icon

Poslali by ste zamestnanca v skúšobnej dobe preč?

18. máj 2026

Ahojte,

Povedzte mi prosim Vas nazor. Prijali sme cloveka, ktoreho zaucam. Pravidelne som davala feedback svojmu nadriadenemu o tom ako prebieha zaucanie. Pozicia obnasala skusentosti,ktory ten clovek uz mal. Takze nic nove,komplikovane. Bola som v tom,ze to pojde ako po masle, ze mi po 2 tyzdnoch povie,ze sa nudi a chce nieco zlozitejsie. Po dlhych tyzdnoch ma tento clovek nicim neohuril, ziadna pozitivna vlastnost. Kazdy den s nim spolupracujem, kontrolujem. Takze viem s akou osobou mam docinenie. Povedzte mi uprimne,ci by ste si takeho cloveka nechali vo firme alebo nie

- vsetko je zle
- podla neho procesy su nastavene zle,treba ich zmenit
- nerozumie tym procesom ani po dlhych tyzdnom ( preto ich chce zmenit)
- tabulky su nadizajnovane zle, on potrebuje cas, aby sa to naucil
- tie iste tabulky -student im porozumel rychlejsie
- hada sa o svojej pravde pocas zaucanie,
- ak bol upozorneny na chybu a musi ju opravit, neprizna si to. Zvali to na vadu systemu v dany den
- pocas zaucanie zdrziava cas a vymysla fiktivne hypoteticke situácie ktore nikdy nenastali a ani nenastanu,ale chce o nich diskutovat
- upozornujem ho ze mam vela roboty,tak aby svoj hodinovy obed skratil, ignoruje
- kazde rano si s nim prejdem jeho ulohy a poviem mu presne co ma urobit ( od slova do slova) po 2-3 hodinach vidim,ze neurobil nic. Na priamu otazku preco to nie je hotove mi posle 15- 20 sprav mimo zadanych uloh ( za mna odputavanie pozornosti) a odpoved nemam. Musim ju zopakovat 2 ci 3 krat,ze preco to neurobil. Vyhovorky. Neskor som prisla nato,ze to chcel urobil az po pracovnej dobe aby si napisal pracu nadcas. Diskutovala som to s nadriadenym a upozornila,ze tato osoba nema mat nadcasy,nic mu v tom nebrani to urobit pocas 8 hodin. Za mna špekulant. Kedze nadcasy mat uz nemoze,aj tak pracovat nechce. Napisem mu presny draft emailu,ktory ma poslat a on ho nechce poslat ,zdrziava aj viac ako 24 hodin. Ked ho vyzvem,ze nevidim email, nech mi ho preposle tak az na moje naliehanie ho posle.
- robim mu doslova asistentku, ludia za neho urobia robotu len je len prisediaci. Tlacim ho do roboty,aby bol samostatny.
- vsetky jeho ulohy urobim ja za neho len on to ma urobim pod svojím menom. Nechce,zdrziava.
- jednoduche studentske ulohy prezentuje za narocne.
- nadriadeny mi povedal,ze on mu rozprava uplne ine veci ako ja.
- pravidelne som mu hovorila,ze toto su jednoduche ulohy pre studento, uz by mal robit narocnejsie ulohy. Nechce o tom ani pocut.
- postazoval sa ,ze on stale nerozumie. Tak som naplanovala znovu trening. A on sa mi prihlasil z auta,ze mozme zacat. Zrusila som ho.ze ked bude v office nech mi napise.

Takychto situacii mam s nim velmi vela. Povedzte mi poslali by ste ho prec? Este je v skusobnej dobe. Za mna ten clovek nema ochotu za zmenit a ani pracovat.

Dakujem za Vas nazor.

Strana
z3
bluka2
20. máj 2026

Samozrejme vyhodit, ale to fakt niekto mate pol hodinovu prestavku? U nas skor tak 1-1,5h chodime a to myslim na kazdom pracovisku, na ktorom som sa v poslednej dekade vyskytla

eeffka
20. máj 2026
@bluka2

Samozrejme vyhodit, ale to fakt niekto mate pol hodinovu prestavku? U nas skor tak 1-1,5h chodime a to myslim na kazdom pracovisku, na ktorom som sa v poslednej dekade vyskytla

@bluka2 a kedy si naposledy bola na slovensku v praci? Ano povinne zo zakona je 30min, kto toleruje navyse to je len jeho dobra vola.

bluka2
21. máj 2026
@eeffka

@bluka2 a kedy si naposledy bola na slovensku v praci? Ano povinne zo zakona je 30min, kto toleruje navyse to je len jeho dobra vola.

Slovensko zas nie je nejaka odlahla krajina od AT, DE, BE a pod. Mna by proste zaujimalo z praktickeho hladiska, ako sa za 30 minut da dost do najblizsej restauracii, objednat si povedzme aj obedove menu a dojst spat bez toho, aby ti bolo zle

cacianka
21. máj 2026
@bluka2

Slovensko zas nie je nejaka odlahla krajina od AT, DE, BE a pod. Mna by proste zaujimalo z praktickeho hladiska, ako sa za 30 minut da dost do najblizsej restauracii, objednat si povedzme aj obedove menu a dojst spat bez toho, aby ti bolo zle

@bluka2 no veľa zamestnancov má k dispozícii jedáleň, alebo volí donášku, nosia si z domu. Na Slovensku nie je zaužívané, chodiť denno denne do reštaurácie a mať prestávku 1 - 1,5 hodiny. To potom kedy máme pracovať a naplniť pracovný fond ? Väčšina má elektronický dochadzkovy systém, zamestnavatel netoleruje také dlhé pauzy a vo výrobe už dupľom. Nejaké korporaty neriešim, lebo väčšina ľudí v nich nepracuje a nemá nadštandardne benefity àla lukulske hody cez obed.

bluka2
21. máj 2026
@cacianka

@bluka2 no veľa zamestnancov má k dispozícii jedáleň, alebo volí donášku, nosia si z domu. Na Slovensku nie je zaužívané, chodiť denno denne do reštaurácie a mať prestávku 1 - 1,5 hodiny. To potom kedy máme pracovať a naplniť pracovný fond ? Väčšina má elektronický dochadzkovy systém, zamestnavatel netoleruje také dlhé pauzy a vo výrobe už dupľom. Nejaké korporaty neriešim, lebo väčšina ľudí v nich nepracuje a nemá nadštandardne benefity àla lukulske hody cez obed.

@cacianka To nie su hody, ale skor sanca ist na obed s kolegom, s ktorym nemas inak cas sa stretnut a porozpravat. Inak dobre aj pre pracu, tim. Ked mas varit doma, tak to mas minus hodinu casu, ktora by sa dala inak pouzit aj na pracu, takze win-win pre oboch. Donaska ok, ale podla mna je lepsie ist von raz za den, trochu vzduchu a pohybu-zvysi produktivitu, benefity z dlhodobeho hladiska pre zdravie. U mojich zamestnavatelov sa toto rata. Jedalen som mala tusim raz a tam boli rady celkom na dlho, 30 minut nerealisticke.

bomba36
21. máj 2026
@bluka2

@bluka2 keď som pracovala v BA, mali sme hodinu na obed. Takže ak máš 8h pracovný čas, prídeš na 8, domov ideš o 17. Osobne by som radšej šla o tu polhodinu skôr domov.

bluka2
21. máj 2026
@bomba36

@bluka2 keď som pracovala v BA, mali sme hodinu na obed. Takže ak máš 8h pracovný čas, prídeš na 8, domov ideš o 17. Osobne by som radšej šla o tu polhodinu skôr domov.

@bomba36 Naj by bola ta flexibilita, chces si doniest z domu, mas pol hodinu, ides skor, ja sa radsej niekde najem a pritom socializujem a zmenim priestor a idem neskor...

anonym_06923a
21. máj 2026

To by bolo lahke zbohom.

cacianka
21. máj 2026
@bluka2

@cacianka To nie su hody, ale skor sanca ist na obed s kolegom, s ktorym nemas inak cas sa stretnut a porozpravat. Inak dobre aj pre pracu, tim. Ked mas varit doma, tak to mas minus hodinu casu, ktora by sa dala inak pouzit aj na pracu, takze win-win pre oboch. Donaska ok, ale podla mna je lepsie ist von raz za den, trochu vzduchu a pohybu-zvysi produktivitu, benefity z dlhodobeho hladiska pre zdravie. U mojich zamestnavatelov sa toto rata. Jedalen som mala tusim raz a tam boli rady celkom na dlho, 30 minut nerealisticke.

@bluka2 no neviem ktorá bežná firma ti toto na sk toleruje.
Napr u nás viem že sa stretávajú kolegovia z iných oddelení v zamestnanecjej jedálni. Ja tiež,

autor
26. máj 2026

Tak sme sa s dotycnym rozlucili. A bolo to to najlepsie rozhodnutie.
Otazka. Prosim vas. Pomozte mi, caka ma pohovor uz tento tyzden. Potrebujem uz na pohovore zistit o aku osobnost sa jedna. Viete mi pomoct,ake otazky by som mohla polozit aby som odchytila red flags hned na zaciatku? Nemam s takymito otazkami ziadne skusenosti.

zara1357
26. máj 2026
@anonym_autor

Otazka. Prosim vas. Pomozte mi, caka ma pohovor uz tento tyzden. Potrebujem uz na pohovore zistit o aku osobnost sa jedna. Viete mi pomoct,ake otazky by som mohla polozit aby som odchytila red flags hned na zaciatku? Nemam s takymito otazkami ziadne skusenosti.

@anonym_autor za mňa ti poviem, že daj na pocit, aký máš pri tej osobe . Na životopis a skúsenosti v ňom by som príliš kartu nesádzala.. Charakter človeka na jednom pohovore odhaliť nevieš.
Ja mám zopár skúsenosti, že ľudia zo štátnej správy pracujú pomalšie , súvislosti nevedia pochopiť.

eeffka
26. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor za mna niekedy ataci uz telefonicky rozhovor, ked vidis ze pomaly aby si sa cloveku prosila aby prisiel , za mna ma clovek plusove body uz ked je ochotny prist, navrhnem termin a ked nemoze nezahlasi ale vtedy nemozem, ale povie ze vtedy sa neda ale mohol by som vtedy alebo inokedy nebodaj navrhne ze pride aj po prac. case ak mi to vyhovuje, proste ked vidim aktivitu. A ak uz niekde pracuje a povie ze na zaucenie by si vzal dovolenku z 1.orace a prisiel by vo svojom volnom case to uz padam zo stolicky 🤣🤣🤣. Tento mesiac som mala stastie iba na uchadzaca na U prace co moze nastuoit az o 3t lebo je to strasne narychlo 😬 (reagoval on na inzerat , nastup asap)

autor
26. máj 2026
@eeffka

@anonym_autor za mna niekedy ataci uz telefonicky rozhovor, ked vidis ze pomaly aby si sa cloveku prosila aby prisiel , za mna ma clovek plusove body uz ked je ochotny prist, navrhnem termin a ked nemoze nezahlasi ale vtedy nemozem, ale povie ze vtedy sa neda ale mohol by som vtedy alebo inokedy nebodaj navrhne ze pride aj po prac. case ak mi to vyhovuje, proste ked vidim aktivitu. A ak uz niekde pracuje a povie ze na zaucenie by si vzal dovolenku z 1.orace a prisiel by vo svojom volnom case to uz padam zo stolicky 🤣🤣🤣. Tento mesiac som mala stastie iba na uchadzaca na U prace co moze nastuoit az o 3t lebo je to strasne narychlo 😬 (reagoval on na inzerat , nastup asap)

@eeffka a v tom je problem. Ze u nas tieto prve kontakty robi HR. Aky dojem urobil clovek na HR uz neviem. Mozno to vie moj nadriadeny, ale tiez nezozdielal informacie. Bolo mi povedane, ze prvy pohovor uz s HR prebehol. Ked som pozrela CV, tak prva otazka bola, to co je. Ja by som to hned zamietla na danu poziciu,ktoru potrebujeme obsadit. Nehovorim, aj slabe CV vie ohurit, kludne moze ostat v uzsom kruhu, ak by sa naslo nieco " lahsie" ale nie kriticky team. Som bola zaskocena, ze to preslo. Za mna red flag pre toto CV je,ze osoba strieda pracu rychlo,ziadne skills. Nechcem detailne,ale slaby junior. A ja som uz chcela niekoho so senior skúsenosťami.
Nemam feedback od HR co sa uchadzacov pytali a neviem ako si tu osobu mozem overit sama. Co je vhodne a co nie sa pytat. Sklamana som.z toho procesu. Technicky si viem cloveka overit. Dnes uz s AI tools sa vies pripravit na pohovor velmi dobre, ale tie osobnostne crty. Napriklad, Kazdy na pohovore povie, ze im nevadi robit z officu. A po tyzdni to skusi,ci by sa nedalo aby robil z domu. A potom to skusa znovu a znovu. Potom dalsi povie ,ze chce karierne rast, posuvat sa, nema problem zobrat narocnejsie tasky, aby sa naucil a posunul vyssie. A ked pride na lamanie chlepa, tak ruky prec.
Asi nic neostava len ta skusobna doba ☹️

eeffka
27. máj 2026
@anonym_autor

@eeffka a v tom je problem. Ze u nas tieto prve kontakty robi HR. Aky dojem urobil clovek na HR uz neviem. Mozno to vie moj nadriadeny, ale tiez nezozdielal informacie. Bolo mi povedane, ze prvy pohovor uz s HR prebehol. Ked som pozrela CV, tak prva otazka bola, to co je. Ja by som to hned zamietla na danu poziciu,ktoru potrebujeme obsadit. Nehovorim, aj slabe CV vie ohurit, kludne moze ostat v uzsom kruhu, ak by sa naslo nieco " lahsie" ale nie kriticky team. Som bola zaskocena, ze to preslo. Za mna red flag pre toto CV je,ze osoba strieda pracu rychlo,ziadne skills. Nechcem detailne,ale slaby junior. A ja som uz chcela niekoho so senior skúsenosťami.
Nemam feedback od HR co sa uchadzacov pytali a neviem ako si tu osobu mozem overit sama. Co je vhodne a co nie sa pytat. Sklamana som.z toho procesu. Technicky si viem cloveka overit. Dnes uz s AI tools sa vies pripravit na pohovor velmi dobre, ale tie osobnostne crty. Napriklad, Kazdy na pohovore povie, ze im nevadi robit z officu. A po tyzdni to skusi,ci by sa nedalo aby robil z domu. A potom to skusa znovu a znovu. Potom dalsi povie ,ze chce karierne rast, posuvat sa, nema problem zobrat narocnejsie tasky, aby sa naucil a posunul vyssie. A ked pride na lamanie chlepa, tak ruky prec.
Asi nic neostava len ta skusobna doba ☹️

@anonym_autor ano len skusobna doba, ludia klamu bez hanby. Drzim ti palce aby si nasla svoju ihlu v kope sena. My sme dospeli uz do stadia ze berieme uchdzaxov na pohovory po znamosti, lebo ti ludia xo su u nas roky nam neposunu nikoho za koho by sa museli hanbit.
Pride 30 CV, citas, neveris vlastnym ociam, znizis ocakavania a aj tak vyselektujes tak 4, 2ja nepridu, no cele zle.

barborab1411
27. máj 2026

@anonym_autor z toho aké red flags si pozazivala s dotyčným by som navrhla aby ste na pohovore normálne per huba povedali všetko čo sa tejto pozície týka . Aj aj kolektívu s akého takého vekového priemeru.uvediem príklad....hladala som Office managera....klasická náplň vedenia kancelárie plus verejné obstarávanie (ale nie zložité mala organizácia )viete čo bola zlomova otázka?"ak príde riaditeľovi návšteva vedeli by ste si predstaviť že im prinesiete kávu"(riaditeľ nemal asistentku)...toľko slečien a dám mi povedali že 'oni žiadnu kávu variť nebudú "😂....ďalej si vsimaj si ako hovorí o predošlých zamestnaniach ako sa vykresľuje,a modelová situácia k danej pozícii...to vies vymyslieť vždy...aby si videla ako vôbec budú k priveľmi pristupovať. A potom sú špeciality...v mojej bývalej práci to bola otázka "Maslo v obchode stojí 2,50kolko stojí maslo bez DPH 😉neverili by ste koľko matematikov a ekonómov toto nedalo....držím palce.ak chces a pomôže ti to kľudne mi pošli tu pracovnú pozíciu do správy a niečo vymyslíme 😊

Strana
z3