Dress code v práci a absencia za nesprávne prádlo?
Dobrý deň, môže mi zamestnávateľ dať absenciu za to, že prídem do práce s modrými a nie bielymi gaťkami? 😀 Ja už neviem či plakať alebo sa smiať. V práci máme biele pracovné oblečenie, zamestnávateľ si nedal veľa práce s kúpou, doslova máme najlacnejšie nohavice z čínskeho e-shopu tak nám všetko presvitá a miesto toho aby nakúpil poriadne oblečenie tak sa nám vyhráža absenciou v prípade, že nebudeme nosiť biele gaťky 😂.. neprichádzame do styku so žiadnymi klientami takže toto zaťaženie na farbu spodného prádla nechápem 😀.
@viestta Možno ich XY krát slušne upozornila.
Vyhrážať sa absenciou je cez čiaru. Avšak reálne nevieme, ako to tam u nich vyzerá. Tiež by si možno ako zamestnávateľ uvítala trochu súdnosti na pracovisku.
Z vyjadrení autorky ťažko usúdiť reálny stav.
@abbey1 realny stav je, ze riesia gatky miesto toho aby riesili poriadne gate, ktore im pridelili ako pracovny odev. Nic viac, nic menej ja za tym nevidim.
@abbey1 realny stav je, ze riesia gatky miesto toho aby riesili poriadne gate, ktore im pridelili ako pracovny odev. Nic viac, nic menej ja za tym nevidim.
@viestta Pozri, ja by som v prvom rade riešila pomôcky ako tie spomínané okuliare. Tam by som bola neúprosná. Tie gatky by ma skutočne netrapili.
Ja tomu nerozumiem.. Ty si koncom marca dala/dostala vypoved a napriek tomu si este tento mesiac kupis pracovne okuliare, ktore ti ma zabezpecit zamestnavatel, za polovicu svojho platu? Ale to vobec neriesis ako problem, zato farba gatiek je afera storocia.. Jasne, ze ti za to nemoze dat absenciu ani ta nejak nutit, ale mne by asi vkus, ci slusnost, ci ako to nazvat, nedovolil umyselne nosit pradlo, ktore presvita.. Ved to nemusi byt Victoria secret, ale multipack z tesca ako baby pisali, by ma nezabil.. Preco kupa ostatnych pomocok za svoje ti nevadi?
Ja tomu nerozumiem.. Ty si koncom marca dala/dostala vypoved a napriek tomu si este tento mesiac kupis pracovne okuliare, ktore ti ma zabezpecit zamestnavatel, za polovicu svojho platu? Ale to vobec neriesis ako problem, zato farba gatiek je afera storocia.. Jasne, ze ti za to nemoze dat absenciu ani ta nejak nutit, ale mne by asi vkus, ci slusnost, ci ako to nazvat, nedovolil umyselne nosit pradlo, ktore presvita.. Ved to nemusi byt Victoria secret, ale multipack z tesca ako baby pisali, by ma nezabil.. Preco kupa ostatnych pomocok za svoje ti nevadi?
@anonym_d80050 presne o toto ide. Ze si úmyselne dáva takéto gatky, aj keď dobre vie, že si také dávať nemá. A potom sa čuduje ze to sefke vadí. No to je rozum. 😕
Nosím v práci biele oblečenie, nohavice, sukňu, šaty. Zamestnávateľ nám kupuje kvalitné veci, lebo ľudia nás vidia, ale nikdy si nedám pod biele oblečenie tmavomodre, cierne alebo červene spodne pradlo. Fakt nepotrebujem, aby každy videl moje gaťky.
Keď si pribrala a kupovala nové, tak si si mala kupit telove. Ja si teda ani v lete pod tenké priesvitne oblecenie nedavam spodne pradlo, ktore kriči. Nepotrebujem ludi zaujat svojim spodnym pradlom. Neviem si predstavit chodit v praci pomedzi kolegov s presvitajucim medvedikom na chachare.

U nás vo firme (v zahraničí) ženy nemali povolené v lete nosiť šaty, sukne a krátke nohavice, v práci sme sa museli prezliekať do dlhých nohavíc, čiže do práce kľudne v krátkom oblečení, ale prezliecť a áno, bolo to hlavne kvôli mužom, lebo sa nevedeli sústrediť na prácu. Nikto z toho vedu nerobil, každý to rešpektoval. Muži kľudne mohli krátke gate nosiť, lebo ženy tie ich krivé nohy vôbec ale vôbec nevzrušovali 😂 Na jednej strane chápem, videla som aj v nemocnici, aké krásne čipkované, bodkované, a neviem aké nohavičky nosia sestričky, lekárky, personál pod tými bielými priesvitnými nohavicami. Akože mne je to absolútne jedno, ja sa na tom len zasmejem, že už, tak by som si dala dlhé tričko, aj kebyže si to mám za vlastné kúpiť. Mne to príde trápne, niekomu normálne, ale uznajte, že to neunikne pohľadom a hlavne mužským. Ale ja som žena, ktorá nemá potrebu pozornosti a ani nevkusného obliekania sa a svoje telo a spodné prádlo ukážem len tomu vyvolenému.