icon

Podali by ste ruku bývalému šéfovi zo slušnosti?

13. máj 2026

Podali by ste ruku ,,bývalému,, šéfovi (nepoznali sme sa pracovne ale vedeli sme o sebe, nastúpil keď ja som bola už na MD) ktorý vám účelovo zrušil pracovné miesto deň pred návratom do práce po skončení RD?
Človeku, ktorý vám klamal do očí a aj kolegyni, ktorá vás zastupovala?

Riešim teraz dilemu.
Môj muž stále pracuje v tej firme a pravidelne majú rôzne akcie.
Najbližšie organizujú Deň detí a on chce, aby sme tam išli spolu.
Ja to však odmietam – nechcem byť už nijako spájaná s tou spoločnosťou a úprimne, nechcem toho človeka ani stretnúť.

Ak by som tam aj šla, mám v pláne mu ruku nepodať.
Nemám si s klamárom čo povedať a nevidím dôvod tváriť sa, že je všetko v poriadku. Navyše neznášam klamstvá – o to viac, keď prídu od niekoho, kto mal byť férový.
A úprimne, som presvedčená, že sa tam ešte bude tváriť ako najväčší kamarát.

Ako by ste sa zachovali vy? Podali by ste ruku zo slušnosti, alebo by ste si držali odstup?

Zaujíma ma váš pohľad.

Strana
z2
petranelkova
13. máj 2026

Rob tak, ako to cítiš. Ak by som také niečo mala robiť nasilu, tak to radšej neurobím vôbec. Nepotrebujem sa a ani sa neviem pretvarovať. 🙉

dennissa16
13. máj 2026

@anonym_autor buď by som nešla alebo keď už, podala by som ruku

januska12323
13. máj 2026

@anonym_autor nestačí dobrý deň? Keby mi to malo pokaziť náladu poslala by som muža s deťmi.

anonym_b7d587
13. máj 2026

@anonym_autor podala by som ruku, ale tvarila sa velmi chladne.

ivicatolic
13. máj 2026

@anonym_autor správne... 👍

anonym_0f0854
13. máj 2026

ak je to akcia pre deti na deň detí tak by som šla ved je to pre dieťa
ale so šéfom by som sa teda nedružila a ja osobne som dosť pomstychtivá takže by som mu ruku nepodala a ak by sa ma opýtal ako sa mám - tak dosť zle nakoľko ste mi zrušili účelovo miesto pred nástupom do práce a pod

biba_18
13. máj 2026

a vie vôbec o tebe že si to ty? pre takých sú podriadení ako muchy ...
ale tak či tak ...
ak by som išla - kvôli mužovi - ruku by som mu nepodala - pretože, žena podáva ruku prvá... a ak by bol taký buran že by to nevedel, proste by som mu ju nedala, tvárila by som sa že to nevidím a ako píše nejaký anonym nado mnou - určite by som sa pri ňom netvárila vrúcne...

anonym_2eaf95
13. máj 2026

A musis ist na tu akciu, kedze tam uz nerobis? Ak ano. To je problem, ho nenapadne sa mu tam vzdy vyhnut? Ak zrusil tvoje miesto, tak to nebolo asi, ze by to sam chcel, ale bud kvoli nariadeniu zhora, alebo kvoli uspore nakladov. A ak nastupil pocas tvojej materskej a ani ste sa nepoznali, tak to nie je osobne.

kocuris
13. máj 2026

@anonym_autor treba diplomaticky, keďže môžeš ohroziť aj manželovi pozíciu napríklad tým nepodaním ruky. Ja by som zvážil, radšej neísť. A ak, a došlo by na podanie rúk, podať a zmiznúť. Nebaviť sa s ním. Asi moja voľba by bola neísť tam.

anonym_a44ca8
13. máj 2026

@anonym_autor otazka je (nie ze by som ho obhajoval), ze ci je to korporat a zakon padajuceho *ovna a on bol len vykonavatel... alebo je to mala firmicka, kde je sef strojcom vsetkeho zla... lebo proste v korporate sa deju veci, ktore sice nie su chrumkave, ale za ne "nikto nemoze"... proste si cislo a tak sa s tebou zaobchadza...
Ak by to bol tento pripad, povzniesol by som sa na to...

nuci616
13. máj 2026

Nepodala by som ruku. Pozdravila by som sa. Slušnosť by som zachovala, ale bližšie vzťahy s takým človekom riešiť nepotrebujem.

cochces
13. máj 2026

@anonym_autor Nemusis mu ruku podat,staci ak kyvnes hlavou a pozdravis sa,tym ho neurazis ale ani ho nejako vrelo neprivitas.

autor
13. máj 2026
@anonym_2eaf95

A musis ist na tu akciu, kedze tam uz nerobis? Ak ano. To je problem, ho nenapadne sa mu tam vzdy vyhnut? Ak zrusil tvoje miesto, tak to nebolo asi, ze by to sam chcel, ale bud kvoli nariadeniu zhora, alebo kvoli uspore nakladov. A ak nastupil pocas tvojej materskej a ani ste sa nepoznali, tak to nie je osobne.

@anonym_2eaf95 zrušil miesto, pretože mňa tam nechcel. Viac o tom tu písať nebudem, keďže to nebola otázka.

anonym_44127f
13. máj 2026

Predpokladam, ze to "ucelovo" bolo v zaujme firmy a pravdepodobne nemalo s tebou ako osobou ani nic spolocne... .

Tri roky si v praci nebola nie? Ze sa teraz hras na chrumkavu.... ani netusis, ako sa k tebe bude sef spravat....

ON TA NEPOZNA, lebo nastupil v case tvojej MD a si treti rok prec... ze o tebe vie ocakavat nejaku ochranu ci loyalitu...

Ked mas s toho blby pocit, tak tam nechod, pojde len tvoj muz... ale nepodat slusne ruku a tvarit sa ako otraveny kapor, to je len na skodu, je to podujatie pre deti.

anonym_b4c813
13. máj 2026

mne sa stala podobná vec - šéf ma hodil cez palubu. roky som mu nevedela odpustiť, ale teraz po veľa rokoch by som už aj slovko - dve s ním prehodila.
V tvojom prípade by som alebo nešla, alebo ruku podala s veľkým chladom a nezáujmom. Načo sa pretvarovať. Bude trvať pomerne dlho kým sa cez to prenesieš.

katkaseiner
13. máj 2026

Ja sa na to pozeram z oboch stran...
1/ Ano, stalo sa mi nieco podobne, 12 rokov vo firme (korporat) a zo dna na den zrusili moju poziciu. Ale zrusili ich robno niekolko stovak. Cize nic osobne, sme len cisla. Dokonca meeting o prepusteni som mala s tym ktoremu som reportovala, cize aj ked ma nepoznal osobne, boli sme v kontakte a vzdy som mala relevantne podklady pre vsetky jeho otazky.
2/ Na akciu do prace by som mozno isla, kazdopadne ja som bola hned dalsi mesiac zamestnana, cize ja sa nestazujem, zrejme by som len podotkla ze sa mam vyborne a aj odchod z firmy sme zvladli bravurne.
3/ On ta podla mna vobec nepozna. To ze zrusil miesto nebolo myslene proti tebe, vsade ide momentalne o usetrenie financii, tak to neber tak velmi osobne.

anonym_58590a
13. máj 2026

@anonym_autor nešla by som tam. Vyriešené

anonym_d192cf
13. máj 2026

@anonym_autor straše to analyzuješ, rob ako cítiš, aby si nebola v strese. Ak by si si chcela užiť deň s rodinou a mužom a deťmi, tak choď a na neho sa vyser, keď pôjde okolo tak mu povedz, " dobrý" otoč sa o chod preč, ak sa bude škeriť, povedz, " jooj, už bežím za deťmi na nejakú atrakciu, alebo na WC" a je to. Mala by som ho v riti.

tanyan
13. máj 2026

Deň detí je akcia pre deti a rodiny, aj keď je organizátorom nejaká firma. Je to príležitosť stráviť pekný deň. Aj na verejnej akcii môžeš stretnúť ľudí, s ktorými sa nechceš baviť a môžeš ich ignorovať.

biba_18
13. máj 2026

alebo keď máš malé deti, vždy maj v pravej ruke niečo pre dieťa a pre istotu aj v ľavej 😂

anonym_28417f
13. máj 2026

Trosku treba brat ohľad na muža. Buď tam chod a správaj sa normálne alebo seď radšej doma na riti a nech ide iba muž a deti

anonym_8f9358
13. máj 2026
@anonym_28417f

Trosku treba brat ohľad na muža. Buď tam chod a správaj sa normálne alebo seď radšej doma na riti a nech ide iba muž a deti

@anonym_28417f úplne maximalne súhlasím👍👍👍 🙂

orisker
13. máj 2026

Nepodal som.
Takmer totožne ako študent Simon Omaník, ktorý odmietol podať ruku prezidentovi. Aj som hneď ex-riaditeľovi niekoľkými jednoduchými slovami vysvetlil dôvod.
Ale v mojom prípade to boli závažnejšie osobné dôvody, než rušenie pracovného miesta a nemal som nikoho, kto by vo firme pracoval po mojom odchode naďalej.

danica2711
13. máj 2026
@orisker

Nepodal som.
Takmer totožne ako študent Simon Omaník, ktorý odmietol podať ruku prezidentovi. Aj som hneď ex-riaditeľovi niekoľkými jednoduchými slovami vysvetlil dôvod.
Ale v mojom prípade to boli závažnejšie osobné dôvody, než rušenie pracovného miesta a nemal som nikoho, kto by vo firme pracoval po mojom odchode naďalej.

@orisker presne to som práve chcela napísať, použila by som elegantné gesto Simona Omaníka

tykat
13. máj 2026

@anonym_autor ved ruku podavas ako zena ty ako prva, ked mu ju nepodas tak si asi nepotrasiete nie? Akoze fakt by som si nerobila tazku hlavu z nejakeho cloveka ktoreho ani nepoznas ci mu na MDD podas ruku alebo nie. Sak tam nebudete stat v sore ako na nejakej audiencii. MDD je kopec deti, kopec zabavy, kriku, behania od atrakcie k atrakcii a nie striehnutia na to ako ostentativne nepodať niekomu ruku kto ani nevie, ze existujes.

Kolegynu, kamosku vyrazil sef-majitel zo dna na den, proste jej povedal ze si ma najst inu pracu, bol to taky macho, alfa samec. Mala IT firma do 20 ludi. Jej priatel tam ostal robit, bol sefov spoluziak od vysky. Ona si myslela, ze tam ma skrz frajera asi dozivotne miesto zarucene. Odisla celkom urazena. Ked sa po par rokoch stretli na takej akcii chcela, ze mu nepoda ruku, aj mi to hovorila, ze jej za to nestoji a ze teraz mu ukaze a cosi kdesi. A on ako sa vital s ostatnymi ju zdrapil a objal ako najvacsiu kamosku, ani sa nezmohla na reakciu 😀 Takze velmi neprespekuluj a daj si pozor aby sa ti nestalo nieco podobne

anonym_8f12b2
13. máj 2026

Muz nech vezme deti sam.Jja by som tam z presvedcenia nesla, ale moj muz by ma pochopil a nechcel odo mna ,aby som tam sla nasilu.

anonym_105734
13. máj 2026

Išla by som, ak deti chcú ísť (nie manžel) a ruku by som šéfovi určite nepodala...ja by som ho ani nepozdravila...ale to som ja

anonym_32c0f8
13. máj 2026

Zalezalo by na tom, co by som ztoho dna mohla vyuzit ja … ak nic, ide muz s detmi. Ak nieco ano idem a pozdravim. Ruku nie, naco … je to v podstate cudzi chlap, co uz nic neznamena, to, ze ti ju poda neznamena, ze ty mu nou musis potriast. S kludom ho odignorujes… a on tu ruku zase stiahne… v jeho zivote to bude mala bezvyznamna epizodka a mala by byt aj pre teba, lebo nemate nic spolocne … co sa stalo sa neodstane a treba to v sebe uzavriet

anonym_a52538
13. máj 2026

Uprimne, byvaly sef ta ma podla mna uplne u prdele. A rovnako u prdele ma aj to ci ty prides na MDD a ci mu tam ruku podas alebo nepodas. On ti zrusil pracovne miesto, mal na to zrejme nejaky dovod. Ty si myslis ze pretoze tam “nechcel teba”, mozno ano, ale silno pochybujem, kedze ta ani nepozna. To si viem predstavit jedine v pripade, ze si bola tak zly zamestnanec, ze este aj po troch rokoch tvojej nepritomnosti sa k nemu doniesli chyry o tom, ze tuto radsej nebrat. Tvoj manzel tam pracuje, ak je to fajn akcia, muz tam chce ist, deti tam chcu ist, tak ty budes co doma sedet jak knedla? Co si myslis ze tym dosiahnes? Vytrestas sefa? Bud dospela a ries si svoju rodinu a seba. To, ze tam neprides, pripadne prides a nepodas ruku, tvojmu byvalemu sefovi tazky spanok nesposobi, s najvacsou pravdepodobnostou si to ani nevsimne.

euka210
15. máj 2026

@anonym_autor rob ako citis, nechces nechod, ked mas voci nemu odpor, tak pozdrav a koniec. Uz nie je Tvoj sef, ruku mu podat nemusis.

Strana
z2