Dochádzka cez mobil: Je sledovanie polohy bežné?
Ahojte.
V práci nám chcú zaviesť dochádzku cez appku. Pri príchode a odchode sa máme označiť v mobile a vraj sa pritom uloží aj poloha, aby bolo jasné, že sme na pracovisku.
Samotná appka mi nevadí, ale tá poloha už trochu áno. Neviem, či ju vidia len v momente príchodu a odchodu alebo aj mimo toho.
Toto by som si chcela pred inštaláciou určite zistiť. Máte to niekto takto v práci?
Ďakujem za reakcie ❤
@anonym_autor akoze dobre im u vas bucha v budke 🤣🤣🤣. Ok ked chcu nech maju, poprosim firemny mobil pipnem sa pri stole ked pridem, odpipnem a polozim na stol a odchadzam bez neho.
@eeffka 😂 Presne toto mi napadlo. Ak chcú dochádzku, tak nech k tomu dajú aj firemný mobil. Na súkromnom telefóne mi to už príde dosť cez čiaru.
Akukolvek pracopvnu appku by mohol nainstalovat zamestnavatel do sluzobneho mobilu. Sluzobny budem nechavat na pracovisku, pretoze mimo pracovnej doby ho nepotrebujem. Ked velmi chce, budem aj svoj sukromny odkladat v pracovnej dobe, ale do mojho sukromneho mobilu zamestnavatela je presne tolko co je ho do toho ake mam postelne pradlo v spalni, cize velke kulove. Ja rozhodnem ake budu moje periny a ake appky budu v mojom mobile
Na Androide ak spustíš aplikáciu a chce polohu máš možnosti
- iba teraz jednorázovo a potom sa vždy zakaždým spýta
- iba pri používaní aplikácie, to znamená keď ju máš otvorenú, spustenú
- povoliť vždy
pri poslednej možnosti vie aplikácie kedykoľvek tvoju polohu
napríklad zľavové aplikácie od obchodov ak im dáš poslednú možnosť tak presne vedia kedy si doma, kedy v práci, kedy si bola v nemocnici, krčme, kostole, koľkokrát aké obchody navštevuješ
na dochádzku nech si dajú normálny tablet, dostanete čipy a nech si tablet urobí fotku keď zaznačíš príchod a odchod
alebo nech si dajú na chodbu kameru so záznamom a priebežne skontrolujú či čas priloženia čipu sedí s danou osobou na kamere
ak veľmi chceš aplikácii v mobile vieš podvrhnúť falošnú GPS polohu, robili to napríklad hráči v hre Pokémon Go
@anonym_autor to je namiesto čipu, ktorým sa odpípneš pri príchode a odchode na nejakom snimači? ...tak to je ok, gps by si mala povoliť len pri používaní appky. Neviem, čo ste za firmu, ale niekde si dávajú do súkromných mobilov firemnú poštu a iné systémy, aby nemali dva mobily, tak možno aj u vás to tak je a šetria 😁
@anonym_autor nemajú na to.právo, vaše súkromné mobily nemajú slúžiť na pracovné účely....my sme to odmietli - buďte jednotní!!!!.....dali jeden firemný mobil a všetci sa skenujú cez to
Nepracujeme v rovnakej firme? Sme anonymne, tak zo zvedavosti... Orava. Nám povedali, kto si nedá, dostáva výpoveď
Nepracujeme v rovnakej firme? Sme anonymne, tak zo zvedavosti... Orava. Nám povedali, kto si nedá, dostáva výpoveď
@anonym_493823 to by som chcela vidieť ten dôvod vo výpovedi... 😡
Pekne to niektorym zamestnavatelom uz hrabe,uz nevedia ako maju kontrolovat a lustrovat svojich zamestnancov.
Este,ze mame klasicku kartu na pipnutie odchodu a prichodu,ako aj sa tam nacitava obed,alebo ine jedlo co si kupime.A tak isto si ju dobijam na kavu,kde mame tymto benefit kavu za 26centov.Vsetko v 1 karte.
Povedz, že súkromný mobil nemáš. To je nejaká základná ľudská povinnosť mať mobil?
@anonym_493823 to by som chcela vidieť ten dôvod vo výpovedi... 😡
@anonym_4d892f no ziaden, psychicky ta zdepcu..mali sme uz aj kontrolu ale proste nic nedosiahli. 100% zamestnancov sklopí usi a robi. A ked nahodou pride niekto a nepaci sa mu system, do mesiaca da vypoved. takze, sme stale na tom cisle 100%
@anonym_autor no robí sa to preto lebo si veľa ľudí robí z prace holubnik. Aký iný dôvod by nato mali?
Nech sa páči ak to chcú, firemný mobil nech ti dajú, absolútne súkromný by som na takéto účely nepoužívala, čo napíšu do výpovede, nechcela si nainštalovať sledovanie na súkromný mobil 🤣, toto je trošku aj protizákonné to je čo sa debilná firma
@anonym_autor poloha bude určená len kym si v praci? Aky je s tym problem?
Na firemnom mobile nech si nainštalujú čo chcú, na súkromnom mobile nemám dostatočnú pamäť na firemné veci, keďže v zmluve nemám písané nic o tom, že ho budem využívať aj pre potreby zamestnavatela

@anonym_autor akoze dobre im u vas bucha v budke 🤣🤣🤣. Ok ked chcu nech maju, poprosim firemny mobil pipnem sa pri stole ked pridem, odpipnem a polozim na stol a odchadzam bez neho.