Musím chodiť denne na obed s kolegami?
Ahojte.
V práci chodí skoro celé oddelenie spolu na obed a mám pocit, že sa automaticky ráta aj so mnou. Lenže mne niekedy vyhovuje ísť samej, vybaviť si niečo alebo si dať pokoj od ľudí aspoň na tú chvíľu.
Keď nejdem, hneď sú otázky, či sa niečo stalo. Príde vám divné chcieť mať obed jednoducho pre seba?
Si dospele a svojpravna a nevies sama rozhodnut o tom kde a s kym budes chodit na obedy? Jednoducho im oznam, ze ides sama. Hotovo.
Dones si obed z domu.
Povedz ze mas stretko.
Povedz ze sa ides prejst.
Uplne jednoduche. Nie ste prvy stupen ZS.
Mozes robit co chceš cez obednu prestavku,aj prechadzať sa okolo budovy s bagetou v ruke. A prepač,prides mi malo asertivna,ked toto tu potrebuješ preberať.
@anonym_autor tiež u nás kolegyne obedujú spolu, alebo si objednávajú spolu donášku...a ja málokedy mám chuť jesť práve v tom čase, alebo mám obed z domu. Už si zvykli, opýtajú sa len či idem s nimi, či mám svoje. Sme predsa dospelí, svojprávni.
U nas tiež chodievaju spolu. Nie všetci ale väčšina. Ja by som aj chodila ale ten obed ako jedlo mi nevyhovuje. A okrem toho a to vsetci vedia, kým sú preč ja mam kľud. Mam doma 3 deti jedno ukecanjesie než druhé pracujem s ľuďmi. Ja potrebujem chvíľu ticho. Tak sa všetci len bavia ze uzi si svoju polhodinku. Nikto neriesi a nedramatizuje u nas našťastie a ja bezoblačno poviem ze chcem ticho 😀
@anonym_autor u nas tiez chodili vsetci spolu (sefovia so zamestnancami) ked som nastupila, firma mensia, a ocakavalo sa ze aj ja budem s nimi chodiť. Ale chodili do docela draheho podniku, kde to menu stalo viac ako dvojnasobok oproti beznym prevadzkam. Nechodila som s nimi, zvykli si, ziadny veľký problem
Nemusíš .U nás bolo tiež zaužívané, že celý úsek chodil na obedy spolu.Mali sme však dve kolegyne, ktoré mali "dar,, znechutiť aj to jedlo, na ktoré sme sa výslovne tešili,a tak sme sa štyri baby oddelili od veľkej skupiny.Postupne sa vytvorili menšie skupinky/ľudia, ktorí radi prehodili pár slov aj mimo pracoviska/a už sa nik nad tým nepozastavoval.
@anonym_autor ja celkovo jedávam radšej sama a v práci som to normálne povedala. Inak som spoločenská, chodíme z prace na spoločné akcie, posedieť si, na výlety ale proste to jedlo je taky môj oddych. Nerada som pri ňom rušená, nerada sa vtedy rozprávam a nerada niekomu prispôsobujem tempo jedenia. V práci na mňa dosť nechápavo pozerali keď som im to povedala ale je to v pohode, pochopili 😃
Tiež chodíme všetci spolu, ale keď sa stane, že niekto nejde, nič sa nedeje, ide inokedy, nikto s tym nemal ešte problem
@anonym_autor Normálne im povedz, že by si chcela jesť sama. Mne tak povedala kolegyňa a vôbec som sa neurazila. Nikto normálny sa naurazí a nezačne intrigovať.

Nemusis ak mate taky zvyk normalne sa ospravedln a povedz, ze dnes-zajtra so mnou neratajte musim si niekde odskocit a nieco vybavit alebo jednoducho prepacte, dnes sa ku vam na obede nepridam musim nieco neodkladne vybavit alebo dnes na mna necakajte mam vela prace, musim este nieco dokoncit tak mebudem stihat ist s vami... Vyhovoriek k tejto situacii je az az. A neboj sa nikto nebude riesit ci si bola bieco vybavovat alebo len sama sadnut na obed ak sa nahodou budu pytat povedz strucne, ze nejake osobne zalezitosti.