icon

Dress code v práci a absencia za nesprávne prádlo?

Dnes o 16:07

Dobrý deň, môže mi zamestnávateľ dať absenciu za to, že prídem do práce s modrými a nie bielymi gaťkami? 😀 Ja už neviem či plakať alebo sa smiať. V práci máme biele pracovné oblečenie, zamestnávateľ si nedal veľa práce s kúpou, doslova máme najlacnejšie nohavice z čínskeho e-shopu tak nám všetko presvitá a miesto toho aby nakúpil poriadne oblečenie tak sa nám vyhráža absenciou v prípade, že nebudeme nosiť biele gaťky 😂.. neprichádzame do styku so žiadnymi klientami takže toto zaťaženie na farbu spodného prádla nechápem 😀.

Strana
z2
katkaseiner
Dnes o 18:28
@anonym_823d62

Podľa Zákonníka práce nesmieš nosiť len biele alebo béžové gaťky. Porušenie tohto paragrafu má za následok, že pracovníčka bude chodiť bez gatiek.

@anonym_823d62

sticker
abbey1
Dnes o 19:54

Prosím ta, to aké prádlo si kupuje kolegyňa, keď jej je niečo vidieť? Také som ešte v rukách nemala.

natalka13
Dnes o 20:21
@viestta

@anonym_b5f2d3 mali im kupit poriadne gate, mali by po probleme. Cele toto zacalo chybou v nakupe pracovnych odevov a ziadna interna smernica to nevyriesi, akurat ta smernica bude na smiech. Kym nebuidu fasovat aj spodne pradlo (ano, su firmy kde sa aj to fasuje) tak sa moze pani veduca aj pokrajat, kazdy nosi pradlo ake jemu vyhovuje.
(Ozaj, ten co sa zrubal z rebrika, by sa za babami obzeral tak ci tak a vyzliekal by ich ocami aj keby na sebe mali presivanu bufajku. Proste niektori chlapi idu na signalnej sustave)

@viestta ona vie ze jej pradlo presvita.
Keby si z nej kolegovia robili srandu hned by presla na nude pradlo.
Ja by som tak do prace nesla, v infantilnom spodnom pradle 😁 ktore je na ociach kolegovcov.🙈 a s vystrcenymi bradavkami.
Po ulici a po baroch tak tie chodi?

autor
Dnes o 20:32
@abbey1

Prosím ta, to aké prádlo si kupuje kolegyňa, keď jej je niečo vidieť? Také som ešte v rukách nemala.

@abbey1 také klasické gaťky ako staršie tety nosia. Biele, ale celé priesvitné, vzory dierkovane a tak... Starká mi také do pôrodnice raz kúpila, ale neviem pod čím by som to našla na nete aby som ti ukázala. Bývajú biele, také svetlo zelené som mala aj ja a žlté. Starká to volala bombardilky. Je to tenká priedušná látka.

viestta
Dnes o 20:36
@natalka13

@viestta ona vie ze jej pradlo presvita.
Keby si z nej kolegovia robili srandu hned by presla na nude pradlo.
Ja by som tak do prace nesla, v infantilnom spodnom pradle 😁 ktore je na ociach kolegovcov.🙈 a s vystrcenymi bradavkami.
Po ulici a po baroch tak tie chodi?

@natalka13 však pise o modrých gatkach a zrazu každá už vie, že jej trčia bradavky a cez gate vidieť až do aleluja

natalka13
Dnes o 20:55
@viestta

@natalka13 však pise o modrých gatkach a zrazu každá už vie, že jej trčia bradavky a cez gate vidieť až do aleluja

@viestta ona pise o bradavkach a o tom ze ulietava na infantilnych obrazkoch na spodnom pradle
Modre vidno aj v bielych rifliach. Dam si biele rifke a bielu koselu, automaticky vyberam nude pradlo. To je taky problem?
Nie nedam si modre cervene - trapas.

autor
Dnes o 20:57

@viestta ja nosím čierne, tá modrá v úvodnom príspevku bola len "ukážka". Proste som chcela poukázať na to, či ma môžu za inú farbu nohavičiek poslať domov 😅. A aj bradavky mi občas vidieť ( vlastne len jednu keďže som kvôli nádoru o druhý prsník prišla) , nosím len tenké braletky a keď vyjdem z mraziaku v ktorom je -5 tak bohužiaľ chvíľu mi ju vidieť. Ale to je v podstate jedno. Nikoho to aj tak nezaujíma len tú šéfku . A s kolegyňami sa úplne v pohode na sebe zasmejeme. Už sa mi stalo aj také, že ma kolegyňa upozornila , že mám tú podprsenku naopak.. zasmiali sme sa a šli sme ďalej...

anonym_3fa731
Dnes o 20:59
@anonym_autor

@anonym_3fa731 ja nosím do práce čierne ( sem tam s obrázkom, záleží čo mám v šuplíku ale nikdy to nie je vulgárne), kolegyňa jedna väčšinou červené , ostatné nosia aké im pod ruku príde a tá jedna čo nosí biele tak tej vidieť aj do duše keď sa zohne. Doslova vyzerá ako nahá čiže to je ešte horšie. Kvalitné spodné prádlo nestojí "5 korún" a aby som si ja kupovala také ako sa šéfke páči zo 700€ výplaty... Stačí, že som si musela kúpiť vlastné ochranné pomôcky. Ja som názoru, že majú kúpiť poriadne pracovné oblečenie a všetko by bolo v poriadku. Ale to je drahé lebo na každý deň potrebujeme jedny čisté nohavice a tričko keďže sa prádlo perie každé dva týždne tak je to 10 -14 ks.

@anonym_autor nehnevaj sa, ale keď si bežne obliekas biele oblečenie, nohavice, šaty, blúzku (nemyslím do práce ale vo voľnom čase se) tak si tiež dávaš farebné spodné prádlo alebo s obrázkami??

autor
Dnes o 21:03
@anonym_3fa731

@anonym_autor nehnevaj sa, ale keď si bežne obliekas biele oblečenie, nohavice, šaty, blúzku (nemyslím do práce ale vo voľnom čase se) tak si tiež dávaš farebné spodné prádlo alebo s obrázkami??

@anonym_3fa731 nenosím biele oblečenie a ani svetlé. Nosím rifle, a čierne alebo farebné topy. V šatníku mám biele maximálne ponožky. A v žiadnom prípade by som si nekúpila takú priesvitnú handru ako nám kúpila šéfka.

barborab1411
Dnes o 21:05
@anonym_b5f2d3

Nechapem, a co je na tom cudne ze zamestanavatel chce aby neboli zamestnakyne zbytocne vystredne a neupozornovali zbytocne svojim nevhodnym oblecenim na zadok, prsia, vaginu...ja ho aj celkom chapem. Niektore zeny sa naozaj nevedia obliect a potrebuju byt v kuse stredobodom pozornosti, miluju ked chlapi nad nimi slintaju a hltaju ich ocami a take eroticke pradlo pod tenkymi priesvitnymi nekvalitnymi nohavicami z cinskeho eshopu ich k tomu priam vyzyvaju...

@anonym_b5f2d3 keď sa pri sporo oblečených ženách vedia ovládať lesbičky,prečo to nezvládnu aj chlapi?sa stále len vyhovárajú že ich niekto provokuje,že?chudacikovia ani len na to nemajú gule aby nepísali ako anonym 😉

anonym_3fa731
Dnes o 21:13
@anonym_autor

@anonym_3fa731 nenosím biele oblečenie a ani svetlé. Nosím rifle, a čierne alebo farebné topy. V šatníku mám biele maximálne ponožky. A v žiadnom prípade by som si nekúpila takú priesvitnú handru ako nám kúpila šéfka.

@anonym_autor vieš, pod bielym vždy vidno spodné prádlo. Veď aj lekárom a sestričkam ho vidno, ale ešte nikomu som nevidela farebné. Stačí, keď dáš na naše rady a vezmeš si telové. Podľa mňa na by to mala byť samozrejmosť.

autor
Dnes o 21:16
@anonym_3fa731

@anonym_autor vieš, pod bielym vždy vidno spodné prádlo. Veď aj lekárom a sestričkam ho vidno, ale ešte nikomu som nevidela farebné. Stačí, keď dáš na naše rady a vezmeš si telové. Podľa mňa na by to mala byť samozrejmosť.

@anonym_3fa731 mile rada ak mi ho niekto kúpi 😄. Tento mesiac som si kupovala ochranné okuliare za 300€ na nové gaťky bohužiaľ nezostalo...

zuzanka.zuzu
Dnes o 21:21

biele gaťky Tesco 5 alebo 7 kusov okolo 10 maximálne 20 eur 🤷 oveľa viac by ma trápili tie okuliare - prečo také drahé? prečo za svoje?

abbey1
Dnes o 21:23

Dráma kvôli nohavičkám za euro.

anonym_3fa731
Dnes o 21:25
@anonym_autor

@anonym_3fa731 mile rada ak mi ho niekto kúpi 😄. Tento mesiac som si kupovala ochranné okuliare za 300€ na nové gaťky bohužiaľ nezostalo...

@anonym_autor tebe sa zdá, že telové stoja viac ako modré alebo obrázkové? A neviem ako súvisia okuliare s gaťkami. To si rieš so zamestnávateľom. Ale spodné prádlo je tvoja vizitka.

autor
Dnes o 21:54
@zuzanka.zuzu

biele gaťky Tesco 5 alebo 7 kusov okolo 10 maximálne 20 eur 🤷 oveľa viac by ma trápili tie okuliare - prečo také drahé? prečo za svoje?

@anonym_3fa731 súvisí to tak, že si musím kupovať do práce ešte aj ochranné pomôcky tak nebudem kvôli šéfke kupovať aj nové gaťky. Ako fakt, mám doma úplne bežné spodné prádlo, nositeľné,keďže som pribrala tak som ho kupovala nedávno a je pomerne nové,mám ho teraz zahrabať do šuflíka a nakúpiť si nové lebo nie je biele? Nech mi kúpi normálne nohavice a bude po probléme. Ja teda gaťky za euro nenosím, nosím prádlo čo vydrží viac ako tri prania.

@zuzanka.zuzu pretože zamestnávateľ poskytuje len základné ochranné pomôcky. To znamená, že mi niekde zo skladu vyhrabali ochranné okuliare a absolútne ich nezaujímalo či mi sedia na moje dioptrické... A mala som pracovný úraz, do oka mi frkla chemikália,pomerne agresívna. Bezpečák uznal, že je to kvôli nevyhovujúcim ochranným pomôckam tak ma poslali na dovolenku kým si nezadovážim ochranné dioptrické okuliare. Takto to máme so všetkými ochrannými pomôckami. Nevyhovujú vám ? Kúpte si vlastné. S kolegyňou si nosíme ešte aj vlastné rukavice lebo máme S-kové ruky a zamestnávateľ dá len L-kové rukavice.. Od prvého apríla mi plynie výpovedná lehota tak ako fakt už nebudem zbytočne kupovať aj gaťky. Mám tu tohto bordelu už celkom dosť...

abbey1
Dnes o 22:00
@anonym_autor

@anonym_3fa731 súvisí to tak, že si musím kupovať do práce ešte aj ochranné pomôcky tak nebudem kvôli šéfke kupovať aj nové gaťky. Ako fakt, mám doma úplne bežné spodné prádlo, nositeľné,keďže som pribrala tak som ho kupovala nedávno a je pomerne nové,mám ho teraz zahrabať do šuflíka a nakúpiť si nové lebo nie je biele? Nech mi kúpi normálne nohavice a bude po probléme. Ja teda gaťky za euro nenosím, nosím prádlo čo vydrží viac ako tri prania.

@zuzanka.zuzu pretože zamestnávateľ poskytuje len základné ochranné pomôcky. To znamená, že mi niekde zo skladu vyhrabali ochranné okuliare a absolútne ich nezaujímalo či mi sedia na moje dioptrické... A mala som pracovný úraz, do oka mi frkla chemikália,pomerne agresívna. Bezpečák uznal, že je to kvôli nevyhovujúcim ochranným pomôckam tak ma poslali na dovolenku kým si nezadovážim ochranné dioptrické okuliare. Takto to máme so všetkými ochrannými pomôckami. Nevyhovujú vám ? Kúpte si vlastné. S kolegyňou si nosíme ešte aj vlastné rukavice lebo máme S-kové ruky a zamestnávateľ dá len L-kové rukavice.. Od prvého apríla mi plynie výpovedná lehota tak ako fakt už nebudem zbytočne kupovať aj gaťky. Mám tu tohto bordelu už celkom dosť...

@anonym_autor A vies, že i tie gatky za 1 euro vydržia veľa veľa praní, nič cez ne nepresvita. Ale teda ja si nekupujem infanfilne s obrázkami.
Podľa vyjadrení sa mi javíš ako super pracovník, ktorý vyrobí z komára somára, z gafiek drámu, ale na druhu stranu si nevieš otvoriť ústa a žiadať poriadne pracovné ochranné pomôcky. Zaujímavé, že za okuliare dáš 300 eur.

aliziana
Dnes o 22:06
@anonym_autor

@anonym_autor tak keď ideš preč, čo riešiš? Nos kľudne ďalej modré/čierne, veď nech Ťa "vyhodia" ...

autor
Dnes o 22:13
@aliziana

@anonym_autor tak keď ideš preč, čo riešiš? Nos kľudne ďalej modré/čierne, veď nech Ťa "vyhodia" ...

@abbey1 ja som si pracovné pomôcky žiadala a žiadam každý mesiac. Vždy dostanem len odpoveď typu " teraz na to nemá firma peniaze" . Za okuliare som 300 dala, bez tých nemôžem pracovať. Ale farba gatiek ma pred pracovným úrazom nechráni... Ak ti gaťky za euro vyhovujú super, mne nevyhovujú tak si také nekúpim...

@aliziana ideálne riešenie. Nech mi ešte dajú tu absenciu, potom nejakú náhradu škody, ktorá mojou neprítomnosťou vznikla, nech mi krátia mzdu aj dovolenku lebo budem doma kvôli farbe gatiek a až tak nech mi dajú hodinovú výpoveď .

Strana
z2