icon

Nepríjemné slová na pracovisku

21. feb 2026

Je normálne keď povie nadriadený niekomu vetu ze, "len by si skúsila toto povedať" , alebo že môžem ti dať urobiť aj všetku moju robotu? Vážne? Pritom ten pracovník je zodpovedný a spoľahlivý. Pripadá mi to nespravodlivé takto sa vyjadrovať.

Strana
z2
anonym_bfa03b
21. feb 2026

no nebude to jeden z tych nasadenych manazerikov, bez akychkolvek predpokladov na pracu s ludmi?

anonym_4399fc
21. feb 2026

Česť výnimkám veľa zamestnávateľov si myslí že zamestnanci sú podradné ho ....ale neuvedomujú si že bez zamestancov sa nepohnú

motylik2559
21. feb 2026

@anonym_autor Je to ozaj blbe vyjadrenie. A kvoli comu sa nadriadeny takto vyjadruje k tomu zamestnancovi?

petamich
21. feb 2026

Nie nie je to v poriadku. Taketo vyjadrenia nepatria na pracovisko ak boli povedane v plnej vaznosti a nie ako vtip, ked ti Jana povedala tajomstvo a na to ze "no len by si to skusila niekomu povedat"...

anonym_383d71
21. feb 2026

Je to arogantný blb…mám pocit, že toto je folklór len na Slovensku…v zahraničí som nie o také nezažila…takisto intrigy

anonym_92a3bb
21. feb 2026

Chcela by som počuť celú tú konverzáciu, tón, odpoveď na čo to je, aký je tam vzťah... takto sú to dve vety vytrhnuté z kontextu, ktoré asi neprišli z ničoho nič...

majlo1234
21. feb 2026

Nie, je to neprofesionalne

gerrwie_girl
21. feb 2026
@anonym_92a3bb

Chcela by som počuť celú tú konverzáciu, tón, odpoveď na čo to je, aký je tam vzťah... takto sú to dve vety vytrhnuté z kontextu, ktoré asi neprišli z ničoho nič...

@anonym_92a3bb presne toto mi prvé napadlo. Príspevok ktory ma asi rozvirit vášne, ale nema ani začiatok ani koniec. My mame v praci kopec srandy a takéto nieco by u nas bezne niekto povedal 😀. Zo žartu.

autor
21. feb 2026
@motylik2559

@anonym_autor Je to ozaj blbe vyjadrenie. A kvoli comu sa nadriadeny takto vyjadruje k tomu zamestnancovi?

@motylik2559 kladiem si túto otázku

autor
21. feb 2026
@petamich

Nie nie je to v poriadku. Taketo vyjadrenia nepatria na pracovisko ak boli povedane v plnej vaznosti a nie ako vtip, ked ti Jana povedala tajomstvo a na to ze "no len by si to skusila niekomu povedat"...

@petamich bolo to povedané hrubým tónom. A krikom.

beata_k
21. feb 2026

@anonym_autor Mna by zaujimala aj druha strana pribehu... Co si chcela skusit povedat???

motylik2559
21. feb 2026
@anonym_autor

@motylik2559 kladiem si túto otázku

@anonym_autor No dobre, kedze si tiez kladies tuto otazku, takze si nebola priamim svedkom danej situacie, kedy to nadriadeny tomu zamestnancovi povedal? Lebo kebyze to pocujes na vlastne usi, tak by si vedela preco sa tak vyjadril🤔

anonym_6ace52
21. feb 2026

@anonym_autor v akej súvislosti to bolo povedané?

autor
21. feb 2026
@beata_k

@anonym_autor Mna by zaujimala aj druha strana pribehu... Co si chcela skusit povedat???

@beata_k ja nič, hovorím o tom príbehu, lebo mi to príde nespravodlivé takto hrubo sa k zamestnancovi správať slovami len by si skusila, pritom ta osoba len povedala že s tým nerobi a nie je to jej práca ale niekoho iného.

autor
21. feb 2026
@anonym_92a3bb

@anonym_92a3bb bola to práca niekoho iného nadriadený nekompetentne sa vyjadril k tomu a ešte aj takýmto spôsobom.

beata_k
21. feb 2026
@anonym_autor

@beata_k ja nič, hovorím o tom príbehu, lebo mi to príde nespravodlivé takto hrubo sa k zamestnancovi správať slovami len by si skusila, pritom ta osoba len povedala že s tým nerobi a nie je to jej práca ale niekoho iného.

@anonym_autor Je to vytrhnute z kontextu. Kludne sa ta osoba mohla aj vyhrazat...

autor
21. feb 2026
@beata_k

@anonym_autor Je to vytrhnute z kontextu. Kludne sa ta osoba mohla aj vyhrazat...

@beata_k ta osoba iba povedala že tu pracu robi niekto iný je slušná a zodpovedná, takto sa jednalo s ňou. Ma kamarátsky vzťah s inou podriadenou ktora mu vravi kde čo má rozhodiť aby nemusela ona

anonym_0b3fdd
21. feb 2026

Nemate kodex spravania na pracovisku???Toto musi dodrziavat aj nadriadeny.Ale clovek si musi vybudovat aj sam respekt.Zamestnanec ho mal upozornit na jeho spravanie a nie sklopit usi,ohnut chrbat.Toto vsetko si robia ludia ale len sami,lebo to dovolia.

autor
21. feb 2026
@anonym_6ace52

@anonym_autor v akej súvislosti to bolo povedané?

@anonym_6ace52 že je to práca niekoho iného, a nie jej chcel to prehodiť na dotyčnu osob, z osoby s ktorou ma kamarátsky vzťah.

autor
21. feb 2026
@gerrwie_girl

@anonym_92a3bb presne toto mi prvé napadlo. Príspevok ktory ma asi rozvirit vášne, ale nema ani začiatok ani koniec. My mame v praci kopec srandy a takéto nieco by u nas bezne niekto povedal 😀. Zo žartu.

Nebol to vtip ale krik. A nepáčilo sa to viacerým.

biba_18
21. feb 2026

a teraz ako čo s tým? 😏

anonym_481ac5
21. feb 2026
@anonym_autor

@beata_k ta osoba iba povedala že tu pracu robi niekto iný je slušná a zodpovedná, takto sa jednalo s ňou. Ma kamarátsky vzťah s inou podriadenou ktora mu vravi kde čo má rozhodiť aby nemusela ona

@anonym_autor otca syn kona brat. Nechapem.

anonym_6ace52
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_6ace52 že je to práca niekoho iného, a nie jej chcel to prehodiť na dotyčnu osob, z osoby s ktorou ma kamarátsky vzťah.

@anonym_autor takže nadriadený zadal úlohu osobe, ktorá to odmietla a namietala, že to je práca niekoho iného? A to nakoniec vyeskalovalo do takejto výmeny názorov?

autor
21. feb 2026
@anonym_6ace52

@anonym_autor takže nadriadený zadal úlohu osobe, ktorá to odmietla a namietala, že to je práca niekoho iného? A to nakoniec vyeskalovalo do takejto výmeny názorov?

@anonym_6ace52 vyslovene neodmietla, len povedala ze to rieši kolegyňa. A ano potom prislo k takému hrubému vyjadreniu.

autor
21. feb 2026
@biba_18

a teraz ako čo s tým? 😏

@biba_18 A akože nič ale toto by sa nemalo diať, veď tá osoba ma z toho stres.

katy084
22. feb 2026

Nikto nemá právo a to bez ohľadu postavenia, veku, pohlavia, rasy, sex. orientácie na pracovisku kričať,urážať, šikanovať, a hrubo sa správať voči ostatným...

anonym_450ba3
22. feb 2026

A čo je natom také strašne a ponižujúce? Stres?? V práci?? …. Lebo Tí zamestnanci sú tiež vždy milí a slušní že? Stane sa. Kričať by nikto na pracovisku nemal, ale na týchto dvoch vetách nevidim nič tak nenormálne. Maximálne niesu štandardné a akurát si pomyslím o tom nadriadenom svoje a idem ďalej .:. Veď ak sa Ti to zdá cez čiaru, kľudne sa obrat na príslušné oddelenie HR nech to s nadriadeným riešia. A ešte píšeš že aj ostatným sa to nepáčilo. Čiže ste viacerí máte dôkaz, nadriadený bude aspoň upozornený … Ale to nikdy neurobíte že? ..

anonym_6ace52
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_6ace52 vyslovene neodmietla, len povedala ze to rieši kolegyňa. A ano potom prislo k takému hrubému vyjadreniu.

@anonym_autor ja si stále neviem predstaviť, ako prebehla celá tá situácia. Ty si tá osoba, ktorej to bolo povedané? Alebo si pri tom bola, keď to tej osobe nadriadený povedal?
Lebo, ak tej osobe bola zadaná robota, ktorú neodmietla, neviem si predstaviť, čo vyvolalo reakciu nadriadeného. Tak buď to odmietla alebo to neodmietla. V každom prípade, sú to vytrhnuté dve vety z kontextu.

autor
22. feb 2026
@katy084

Nikto nemá právo a to bez ohľadu postavenia, veku, pohlavia, rasy, sex. orientácie na pracovisku kričať,urážať, šikanovať, a hrubo sa správať voči ostatným...

@katy084 presne tak súhlas.

marijan2025
24. feb 2026
@anonym_autor

@petamich bolo to povedané hrubým tónom. A krikom.

@anonym_autor Ak kričal,tak sa hneval.A hnev je zamaskovaný strach.Snazil sa tým arogantným správaním získať moc a kontrolu.Arogancia a strach sú dva póly toho istého problému - pocitu menejcennosti,pocitu nie som" dosť". Mocou a kontrolou nachvíľu získal pocit - som dosť.

Ale to je ako droga, má krátkodobý účinok a potom ten nepríjemný pocit - nie som dosť pride znovu.A zase na niekoho nakričí. A pritom tú autoritu má, veď je vedúci.Ale pocit, že má hodnotu nepríde zvonku s funkciou,to musí ísť z vnútra.Ale to je iná téma.

Strana
z2