Ako riešiť problémy s odporúčanou kamarátkou v práci?
Kamarátka si hľadala prácu a u nás vo firme bolo voľné miesto. Poznám ju roky, tak som ju odporučila. Hovorila som si, že jej pomôžem a zároveň bude fajn mať v práci niekoho známeho.
Lenže po nástupe sa ukázalo, že to asi nebol najlepší nápad. Mešká, veci berie dosť voľne, na niektoré úlohy sa sťažuje a kolegovia už začali mať poznámky. Najhoršie je, že viacerí vedia, že som ju odporučila ja.
Mrzí ma to, lebo som to myslela dobre, ale teraz mám pocit, že to ide trochu aj za mnou. Nechcem ju zhodiť, ale ani nechcem, aby si šéf myslel, že takto si predstavujem dobrého človeka do tímu.
Nabudúce by som už kamarátku do práce neodporučila len preto, že ju mám rada.
Teraz neviem, či sa od toho nejako dištancovať, alebo radšej mlčať a nechať, nech si v práci urobia názor sami.
U nas podobne,a to teda presne takto sa u nas fumguje,rodina,znami ale tiez sa uz vela popalilo a povedali nikdy viac.
@anonym_autor na to je skusobna doba aby sa strany spoznali, ak niekoho posunies neznamena to, ze si za neho zodpovedna, sef rozhodne ci si ju tam necha. Vobec sa do toho teraz nemontuj lebo z toho vyjdes ako najhorsia.
A naopak - u nás je to samý rodinný príslušník, kamarát, kamarátka...🙏 ale potom aj tá práca tak vyzerá a "vrchnosti" je to jedno 😤
a co keby si to povedala jej, ze takto si si to nepredstavovala, varovala by som ju, aby sa rychlo spamatala, lebo sa s nou rozlucia
Ked som ja niekoho odporucila do prace, rovno som povedala ze nech na mna neberu ziaden ohlad a nech cloveka posudia na zaklade jeho vysledkov. Taktiez to bolo na miesta dostatocne naplnovo daleko odo mna aby sa nam praca a sukromne vztahy nemiesali.
@anonym_autor už si poučená, ale teraz by sa patrilo " kamarátke " dohovoriť.... že takto si nepredstavuješ jej pracovný výkon a sú sťažnosti.... teraz sa ukáž, aká si kamarátka 😀👉👉👉
Ste kamaratky,tak sa s nou porozpravaj. Vysvetli,co ma robit,kde ma pridat ako to u vas funguje.

Sef si to skor ci neskor poriesi, bez ohladu na Tvoje odporucanie, neboj sa .. ale ano presne pre toto uz neodporucam ani kamosov ani rodinu, za malokoho mozes dat ruju do ohna...