icon

50/50 vo vzťahu: Čo na to hovoríte?

17. apr 2026

Ahojte, mám priateľa cca 4 roky, bývame spolu v prenájme, bez detí. Obaja pracujeme, môj príjem mesačne v čistom okolo 850€, priateľ okolo 1600€. Sme pár do 30 rokov. Od začiatku randenia sa priateľ drží pravidla 50/50 vo všetkom, to znamená nájom, internet, strava, výlety, kino, reštiky atď.. napr sme niekde na obede a on si zaplatí svoje a ja svoje. Ak máme nejaký sviatok tak si dávame darčeky v rovnakej hodnote. Už ma to dlho štve, on má plat raz tolko čo ja, veľakrát sme sa o tom už rozprávali, ale on má len tú svoju pravdu. Nikdy ma len tak nezoberie niekam a nezaplatí to len on. Obaja si mesačne odkladáme, ale ja samozrejme len dačo, on niekoľkokrát viac. Čo si o tom myslíte? Je to podla vás takto ok l, že presne na 50/50????

anonym_05ed11
18. apr 2026

Pracujem v administrative a zarobim 2x viac ako ty... Koncim v praci o 16.00, ale to je jedno
Mna zaujima ako to prebieha: ste na veceri, povie čašníkovi nech rozdeli ucet, zaplatite a idete domov...doma skocis na neho v posteli cela vzrušená?
U mna by to bolo takto: uz vtedy ako posle čašníka o rozdeleny ucet sa zdvihnem a odchadzam sama domov... Nieto este spať s nim, nepriťahuje ma lakomec.. Najhoršia vlastnost na chlapovi, hned po nej je žiarlivosť..
Dievca drahe, radíme ti dobre, opusti ho.

anonym_dddb36
18. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_dddb36 no ja sa čudujem, že dosť veľa žien mi radí si najst lepšiu prácu alebo dokonca ostávať v práci dlhšie, ako keby sa to dalo len tak však. Ja som písala jasne, práca ma baví a mám ju po ruke plus je tam možnosť kariérneho rastu. A odkázaná na žiadneho chlapa nie som. Tu ide o iné veci, ale nie každá ma chápe

@anonym_autor ja mam pracu v muzskom kolektive, kde rovnaku pracu po mne, kedze som aktualne na RD, prebral muz, myslis ze zaraba tolko kolko ja? Nie. Myslis, ze ked som si isla pytat vyssiu mzdu, nadriadeny mi ju dal? Nedal. Mojmu kolegovi, ktory je bol vo firme par mesiacov mzdu zvysil a mne povedal, ze mna ma praca tesit. Lebo moja radost z prace nam plsti hypoteku vsakze. Ked som bola na MD, chcel aby som pracovala z domu. Odmietla som, lebo som videla zneuzivanie. Ked som presla na RD, volal mi aby som prisla do prace. Haha jej dieta zavesimena klinec a ja odcupitam, lebo sefko si zmyslel a skolky cakaju len na nastup mojho dietata zo dna na den.
Keby ostanem dlhsie v praci, nikto mi nic viac na vyplatu neda. U nas sa nadcasy nepreplacaju. Nie je to take ruzove v realite, ako vie niekto napisat na papier, ci diskusne forum.

Btw, ked ti uz teraz chlap povedal, ze on nemoze varit, lebo dochadza a chce oddychovat, iste by sa neobetoval ani pre vase spolocne dieta, ktoee by bolo potrebne vyzdvihnut zo skolky, lebo on nestiha, lebo on dochadza a zrazu by sa tvoja praca javila ako dokonala, lebo ty mas na to cas. A on ti velkodusne da o 100€ viac. No rozkosny je.

tenerifka
18. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_dddb36 no ja sa čudujem, že dosť veľa žien mi radí si najst lepšiu prácu alebo dokonca ostávať v práci dlhšie, ako keby sa to dalo len tak však. Ja som písala jasne, práca ma baví a mám ju po ruke plus je tam možnosť kariérneho rastu. A odkázaná na žiadneho chlapa nie som. Tu ide o iné veci, ale nie každá ma chápe

@anonym_autor ja ta chapem a znova napisem, ze taky chlap je nanic a to jeho rozdelovanie je chore. . A je pekne, ze ta praca bavi. Aj mña by bavila charita, ale bohuzial, z niecoho zit musim.
Ak budes karierne rast, ta suma, na aku sa dostanes, stoji za to?

patrikjames
18. apr 2026
@anonym_dddb36

@patrikjames no tu hypoteku realne vyplacas ty, ale na tvojom krku nebude. Keby sa rozvediete musi jeden druheho vypatit alebo musite behnutelnost predat a vyplatit banku a podelit sa 50:50. Kedy ste kupovali nehnutelnost? Tych 20% nehnutelnosti bola pred par rokmi ina suma ako teraz. Pna plati energie, tie su na jej krku, keby ich neplati, mozete si chodit prat do potoka a svietit svieckou. Na toto si myslel?
Mate deti v manzelstve, ci nie?
Mna najviac na tychto vztahoch, kde manzelia riesia kazdy jeden cent najviac zaujima, ci muz vykrikuje zene aj to, co ona vlozila do rodiny a nikto to nevidi, pokial teda deti maju. A vlastne ak tie deti aj nemaju, povedzme si uprimne, prerozdelenie prac medzi muzom a zenou v domacnosti nebyva takmer nikde 50:50, to si niekto uvedomuje? Ze ta zena robi zadarmo. Ju to stoji cas, ktory by mohla investovat velakrat do seba a nie do sponavych treniek a ponoziek a umyvania okien v nehnutelnosti, na ktoru si ty kedysi zlozil 20% a kde ty davas do hypoteky predmetnej nehnutelnosti, ktoru ti mozno ona zveladuje a stara sa o to aby si nemal spinu v kazdom rohu a plesnive okna. Aby si mal niéen oprate veci ale aj vycistenu pracku, umyvacku, vytrete podlahy a povysavany prach. Mozno do domacnosti kupuje uteraky, nakupila tam vybavu do kuchyne, o ktorej ty nemas ani ponatia, ako sa to objavilo v skrinke. Taktiez nakupila periny a postelne pradlo, ktore pravidelne kupuje a zjavi sa u vas doma a periny sa prezliekaju same.
Do pekla muzi vy vobec toto vidite? A to nechci aby som zacala rozpravat o rodinach, ktore maju deti, kde sa manzelia dobrovolne dohodnu na tom, ze zena na urcite odbobie v trvani o porode v rozmedzi od 6 mesiacov az po dovrsenie 3 rokov dietata sa ostava o dieta starat doma, na zaklade toho, na aku dobu sa dohodnu s manzelom a mozno bude dieta narocne a bude musiet zostat dlhsie doma lebo dieta bude narocne.
Vy vidite aj tu “neviditelnu pracu”, ktoru zena robi zadarmo alebo vidite len tie hypoteky, ktore ste si zaplatili a presli vam realne peniaze cez ruky?
Budete si pri rozvode vykrikovat aj hodiny stravene cistenim domacnosti a kupovanim veci, o ktorych ty nemas ani ponatia a budete sa financne cyrovnavat aj za toto?

@anonym_dddb36 áno viem že keby že neplatí energie prať budem v potoku. Ale tu sa rieši finančné výdavky v domácnosti 50:50. Energie elektrina plyn je nastavená platba 50€+50€. Ja platím hypo 490€. Ja len vravím že platím vyššie výdaje za bývanie lebo mám vyšší príjem. Áno ako píšeš rozdelenie prác v domácnosti 50:50. Ja s týmto tiež nesúhlasím. Ja osobne rád varím tak varenie je skôr namne. Prídem domov z práce a prípravim si večeru a prípravim aj žene. Ak má čas prípravy ona. Žiadne hádky, žiadne problémy ohľadom varenia. Pratanie domácnosti? Žena je viac času doma ona skôr poprata ako ja. Keď som ja doma a ona nestíha popratat tak to urobím ja. Žiadny problém. V práci pracujem v kolektíve mužov ktorým keď poviem že doma aj ja navarim tak sa smejú. Podľa mňa úplne normálna vec. Obula si sa domna že extrémne a bez dôvodu. Téma bola financie v domácnosti 50:50, áno/nie. Vravela si o praní veci. Pracujem ťažko manuálne veľa hodín. Montérky z práce si periem 3roky stále ja. Či som unavený či nie. Veci na denné použitie? Tie skôr žena ano, niekedy keď nestíha tak ja. Dám do práčky pustím preložím do sušičky poskladam. Žiadna raketová veda. Obula si sa domna bez dôvodné bez argumentov. Rozumiem že možno si myslíš že som typ muža ktorý zarobí a všetko necha na ženu. Ale ja sa držím celý život vety že správaj sa k svojej žene tak ako by si chcel aby sa k tvojej dcére správal jej manžel. Ak by prišlo reálne do rozvodu, čo si nemyslím len sme mali ťažšie obdobie ale nič vážne. Samozrejme ak by žena chcela podiel na byte dám jej ho. Úplne ta chápem tvoj negatívny postoj kumne. Len som sa chcel vyjadriť na danú tému.

Živý príklad zo včera. Žene začali ženske dní. Celý deň prelezala. Prišiel som domov po 12hodinach v ťažkej manuálnej práci. Popratal som kuchyňu lebo som videl že jej je zle. Šiel som nám pripraviť večeru. Bolo jej lepšie pripravili sme spolu a šla ľahnúť. Vyložil myčku, naložil , opýtal som sa manželky či jej nemám ísť niečo kúpiť, tabletky, niečo do domácnosti do chladničky, vravela že ona pôjde zajtra lebo už jej bude lepšie. Ľahol som k nej a pozreli sme si film. Žiadna raketová veda, žiadne hádky

anonym_dddb36
18. apr 2026
@tenerifka

@anonym_autor ja ta chapem a znova napisem, ze taky chlap je nanic a to jeho rozdelovanie je chore. . A je pekne, ze ta praca bavi. Aj mña by bavila charita, ale bohuzial, z niecoho zit musim.
Ak budes karierne rast, ta suma, na aku sa dostanes, stoji za to?

@tenerifka no lenze karierne rast niekedy znamena nemat deti. Pripadne mat ochotneho manzela alebo rodinu, ktori deti vykryvaju, ked ja chcem karierne rast a budu sa starat s otcom dietata 50:50, co u sucasneho partnera neprichadza v uvahu, lebo on dochadza a chce si oddychnut, pripadne tie deti mat neskor, ak to vobec raz bude mozne vo vyssom veku, neviem aka je stara autorka. Alebo teraz strasne kopne do vrtule a bude si zvysovat kvalifikaciu a bude na sebe makat.

helen_167
18. apr 2026

@anonym_autor myslím si o tom , že je to pekný chrapúň , keď zarába viac malo by to byť 80 /20

patrikjames
18. apr 2026
@anonym_dddb36

@patrikjames no tu hypoteku realne vyplacas ty, ale na tvojom krku nebude. Keby sa rozvediete musi jeden druheho vypatit alebo musite behnutelnost predat a vyplatit banku a podelit sa 50:50. Kedy ste kupovali nehnutelnost? Tych 20% nehnutelnosti bola pred par rokmi ina suma ako teraz. Pna plati energie, tie su na jej krku, keby ich neplati, mozete si chodit prat do potoka a svietit svieckou. Na toto si myslel?
Mate deti v manzelstve, ci nie?
Mna najviac na tychto vztahoch, kde manzelia riesia kazdy jeden cent najviac zaujima, ci muz vykrikuje zene aj to, co ona vlozila do rodiny a nikto to nevidi, pokial teda deti maju. A vlastne ak tie deti aj nemaju, povedzme si uprimne, prerozdelenie prac medzi muzom a zenou v domacnosti nebyva takmer nikde 50:50, to si niekto uvedomuje? Ze ta zena robi zadarmo. Ju to stoji cas, ktory by mohla investovat velakrat do seba a nie do sponavych treniek a ponoziek a umyvania okien v nehnutelnosti, na ktoru si ty kedysi zlozil 20% a kde ty davas do hypoteky predmetnej nehnutelnosti, ktoru ti mozno ona zveladuje a stara sa o to aby si nemal spinu v kazdom rohu a plesnive okna. Aby si mal niéen oprate veci ale aj vycistenu pracku, umyvacku, vytrete podlahy a povysavany prach. Mozno do domacnosti kupuje uteraky, nakupila tam vybavu do kuchyne, o ktorej ty nemas ani ponatia, ako sa to objavilo v skrinke. Taktiez nakupila periny a postelne pradlo, ktore pravidelne kupuje a zjavi sa u vas doma a periny sa prezliekaju same.
Do pekla muzi vy vobec toto vidite? A to nechci aby som zacala rozpravat o rodinach, ktore maju deti, kde sa manzelia dobrovolne dohodnu na tom, ze zena na urcite odbobie v trvani o porode v rozmedzi od 6 mesiacov az po dovrsenie 3 rokov dietata sa ostava o dieta starat doma, na zaklade toho, na aku dobu sa dohodnu s manzelom a mozno bude dieta narocne a bude musiet zostat dlhsie doma lebo dieta bude narocne.
Vy vidite aj tu “neviditelnu pracu”, ktoru zena robi zadarmo alebo vidite len tie hypoteky, ktore ste si zaplatili a presli vam realne peniaze cez ruky?
Budete si pri rozvode vykrikovat aj hodiny stravene cistenim domacnosti a kupovanim veci, o ktorych ty nemas ani ponatia a budete sa financne cyrovnavat aj za toto?

@anonym_dddb36 zabudol som dodať že deti bohužiaľ nemáme. Osud nám nepraje. Ale ako sa vraví, nádej zomiera posledná

anonym_dddb36
18. apr 2026
@patrikjames

@anonym_dddb36 áno viem že keby že neplatí energie prať budem v potoku. Ale tu sa rieši finančné výdavky v domácnosti 50:50. Energie elektrina plyn je nastavená platba 50€+50€. Ja platím hypo 490€. Ja len vravím že platím vyššie výdaje za bývanie lebo mám vyšší príjem. Áno ako píšeš rozdelenie prác v domácnosti 50:50. Ja s týmto tiež nesúhlasím. Ja osobne rád varím tak varenie je skôr namne. Prídem domov z práce a prípravim si večeru a prípravim aj žene. Ak má čas prípravy ona. Žiadne hádky, žiadne problémy ohľadom varenia. Pratanie domácnosti? Žena je viac času doma ona skôr poprata ako ja. Keď som ja doma a ona nestíha popratat tak to urobím ja. Žiadny problém. V práci pracujem v kolektíve mužov ktorým keď poviem že doma aj ja navarim tak sa smejú. Podľa mňa úplne normálna vec. Obula si sa domna že extrémne a bez dôvodu. Téma bola financie v domácnosti 50:50, áno/nie. Vravela si o praní veci. Pracujem ťažko manuálne veľa hodín. Montérky z práce si periem 3roky stále ja. Či som unavený či nie. Veci na denné použitie? Tie skôr žena ano, niekedy keď nestíha tak ja. Dám do práčky pustím preložím do sušičky poskladam. Žiadna raketová veda. Obula si sa domna bez dôvodné bez argumentov. Rozumiem že možno si myslíš že som typ muža ktorý zarobí a všetko necha na ženu. Ale ja sa držím celý život vety že správaj sa k svojej žene tak ako by si chcel aby sa k tvojej dcére správal jej manžel. Ak by prišlo reálne do rozvodu, čo si nemyslím len sme mali ťažšie obdobie ale nič vážne. Samozrejme ak by žena chcela podiel na byte dám jej ho. Úplne ta chápem tvoj negatívny postoj kumne. Len som sa chcel vyjadriť na danú tému.

Živý príklad zo včera. Žene začali ženske dní. Celý deň prelezala. Prišiel som domov po 12hodinach v ťažkej manuálnej práci. Popratal som kuchyňu lebo som videl že jej je zle. Šiel som nám pripraviť večeru. Bolo jej lepšie pripravili sme spolu a šla ľahnúť. Vyložil myčku, naložil , opýtal som sa manželky či jej nemám ísť niečo kúpiť, tabletky, niečo do domácnosti do chladničky, vravela že ona pôjde zajtra lebo už jej bude lepšie. Ľahol som k nej a pozreli sme si film. Žiadna raketová veda, žiadne hádky

@patrikjames ty to mozno beries ako obutie, sle reagovala som tskto preto, lebo autorka neriesila len financie 50:50, ale v ramci diskusie sme sa dostali k tomu, ze povinnosti nemaju 50:50 ale je toho viac na nej. Preco by malo byt? Keby zachadzame do krajnosti, zistili by sme, ze tie veci v domacnosti nie su nikdy 50:50 a ako vie raz potiahnut domacnost muz, ale skratka to nie je v drvivej miere, tak by vedela v tazkych casoch potiahnut financie aj zena, keby muz napr strsti pracu. Argumenty ako tazko manualne pracujes ma nemusia zaujimat. Lebo tvoja zena ma mozno fyzicky jednoduchsiu pracu, viac volneho casu a spravuje domacnost dajme tomu na 70% a ty na 30% a ak mas lepsie platenu pracu, tak jednoducho je viac vydavkov na tebe.
Ale ty si zasiel k situacii co keby sa raz udial rozvod. Tak ked uz ta stve tych tvojich vlozenych 20%, vycislite si aj tie neviditelne veci. Nielen tie peniaze. To nie je utocenie ale realita ked sa zacne kazda kravina riesit na 50:50. Lebo nikdy to realne 50:50 nedosiahnes. Ak by ano, preplo by vsm z toho obom.

patrikjames
18. apr 2026
@anonym_dddb36

@patrikjames ty to mozno beries ako obutie, sle reagovala som tskto preto, lebo autorka neriesila len financie 50:50, ale v ramci diskusie sme sa dostali k tomu, ze povinnosti nemaju 50:50 ale je toho viac na nej. Preco by malo byt? Keby zachadzame do krajnosti, zistili by sme, ze tie veci v domacnosti nie su nikdy 50:50 a ako vie raz potiahnut domacnost muz, ale skratka to nie je v drvivej miere, tak by vedela v tazkych casoch potiahnut financie aj zena, keby muz napr strsti pracu. Argumenty ako tazko manualne pracujes ma nemusia zaujimat. Lebo tvoja zena ma mozno fyzicky jednoduchsiu pracu, viac volneho casu a spravuje domacnost dajme tomu na 70% a ty na 30% a ak mas lepsie platenu pracu, tak jednoducho je viac vydavkov na tebe.
Ale ty si zasiel k situacii co keby sa raz udial rozvod. Tak ked uz ta stve tych tvojich vlozenych 20%, vycislite si aj tie neviditelne veci. Nielen tie peniaze. To nie je utocenie ale realita ked sa zacne kazda kravina riesit na 50:50. Lebo nikdy to realne 50:50 nedosiahnes. Ak by ano, preplo by vsm z toho obom.

@anonym_dddb36 súhlasím, pekne si to napísala 🙂 prajem pekný víkend

guiseppinka
18. apr 2026
@anonym_8b90fc

Niektoré majú priateľa s výhodami ty máš priatelia s nevýhodami

@anonym_8b90fc nechce sa mi to citat teraz cele, nemam cas, ale ty si to fakt nazvala najlepsie. Toto je priatel s nevyhodami ako vysity... ved ked by bola sama, tak by jej viac ostavalo.
Je divna tato generacia do 30 rokov a som strasne zvedava, co bude, ked zacnu randit moje decka... ak som ja chcela niekde zaplatit, tak mi to muzi dovolili az na moje velke naliehanie a aj to sa im nepacilo, ze ved ja som studentka a oni pracujuci. Neboli to len partneri, ale chodievali sme kedysi castejsie ako partia...

malulienka
18. apr 2026

@anonym_autor poznám taký pár, čo takto išlimpol na pol.Zostalo to aj po svadbe aj po deťoch, žena na rodičaku a na makeup a fakt aj na tie vložky si musela pýtať od muža, každe euro jej musel schváliť.A trvá to dodnes.
Ja som to nikdy nezažila s mojím mužom a ani si to neviem predstaviť.Ano keď sme spolu len chodili pozýval on mňa, ale ja sama som velakrat sa ponukla a zaplatila.A boli situacie ked prišiel o pracu a nikdy si odo mňa nevypytal ani korunu.A trvá to dodnes, kúpil by mi aj modre z neba a to ja ho musím krotiť aby to nepreháňal.Sme manželia, peniaze mame spoločne, nikto nikomu nič nevyčíta, kupime si každý čo potrebujeme, iba poviem potrebujem si kúpiť nové tenisky a on mi hneď a kedy ideme na nákup?Ja rovnako jemu. Čo zarobíme z toho poplatíme poplatky, aj odložíme, aj na dovolenky ideme...VE DVOU SE TO SPOLU LÉPE TÁHNE.😉
Moja rada pre teba: nájdi si chlapa a nie držgroša😉

o__o
18. apr 2026

Tu tahas za ovela kratsi koniec ako on.. mas v tom vztahu aj ty nejake slovo? O chce 50:50 financie, on chce 70:30 domacnost, on nechce varit, jemu to takto vyhovuje.. on ti da max 100€ na materskej?????!!??? Ak s nim po tomto zostanes, tak tak ti treba

cina1
18. apr 2026

napisem ti to takto, evidentne ti to nevyhovuje tento model spoluzitia..preto si sem aj napisala. niekde mozno takto partneri funguje, aje to pre nich ok, pre teba nie. modely domacnosti su rozne, od toho, že spoločný účet a o všetkom rozhodujú obaja, ale uplne o všetkom, až po stritktné delenie, kolko ktp dava do domacnosti a rozdelenie prac...ten vyhovojuci model sa u niekotrych parov buduje lahsie, niekde tazsie, ale u vas nevidim, ze by to spelo k spokojnosti...

anonym_5d1021
18. apr 2026

@anonym_autor tak ked ti jasne povedal, ze nie je ochotný varit a cez vikend oddychuje, preco mu ty nepovieš, ze bude hladny?
To nazoaj si dobrovoľne vyberáš život a vzťah s takým debilom? Ved to je odpad. A ked da na rd o max 100 viac a ty sa doma zodries a aj tak nebudeš mat na plienky alebo fyzioterapiu pre deti co potom? Ved rozmýšľaj trochu.
Píšeš, ze chlapa nepotrebuješ ze si samostatná tak naco si s ním? Ved taký sa ani neda milovať.

anonym_e1bde2
18. apr 2026
@anonym_964a51

@anonym_e1bde2 "Fuu...takého chlapa by som nechcela ani keby bol posledný."
No keby bol posledny, tak sama by si musela platit uplne za vsetko, to je lepsie, nez si rozdelit vydavky? 🙂
Pravda je niekde v strede. Chlapec by mohol naozaj byt galantnejsi, pozyvat a dievcina by sa mohla poobzerat po lepsie platenej praci, aby nebola stale na niekom zavisla a stale nemusela nacahovat k niekomu ruku.

@anonym_964a51 no nie,nechcela.a áno, radšej sama.vsak mne by bolo trápne ,keby priateľ odomna pýtal za cestu a pod.

esther100
18. apr 2026
@anonym_autor

Pýtala som sa ho aj či to takto bude aj na MD alebo v manželstve. Vraj to sa ešte dohodneme, že tam je ochotný on dať max 100€ navyše.

@anonym_autor Pre Boha.ja snáď prvýkrát strácam reč,normálne neviem čo povedať . ochotný dať 100e viac na vlastnú rodinu?

anonym_5d1021
18. apr 2026

@anonym_autor a inak ženy ja naozaj nerozumiem, ako dokážete spávať s takýmito chrapunmi. Muž si vypýta polovicu za benzín ale žena mu vecer s radosťou roztiahne nohy🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ nikdy v živote

bludna
18. apr 2026

@anonym_autor My fungujeme 50/50 ale teda len v takych vacsich vydavkoch, napriklad byvanie, dovolenka. Bezne veci ako restika, vylet, nakupy si striedame. Keby si odo mna vypytal polovicu na benzin tak sa mu vysmejem do tvare. Zarabame teda ale nasobne viac a v nasom pripade tie mensie vydavky nie su take zatazujuce. Ak by sa spraval ako ten tvoj, tak by som ho poslala dokelu.

ivik4
18. apr 2026

100e viac da ak ty budes na materskej a prides o prijem skrz to ze sa budes starat aj o jeho dieta ? Prašivec
Utekala by som kade lahsie od takeho sockara. Preco si s nim? Teba by nik nechcel alebo on je tak dobry chlap podla Teba ? Preco

luccys
18. apr 2026
@anonym_autor

Pýtala som sa ho aj či to takto bude aj na MD alebo v manželstve. Vraj to sa ešte dohodneme, že tam je ochotný on dať max 100€ navyše.

@anonym_autor To ti vyda tak max. na plienky

anonym_964a51
18. apr 2026

Dve veci ma zaujali. Najskor moj nazor, ze idealne je ked su obaja na zhruba rovnakej urovni (vzdelanostnej, financnej) a obaja vedia, co maju robit (on vie potiahnut viac a ona to nezneuziva, pripadne sa striedaju), tak to funguje najlepsie.
1.stale sa tu tvrdi, ze muz ma platit viac, lebo zena vraj doma robi viac. Co bolo skor, vajce, ci sliepka? Pricina, ci nasledok. Mozno prave preto, ze muz ma robit a platit viac, sa potom doma ani s detmi prilis nepredrie. Alebo je len lenivy a nevychovany na domace prace. Ale staci, ked plati a on sa potom urcite zmeni. :D V tom pripade sa skor ci neskor zisti, ze platiaci, ale lenivy (ze nevie ani trafit tanierom do mycky), tiez nie je ziadna vyhra. Lebo zaplatena dovolenka je raz rocne, ale doma treba upratovat 365 dni v roku ...
2. Ked vsetky zeny tak mudro vyberaju, aby platil, preco aj tak konci statisticky 50% manzelstiev ci vztahov bez svadieb vacsinou v 40tke rozvodom a 60% zien zostane po 50-55r same? Ci uz dobrovolne, alebo nie. Asi to platenie samotne nestaci ... Lebo kazdy manipulator vie, ze mu staci na zaciatku platit a s 2 detmi vacsina zien, najma ak si zvykla na jeho platenie, nemaju kam ujst. Tak zostavaju a su ticho ...
3. Vacsina zien nema zahrnute vo svojich planoch starnutie. Ze ak v mladosti podmienia vztah platenim, co chcu poskytnut muzovi, ked budu stare, ovisnute a tucne ...? Ale zabudli sme, ze vsetky na mk vyzeraju o 20 rokov mladsie. 🙂 Aj napriek statistike, ze 75% zien po menopauze trvalo priberie 15-20kg. Nech robia, co robia, ak nechcu zivorit na 1000 kcal denne ... Kym sa po 50tke nevyzlecu ...

anonym_74a329
18. apr 2026

vedľa nás v práci bol živnostník, starší pán okolo 60ky vdovec, mal priateľku predavačku okolo 40ky slobodná, žila s mamkou - všade kde išli sa skladali na polovicu, on jej to vypočítal presne na cent, ešte aj keď viezol jej mamu k doktorovi dostala účet, ona mu na oplátku upratovala domácnosť a varila... nepochopím nikdy ako rozmýšľajú niektoré ženy, nemajú žiadnu hrdosť

anonym_dddb36
18. apr 2026
@anonym_964a51

Dve veci ma zaujali. Najskor moj nazor, ze idealne je ked su obaja na zhruba rovnakej urovni (vzdelanostnej, financnej) a obaja vedia, co maju robit (on vie potiahnut viac a ona to nezneuziva, pripadne sa striedaju), tak to funguje najlepsie.
1.stale sa tu tvrdi, ze muz ma platit viac, lebo zena vraj doma robi viac. Co bolo skor, vajce, ci sliepka? Pricina, ci nasledok. Mozno prave preto, ze muz ma robit a platit viac, sa potom doma ani s detmi prilis nepredrie. Alebo je len lenivy a nevychovany na domace prace. Ale staci, ked plati a on sa potom urcite zmeni. :D V tom pripade sa skor ci neskor zisti, ze platiaci, ale lenivy (ze nevie ani trafit tanierom do mycky), tiez nie je ziadna vyhra. Lebo zaplatena dovolenka je raz rocne, ale doma treba upratovat 365 dni v roku ...
2. Ked vsetky zeny tak mudro vyberaju, aby platil, preco aj tak konci statisticky 50% manzelstiev ci vztahov bez svadieb vacsinou v 40tke rozvodom a 60% zien zostane po 50-55r same? Ci uz dobrovolne, alebo nie. Asi to platenie samotne nestaci ... Lebo kazdy manipulator vie, ze mu staci na zaciatku platit a s 2 detmi vacsina zien, najma ak si zvykla na jeho platenie, nemaju kam ujst. Tak zostavaju a su ticho ...
3. Vacsina zien nema zahrnute vo svojich planoch starnutie. Ze ak v mladosti podmienia vztah platenim, co chcu poskytnut muzovi, ked budu stare, ovisnute a tucne ...? Ale zabudli sme, ze vsetky na mk vyzeraju o 20 rokov mladsie. 🙂 Aj napriek statistike, ze 75% zien po menopauze trvalo priberie 15-20kg. Nech robia, co robia, ak nechcu zivorit na 1000 kcal denne ... Kym sa po 50tke nevyzlecu ...

@anonym_964a51 ty mi pripominas jedneho muza v diskusii, ktora tu raz bola, ale on bol ublizeny tym, ze sa so zenou rozviedli alebo rozisli a mal asi pocit, ze do nej financne vela vlozil a na stare kolena mu nemala co ponuknut a operoval tym, ze vsetky zeny sa spoliehaju len na svoj fyzicky vzhlad, na to, ze su v mladosti pekne a stihle a potom su tucne a skarede a vlastne na nic suce a nechavaju sa vydrziavat. Vsak si jeden a ten idty clovek.

anonym_401923
18. apr 2026

Da ti 100€ a budete platit 50:50 a v domacnosti budes ty robit 100%, ved budes predsa doma na materskej 😄😄 aky zivot 🥳

anonym_964a51
18. apr 2026
@anonym_dddb36

@anonym_964a51 ty mi pripominas jedneho muza v diskusii, ktora tu raz bola, ale on bol ublizeny tym, ze sa so zenou rozviedli alebo rozisli a mal asi pocit, ze do nej financne vela vlozil a na stare kolena mu nemala co ponuknut a operoval tym, ze vsetky zeny sa spoliehaju len na svoj fyzicky vzhlad, na to, ze su v mladosti pekne a stihle a potom su tucne a skarede a vlastne na nic suce a nechavaju sa vydrziavat. Vsak si jeden a ten idty clovek.

@anonym_dddb36 Odkial mam poznat vsetky diskusie od zalozenia mk? To bude tym, ze muzi a zeny maju podobne vlastnosti, ktore tu druhu stranu nasieraju ... Ak sa tu pride nejaka stazovat na neveru,... je to na 100% ta ista cely cas, co vyraba stovky podobnych diskusii?

anonym_d6a1f5
18. apr 2026
@anonym_autor

Začala som s ním dnes znova tému na 50/50 . Že ak naozaj chce aby sme takto fungovali, nech aj domáce práce idú 50/50 a taktiež varenie, nech raz navarí on, raz ja. Toto odmietol, že on má dlhšiu pracovnú dobu plus cesta autom z práce domov. Víkendy má ale voľné , to si chce vraj trochu aj oddychnut

@anonym_autor Ak sa mu nechce variť a potrebuje oddych, navrhni mu, že v dňoch, keď je varenie na ňom, jednoducho objednáte donášku a on to zaplatí za vás oboch. Alebo môžete ísť spolu von najesť sa, vtedy tiež platí on.

Rovnako mu povedz, že ak sa mu nechce upratovať alebo na to nemá energiu, môže si bez problémov zaplatiť pani na upratovanie.

jazula
18. apr 2026

Každý to má inak, ja by som takto fungovať nevedela. A to som tá, ktorá zarába výrazne viac.

anonym_c57996
18. apr 2026
@anonym_8b90fc

Niektoré majú priateľa s výhodami ty máš priatelia s nevýhodami

@anonym_8b90fc ja by som toto čudo nenazývala priateľom. Skôr nevýhodne uzatvorený pracovno-právny vzťah. Treba mu ešte vyúčtovať tých 20 percent, čo robíš naviac v domácnosti na domácich prácach. Keď on si pýta 7 ečka za benzín, tak prečo by si ty mala o 20 percent viac domácich prác robiť?? Treba cenník domácich prác si stiahnuť a vynásobiť, vydeliť a nechať si preplatiť. ☠️ Preboha, dievča zlaté, už včera bolo neskoro kopnúť toho drzgroša, čo si ťa vôbec neváži do patručnýcg miest. A to bez srandy. Ťažko si bude za teba hľadať náhradnú pracovnú silu. Toto asi máloktorá žena pri zmysloch dokáže prekusnúť.

simka17161
18. apr 2026

Správa sa k Tebe ako k cudzej osobe.

anonym_dddb36
18. apr 2026
@anonym_964a51

@anonym_dddb36 Odkial mam poznat vsetky diskusie od zalozenia mk? To bude tym, ze muzi a zeny maju podobne vlastnosti, ktore tu druhu stranu nasieraju ... Ak sa tu pride nejaka stazovat na neveru,... je to na 100% ta ista cely cas, co vyraba stovky podobnych diskusii?

@anonym_964a51 nikto nikde netvrdi, ze mas poznat vsetky diskusie, ale ty si ty ako cez kopirak s tym muzom. 🙂 ak ta stvu urcite vlastnosti na zenach a je tam prienik medzi tymi vlastnostami, asi si pritahujes podobne zle typy a tym padom vyzarujes nieco debilne, cim pritahujes tieto zvlastne typy, potom je cas sa zamysliet nad sebou, lebo nie vsetci su blbci a ty lietadlo 🙂