icon

50/50 vo vzťahu: Čo na to hovoríte?

Včera o 17:20

Ahojte, mám priateľa cca 4 roky, bývame spolu v prenájme, bez detí. Obaja pracujeme, môj príjem mesačne v čistom okolo 850€, priateľ okolo 1600€. Sme pár do 30 rokov. Od začiatku randenia sa priateľ drží pravidla 50/50 vo všetkom, to znamená nájom, internet, strava, výlety, kino, reštiky atď.. napr sme niekde na obede a on si zaplatí svoje a ja svoje. Ak máme nejaký sviatok tak si dávame darčeky v rovnakej hodnote. Už ma to dlho štve, on má plat raz tolko čo ja, veľakrát sme sa o tom už rozprávali, ale on má len tú svoju pravdu. Nikdy ma len tak nezoberie niekam a nezaplatí to len on. Obaja si mesačne odkladáme, ale ja samozrejme len dačo, on niekoľkokrát viac. Čo si o tom myslíte? Je to podla vás takto ok l, že presne na 50/50????

Strana
z4
anonym_0e0d24
Včera o 20:17

Fiha, to ai dlho vydrzala. Kamoska mala takeho frajera, nechal si to vypocitat so posledneho centa. Vacsieho trapka som nevidela 😁. Som za aby sa podielali obaja, najma na zaciatku vztahu, ale ja napr aj keby zarabam menej, nikdy nikdyyyy by som si nevypytala peniaze za benzin 😂🤦‍♀️. A ze nikdy nic nekupi navyse? Nepozve? A este aj viac upratujes? By som mu zauctovala tie spinave trencle 🤣. Kks nech si to robi sam. A keby som navarila veceru, nech si zaplati ako v restike 🤣. Ale samozrejme ze prehanam, ale takehoto exota fakt stretnes len raz za zivot podla mna. Ak vobec. Nehovorim hned ze sa rozid, ale chapes ze taky muz do zivota to je cista katastrofa

anonym_b63c2a

Tak sa s ním rozíď a nájdi si niekoho, kto ťa bude živiť a všetko ti platiť. To, že tvoj priateľ zarobí raz toľko ako ty, je JEHO šikovnosť, sú to JEHO peniaze a on nie je povinný ti nič platiť. Predstav si, že ja mám 40+ rokov, žiadneho partnera nemám a komplet všetko si platím sama. Bývam vo vlastnom byte a splácam aj úver. A to zarábam "len" 1100 € v čistom. Takže radím ti, najprv sa nauč byť samostatná, finančne nezávislá a ži tak, aby si nepotrebovala "sponzora", a až potom si hľadaj partnera.

anonym_bf2826

@anonym_autor Neznášam takýchto lakomcov.

autor
@alizea

@watermelon Nuž ja ti poviem, prečo je s ním: lebo sama by nemala peniaze na to, aby si zaplatila podnájom, a úplne všetko by si musela platiť sama, a to ťažko, z takého nízkeho platu. A musela by zrejme bývať u rodičov. A takto sa aspoň môže pochváliť, že sa už "osamostatnila."

@alizea ja neviem, ale to vy ženy na MK zarábate koľko? Ja viem, že 850 nie je extra veľa, ale tu u nás nie je dobré platové ohodnotenie . Robím administratívu, pracovný čas super, práca ma baví.

avicii18
Včera o 20:25

Keby som býval so sestrou, tiež sa tak dohodneme.

anonym_b63c2a
Včera o 20:27
@lenja1

Občas sa čudujem čo niektoré ženy dokážu vydržať kôli chlapovi. A že ozaj je vela takych zien čo znášajú aj horsie veci. Tento sa nikdy nezmení lebo si tá neváži a neberie tá ako partnerku do budúcna. Je tu moznost ze financne mu to nevychádza tak mu musis pomáhať. Ale že všetko mu musis preplatiť je ozaj cez. Poraď mu ak to finančne nevladze tahat nech si nájde lepšiu prácu že ak je chlap. o zenu sa má vedieť postarať. Musím toto mojej navrhnut že všetko na polku ideme 🤣

@lenja1 A čo potom ženy, ktoré žijú samy, bez partnera ? Ony si musia všetko platiť samy. A nikoho to nezaujíma, ako to zvládajú. 😔

alizea
Včera o 20:29
@anonym_autor

@alizea ja neviem, ale to vy ženy na MK zarábate koľko? Ja viem, že 850 nie je extra veľa, ale tu u nás nie je dobré platové ohodnotenie . Robím administratívu, pracovný čas super, práca ma baví.

@anonym_autor A ako to, že tvoj priateľ dokáže zarobiť oveľa viac, ako ty ? Keď u vás nie je dobré platové ohodnotenie. To mi vysvetli.

anonym_e96ecf
Včera o 20:33
@anonym_autor

Domáce práce máme tak ja70/30 on, ja som viac doma takže viac upratujem. Ak niekam chcem ísť autom, on ma zavezie ak má čas, ale hneď si pýta peniaze na benzín( minule mi vypočítal 7€). Ak sme aj niekde na káve, on povie čašníčke nech nám rozdelí účet. Pre mňa to je trápne.

@anonym_autor ze sa nehanbi pytat rozdelenie uctu, neviem, ale nevedela by som na takeho chlapa pozerat s obdivom a uctou

natalka13
Včera o 20:38
@anonym_autor

Domáce práce máme tak ja70/30 on, ja som viac doma takže viac upratujem. Ak niekam chcem ísť autom, on ma zavezie ak má čas, ale hneď si pýta peniaze na benzín( minule mi vypočítal 7€). Ak sme aj niekde na káve, on povie čašníčke nech nám rozdelí účet. Pre mňa to je trápne.

@anonym_autor debilko🙈
To ta fakt odvezie za peniaze?

anonym_a69d06
Včera o 20:42
@anonym_b63c2a

Tak sa s ním rozíď a nájdi si niekoho, kto ťa bude živiť a všetko ti platiť. To, že tvoj priateľ zarobí raz toľko ako ty, je JEHO šikovnosť, sú to JEHO peniaze a on nie je povinný ti nič platiť. Predstav si, že ja mám 40+ rokov, žiadneho partnera nemám a komplet všetko si platím sama. Bývam vo vlastnom byte a splácam aj úver. A to zarábam "len" 1100 € v čistom. Takže radím ti, najprv sa nauč byť samostatná, finančne nezávislá a ži tak, aby si nepotrebovala "sponzora", a až potom si hľadaj partnera.

@anonym_b63c2a a to sa akože chváliš, či čo?
Veď to je smutné.

hopsas
Včera o 20:43

@anonym_autor ma až trhá.od zlosti keď tieto hovadiny tu čítam. Čiže urobí sa nákup fifty fifty a ja pevne verím, že keď ty zješ jeden rožok tak aj on zje len jeden rožok a nie dva. Že keď ty zješ jeden rezeň, tak aj on. Sa vám čudujem ženy, že na také hlúposti pristupite. A blahoželám k výberu partnera. Keď si ho vezmeš, to ti bude sveta žiť. Už som takých videla.

anonym_964a51
Včera o 20:47
@anonym_e1bde2

Fuu...takého chlapa by som nechcela ani keby bol posledný.aby nebol schopný mi zaplatiť kino alebo večeru.vsak má dvojnásobný plat.ked budete mať deti a ty budeš na rodicaku ,tak čo?nedá ti ani na plienky.fakt si s ním už 4 roky?

@anonym_e1bde2 "Fuu...takého chlapa by som nechcela ani keby bol posledný."
No keby bol posledny, tak sama by si musela platit uplne za vsetko, to je lepsie, nez si rozdelit vydavky? 🙂
Pravda je niekde v strede. Chlapec by mohol naozaj byt galantnejsi, pozyvat a dievcina by sa mohla poobzerat po lepsie platenej praci, aby nebola stale na niekom zavisla a stale nemusela nacahovat k niekomu ruku.

bambulkaaskatulka
Včera o 20:49

Ja si myslím, že toto je troll téma. To je tak sa absurdum dotiahnutý jeden koncept, že to nemôže byť reálne. Akože ak by autorka bola " ozajstná" , čo by mala z takého vzťahu? Nie, vezmite si, doteraz ani nenapísala nič pekné o ňom, cojaviem... že je inak chápavý, vždy ju podrží v problémoch, má rád deti a psy 😅 proste niečo pozitívne. Iba pridáva sa absurdum prípady zgrlosstva. A teraz, prečo by bola s takým človekom?

anonym_f03ca9
Včera o 20:51

Má zlatého ... ? ... ak nie, neviem, čo ťa pri ňom drží ?
Je to megatrapný žgrgloš !!!

ketrin1984
Včera o 20:54

Keby ťa ľúbil,dal by ti aj posledné.Toto správanie nieje len o peniazoch,ukazuje tým ako ťa berie.Neviem si predstaviť,že niekoho ľúbim a nič mu nekúpim,chladnokrvne budem všetko prepočítavať.Tento bude aj soľ v solničke vážiť a stopovať sprchovanie.

anonym_b63c2a
Včera o 20:59
@anonym_a69d06

@anonym_b63c2a a to sa akože chváliš, či čo?
Veď to je smutné.

@anonym_a69d06 Nechápem, čo je smutné na tom, že sa viem o seba sama finančne postarať ? Veď to by mala vedieť a zvládnuť každá žena, nie len nalepiť sa na nejakého chlapa a čakať, že on ju bude finančne podporovať, keďže on zarobí viac.

anonym_e1424e
Včera o 21:08

@anonym_autor Akozeeee..chapem, keby si platia dovolenku ty, ved ok . Ale toto je no go.. uz davno by som ho nenazyvala priatelom..

anonym_baa46b
Včera o 21:19
@anonym_autor

@anonym_autor moj muz pokazde ked toto nahodou vidi ze nejaky chlap je so zenou a pyta si ucet na polovicu tak je z toho normalne v p*deli a hovori mi ze on by sa prepadol od hanby na mieste toho chlapa.. este davnejsie dokonca ani neveril ze taki chlapi existuju..
tvoj priatel by mal pochopit ze nakolko on na polovicu nevynosi, neporodi a zvacsej casti ani nevychova vase buduce dieta, tak by sa mal rozlucit aj s delenim uctov na polovicu, nakolko finance tahat rodinu je rola muza, tak ako je rola zeny porodenie a vychova deti

anonym_280284
Včera o 21:26

@anonym_autor mna zaraza na tomto celom,ze 4 roky 😅ako fakt?letel by po mesiaci a nie,nie som pipinka,ja som nemala problem zaplatit aj na prvom rande veceru,ci kino a pod.Som dost dominantna,hrda osobnost,ale viem si muzov aj vazit.a ak je mi s nim dobre,nemam problem platit a riesit bontony,ci mam platit ja,ci chlap.Ale aby som bola s niekym,s kym si do poslednej nitky mam vyratavat vsetko na polovicu,ved to je chore!to akoze ako zacal vas vztah?prisiel,doniesol kvety a vypytal si za ne polovicu?

anonym_4ca0f1
Včera o 21:27

Nechutne taky chlap, opak gentlemana, radsej sama ako toto neimponujuce stvorenie.

princessivi
Včera o 21:29

@anonym_autor Poslala by som ho okazmite do prdele. Mna moj manzel nikdy za nic nenechal zaplatit aj ked som chcela.

anonym_69c833
Včera o 21:31
@viestta

a teraz zavri oci a predstav si ako o par rokov od neho zobres peniaze na tampony, a on si bude zapisovat do zositka tvoj dlh. Pripise ti to k dlhu, ktory ti vznikol, lebo z rodicaku nevystanezaplati polovicu úenazi, co sa minu na spolocne dieta a aj naklady na byvanie, stravu a benzin, ked vas odvezie na poradnu, nedajboze na vylet... Teraz to s odretymi usami zvladas, ked bnudes bez prijmu to este len bude pan kolenovrt vyvadzat

@viestta moja kamarátlka má tak dlh u ex okolo 9000€, on má odložené bločky, doklady, robila si kurz na materskej a čo jej všetko kúpil.
Všetko bola požička, má uložené sms a dával jej podpisovať papiere, rozišli sa v dobrom a teraz pýta tie peniaze spred 9 rokov..

Strana
z4