icon

Je salmonelóza dôvodom na dva týždne PN?

Dnes o 07:28

ahojte baby ako ja sa ospravedlnujem za tento prispevok ale ma tak vytocila kolegyna, ktora pracuje na home office, a ona si da 2 tyzdne PN len pre to ze ma salmonelu, ja som salmonelu ešte nemala ale zas neverim ze je to tak akutne ze 2 tyzdne musi byt mimo aj ked robi z domu..samozrejme my ostatne mame o to viac prace..sa cudujem ze ti lekari vobec tie PN ky vystavia takimto ludom

Strana
z5
anonym_c0245d
Dnes o 07:32

Salmonelóza vie mať ťažký priebeh (silné hnačky, vracanie, dehydratácia, vysoká teplota, celková slabosť). Bežná PN býva 1–2 týždne podľa stavu pacienta, aj pri práci z domu môže byť človek reálne neschopný fungovať. Ja som bola 2x na infekčnom pre podozrenie na salmonelózu a len v nemocnici som bola týždeň a potom doliečenie doma. Pri infekčnom ochorení je navyše dôvodom aj obmedzenie kontaktu a eliminácia prípadného prenosu. To, že ostatní majú viac práce, je organizačný problém firmy, nie medicínsky dôvod skracovať PN.

janinah
Dnes o 07:34

Dakuj Bohu,ze si salmonelu nezažila na vlastnej koži.Hnacky,kŕče,dieta...niekedy aj hospitalizacia. V niektorych povolaniach by ju po liecbe bez negat.vyteru ani do prace mepustili. A ver,ze len 2 tyzdne PN by to nebolo.
Takze tvoje nas _ atie na choru kolegynu nie je namieste.

biba_18
Dnes o 07:35

@anonym_autor so salmonelou môžeš skončiť aj v nemocnici, dokonca aj umrieť keď je vážny priebeh - a ty sa pýtaš ako je možné že so salmonelou niekoho vypíšu?

mimimoje
Dnes o 07:35

Ty čo vôbec sa staráš do toho, či dostala kolegyňa PN alebo nie a či na to mala dôvôd? To už kde sme? Buď rada, že nechodí do roboty. Bola som na infekčnom a videla som, čo salmonela dokáže. Má šťastie, že to zvláda doma. A ty si daj facku za tento príspevok.

autor
Dnes o 07:36

ale ona nemusi chodit do prace lebo robi z domu a aj tak sa vypise

lucylaw
Dnes o 07:37

Nič v zlom,ale ty musíš byť podľa mňa úplne retardovaná,keď si schopná niečo takéto napísať 🤦🏻‍♀️ salmonela nie je nádcha,že si vysmrkáš sopel a popritom pracuješ,ja som s ňou skončila v nemocnici,podľa teba by si aj do tej nemocnice asi mala vziať notebook a pracovať,že? Neskutočné,že takíto ľudia ako ty vôbec chodia po tomto svete 🤦🏻‍♀️

martinkatinka
Dnes o 07:37

Toto je opravnena PN, ved moze mat tazky priebeh,Ved nemusi byt schopna sa prihlasit ani na ten pocitac.

kiki68
Dnes o 07:38
@anonym_autor

@anonym_autor No neviem, asi nema lahsi priebeh, ako chces robit aj doma, ked grcas, si stale na wc, malatna. Kamosi Mali tento priebeh, jeden isiel po tyzdni do nemocky na infuzky. Dalsi mal dva mesiace dietu este . Salmonela vie byt hnus

janinah
Dnes o 07:38

To akoze krce v bruchu doma nebolia? Dietu jej navari sluzka?
Uz sa nestrapnuj....

anonym_4e28b2
Dnes o 07:39

Kks, že “LEN preto” a že ty “neveríš”… muž bol so salmonelózou týždeň v nemocnici a 2 týždne sa dával dokopy, aby bol života schopný, bol úplne zoslabnutý, trávenie pokazené ešte dlhšie… buď rada, že nevieš čo to je… lekárovi môže byt jedno či robí na HO alebo nie, toto je rozhodne dôvod na PN… a s množstvom prace a riešením situácie, keď niekto vypadne, sa treba obrátiť na nadriadeného

autor
Dnes o 07:41

tak ja som tiez davnejsie robila z domu a ked ma chytila crevna chripka robila som aj tak, nesla som hned PN kovat

anonym_4e28b2
Dnes o 07:42
@anonym_autor

tak ja som tiez davnejsie robila z domu a ked ma chytila crevna chripka robila som aj tak, nesla som hned PN kovat

@anonym_autor črevná chrípka je oproti salmonelóze slabý odvar… každopádne na PN si aj ty mala možnosť ísť a nikto by ti nemohol vyčítať, keby si išla… to už je tvoja vec… ešte aj chorému závidieť… ak je zle zorganizovaná práca v prípade niekoho výpadku, tak ešte raz, to je na nadriadeného a nie na toho chudáka, ktorý je PN - obzvlášť v takomto, naozaj odôvodnenom, prípade

kiki68
Dnes o 07:44
@anonym_autor

@anonym_autor a dali za to aspon premie? Lebo ja by som v tom stave nerobila ani z domu. Mam rada svoju pracu, ale nie zosrata v krcoch

sisska96
Dnes o 07:44

Buď rada že si ešte nemala salmonelózu. To je už tvoja vec že si robila s črevnou virózou, to je úplne iná ako salmonelóza , preboha...........

slapina
Dnes o 07:45

bežne to veru netrvá 2 týždne, väúčšinou je to tak do 10 dní. samozrejme sú výnimky, kde sa telo dlhšie zotavuje z tejto pliagy.

sisska96
Dnes o 07:45
@anonym_autor

@anonym_autor nebudeš najostrejší nožík v šuflíku 😂

anna777115
Dnes o 07:46

Ja som s dcerou mala salmonelózu a myslela som si ze nastala moja posledná hodina. Dcera skoncila na infekčnom s úplným rozvratom vnutorneho prostredia v .organizme. Pol roka sa tráviaci system dával dokopy. Pečeň uplne odpálená. Prvý týždeň horúčky 40- štyridsiatky s halucinaciami. Treba si to zažiť a potom sa zavzdušňovať.

viestta
Dnes o 07:46
@anonym_autor

@anonym_autor ty by si dokazala podat plny vakon, ked stravis pol dna na zachode a ten zvysok cetou na a z neho? Ty by si podala plny vykon, ak by si mala krce, horucky, nemohla sa ani najest ani napit, pretoze mas creva v pohybe a co do seba nakoniec dostanes tak vyjde vrchom alebo spodom? Ty by si dokazala pracovat vysilena, ked nedokazes ani lezat, nie to sediet a sustredit sa na pracu?
Ty si ziarivy priklad toho, ze Slovak dokaze zavidiet nielen pocasie na pohrebe ale aj chorobu. Ci podla teba je chory len ten co lezi v kome v nemocnici?

simca06022011
Dnes o 07:47

zalezi ako sa citi. Mne pride zvlasne, ze niekto dopredu vie, kolko bude PN, lebo dopredu sa neda vediet kolko jej nebude dobre... realita je taka, ze niekto je fit do tyzdna, iny moze skoncit v nemocke, a kludne doma aj mesiac, elbo su dr., ktorym staci povedat, ze este nie je oookkkej, unava, nevladze... tu boli a tu.. a bude doma mesiac :D
Ostatne takto funguje, ma pravo ist na PN, ked je chora, a ano, zvysok firmy dorobi. Inokedy pojde na PN/DV iny kolega alebo ty, a praca sa zase rozdeli. Stava sa, tak to funguje.

autor
Dnes o 07:48
@simca06022011

zalezi ako sa citi. Mne pride zvlasne, ze niekto dopredu vie, kolko bude PN, lebo dopredu sa neda vediet kolko jej nebude dobre... realita je taka, ze niekto je fit do tyzdna, iny moze skoncit v nemocke, a kludne doma aj mesiac, elbo su dr., ktorym staci povedat, ze este nie je oookkkej, unava, nevladze... tu boli a tu.. a bude doma mesiac :D
Ostatne takto funguje, ma pravo ist na PN, ked je chora, a ano, zvysok firmy dorobi. Inokedy pojde na PN/DV iny kolega alebo ty, a praca sa zase rozdeli. Stava sa, tak to funguje.

@simca06022011 ako dopredu?

autor
Dnes o 07:49

a dalsia vec, nebyva salmonela len v lete?

majasimon
Dnes o 07:50

Mala som salmonelozu, slabá ako mucha som bola. Modlila som sa, aby som na wc išla aspoň raz za hodinu, nie za pol hodinu. Z wc rovno do sprchy, tam som si sadla, potom osprchovala, zase sadnúť a presun do postele. A v lepšom prípade za cca hodinu zase presun wc a ostatné ako som vyššie spomenula. Na šťastie na tretí deň som dostala správne tabletky, že na 5. Deň už bolo relatívne fajn, ale slabosť zostala. Dehydrované telo. A to som sa z toho dostala pomerne rýchlo, sú prípady, že infekčné a infúzie. Aj táto "jednoduchá" skúsenosť mi stačila. A že by som mala robiť z domu, no aj keď by som chcela, fyzicky ani psychicky by som to nedala. Jednoducho 💩 bolo pánom situácie

tetapetra
Dnes o 07:52
@anonym_autor

@anonym_autor prečo to robíš? O čo ti ide. Jasné to tu bolo spomenuté,že to nie je sranda. Kolegyňa je vypisana na PN, prichádza tak o mzdu. Fakt je toto dôvod na blbé otázky?

lylyjana
Dnes o 07:55

@anonym_autor dost tazko sa odpisuje na emaili ked grcas. Ci?
A salmonela nema kalendar, ci je leto ci nie 🙈

patrike
Dnes o 07:55

Nestaraj sa do cudzich diagnoz a PN, vypisal jej to lekar :
1. Moze to mat aj tazky priebeh, kde kvoli hnackam a horucke nevladze robit ani za PC.
2. Ci ma povolenu pracu z domu, to na PN ako taku vplyv nema.
Dalsie otazky ?

autor
Dnes o 07:56
@lylyjana

@anonym_autor dost tazko sa odpisuje na emaili ked grcas. Ci?
A salmonela nema kalendar, ci je leto ci nie 🙈

@lylyjana my nepiseme maily mi komunikujeme telefonicky so zakaznikmi

kalifka
@anonym_autor

@anonym_autor toto snáď nemyslíš vážne.... Teba mať za kolegyňu des a hrúza.
Ďakuj bohu, že si salmonelózu nemala, u nás v rodine to mali a celá rodina skončila v nemocnici.
Črevnú virózu môžeš mať ťažký, alebo ľahký priebeh. Mali sme nedávno črevnú virózu v práci a dve sanitky som musela volať pre chlapov.

patrike
@anonym_autor

@anonym_autor Nie, v lete je len zvyseny vyskyt v prevadzkach, kde je zla hygiena.
Hlupost a zavist su ine, kvitnu cely rok.

patrike
Dnes o 07:58
@anonym_autor

@lylyjana my nepiseme maily mi komunikujeme telefonicky so zakaznikmi

@anonym_autor Tak si zober telefon na wc a nech si zakaznik uzije zvuky, ktore tam robis.

viestta
Dnes o 07:58
@anonym_autor

@anonym_autor nie, nebyva. Salmonela je alimentarna nakaza, jednoducho zjes nakazenu potravinu a nakazenu potravinu mozes zjest aj na Vianoice, napriklad majonezu z nakazenych vajec.
Ale mam pre teba jednu radu: Venuj sa robote ked jej mas tak strasne vela, neplytvaj svojim drahocennym casom na ohovaranie chorej kolegyne.

Strana
z5