50/50 vo vzťahu: Čo na to hovoríte?
Ahojte, mám priateľa cca 4 roky, bývame spolu v prenájme, bez detí. Obaja pracujeme, môj príjem mesačne v čistom okolo 850€, priateľ okolo 1600€. Sme pár do 30 rokov. Od začiatku randenia sa priateľ drží pravidla 50/50 vo všetkom, to znamená nájom, internet, strava, výlety, kino, reštiky atď.. napr sme niekde na obede a on si zaplatí svoje a ja svoje. Ak máme nejaký sviatok tak si dávame darčeky v rovnakej hodnote. Už ma to dlho štve, on má plat raz tolko čo ja, veľakrát sme sa o tom už rozprávali, ale on má len tú svoju pravdu. Nikdy ma len tak nezoberie niekam a nezaplatí to len on. Obaja si mesačne odkladáme, ale ja samozrejme len dačo, on niekoľkokrát viac. Čo si o tom myslíte? Je to podla vás takto ok l, že presne na 50/50????
@patrikjames si skvely a takto to ma byt. Postarat sa o zenu ked jej je zle. Ona sa zas postara o teba, ked nebude dobre tebe. O tom je vztah.
@zuzikak plne s tebou súhlasím a aj to tak je. Len netuším prečo sa každá žena tak domna obula aky som ja "zlý".
@natalka13 s tým že sme manželia sú to naše peniaze všetky spoločné. Ak keby som ja zarobil 10.000€ a manželka 800€. Peniaze neriešim. Každá žena sa tu domna obula ako do najhoršieho chlapa ale to rozumiem. Tu na koniku sú 90% žien a ak niečo napíše chlap je automaticky zlý manžel/človek. A tie 20% neviem či viem dokladovať a ani neriešim tieto veci.
@patrikjames a pisem ti nieco ine?
Ty si pisal JA platim hypoteku, ZENA ostatne
No, takže. Sťahovanie bol doslova cirkus. Prišli sme do bytu, on bol na gauči a kukal Tv. Ako prvé ponúkol kávu rodičom 😀 otec sa ho spýtal či toto myslí vážne, že sa takto 30 ročný starý cap správa vo vzťahu. Andrej začal hovoriť tie jeho rozpravky ako on nechce žiadnu zlatokopku a vo vzťahu to má byť férové a nie, že ja si žijem ako princezná a on má všetko platiť. Som mu povedala, že už len aká som ja pri ňom princezná, keď mu musím 0,60€ posielať za parkovanie a 2,25€ za magnetku. Plus sme mu spomenuli to varenie a upratovanie, mama mu hneď povedala, že ja nie som a nebudem jeho slúžka a handra. Ukázala som mu na papieri všetky veci, ktoré mne z polovice patria + nech mi vráti moju polovicu nájmu. To ste mali vidieť, začal zvyšovať hlas, že ja na toto nemám právo a mala som mu dať vopred vedieť, že toto je ako nejaká prepadovka. Že on akože teraz si má nájom platiť len tak sám bez toho aby som mu to vopred povedala. Veci mi samozrejme dať nechcel, vraj to patrí ako vybavenie do bytu 🫣peniaze za nájom už dupľom nie. Otec sa strašne nasral a zobral mu celý matrac, 2 komody, botník, dekoračky, všetko to s mamou ponosili dole, ja som si zatiaľ balila polovicu z vybavenia ako sú taniere, poháre, príbor, ale panvice a hrnce som zobrala všetky, zobrala som mu aj celý prací prach a aviváž, aj všetky čistiace prostriedky, veď som aj tak upratovala a varila len ja. Aj spoločný vysávač a mop som si zobrala. Takže sme mu tam nechali len posteľ bez matraca a skriňu, tá bola ťažká na odnesenie a už sa to nezmestilo do auta 😀 ten nájom mu kašlem, zobrali sme mu miesto toho skoro všetok nábytok a vybavenie čo sme spolu kupovali. Ostatný nábytok tam už bol a prislúcha k bytu. Jaaaj a zobrala som si aj polovicu magnetiek, mám pocit , že toto ho vytočilo najviac . To mal hneď komentár, že samozrejme si beriem tie drahšie a väčšie 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ a ešte mi dodal, že čo som čakala, že on nie je žiadna charita a nebude ženu dotovať. Povedala som len , že je úbožiak a to boli moje posledné slová a odišli sme, kľúče som mu hodila na zem ako psovi. No a ako najväčší gól bolo, že z okna vyhukoval ako nás udá a ide volať políciu.
@anonym_autor žena fandím Ti. A máš mega rodiçov. Otec má "riadne gule". Takeho chlapa si hľadaj.
No, takže. Sťahovanie bol doslova cirkus. Prišli sme do bytu, on bol na gauči a kukal Tv. Ako prvé ponúkol kávu rodičom 😀 otec sa ho spýtal či toto myslí vážne, že sa takto 30 ročný starý cap správa vo vzťahu. Andrej začal hovoriť tie jeho rozpravky ako on nechce žiadnu zlatokopku a vo vzťahu to má byť férové a nie, že ja si žijem ako princezná a on má všetko platiť. Som mu povedala, že už len aká som ja pri ňom princezná, keď mu musím 0,60€ posielať za parkovanie a 2,25€ za magnetku. Plus sme mu spomenuli to varenie a upratovanie, mama mu hneď povedala, že ja nie som a nebudem jeho slúžka a handra. Ukázala som mu na papieri všetky veci, ktoré mne z polovice patria + nech mi vráti moju polovicu nájmu. To ste mali vidieť, začal zvyšovať hlas, že ja na toto nemám právo a mala som mu dať vopred vedieť, že toto je ako nejaká prepadovka. Že on akože teraz si má nájom platiť len tak sám bez toho aby som mu to vopred povedala. Veci mi samozrejme dať nechcel, vraj to patrí ako vybavenie do bytu 🫣peniaze za nájom už dupľom nie. Otec sa strašne nasral a zobral mu celý matrac, 2 komody, botník, dekoračky, všetko to s mamou ponosili dole, ja som si zatiaľ balila polovicu z vybavenia ako sú taniere, poháre, príbor, ale panvice a hrnce som zobrala všetky, zobrala som mu aj celý prací prach a aviváž, aj všetky čistiace prostriedky, veď som aj tak upratovala a varila len ja. Aj spoločný vysávač a mop som si zobrala. Takže sme mu tam nechali len posteľ bez matraca a skriňu, tá bola ťažká na odnesenie a už sa to nezmestilo do auta 😀 ten nájom mu kašlem, zobrali sme mu miesto toho skoro všetok nábytok a vybavenie čo sme spolu kupovali. Ostatný nábytok tam už bol a prislúcha k bytu. Jaaaj a zobrala som si aj polovicu magnetiek, mám pocit , že toto ho vytočilo najviac . To mal hneď komentár, že samozrejme si beriem tie drahšie a väčšie 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ a ešte mi dodal, že čo som čakala, že on nie je žiadna charita a nebude ženu dotovať. Povedala som len , že je úbožiak a to boli moje posledné slová a odišli sme, kľúče som mu hodila na zem ako psovi. No a ako najväčší gól bolo, že z okna vyhukoval ako nás udá a ide volať políciu.
@anonym_autor milujem taketo konce príbehu 😂😂 top. Nech sa ti uz len dari
@patrikjames a pisem ti nieco ine?
Ty si pisal JA platim hypoteku, ZENA ostatne
@natalka13 áno lebo riešili sa financie v domácnosti. Vôbec som to nemyslel typu že ja som šéf ja platím. Len som sa vyjadroval k téme ohľadom financií v bývaní. Nechcel som nikoho uraziť ani ponižovať. Vopred sa ospravedlňujem
Takýto muži by mali byť s mužmi.
Na grcanie mi je z toho čo čítam. Žgrloš žgrlavý .. gratulujem k rozchodu , nič lepšie sa ti nemohlo stať 😃 už len vydržať a nenaleť na sladké rečičky, ako sa zmení a ako další nájom zaplatí celý on 😂
@anonym_autor no neuveríš, akú dobrú náladicku si mi týmto príspevkom urobila. Veď ja sa normálne teším 🍾👍.
@autorka. Najomna zmluva bola podpisana len s nim? Ty si na byte nebola zahlasena?
@autorka. Najomna zmluva bola podpisana len s nim? Ty si na byte nebola zahlasena?
@anonym_9eab9c
Inak aj mňa toto napadlo,aby si toto mala na poriadku s majiteľom bytu.
@anonym_autor aj keby bola brutálna chémia, pri takom správaní muža by ma úplne prešla , by sa mi zhnusil, ved on ťa nemiluje
@anonym_autor autorka teraz som dočitala všetko čo si napisala Ty na 17tich stranach. S prehľadom Ti poviem, že odvaha napisat na MK a riadit sa radami tu Ti zachranila život. Ale že uplne važne. Rozhodnutie napisať na koňa je momentalne Tvoj (duševný) jackpot. Pretože ostať s takymto mužom a mať s nim rodinu je rovnako zlé ako byt bitá chlapom. S tym rozdielom ,že tieto "modriny" (z financneho tyrania) nevidno. Chlap lakomec v podstate nevie ,že v živote chlap dáva (semeno, peniaze, pocit bezpečia) a žena to čo dostane zveľaďuje (donosi dieťa, robí dom domovom , tvori to teplo kozuba) . Je to uzavrety cyklus. Ak nefunguje tak ten čo je lakomec a aj ten čo mu to toleruje si nevažia sami seba, svoju ulohu, energiu, rolu. Dufam,že tomuto individuu sa nepodarí rozmnožiť.
@anonym_autor nie, pre mna je toto no go. V takomto vztahu by som viac nebola. Na drzgrosenie, nech si najde inu.
Ďakujem všetkým za podporu, a áno mám super rodičov ☺️ nájomná zmluva je napísaná len na Andreja, je tam len jeho meno. Takže s týmto mám ja pokoj a kľud. No a napísal mi, že sme ho okradli a je to trestný čin. Mám vraj čas do zajtra vrátiť veci. Už mi aj jeho mama vyvoláva, ale nedvíham.

@patrikjames mylis sa, hypoteku a energie platite zo spolocnych penazi akurat kazdy zo svojho uctu.
A tych 20% ak vies zdokladovat je iba tvoj vklad do nehnutelnosti.
@natalka13 s tým že sme manželia sú to naše peniaze všetky spoločné. Ak keby som ja zarobil 10.000€ a manželka 800€. Peniaze neriešim. Každá žena sa tu domna obula ako do najhoršieho chlapa ale to rozumiem. Tu na koniku sú 90% žien a ak niečo napíše chlap je automaticky zlý manžel/človek. A tie 20% neviem či viem dokladovať a ani neriešim tieto veci.