Nepríjemný zápach kolegyne: Ako riešiť situáciu?
Ahojte,asi je zúfalé písať na MK ale vyskúšam už čokoľvek. V práci sme takmer čisto ženský kolektív a máme kolegyňu, ktorá hrozne smrdí. Má okolo 40ky, normálna zdravá mladá žena.... buď smrdí hrozne za potom alebo často akoby si prádlo nemenila 😔😔 mala narodeniny, kúpili sme jej všelijaku kozmetiku, voňavku... skúšali sme aj takú taktiku že fúha spotila som sa musím sa osviežiť....a nič....je to neznesiteľné, stretli ste sa s niečím podobným? je nepríjemné byť na blízku
ano mali sme. S kolegom 55 rocnym. Pral košele bez prasku tj iba v cistej vode. Nepouzival deodoranty ani antiperspiranty. Vraj je to rakovinotvorna chemia. Naznaky nepomahali. Na antiperspirant na stole sa urazil. Trvalo to roky, na dohovor od nadriadeneho nereagoval (navrhol mu nosit si cistu nahradnu koselu do prace, plus sa pocas prace osprchovat.). Ak nahodou bol v zasadacke a my sme isli do nej po nom, bol tam taky neskutocny smrad, ze aj klient zacal gulat ocami, ze to co je. Nakoniec pomohol az dohovor od HR managerky, ta bola doslova zatlacena to riesit, lebo on predsa nemoze svojim potom šikanovat celu open space kancelariu. Podala mu to citlivo, zaroven vsak spomenula, ze jej emailom pristalo viacero staznosti a tak to musi riesit. Tvaril sa prekvapene, vraj nevedel...hm neviem, ci sa moze niekto stat rezistentny na svoj smrad. Odvtedy sa to zlepsilo. Niekedy sem tam nieco malo citit, ale to vacsinou v horuce dni, ked citit aj inych lebo bezny deodorant to uz proste nezvlada. Ale teda uz to nie je take zle ako to byvalo.
Nech si ku predvola šéfka a normálne sa porozoravaju
@anonym_846d5e my sme sa s ňou skúšali porozprávať ako kamošky, šéfka ju nechce postaviť do nepríjemnej situácie, keďže aj ona je od nej mladšia a tak proste trpíme....a už ma to nebaví
@anonym_autor ano, ja som sa s tym stretla. Mala som v praci smradlavu kolegynu a ked mala kramy, tak to bol neskutocny puch. Dali sme na toalety deodorant - nepomohlo. Tak sme zacali uplne otvorene hovorit - fuj, tu je neskutocny smrad a stale sme vetrali. Ale prakticky nic nepomohlo. Vtedy som mala 20r, nevedela som to inak riesit. Ale teraz by som to riesila uplne otvorene. Normalne by som jej povedala nieco na styl: je to trochu osementna situacia, o ktorej mozno sama nevies, ale asi mas problem s potenim a je to dost vyrazne citit. Preto by som ti v dobrom chcela poradit to riesit lepsou hygienou, kvalitnymi antiperspirantmi pripadne s lekarom
@anonym_846d5e no jasne, u nas bola situacia, ze sef za mnou prisiel, nech to vyriesim, lebo jemu je to trapne 🤣🤣🤣🤷♀️ manazeris par excellent
@anonym_846d5e my sme sa s ňou skúšali porozprávať ako kamošky, šéfka ju nechce postaviť do nepríjemnej situácie, keďže aj ona je od nej mladšia a tak proste trpíme....a už ma to nebaví
@anonym_autor to je hlúpa výhovorka. Raz je šéfka a šéf má mat rôzne skills. Aj take aby vyriešil neprijmne situacie
Normálne jej povedať, že Janka všetci vás tu majú radi, robíte kvalitnú prácu, ste považovaná za dobrého človeka, ale je tu jeden problém
Kolegovia, zákazníci a klienti sa sťažujú že pachnete. Rozhodla som sa vám to povedať ja ako nadriadena. Chcem vás požiadať o zvýšenie hygieny, ak je to zdravotné tak aj tu v práci mame sprchy, mizete ich využívať
Koniec
@anonym_autor
No môže byť kľudne v prechode alebo sa potiť zo stresu. Mňa vedela jedna šéfka svojimi psycho scénami tak zdeptat, že 5 minút po sprche som smrdeka neskutočne napriek antiperspirantu silnému. A možno tiež nič nepoužíva kôli obávam zo zloženia kozmetiky. Treba riešiť so šéfom, lebo keď by jej poviete, že smrdí, bude to blbé.
@anonym_autor u nás to rieši nadriadený. Stalo sa to 2x
ano mali sme. S kolegom 55 rocnym. Pral košele bez prasku tj iba v cistej vode. Nepouzival deodoranty ani antiperspiranty. Vraj je to rakovinotvorna chemia. Naznaky nepomahali. Na antiperspirant na stole sa urazil. Trvalo to roky, na dohovor od nadriadeneho nereagoval (navrhol mu nosit si cistu nahradnu koselu do prace, plus sa pocas prace osprchovat.). Ak nahodou bol v zasadacke a my sme isli do nej po nom, bol tam taky neskutocny smrad, ze aj klient zacal gulat ocami, ze to co je. Nakoniec pomohol az dohovor od HR managerky, ta bola doslova zatlacena to riesit, lebo on predsa nemoze svojim potom šikanovat celu open space kancelariu. Podala mu to citlivo, zaroven vsak spomenula, ze jej emailom pristalo viacero staznosti a tak to musi riesit. Tvaril sa prekvapene, vraj nevedel...hm neviem, ci sa moze niekto stat rezistentny na svoj smrad. Odvtedy sa to zlepsilo. Niekedy sem tam nieco malo citit, ale to vacsinou v horuce dni, ked citit aj inych lebo bezny deodorant to uz proste nezvlada. Ale teda uz to nie je take zle ako to byvalo.
@mimachicha áno, ľudia, ktorí smrdia, nevnímajú svoj zápach.Bolo to v nejakom dokumente v Tv.Tu sa treba naozaj rozhodnúť a dotyčnému to citlivo povedať.
Keď to nedokážu domáci, musia kolegovia.
@anonym_autor
No môže byť kľudne v prechode alebo sa potiť zo stresu. Mňa vedela jedna šéfka svojimi psycho scénami tak zdeptat, že 5 minút po sprche som smrdeka neskutočne napriek antiperspirantu silnému. A možno tiež nič nepoužíva kôli obávam zo zloženia kozmetiky. Treba riešiť so šéfom, lebo keď by jej poviete, že smrdí, bude to blbé.
Nepomoze odkaz anonymny na stole?@anonym_82eff5 keď by jej poviete? To je po akom?
V jednej robote sme mali tiez smradlaveho kolegu a ostatni kolegovia mu zavesili vonavy stromcek pod stol 😆😆
mam znamu, ktoru je velmi citit po pote a viem, ze pouziva beznu kozmetiku. Ona to ma z ochorenia stitnej zlazy.
V tomto pripade by som v zenskom kolektive asi podebatovala nieco v style, "baby, ktory antiperspirant je podla vas najlepsi a priamo sa opytala jej" a podla odpovede by som zvazila dalsie kroky. Prinajhorsom by to mal poriesit nadriadeny, ak je to naozaj obmedzujuce, zase odtial potial - najma v pripade ak by to bolo riesitelne kozmetikou a nie je to prejav choroby.
Mala som koleginu ktorá tak páchla že nás ostatne ženy napinalo na zvracanie pri nej. Riešil to nadriadený. Inak mlada baba, mala asi 23 rokov. Nadriadený si ju zavolal a povedal jej aká je vec. Na druhý deň už nesmrdela.
Fuj, nepochopím toto, jak môžu byť niektorí ludia takí humusáci v dnešnej modernej dobe, keď existuje milión možností ako dodržiavať hygienu...
K nam nastupila nova kolegyna, ten smrad stal na chodbe kadial presla. Vojst do dveri bola sebevrazda. Pekna, upravena, namalovana a vkusne oblecena zena do 50. Po 3 dnoch staznosti, isla sefka na rozhovor. Mila kolegyna sa zbalila a viac sa neukazala. Vtedy sme pochopili, preco bol niekto s takym vzdelanim k dispozicii hned na druhy den.
Tento problem mala este jedna kolegyna, ale ta chuda hned priznala, ze ma zdravitne problemy, ktore riesi. Nosila si veci na prezlecenie. Normalne sa dala napichat pod pazuchy a ma pokoj. Chuda vkuse mala mokre mapy pod pazami.
Moja sefka to kolegyni normalne povedala medzi 4 ocami. Taka zlata pani v prechode a ona chuda,ze sa necitila.A bola vdacna,ze jej to povedala,odvtedy pouziva antiperspirant aj vonavku a vobec ju nie je citit.
Ja by som absolútne nemala problém jej to na rovinu povedať. "Počuj Janka, nehnevaj sa, ale strašne smrdíš. Rob so sebou niečo, lebo nie sme ochotné tu ďalej trpieť tvoj smrad."
mam znamu, ktoru je velmi citit po pote a viem, ze pouziva beznu kozmetiku. Ona to ma z ochorenia stitnej zlazy.
V tomto pripade by som v zenskom kolektive asi podebatovala nieco v style, "baby, ktory antiperspirant je podla vas najlepsi a priamo sa opytala jej" a podla odpovede by som zvazila dalsie kroky. Prinajhorsom by to mal poriesit nadriadeny, ak je to naozaj obmedzujuce, zase odtial potial - najma v pripade ak by to bolo riesitelne kozmetikou a nie je to prejav choroby.
@anonym_e3b68b prejavom choroby je zvýšené potenie .Ale smrad je dosledok zanedbanej hygieny. Poznám kopu ľudí s týmto ochorením.Nikto z nich nepachne, pretože si neoblecu ani podprsenku z predošlého dňa.
@anonym_846d5e no jasne, u nas bola situacia, ze sef za mnou prisiel, nech to vyriesim, lebo jemu je to trapne 🤣🤣🤣🤷♀️ manazeris par excellent
@anonym_37b966 ale toto nie je vtipné, mala si pánovi manažérovi povedať, že keď ti bude dávať polku jeho platu, budeš za neho riešiť jeho robotu. Toto je presne situácia keď nepomáhajú náznaky od kolegov, ktorú má riešiť nadriadený. Od toho tam je. Takže by som tlačila tam...
@anonym_37b966 ale toto nie je vtipné, mala si pánovi manažérovi povedať, že keď ti bude dávať polku jeho platu, budeš za neho riešiť jeho robotu. Toto je presne situácia keď nepomáhajú náznaky od kolegov, ktorú má riešiť nadriadený. Od toho tam je. Takže by som tlačila tam...
@anonym_3cfcaa ved to bolo, ked som mala 20r 🤣
@anonym_autor normálne....očuj Jožka, nedá sa tu dýchať...a vieš prečo, lebo smrdíš....a prečo vlastne smrdíš?👀👁️👀
Uz tu podobna tema bola, do ktorej som prispela. Zopakujem. Na sebe mam odskusane, ze moj psychicky pot smrdi. Fyzicky nie. Tym chcem povedat, ze kolegyna sa moze kludne sprchovat, ale v praci moze prezivat nieco psychicke, dosledkom coho sa poti a pot je smradlavy. V kazdom priade, sa s nou o tom treba porozpravat.
Uz tu podobna tema bola, do ktorej som prispela. Zopakujem. Na sebe mam odskusane, ze moj psychicky pot smrdi. Fyzicky nie. Tym chcem povedat, ze kolegyna sa moze kludne sprchovat, ale v praci moze prezivat nieco psychicke, dosledkom coho sa poti a pot je smradlavy. V kazdom priade, sa s nou o tom treba porozpravat.
@anonym_7ebf2e ak ked sa clovek pred odchodom do prace osprchuje, da si kvalitny tuhy antiperspirant a na to este antiperspirant v spreji plus vonavku alebo telovy sprej to aj tak prerazi?
@anonym_7ebf2e ak ked sa clovek pred odchodom do prace osprchuje, da si kvalitny tuhy antiperspirant a na to este antiperspirant v spreji plus vonavku alebo telovy sprej to aj tak prerazi?
@anonym_c5b221 az tolko chemie na seba nedavam. A cez jednu vec prerazi.
@anonym_autor jak museli zapachat v staroveku pod tými vrstvami sukní, hygiena raz za čas. Chlpatí všade, fuj
To ma vždy napadne a aj napne 🙂↔️
@anonym_c5b221 az tolko chemie na seba nedavam. A cez jednu vec prerazi.
@anonym_7ebf2e aha. Tak ja to robim aj ked nemam s tym problem a cita sa to horsie ako to v skutocnosti je. Podla mna lepsie ako smrdiet. Kvalitny antiperspirant a strek ba oblecenie nieke ziadna drama.