii.
Vsetky dokazy (spravy cez socialne siete, svedectva kolegyn ako zistoval tvoj rodinny stav) zober na personalne oddelenie a trvaj na nahlaseni nevhodneho spravania, spisani zapisu a vyvodeni dosledkov. Ak to nepomoze, tak policia, nebezpecne ta prenasleduje a sleduje.
Preboha ako fakt?Na tri doby bu bol zrušený tak, že by preklínal kvôli mne všetky ženy. Mne je až ľúto, keď čítam takéto príbehy, ako sa ženy boja postaviť za seba a proste mu povedať, "Neodpísala som Ti, lebo si otravný slizký kkt a ešte raz sa ma dotkneš a som na personálnom so sťažnosťou". Postav sa za seba, nemá si k Tebe čo dovoľovať ani keby si bola najmilšia kolegyňa na svete.
Je mi veľmi ľúto čo kvôli nejakému psychošovi musíš zažívať. Správy si ponechajte ako dôkaz,keby to až na personálne došlo.
Nemáš nejakú kolegyňu/kolegu, ktorému by si sa zverila a požiadala o pomoc?
@enmery hovorila som to už kolegyniam, ony mi len na to, že veď ste slobodní, tak prečo to neskúsiť. Ale sú to už takmer dôchodkyne.
Zožeň si "frajera" a nech mu to vysvetlí on. Kamarátky s partnermi/manželmi určite máš.
@anonym_autor nepovedala by som, že je dotieravý. Toto mi príde, že je psychicky narušený, trochu psychopat by som povedala. Si introvert, ale to je nie veľmi dobrý postoj v tomto prípade. Informuj každého v práci, že si sa stala obeťou stalkingu. Že napriek vyslovenemu nesúhlasu si vyhľadal tvoje bydlisko, že sa dobýjal k tebe do bytu, že to nosil nechcenú pozornosť, že ti vypisuje na Facebook, či, čo, že sa ťa nechcené dotýka. Hovor o tom, preháňaj a všetkým, Klebeť, roznášaj. Zisti si jeho rodinu a daj vedieť je priateľke, jeho žene, jeho matke. Nie, nie je to cez čiaru, tento človek je psychoš. Oznam to vedeniu, oznam to nadriadenému, oznam to vedeniu, čo je rodina a žiadaj nápravu. Ak máš dokazy o stalkingu choď na políciu spísať oznámenie o začatí trestného stíhania a pamätaj, Radšej na úrade práce, ako s nožíkom v chrbte od psychopata..
@anonym_5c2d82 moje kolegyne to zhodnotili tak, že je muž činu a nájde sa jeden zo sto, ktorý toto pre ženu robí. Ale ako som už napísala vyššie, sú už takmer dôchodkyne
Vsetky dokazy (spravy cez socialne siete, svedectva kolegyn ako zistoval tvoj rodinny stav) zober na personalne oddelenie a trvaj na nahlaseni nevhodneho spravania, spisani zapisu a vyvodeni dosledkov. Ak to nepomoze, tak policia, nebezpecne ta prenasleduje a sleduje.
@muchotrafka298
@patrike všetko si nechávam, akurát začal robiť to, že mi pošle správu a hneď na to ju vymaže. Ja to vidím len v notifikáciách
@muchotrafka298
@patrike všetko si nechávam, akurát začal robiť to, že mi pošle správu a hneď na to ju vymaže. Ja to vidím len v notifikáciách
@anonym_autor Hned zajtra nabehni na personalne. Neurobis nic, bude len horsie. Mate tam odbory ?
@muchotrafka298
@anonym_autor Choď na personálne, opíš situáciu, ukáž správy. Treba to radikálne riešiť v začiatkoch.
@anonym_autor mila autorka, ked 'iba' nereagujes - moze to hrat,ze si len hanbliva a on je pozorny a snazi sa Ti zapacit. Povedz mu jasne,ze nemas zaujem a Vas vztah je cisto pracovny. idealne ak nepochopi - tak aj pred ludmi / kolegynami.... kolegyne su tiez akurat unudene stare zenske...preco by si to mala skusat s hocikym len preto ze si slobodna? ☹
@anonym_autor držím palce 🙏
@muchotrafka298
@anonym_autor screenshot rovno tej notifikácie sprav, toto nie je bežná dotieravosť, lepšiu radu ako tu už padli nemám, tak len držím prsty… a nosila by som pri sebe kaser minimálne
Normálne ho zablokuj na súkromnom telefóne a súkromných profiloch a keď bude vypisovať na služobný telefón tak si ho doma vypínaj.
Treba mu povedať rázne nie.
@anonym_autor na Instagrame ho môžeš kľudne zablokovať. To je predsa Tvoj súkromný účet a pokiaľ je nechápavý, tak to riešiť s vedením
@muchotrafka298
@anonym_autor Ahoj, normalne ho zablokuj, kde sa da, ved na IG ci FB ti nema preco vypisovat pracovne veci. A keby sa aj nedajboh stalo, ze "on ta nemal ako zastihnut", tak vedeniu si to obhajis, ze ta neustale obtazuje a dokonca si zistil, kde byvas a zacal ti zvonit a klopat a ze ti to nie je prijemne. Ze mas vlastne sukromie, do ktoreho on ako kolega z prace nepatri. Autorka nedaj sa a este raz, ked spravi nejaky cin voci tebe, ci tam je cez niekoho alebo nie, tak to chod povedat. Ty mas trpiet taketo obtazovanie, len za to,ze ho prijali cez niekoho a pritom ti to je neprijemne? Zablokuj ho. Navyse, pokial nie si jeho nadriadena, tak on sa ti nema po praci co ozyvat a vypisovat ti v sukromnom case. Ked chce nieco pracovne, nech komunikuje so sefom, alebo inym kolegom. Ty nie si povinna toto znasat. Takze tvoje myslienky vyhod z hlavy, ze keby nieco pracovne. Po pracovnej dobe, moze chciet pracovne od niekoho na lamparni.

Jedine dufat, ze mu ucaruje ina a presmeruje svoju pozornost tam...toto je uz fakt na hranici stalkingu, ked ta otravuje aj v sukromi a chodi vyklepavat na dvere. Nemas nejakeho kamarata, brata, otca, co by mu siel dohovorit?