50/50 vo vzťahu: Čo na to hovoríte?
Ahojte, mám priateľa cca 4 roky, bývame spolu v prenájme, bez detí. Obaja pracujeme, môj príjem mesačne v čistom okolo 850€, priateľ okolo 1600€. Sme pár do 30 rokov. Od začiatku randenia sa priateľ drží pravidla 50/50 vo všetkom, to znamená nájom, internet, strava, výlety, kino, reštiky atď.. napr sme niekde na obede a on si zaplatí svoje a ja svoje. Ak máme nejaký sviatok tak si dávame darčeky v rovnakej hodnote. Už ma to dlho štve, on má plat raz tolko čo ja, veľakrát sme sa o tom už rozprávali, ale on má len tú svoju pravdu. Nikdy ma len tak nezoberie niekam a nezaplatí to len on. Obaja si mesačne odkladáme, ale ja samozrejme len dačo, on niekoľkokrát viac. Čo si o tom myslíte? Je to podla vás takto ok l, že presne na 50/50????
A nestíham odpovedať, zhrniem dnešok. Išla som k rodičom, zatiaľ do zajtra len, pondelok musím do práce. Povedala som mu svoje, hlavne o tom jedení, že zje o dosť viac než ja a platím mu to vlastne ja. Aj som mu strašne veľa vecí vytkla, aj magnetku, benzín, všetko čo som spomenula aj tu na MK. Keď som mu povedala o tom jedení, navrhol, že ja si mám kupovať sama čo zjem a on si bude kupovať sám. A v chladničke bude mať on napríklad vrch a ja spodok a tam si budeme dávať každý svoje potraviny. Po tomto keď toto navrhol som si zbalila jednu tašku a išla taxikom k rodičom.
@anonym_autor no vidíš...jemu na Tebe ale vôbec nezáleží. Žiaľ, stratene 4 roky, zaslúžiš si lepšie.
A nestíham odpovedať, zhrniem dnešok. Išla som k rodičom, zatiaľ do zajtra len, pondelok musím do práce. Povedala som mu svoje, hlavne o tom jedení, že zje o dosť viac než ja a platím mu to vlastne ja. Aj som mu strašne veľa vecí vytkla, aj magnetku, benzín, všetko čo som spomenula aj tu na MK. Keď som mu povedala o tom jedení, navrhol, že ja si mám kupovať sama čo zjem a on si bude kupovať sám. A v chladničke bude mať on napríklad vrch a ja spodok a tam si budeme dávať každý svoje potraviny. Po tomto keď toto navrhol som si zbalila jednu tašku a išla taxikom k rodičom.
@anonym_autor A rodičia byvajú ďaleko od Tvojej práce? Podľa mňa si dobre spravila. Ja by som sa tak skoro nevrátila. Teda ja vôbec. Mňa môj muž nikdy nenechal platiť polovicu. A nie nikdy nemíňam na blbosti. A ja som sa o neho postarala, keď bol dlho chorý. Proste o tom je vzťah. Byť si oporou. Nie len o chémii. Podľa mňa ešte takého s chémiou nájdeš.
@anonym_autor snáď sa ti už oči otvoria a uvidíš, aký je.....sedlák
A v sexe je nesebecký? Aspoň v tom máš pocit, že niečo dostávaš, keď ti ani 5 centov nedaruje. Ani by ti jesť nedal ako sa bežne dáva hosťom, ale vystavil účet 😂😂.
@anonym_autor nečítala som celé vlákno, ale napíšem ti jedno. Váž si samu seba, ked on si ťa ani náznakom neváži. Maj nejakú hrdosť prosím. Takýto chlap iný nebude, iba sa to zhorší. To si radšej mohla bývať s kamoškou.
Ja som mala takého prvého manžela, a aby som ho o byt nepripravila v prípade rozvodu, napísal ho na mamku, lebo ho kupoval až počas trvania manželstva 😂. Keď sa mi auto pokazilo, nemohla som si požičať jeho, lebo bolo umyté a v garáži a v daný mesiac už najazdil dost km. Mohla by som pokračovať. 😂
A žiadny vzťah nie je 50/50, to je nemožné. Raz dávaš do vzťahu viac ty, inokedy ten druhý a presne tak to je normalne a nie, že ja sa teraz budem o 5 centov s niekym naťahovať.
@anonym_autor
Dobre si urobila,fandím ti.A nech ti vyplatí tie tisíce čo si popri tebe usporil.
@anonym_autor nečítala som celé vlákno, ale napíšem ti jedno. Váž si samu seba, ked on si ťa ani náznakom neváži. Maj nejakú hrdosť prosím. Takýto chlap iný nebude, iba sa to zhorší. To si radšej mohla bývať s kamoškou.
Ja som mala takého prvého manžela, a aby som ho o byt nepripravila v prípade rozvodu, napísal ho na mamku, lebo ho kupoval až počas trvania manželstva 😂. Keď sa mi auto pokazilo, nemohla som si požičať jeho, lebo bolo umyté a v garáži a v daný mesiac už najazdil dost km. Mohla by som pokračovať. 😂
A žiadny vzťah nie je 50/50, to je nemožné. Raz dávaš do vzťahu viac ty, inokedy ten druhý a presne tak to je normalne a nie, že ja sa teraz budem o 5 centov s niekym naťahovať.
@mandrewa ako mohol prepísať byt na mamu ked to bol vas spoločný majetok a bol v bsm? Nemusela si dat súhlas?
Normálne ste spolubyvajuci, ale preňho s výhodami. Z tejto diskusie mi je fyzicky zle.
@anonym_autor môj muž ti odkazuje - že konečne múdry krok.
Fakt, keby si bola moja dcéra a toto mi porozpravas, sama tá idem odsťahovať. Čaká tá 50 rokov trápenia s takým partnerom. (Plus mínus)
@anonym_6b1593 a tie deti su len tvoje? 🤨
@anonym_73fa3e no to povedal, že deti nepotrebuju ist k moru😂 ja mu stále hovorím, že ja som bola zvyknutá na iný štandard, môj otec mal cely zivot dve roboty, aby sme sa mali dobre, aby sme mohli ist každý rok na lyžovačku a k moru. Kupoval nám oblecenie, bral nás do reštaurácií, takze pre mna je môjho muza chovanie úplne cudzie.
A varil by si sám, či ty by si mu varila z jeho poličiek a následne sebe zo svojich poličiek ?
Dúfam že sa nenechas prehovoriť na návrat k nemu, hoci to je ťažké ale máš život pred sebou a čaká ťa niekto lepší
Myslím si osobne, že je toto je vymyslená téma. Fake. Magnetky za 5 eur, prepáčte, som odpadol. Posli mi polovicu. Musí *ebať...
Myslím si osobne, že je toto je vymyslená téma. Fake. Magnetky za 5 eur, prepáčte, som odpadol. Posli mi polovicu. Musí *ebať...
@kocuris toto je polovica za tú magnetku čo som mu poslala na účet 2,25€
@anonym_73fa3e no to povedal, že deti nepotrebuju ist k moru😂 ja mu stále hovorím, že ja som bola zvyknutá na iný štandard, môj otec mal cely zivot dve roboty, aby sme sa mali dobre, aby sme mohli ist každý rok na lyžovačku a k moru. Kupoval nám oblecenie, bral nás do reštaurácií, takze pre mna je môjho muza chovanie úplne cudzie.
@anonym_6b1593 joj, smutne, fakt....ale tak je pravda, ze my tiez nechodime kazdy rok k moru, vlani sme boli prvy raz s detmi, po 12 rokoch od svadby, aj to nam zomrela babicka, tak sme aj s cestou tam boli 5 dni. A tento rok sa chystame zateplovat, upravy dvora robit a rodim dalsie dieta, takze nic taketo zase nebude, ale tak vylety, dake kupalisko a tak...co i len na zmrzku s nimi skocit. Och...
@anonym_autor tak ked ti ta chemia stoji za to takto zit a prezit ten jeden zivot co mas, a takisto si ochotna tolerovat jeho zduvanie a urazanie sa ked chces diskutovat o zmenach, tak s nim ostan. Pre vsetky z nas tu, ktpre sme sa zhodli na 10 stranach ze toto nie, nepochopitelne...
@anonym_fea0d2 inak, u mna by sa chemia dost rychlo vytratila a presla by ma chut na sex s nim uplne, keby sa takto spraval.
@anonym_7a26e7 mzda sa predsa vždy uvádza ako hrubá. Autorka nespomína, že zarába 850 eur v čistom.
@anonym_b5baa8 ale spomina, hned v uvodnom prispevku: "Obaja pracujeme, môj príjem mesačne v čistom okolo 850€"...
@anonym_autor Beriem späť... mrzí ma to. Bože, dievča, ber nohy na plecia a Andreja kopni medzi nohy. Máš skvelých rodičov, podporia Ťa. Kebyže toto moja dcéra zažívala, upečiem ho na ražni, keketa... Otvor oči, toto fakt nie je normálne. Napriek chémii. Ach jaj...
@anonym_autor ja stále nemám slov..a to sa mne tak často nestáva..držím ti palce,určite nájdeš niekoho lepšieho ,len sa k nemu nevracaj
Tento sa nezmeni. Nesnaz sa mu vysvetlovat, aj tak by to bolo zbytocne. Nedavaj dalsie sance. Z tohto psa slanina nebude.
Rodicia Ti chcu len dobre, lebo vidia, do akej katastrofy sa rutis. S rodicmi si prid po veci do bytu a viac sa s nim nekontaktuj.Toto nie je absolutne chlap do zivota, pocas materskej by si hladovala alebo by Ta rodicia dotovali, kazdy tyzden by ste sa hadali o to, ci dieta potrebuje dalsie ponozky a ci ma chodit na kruzok alebo radsej sediet doma. Nakoniec by si aj tak skoncila s rodicmi, akurat este viac vyuzita - v obnosenych handrach, lebo na nove Ti neostali peniaze, ked si vsetko platila na polovicu, s dietatom na krku unavena, lebo on si potrebuje po praci oddychnut a hadajuca sa pri alimentoch o kazdy jeden cent, lebo tento Ti hned vypocita, ze dietatu staci na ranajky jeden rozok a do skoly moze chodit predsa par kilometrov pesi.
A ja som ti písala, že ťa bude na RD vydeľovať a on už s tým začal 🙈 s poličkami v chladničke. Mám taký pocit, že on teraz ani nebude chápať, že čo to do teba vošlo keď všetko bolo doteraz ok ? A obávam, že on tvoju stranu ani nikdy nepochopí, tak sa tým ani netráp, niektorí sú takí a iní nebudú. Aspoň vieš, že to bol omyl.
@kocuris toto je polovica za tú magnetku čo som mu poslala na účet 2,25€
@anonym_autor dievca zlate, tento si ta ani nevezme a ak by k svadbe nahodou prislo, tak jeho svadobny oblek z polovice zaplatis aj ty, aj svoj snubak si na polovicu zaplatis. Neviem, ci sme ti dostatocne otvorili oci, ale magnetka na polovicu je zlaty klinec programu. Toto nie je ze dno, toto je uz baňa a dost hlboka.
@anonym_autor wau...tam toto som ešte nevidela takýto egoizmus..utekaj dievča utekaj...
Mala som rocny vztah s podobnym exotom. Ale on nepytal polovicu hned, ale az na konci mesiaca, kde mi urobil prehladnu excelovsku tabulku. Tiez do centa. Pred mojimi rodicmi sa tvaril, ze ich pozval na obed, ale nakoniec mi to tiez zauctoval. Rovnako benzin, 1rozok, parkovne. 🤣 poslala som ho do prdele aj s jeho excelom. Urob to aj ty🙏🙏🙏🙏
Mala som rocny vztah s podobnym exotom. Ale on nepytal polovicu hned, ale az na konci mesiaca, kde mi urobil prehladnu excelovsku tabulku. Tiez do centa. Pred mojimi rodicmi sa tvaril, ze ich pozval na obed, ale nakoniec mi to tiez zauctoval. Rovnako benzin, 1rozok, parkovne. 🤣 poslala som ho do prdele aj s jeho excelom. Urob to aj ty🙏🙏🙏🙏
@anonym_53a6cd ozaj keď píšeš o tom parkovnom, som si spomenula, že ak ideme niekam kde sa platí za parkovanie, aj to ideme 50/50, minule zaplatil 1,20€ na hodinu a hádaj čo. 0,60€ som mu musela dať. Teraz, keď to tak čítam po sebe mi to príde až smiešne 🫣
@anonym_53a6cd no tento si excelovskú tabuľku nerobí, on chce peniaze hneď odo mňa, inak ostane odutý. Mala som teraz dlhú debatu s rodičmi a sú strašne nasratí, nechcú aby som žila s takým psychopatom a navrhli mi, že zajtra pôjdu so mnou do bytu po všetky veci.

@anonym_autor a ked idete na vylet natankuje len tolko kolko prejazdite alebo si natankuje plnu nadrz s ktorou chodi potom aj do prace? Ked navaris zje viacej alebo len polovicu? Ked nakupite jedlo zjete vsetko napolovicu alebo on viacej? Ked sa kupuju darceky rodicom su pre jeho rodicov drahsie ako pre tvojich rodicov? A tu dialnicnu znamku vyuzivate spolu pravidelne alebo on viacej pri ceste do prace?
Ako pardon ale ja mam pocit ze on vyuziva teba. Za mna to nie je chlap ktoremu by na tebe zalezalo. Zalezi mu na sebe a jeho pohodli. Neobetuje ani len cent aby ta potesil co i len jednou cokoladou 🤦🏼♀️
@anonym_050fe4 Áno s ešte mu aj zadarmo varí, perie a žehlí. Keď 50 na 50 tak nech varí. To je jeho problém, že pride neskôr, alebo že to doma videl inak. Nech si navarí. Keď 50%, tak 50%. Ja by som neustúpila ani v tomto. Nech si varí sám, keď si v reštike platí iba za seba. Ani omylom by som jeho veci nevyprala ani mu nedovolila zjesť, čo som navarila.
Hneď Ťa tá chémia prejde, keď budeš živoriť s deťmi.