icon

Prečo ľudia súdia veci, ktoré sa ich netýkajú?

15. jún 2026

Ahojte asi už mám na dnes dosť no chcela som sa opýtať ako to je u vás v práci. Riešia vás ľudia čo s vami ani nerobia? Aj u vás by vás kolega utopil v lyžičke vody? Dnes som sa stala terčom intríg a spiknutia spolu s ďalšou kolegyňou. Nemajú nás radi pretože sme príliš poctivé a svoju robotu si robíme veľmi dobre. Lenže čakajú ako supy a striehnu kedy urobí ktorá z nás chybu. Akonáhle sa im zdalo že niečo nie je OK hneď urobili škandál pred vedúcou bez toho aby si vôbec zistili čo bolo vo veci. Každý každému ide tvrdo po krku ohovára a robí intrigy. Najlepšie je ze ohováraju už tak neopatrne ze som si to vypočula na vlastné uši niekoľkokrát. Pritom sa ich to netýka a nemajú ani najmenšieho poňatia o čo ide. Dnes som začala po dlhom čase znova cítiť vyhorenie a mám pocit ze si prácu prinášam domov a na nič neviem myslieť ani doma len na to že zajtra musím ísť vysvetliť niečo čo bolo cele úplne inak len človek ktorého je do toho prd to cele nafukol a urobil z toho drámu. Nedávno som sa vrátila z pnky môj zdravotný stav je ako na hojdačke a mam sa vyhýbať nervom a stresu ale kvôli pár kretenom to fakt nedokážem. Opustiť prácu nechcem ale chcem urobiť maximum preto aby som zas nevyhorela. Doplatila som na to jedine zdravím

anonym_765778
15. jún 2026

Ahoj, v takomto prostredi sa nepohybujem, je mi to cudzie. Kvoli takymto vztahom na jednom pracovisku som napr pracu odmietla. Mne by to za to nestalo.

anonym_c66e3f
15. jún 2026

“Nemajú nás radi pretože sme príliš poctivé a svoju robotu si robíme veľmi dobre.” 🥲 ok.

autor
15. jún 2026
@anonym_765778

Ahoj, v takomto prostredi sa nepohybujem, je mi to cudzie. Kvoli takymto vztahom na jednom pracovisku som napr pracu odmietla. Mne by to za to nestalo.

@anonym_765778 mne hovorili na pohovore ze situácia je tam mizerná ze vzťahy sú trvalo rozvratene. Netajili mi to vedela som o tom ale posledný čas si už priveľa dokazujú a každý každého dáva dole. Neviem co to je dobrý kolektív všade sa nájde zopár takých ľudí len akosi to na mňa doľahlo

autor
15. jún 2026
@anonym_c66e3f

“Nemajú nás radi pretože sme príliš poctivé a svoju robotu si robíme veľmi dobre.” 🥲 ok.

@anonym_c66e3f no fakt. Ja to napríklad beriem vážne. Dvíham telefóny aj z dovolenky plním si svoje úlohy zodpovedne a kolegyňa je tu chvíľu a zaucala som ju. Je naozaj šikovná pracovitá a chce sa učiť. Už teraz je lepšia než mnohí z tých co sú tam dlho tak im nesadla

anonym_765778
15. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_765778 mne hovorili na pohovore ze situácia je tam mizerná ze vzťahy sú trvalo rozvratene. Netajili mi to vedela som o tom ale posledný čas si už priveľa dokazujú a každý každého dáva dole. Neviem co to je dobrý kolektív všade sa nájde zopár takých ľudí len akosi to na mňa doľahlo

@anonym_autor tak ale potom je to Tvoja volba. A rovnako je druhou Tvojou volbou, ze pracu menit nechces (tj vyjadrujes sa o tom akoze bez debaty, proste to nechces ani skusit, aktivne hladat nieco ine).

pudinka
15. jún 2026

Kedy ludia pochopia, ze zdravie je na prvom mieste a je prednejsie, ako praca?

ljmmm
15. jún 2026

neprezradis v akom odvetvi je takyto silny konkurencny boj? nikdy som nepracovala v takom prostredi, neviem si predstavit aki dospeli a ako vzdelani ludia sa takto mozu spravat

anonym_dd3a5e
15. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor chcela by som vidieť v ktorej práci toto riešia na pohovore

anonym_ae5c64
15. jún 2026

Mne stačí Tvoje - Nedávno som sa vrátila z PN. Ty budeš určite vo firme najlepší zamestnanec a určite ťa nemajú radi len kvôli tomu, že si poctivá a svoju robotu si robíš dobre. 🤣🤣🤣🤣

autor
15. jún 2026
@anonym_ae5c64

Mne stačí Tvoje - Nedávno som sa vrátila z PN. Ty budeš určite vo firme najlepší zamestnanec a určite ťa nemajú radi len kvôli tomu, že si poctivá a svoju robotu si robíš dobre. 🤣🤣🤣🤣

@anonym_ae5c64 bola som na PN prvýkrát po 5 rokoch kvôli neurologickym problémom. Nie som z tých co idú každú chvíľu s niečím

anonym_f712ab
15. jún 2026

Okrem bodky existuje aj čiarka. Prečo nepoužívaš? Takéto nezhody sú najmä v ženskom kolektíve.

anonym_c6b44b
15. jún 2026

Toto je bežné. Aj ja som nastúpil do firmy, kde bola skupinka starých zaprdencov, čo sa tam motkali na svojom fleku možno 5 - 10 rokov tempom ako korytnačka. Ja som bol naučený z bývalej roboty všetko riešit ihned, za pochodu, takže som sa do toho dostal rýchlo a ich som začal predbiehať. Joj, videl som, že im to vadí, ale okrem blbých rečí sa na nič iné nezmohli. Potom z tejto mojej bývalej roboty XY prijali dalších, čo makali podobne a my sme tam zrazu boli skupinka a títo starší nás išli pohladmi zabiť. Tak sa to tak rozdelilo na dve časti, my nový z firmy XY a oni starí, pôvodní. Ale kedže aj tu platilo že sa cení výkon, tak oni začali prehrávať 😀 Jedného slabého z nich vyhodili, neskor daľšieho, jeden odišiel sám "že už to nieje to čo tu bývalo", jeden sa tam motá ešte doteraz a dožíva tam a daľší rýchlo utiekol ku nám aby sa zachránil a maká s nami 😀

anonym_ec3e49
15. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_c66e3f no fakt. Ja to napríklad beriem vážne. Dvíham telefóny aj z dovolenky plním si svoje úlohy zodpovedne a kolegyňa je tu chvíľu a zaucala som ju. Je naozaj šikovná pracovitá a chce sa učiť. Už teraz je lepšia než mnohí z tých co sú tam dlho tak im nesadla

@anonym_autor "Dnes som začala po dlhom čase znova cítiť vyhorenie a mám pocit ze si prácu prinášam domov".... jasné, keď zdvíhaš telefóny aj z dovolenky a podávaš "110"% výkon, nehádž to len na kolegov... sama si nastav hranice medzi prácou a súkromím, nevyvíjaj kvôli práci a kvôli tomu čo si o tebe vedenie myslí taký stres a menej sa ťa budú akékoľvek ich reči dotýkať... takéto veci človeka zvyknú dohnať na zdraví

anonym_9c9e11
15. jún 2026
@anonym_ae5c64

@anonym_ae5c64 a keby aj bola na PN zrovna rok v kuse, čo je na tom? Sme ľudia z mäsa a kostí a nikdy nevieš aká diagnóza ti kruto zasiahne do života. Aj toho pracovného. Či ty si poloboh a neotknuteľná pani dokonalá? Neboj na každého raz dôjde. Potom si spomeň

anonym_5bc12d
15. jún 2026

@anonym_autor ja vôbec netuším čo kto u nás vo firme rieši a či ohovára alebo intriguje… mňa toto absolútne nezaujíma… mám však kolegyňu, čo tiež každú chujovinu rieši, kto ako sa pozdravil a kto sa s kým nemusí a kto sa zmenil, lebo ma novú pozíciu… nenormálne ma to otravuje… akože však sa staraj o seba a maj ostatných hlboko v paži… robota je robota, odrobí sa a idem si po svojom…

anonym_f8d8fc
16. jún 2026

@anonym_autor veď je to jednoduché, tak nepracuje poctivo, nepracuj presne a budeš obľúbená. Bože, je tam toho. Ale namiesto úsilovnej práce striehni, kedy kolega urobí chybu, alebo sa pípne o minútu neskôr a rieš okázalo s vedením.

anonym_eec6a5
16. jún 2026

@anonym_autor Ľudia, ktorí nepoznajú svoju hodnotu a cenu, sú ako tŕňové kríky s metrovymi tŕňmi,s ktorými pichajú ľudí okolo seba.Snazia sa potopiť a ponížiť ľudí okolo seba napríklad ohovaraním,aby sa oni aspoň na chvíľu cítili hodnotní,aby sa aspoň na chvíľu cítili " viac" ako tí druhý.Ale toto je len vysvetlenie,nie ospravedlnenie.
Lenže takéto správanie zaberie len na malú chvíľu,a potom zase príde prázdnota,pocit,nie som dosť a zase začnú pichať zo svojimi tŕňmi - ohovaraním a intrigami.
To len hľadať spôsoby,ako dať takým ľuďom hranice ,ako si ich nepripustit k telu.....ale je dosť náročné.