Šéf chce neplatený skorší príchod do práce. Je to bežné?
Posledné mesiace od nás šéf očakáva, že budeme v práci aspoň 15 minút pred začiatkom zmeny. Vraj aby sme sa stihli prezliecť, pripraviť a presne na začiatku pracovného času už pracovali. Tých 15 minút nám však nikto neprepláca.
Nechcem sa hneď hádať ani robiť problémy, ale začínam rozmýšľať, či je to naozaj v poriadku. Ako to funguje u vás v práci?
A keď si chodila do školy , tak iba o 8:00 hod si len prechádzala okolo školníka ?
@lenka.25 niektorí držia kľučku triedy vtedy, keď aj uciteľ, potom to tak vyzerá 😂
@anonym_autor do práce chodím 5:40 a ráta sa mi čas od 6:00.
@anonym_autor
Tiež som robila i takého vychcanca kostolného. Príhovor na akciu mal o Bohu ako mu je vďačný za všetko. Ale od nás vyžadoval začínať o 15 minút skôr, samozrejme zadarmenko. Prišla som oblečená v tej ichvrivnosate, takže prezliekanie mi odpadlo. Bolo treba zapnúť kávovar, to trvalo kým sa naštartoval, zapnúť trúbu, nachystať terasu. Všetko úkony, ktoré patrili k práci, nie že by som sa snažila s oblečením a kávou. Na tú som prvú hodinu aj tak nemala čas. Robila som v malej predajni - pekáreň s kaviarňou. Ideálne bolo, keď bolo treba pri tom zhone ešte chystať raňajky, variť vajcia na podobne chutovečky, Samozrejme vykladať hromadu pečiva. Ideálne ho doviezli tak 10 minút pred otvorením, a teda sme zároveň vyhľadali tovar a predávali. No bol to proste "charakter". Šéfky filialok boli väčšinou mladé sťandy a toto bola ich prvá krátka robota v ich živote. Neskúsené, tupé, presne také potreboval, bovtie mu všetko zožrali aj s nabíjaním. A mňa islu vysvetľovať, ako sa žije a pracuje 🤣. No vďaka Bohu že tam už dávno nie som!
Ale pokiaľ si z tých, čo o 7:00 majú už byť na pracovisku ako zrovna tie sestry a ty len ešte dôjdeš a robíš kávu a prezliekať sa, tak v tomto prípade má šéf pravdu, prídi skôr.
Samozrejme, keď mám kancelársku prácu od 8mej, nechodím 8:00, ale patrí sa 7:45 aby som stihla vyzliecť sa, prípadne si spraviť čaj atď., podľa mňa 99% prác takto funguje, nepíšeš akú prácu robíš, ale ak sa máš ešte prezliekať a nastúpiť na čas tak šéf má pravdu tých 15 minut máš akurát
@zuzubb007 veru patrí sa👍 nie jak moja kolegyňa, skoro každý deň 7:59🤦♀️
No vseobecne, ak mas pracu napr. od 7:00, tak uz o 7:00 mas byt na pracovisku nachystana. Urcite nemoze chciet prichod o 15minut skor. Niekto to zvladne za 5 minut, niekto uz chodi obleceny do prace,... . A v zmluve mas pracovnu dobu, zrejme na tyzden. Ten cas mas byt na pracovisku, ostatne ho nemusi trapit. Ale je bezne ze "sefovia" nepoznaju co mozu a co nie.

Samozrejme, keď mám kancelársku prácu od 8mej, nechodím 8:00, ale patrí sa 7:45 aby som stihla vyzliecť sa, prípadne si spraviť čaj atď., podľa mňa 99% prác takto funguje, nepíšeš akú prácu robíš, ale ak sa máš ešte prezliekať a nastúpiť na čas tak šéf má pravdu tých 15 minut máš akurát