icon

50/50 vo vzťahu: Čo na to hovoríte?

17. apr 2026

Ahojte, mám priateľa cca 4 roky, bývame spolu v prenájme, bez detí. Obaja pracujeme, môj príjem mesačne v čistom okolo 850€, priateľ okolo 1600€. Sme pár do 30 rokov. Od začiatku randenia sa priateľ drží pravidla 50/50 vo všetkom, to znamená nájom, internet, strava, výlety, kino, reštiky atď.. napr sme niekde na obede a on si zaplatí svoje a ja svoje. Ak máme nejaký sviatok tak si dávame darčeky v rovnakej hodnote. Už ma to dlho štve, on má plat raz tolko čo ja, veľakrát sme sa o tom už rozprávali, ale on má len tú svoju pravdu. Nikdy ma len tak nezoberie niekam a nezaplatí to len on. Obaja si mesačne odkladáme, ale ja samozrejme len dačo, on niekoľkokrát viac. Čo si o tom myslíte? Je to podla vás takto ok l, že presne na 50/50????

Strana
z19
anonym_0cc032
Dnes o 09:18
@anonym_autor

Inak, keď už spomínam tie vajcia. Raz robil volské oči, v chladničke sme mali posledných 8 kusov. Spýtal sa ma, že či chcem a koľko. Povedala som, že 3 a zvyšok nech si urobí on. Ten debil mi spravil len 2 a povedal, že on je hladný a hádam sa nebudem hnevať. Že chlap musí viac jesť. A toto myslím smrteľne vážne. Alebo keď som robila fazuľovú kyslú polievku, vždy sme k tomu mali aj rožky, mali sme len posledné 4 a hádajte koľko mi vydelil. 1 rožtek, zvyšok zožral on a takto to bolo stále

@anonym_autor keď sme už boli v rozvodovom štádiu, môj ex bol dokonca nezamestnaný. Vyhlásila som vzburu a prestala preňho variť, prať, atď. Chodil k mamičke a občas si doniesol domov šunku, vajcia,.. na všetkom mal napísané meno (!). Večer pred pojednávaním chcela dcéra praženicu a ja som už nemala vajíčka, tak som vzala z jeho krabičky, že mu potom VRÁTIM. A on na súde povedal, že som zjedla JEHO vajcia! ja som ostala v nemom úžase a sudkyňa sa doslova rozosmiala, že už počula všetko možné, ale toto ešte nie. Dievčatá ja som sa zaňho hanbila 🤦🏻‍♀️ cestou domov som zašla do obchodu a tie vajcia mu vrátila. Ale čo! on také nechce, on mal domáce........ keby som to nezažila, neuverím. A že som ho inak pár mesiacov živila a platila všetky výdavky, to mu nevadilo? autorka, držím ti prsty 🍀 si na dobrej ceste.

cacianka
Dnes o 10:33
@anonym_autor

No, takže. Sťahovanie bol doslova cirkus. Prišli sme do bytu, on bol na gauči a kukal Tv. Ako prvé ponúkol kávu rodičom 😀 otec sa ho spýtal či toto myslí vážne, že sa takto 30 ročný starý cap správa vo vzťahu. Andrej začal hovoriť tie jeho rozpravky ako on nechce žiadnu zlatokopku a vo vzťahu to má byť férové a nie, že ja si žijem ako princezná a on má všetko platiť. Som mu povedala, že už len aká som ja pri ňom princezná, keď mu musím 0,60€ posielať za parkovanie a 2,25€ za magnetku. Plus sme mu spomenuli to varenie a upratovanie, mama mu hneď povedala, že ja nie som a nebudem jeho slúžka a handra. Ukázala som mu na papieri všetky veci, ktoré mne z polovice patria + nech mi vráti moju polovicu nájmu. To ste mali vidieť, začal zvyšovať hlas, že ja na toto nemám právo a mala som mu dať vopred vedieť, že toto je ako nejaká prepadovka. Že on akože teraz si má nájom platiť len tak sám bez toho aby som mu to vopred povedala. Veci mi samozrejme dať nechcel, vraj to patrí ako vybavenie do bytu 🫣peniaze za nájom už dupľom nie. Otec sa strašne nasral a zobral mu celý matrac, 2 komody, botník, dekoračky, všetko to s mamou ponosili dole, ja som si zatiaľ balila polovicu z vybavenia ako sú taniere, poháre, príbor, ale panvice a hrnce som zobrala všetky, zobrala som mu aj celý prací prach a aviváž, aj všetky čistiace prostriedky, veď som aj tak upratovala a varila len ja. Aj spoločný vysávač a mop som si zobrala. Takže sme mu tam nechali len posteľ bez matraca a skriňu, tá bola ťažká na odnesenie a už sa to nezmestilo do auta 😀 ten nájom mu kašlem, zobrali sme mu miesto toho skoro všetok nábytok a vybavenie čo sme spolu kupovali. Ostatný nábytok tam už bol a prislúcha k bytu. Jaaaj a zobrala som si aj polovicu magnetiek, mám pocit , že toto ho vytočilo najviac . To mal hneď komentár, že samozrejme si beriem tie drahšie a väčšie 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ a ešte mi dodal, že čo som čakala, že on nie je žiadna charita a nebude ženu dotovať. Povedala som len , že je úbožiak a to boli moje posledné slová a odišli sme, kľúče som mu hodila na zem ako psovi. No a ako najväčší gól bolo, že z okna vyhukoval ako nás udá a ide volať políciu.

@anonym_autor takto sa to robí, do psej matere 👍💝👍💝🥰

martinadomianova
Dnes o 10:37
@anonym_autor

Inak, keď už spomínam tie vajcia. Raz robil volské oči, v chladničke sme mali posledných 8 kusov. Spýtal sa ma, že či chcem a koľko. Povedala som, že 3 a zvyšok nech si urobí on. Ten debil mi spravil len 2 a povedal, že on je hladný a hádam sa nebudem hnevať. Že chlap musí viac jesť. A toto myslím smrteľne vážne. Alebo keď som robila fazuľovú kyslú polievku, vždy sme k tomu mali aj rožky, mali sme len posledné 4 a hádajte koľko mi vydelil. 1 rožtek, zvyšok zožral on a takto to bolo stále

@anonym_autor pane bože 🫣 To čo si mala za debila ?

cacianka
Dnes o 10:52
@anonym_autor

@anonym_autor presne sa potvrdilo, že nákupy na polovicu ale zožral 3x viac ako si zjedla ty. Potvrdilo, že si ho živila ako Otesánka.
Aká je jeho matka ? Ktovie čo jej natrepal a čo na teba vymyslia. Tak sa priprav, vytmavit jej všetky položky čo ťa okradol a vyžral

niki35
Dnes o 11:16
@anonym_0cc032

@anonym_autor keď sme už boli v rozvodovom štádiu, môj ex bol dokonca nezamestnaný. Vyhlásila som vzburu a prestala preňho variť, prať, atď. Chodil k mamičke a občas si doniesol domov šunku, vajcia,.. na všetkom mal napísané meno (!). Večer pred pojednávaním chcela dcéra praženicu a ja som už nemala vajíčka, tak som vzala z jeho krabičky, že mu potom VRÁTIM. A on na súde povedal, že som zjedla JEHO vajcia! ja som ostala v nemom úžase a sudkyňa sa doslova rozosmiala, že už počula všetko možné, ale toto ešte nie. Dievčatá ja som sa zaňho hanbila 🤦🏻‍♀️ cestou domov som zašla do obchodu a tie vajcia mu vrátila. Ale čo! on také nechce, on mal domáce........ keby som to nezažila, neuverím. A že som ho inak pár mesiacov živila a platila všetky výdavky, to mu nevadilo? autorka, držím ti prsty 🍀 si na dobrej ceste.

@anonym_0cc032 pre pána jána 😆😆😆 ale veď si praženicu robila vášmu dieťaťu, nie sebe. Či s dieťaťom sa nechcel tiež deliť ?

Strana
z19