50/50 vo vzťahu: Čo na to hovoríte?
Ahojte, mám priateľa cca 4 roky, bývame spolu v prenájme, bez detí. Obaja pracujeme, môj príjem mesačne v čistom okolo 850€, priateľ okolo 1600€. Sme pár do 30 rokov. Od začiatku randenia sa priateľ drží pravidla 50/50 vo všetkom, to znamená nájom, internet, strava, výlety, kino, reštiky atď.. napr sme niekde na obede a on si zaplatí svoje a ja svoje. Ak máme nejaký sviatok tak si dávame darčeky v rovnakej hodnote. Už ma to dlho štve, on má plat raz tolko čo ja, veľakrát sme sa o tom už rozprávali, ale on má len tú svoju pravdu. Nikdy ma len tak nezoberie niekam a nezaplatí to len on. Obaja si mesačne odkladáme, ale ja samozrejme len dačo, on niekoľkokrát viac. Čo si o tom myslíte? Je to podla vás takto ok l, že presne na 50/50????
Niektoré majú priateľa s výhodami ty máš priatelia s nevýhodami
@anonym_2b2a61 to sa ako dá? 😆😆 prestať v polovičke, či tesne pred vyvrcholením? Ach jo... 🫣
@anonym_4ace4e no to ja vôbec netuším 😀😀😀 ale už keď raz sú vo všetkom 50 na 50 tak asi aj v sexe 😀😀
@anonym_autor ja mam muža a samozrejme nie je dokonalý ale nikdy odomna nepýtal na benzín ked ma odviezol niekam alebo sme išli naq výlet V reštauracii ma nikdy nenechal platit bývanie platí.Teraz pri detoch ked nemam poviem mu a on mi pošle a ani ho nenepadne pýtat sa kde sa podeli moje peniaze aqlebo načo pýtam.Toto by mi naozaj moc vadilo a keď si slobodná možno to ešte tak neriešis a nie že by si ty nemala peniaze svoje ale mne príde aj dosť rajcovné ,že sa muž dokaze postarať o rodinu a o ženu....oh dúfam že nezniem ako zlatokopka....
@anonym_ed6b42 cítim sa koko*ne aj za neho 😑
Mamrd negramotný.. dievča pouvažuj nad rozchodom
a teraz zavri oci a predstav si ako o par rokov od neho zobres peniaze na tampony, a on si bude zapisovat do zositka tvoj dlh. Pripise ti to k dlhu, ktory ti vznikol, lebo z rodicaku nevystanezaplati polovicu úenazi, co sa minu na spolocne dieta a aj naklady na byvanie, stravu a benzin, ked vas odvezie na poradnu, nedajboze na vylet... Teraz to s odretymi usami zvladas, ked bnudes bez prijmu to este len bude pan kolenovrt vyvadzat
@viestta 100 bodov za "pán kolenovrt" a ze sa dnes nezasmejem.
@anonym_autor kde sú teraz tie ženy čo píšu v každej téme že by malo ísť všetko 50/50 v tejto som to ešte nečítala 😅😅 ...podľa mňa je to blbosť, nehovorím prvý rok keď spolu chodíme a nebývame tak oki ale aj v tomto by mal byť gentleman a niekedy ťa pozvať tak sa to aj patrí 🙂 a malo by to byť tak vo všetkých vzťahoch ...ja by som tiež s takým nebola ako by to bolo počas MD ?? Ja mám napríklad manželovu kartu v telefóne a keď mi chybne dačo tak jasné že platím s ňou veď manžel zarába o koľko viac keď som na MD takže tak nejako no ...hlavne dievča ber si tieto rady skúsenejších k srdcu lebo neskôr budeš banovat a budeš tu vypisovať ako každá druha čo si nevšimla nič a ja žgrloša....
@anonym_autor kde sú teraz tie ženy čo píšu v každej téme že by malo ísť všetko 50/50 v tejto som to ešte nečítala 😅😅 ...podľa mňa je to blbosť, nehovorím prvý rok keď spolu chodíme a nebývame tak oki ale aj v tomto by mal byť gentleman a niekedy ťa pozvať tak sa to aj patrí 🙂 a malo by to byť tak vo všetkých vzťahoch ...ja by som tiež s takým nebola ako by to bolo počas MD ?? Ja mám napríklad manželovu kartu v telefóne a keď mi chybne dačo tak jasné že platím s ňou veď manžel zarába o koľko viac keď som na MD takže tak nejako no ...hlavne dievča ber si tieto rady skúsenejších k srdcu lebo neskôr budeš banovat a budeš tu vypisovať ako každá druha čo si nevšimla nič a ja žgrloša....
@barborienka2001 a má žgrloša muža
To je ďalší taký exemplár chlapa ktorý som zvedavá ako bude rodiť na polovicu, tehotný na polovicu, materskú na polovicu, kojenie na polovicu... 🙂
@anonym_c6ed09 Toto? veľakrát sme sa o tom už rozprávali, ale on má len tú svoju pravdu
@gribka1 aj tak tu jej tote staré sliepky nič iné neporadia
Tak sa pri tebe nabalí 🙂
@richard_polak Jasné, má ju len na odľahčenie vlastného rozpočtu.
@gribka1 sa s ním normálne porozprávať. Všetko je o komunikácii
@anonym_c6ed09 no ona nech sa uz nerozprava a radsej sa bali a uteka prec! Normalne mi trapne bolo, ked som citala uvodny prispevok…strasneho chuja mas!!!!
4 roky :( Toto mi pripomína ex..tiež výlet a poslal účtenku z tankovania🤦♀️a to mal 2x väčší plat než ja. Unás to malo rýchly koniec. Ale tam boli aj iné veci...
Občas sa čudujem čo niektoré ženy dokážu vydržať kôli chlapovi. A že ozaj je vela takych zien čo znášajú aj horsie veci. Tento sa nikdy nezmení lebo si tá neváži a neberie tá ako partnerku do budúcna. Je tu moznost ze financne mu to nevychádza tak mu musis pomáhať. Ale že všetko mu musis preplatiť je ozaj cez. Poraď mu ak to finančne nevladze tahat nech si nájde lepšiu prácu že ak je chlap. o zenu sa má vedieť postarať. Musím toto mojej navrhnut že všetko na polku ideme 🤣
@anonym_autor to čo je zasa za individum ? Si blbá, a jemu to len vyhovuje, len si prosim nerob s ním decko, či aj to pojde na poli ? Boze 😄😄
Spytaj sa ho za mna, ci mu nie je zo seba k*kotno 🙂. Presne tak ako to pisem. Ked sa spyta preco, vysvetli mu tie priklady co pises sem .
Prosim
A odid od neho ...
My s manzelom tak fungujeme roky len ja som ta co zaraba viac, on to tak nastavil este ked som mala svoju prvu pracu a platovo sme boli rovnako. Ved tie peniaze su aj tak spolocne. Ja to neriesim ani on...Proste roky tak fungujeme, vieme sa dohodnut...Niekedy ho prekvapim ked kupim daky pobyt ale inakje to pre mna uplne ok
Vieš, ona Ťa využíva - ekonomicky. Keby ste zarábali rovnako, tak ok. Ale takto nie...
Ja som síce za to aby neplatil všetko muž, nevadí mi ani 50/50 ale nie tak ako to máte vy. Keď chce už všetko presne 50/50 tak aj domáce práce, ale teda 4 roky by som s takým chlapom nebola, ktorý nezaplatí kávu alebo si vypýta peniaze za to že ma niekam odvezie. A to tiež sama vieš že to nie je v poriadku, tak prečo ešte s ním si
@barborienka2001 ono model 50/50 nemusí fungovať len takto ako tu píše autorka . Aj my máme model 50/50 alebo skôr 100/100 jeden dá viac financií, druhý priloží viac doma ruku k dielu napr 30financie a 70 domácnosť. Druhý 70 financiae a 30 domácnosť a tiež je to 50/50 keďže každý dal do vzťahu časť financií a časť domácnosti
Mne je trapne za vas obidvoch. Za neho, ze ti vyrata 7€ na benzin, ked ta niekam vezie a z teba, ze pristupis na jeho ch.jovy charakter a tych 7€ mu das. Nuz, len tolko si bude k tebe dovolovat, kolko mu ty sama dovolis, resp.zaplatis. Ja fakt nechapem, preco si s nim. Mna by toto strasne urazilo.
@anonym_autor dievča moje. Daj na názor zrelej skúsenej ženy. UTEKAAAAAJ!!! Bez srandy utekaj od neho!
Toto je jeden veľký prúser, ktorý pre teba dopadne strašne zle.
Fuu...takého chlapa by som nechcela ani keby bol posledný.aby nebol schopný mi zaplatiť kino alebo večeru.vsak má dvojnásobný plat.ked budete mať deti a ty budeš na rodicaku ,tak čo?nedá ti ani na plienky.fakt si s ním už 4 roky?
@anonym_autor myslím si, že si blba. Prepáč za uprimnost. Najmä si s nim nezabudni urobiť dieta a potom tu vyplakavat, ze mas ešte aj z rodicaku si šetriť. Ja neviem, kde na takýchto naozaj debilne chodíte a ešte viac by ma zaujímalo, čo vás motivuje k tomu s nimi ostávat 🤦♀️
Mne je trapne za vas obidvoch. Za neho, ze ti vyrata 7€ na benzin, ked ta niekam vezie a z teba, ze pristupis na jeho ch.jovy charakter a tych 7€ mu das. Nuz, len tolko si bude k tebe dovolovat, kolko mu ty sama dovolis, resp.zaplatis. Ja fakt nechapem, preco si s nim. Mna by toto strasne urazilo.
@watermelon Nuž ja ti poviem, prečo je s ním: lebo sama by nemala peniaze na to, aby si zaplatila podnájom, a úplne všetko by si musela platiť sama, a to ťažko, z takého nízkeho platu. A musela by zrejme bývať u rodičov. A takto sa aspoň môže pochváliť, že sa už "osamostatnila."
@watermelon Nuž ja ti poviem, prečo je s ním: lebo sama by nemala peniaze na to, aby si zaplatila podnájom, a úplne všetko by si musela platiť sama, a to ťažko, z takého nízkeho platu. A musela by zrejme bývať u rodičov. A takto sa aspoň môže pochváliť, že sa už "osamostatnila."
@alizea Toto si podla mna trafila klinec po hlavicke. Z 850 e toho vela nenacaruje.

@anonym_autor mne by to veľmi vadilo.. takže dávno by bol koniec ..
prečo si s ním?