32-ročný syn odmieta vzťahy
Ahojte, mam syna, 32 rokov, ma dobru pracu, vlastne byvanie, dobre vyzera, stara sa o seba. Len je stale sam a nikoho si ani nehlada. Ked sa ho ja alebo niekto z rodiny opyta ze kedy nam uz konecne donesie nevestu, len mavne rukou ze jeho take veci nezaujimaju, ze prenho je randenie strata casu a penazi ktore radsej minie na seba a svoje zaluby. Ze nechce skoncit ako stryko ktory je v 30 rocnom manzelstve bez lasky. Ja som ho vychovala sama a dobre viem ake je uz potom tazke hladat si partnera v pokrocilom veku. Velmi ma mrzi ze to berie takto sebecky a cynicky. Vsetky moje kamaratky uz maju vnucata a mne to vzdy pride luto ze ja sa vnucata uz asi nedozijem. Ako sa s tym mam zmierit?
@eleanor2510 co je sebecké na tom deťom nedopriat otca? Ja som tiež single mamina a na vzťahy proste šťastie nemám. Áno mrzí ma to ale sebecké to je? Kvôli čomu? Keď raz mi možno nie je dané zažiť lásku? Dávam ju deťom za dvoch necítia nedostatok. Ešte ani raz nepovedali ze im chýba otec. Odišiel od nás keď staršia mala 4 a menšia bola v brušku, ona ho ani nepozná. 🤷♀️ Sebecké by bolo mať pri sebe hocikoho len aby mali na oko otca
Inak dalo by sa to povedať aj tak že jablko nepadlo daleko od stromu. Ty zjavne tiež nevieš nejako žiť v partnerstve ked si bola slobodná matka a ani neskôr si nenašla partnera. Ver, že je kopa žien, čo si nájdu aj ked majú dieťa, aj 2 alebo 3. Teda ty máš proste nejakú vadu v povahe prečo ťa chlapi nechcú, on zase ani nechce ženy hľadať. Kľudne tam môže byť niečo generačné, že proste ty nevieš nejako na to opačné pohlavie zapôsobiť a syn sa pre istotu zapôsobiť ani nepokúša.
@anonym_autor jedine kto tu je sebecký si len a len ty. Môžeš byť rada akého máš šikovného syna, v jeho veku veľa mužov nebýva ani sami. Už prestaňte všetci nasledovať rutinu typu nájsť niekoho svadba a dieťa. Takto to už nefunguje.
@anonym_autor je to teraz bežný trend buď byt sám alebo nemať deti nezmeniť sa mám syna čo ma 32 ma 9 rokov priateľku žijú spolu deti nechcú ani brat sa nechcú vyhovuje im to takto aj jemu aj priateľke už sme sa s tím zmierili len prosím netlačí na neho aby ste sa neodcudzili
@anonym_autor a mať priateľku je nejaká povinnosť?
@anonym_autor luto ti to moze byt, to chapem, zmierit sa s tym musis. To je akoby dcera bola vydata a ty by si stale riesila, nech ma dieta. Je dospely a asi vidi kam svet speje. Moj 26rocny to ma presne tak isto nastavene.
@anonym_autor mozno este nestretol tu pravu a nezamiloval sa.
a co ma teraz chodit po zoznamkach a zobrat si prvu na ktoru natrafi? to nie je len tak si najst vhodneho partnera.
Ved si niekoho najdi Ty, uz je nacase
@eleanor2510 co je sebecké na tom deťom nedopriat otca? Ja som tiež single mamina a na vzťahy proste šťastie nemám. Áno mrzí ma to ale sebecké to je? Kvôli čomu? Keď raz mi možno nie je dané zažiť lásku? Dávam ju deťom za dvoch necítia nedostatok. Ešte ani raz nepovedali ze im chýba otec. Odišiel od nás keď staršia mala 4 a menšia bola v brušku, ona ho ani nepozná. 🤷♀️ Sebecké by bolo mať pri sebe hocikoho len aby mali na oko otca
@sszuzu8 nepochopila si ma. Syn autorky nechce vztah a ona to vztahuje na seba, ze je to voci nej sebecke, lebo nebude mat vnucata. Tak isto jej syn mohol povedat, ze od nej bolo sebecke nedopriat mu otca ani surodencov. Mala to byt ukazka toho, ako ma autorka na seba iny meter ako na syna a ze do zivota inych sa netreba miesat.
@anonym_autor moj brat ma 42 a mema zenu ani priatelku stalu
Nikto to neriesi
Absolútne si nemyslím, že je gej, hoci teraz je to veľmi moderné a mnohí z toho hneď človeka obvinia ako aj tu. Vzťah mu proste nechýba, pretože nikdy vo fungujúcej rodine nežil a našiel si zaň kvalitné náhrady - štúdium, prácu, koníčky. A očividne si všíma dievčatá, pretože dobre vie, že dnes sa šikovnému chlapovi ženiť neoplatí. Každá žena ide najmä po peniazoch a chce, aby ju muž zabezpečil. Ženy chcú byť roky doma s deťmi, nepracovať a pritom si žiť na úrovni. A chlap sa má zodrať v robote a ešte pomáhať aj v domácnosti a s deckom. Ver, že ak stretne slušné dievča, ktoré má v hlave upratané, ožení sa. Ak nie, lepšie je byť sám. Keby veľmi chcel dieťa, môže ho vždy urobiť nejakej priateľke, časom sa rozísť a s dieťaťom sa stretávať. Takto to rieši mnoho mužov. Majú aj dieťa aj svoj spokojný život. A ty sa na vnúča nefixuj, svoje si si už odchovala, teš sa, že máš s deťmi pokoj.
@anonym_a98289 no neda mi nezareagovat na tvoj prispevok o 14:46. pobavila ma veta v zmysle, ze "obvinia z toho, ze je gay" 😀 no nie, z toho sa neobvinuje, to sa tak maximalne moze skonstatovat. je jedno, ci to pravda je alebo nie je. je to nazor. ale nie obvinenie. byt lesbou alebo gayom nie je nic, za co by sme mali obvinovat.
@malinkajozka reakcia na 16:04. tak v tomto ti dokonale rozumiem. niektore su tu vazne priserne. (myslim na MK, nie konkretne tuto diskusiu)
@anonym_autor a čo keby ste si našli kamarátku mamičku s dieťaťom, ktorá má rodinu ďaleko alebo nikoho nemá a bola by ste aspoň takto “babičkou“. My so synom máme takéto 2 tetičko-babičky “adoptované“ 😊 nemám sa na koho obrátiť o rady, stráženie a oni nemali vnúčatá a chýbal im kontakt , priateľstvo...
@anonym_04533c toto je super napad
ako a kde ste sa zoznamili?
Smer psychológ,bol vychovávaný len matkou,nevie ako máju vyzerať funkčne rodinné vzťahy a väzby,má traumu🤷
@karolinakr a prečo by mal mať on problém? Aj single život je voľba.
@karolinakr no nie je to pekné, ale ona sama napísala o synovi veľmi škaredo, a k sebe veľmi sebecky
Ďakujem za moju mamu, ktorá sa má pri každej návšteve nepýtala, kedy budem mat konečne deti.
Jeho život, nechaj to na jeho rozhodnutie...
A po druhe, sa mu ani nečudujem, že nechce žiadnu ženu...normálne pomaly musíš lupou hľadať.
@anonym_autor no nebude tam niečo v poriadku keď nikdy nemal priateľku a ani žiadnu nehľadá…nemusi s ňou mať hneď deti, koľko mužov deti nechce ale vzťahy majú
@anonym_autor zas len vymyslená téma bez reakcie
@anonym_autor zas len vymyslená téma bez reakcie
@rozculena ale to nie si ty na fotke, že?
@anonym_autor ahoj, chcem ťa na rozdiel od ostatných komentárov podporiť 🙂 je okey, že sa nad tým zamyslas. Možno by bolo dobré sa ho spýtať, že či môžeš dúfať, že niekedy raz v budúcnosti budú nejaké vnúčatá, alebo či nie ( v prípade, že je gay. Aj to je možnosť).
Ja mám kamaráta, ktorý na otázku ohľadom ženy a detí, odpovedá rovnako, ako tvoj syn - že rodina niečo stojí a on chce peniaze dávať do svojích konickov. Cestuje,.kempuje, šetrí. Má 40. Som sa ho spýtala, či je gay. Nie je, pravda je jednoduchá - žena stojí peniaze a on je "žgrloš" (citujem), po našom držgroš. Okey - jeho život, rešpektujem.
A teda, že nech by ti len odpovedal na otázku, či je vôbec možnosť, že by chcel ženu a deti, alebo vôbec nie.
Určite budeš schopná potom ľahšie akceptovať odpoveď
On nežije pre teba .. nič ti nedlzi po tejto stránke a chcieť od niekoho deti lebo kamarátky majú to je úbohé . Vidím tu veľmi nevyzreté uvažovanie . Toxické . Nazvať ho sebeckym je tak toxické že ma to naozaj vyprovokovalo . Keby sa o teba nestará nič ti nedá atd ok . Ale to je jedine čo ti “dlží” lásku a starostlivosť ale nie to čo bude s jeho životom . Nemusí byt gay môže to je jedno . Pozri sa , nemôžeš mat v živote a nebudeš mat všetko . A JE TO V PORIADKU.
Pokiaľ ho nemusíš živiť, tak by si sa do jeho života príliš starať nemusela. Niekedy sa veci neudejú tak, ako by si človek predstavoval, ale pokiaľ syn žije čestne a samostatne, tak buď rada, často to býva oveľa horšie...
@anonym_autor zmieriť sa s tým jednoducho musíte. Nieste v jeho koži, ani v jeho myslí. Je dospelý. Nechajte ho žiť jeho život podľa neho. Ak vyrastal bez otca, nemá vzor, tým pádom nasleduje tento trend.