icon

50/50 vo vzťahu: Čo na to hovoríte?

17. apr 2026

Ahojte, mám priateľa cca 4 roky, bývame spolu v prenájme, bez detí. Obaja pracujeme, môj príjem mesačne v čistom okolo 850€, priateľ okolo 1600€. Sme pár do 30 rokov. Od začiatku randenia sa priateľ drží pravidla 50/50 vo všetkom, to znamená nájom, internet, strava, výlety, kino, reštiky atď.. napr sme niekde na obede a on si zaplatí svoje a ja svoje. Ak máme nejaký sviatok tak si dávame darčeky v rovnakej hodnote. Už ma to dlho štve, on má plat raz tolko čo ja, veľakrát sme sa o tom už rozprávali, ale on má len tú svoju pravdu. Nikdy ma len tak nezoberie niekam a nezaplatí to len on. Obaja si mesačne odkladáme, ale ja samozrejme len dačo, on niekoľkokrát viac. Čo si o tom myslíte? Je to podla vás takto ok l, že presne na 50/50????

Strana
z16
emmily81
Dnes o 11:17
@anonym_c6ed09

@anonym_autor tu ti staré sliepky poradia len rozchod

@anonym_c6ed09 staré? Skôr skúsené 😁

anonym_74af1a
Dnes o 11:21

Utekaj od takého drzgroša,ako chceš mať s ním deti ,veď budete ohlade,akože nie ani náhodou, bež čo najďalej kým sa dá.

cacianka
Dnes o 11:47
@anonym_c6ed09

@anonym_autor tu ti staré sliepky poradia len rozchod

@emmily81
@anonym_c6ed09 no jasné , ty si mladé kura a poradiš držať hubu a platit aj viac , nech si chlapa udrží.
Že chlapa ? Hňupa a chuja

emmka1
Dnes o 11:59
@anonym_autor

Ďakujem všetkým za podporu. A dnes si teda idem po všetky svoje veci plus mu vyúčtujem polovicu za nábytok a dobrý nápad aj polovica za diaľničnú známku plus poistenie. Auto je len jeho, ale každý rok som mu dávala polovicu na známku aj poistenie, benzín. Chcel to, lebo vraj aj ja jeho auto využívam. Raz mi povedal, že on mne nebude robiť zadarmo taxi.

@anonym_autor všetko čo mu tam necháš a dala si na to polovicu pýtaj peniaze naspäť,aj za tú magnetku.Sadni si a v kľude si všetky pospisuj.Aj keď budeš tam na byte si všetko nápis na čo si prispela. Veď to je jeho teória 50/50. Držím ti palce. Nedaruj mu nič. Ešte by ti mal on dať, že si to ty s ním 4roky vydržala.

lienka.7
Dnes o 12:00
@anonym_3abac9

Len také zamyslenie: Ten autorkin frajer sa tak veľmi bál, že o niečo príde, že niekto druhy na jeho úkor niečo získa, toľko kalkulovali, až napokon stratil niečo oveľa dôležitejšie, partnerku, vzťah, možno aj budúcu rodinu.

@anonym_3abac9 neboj sa, veľmi rýchlo si nájde inú. Stále je dosť veľa žien, ktoré preto aby boli, pripadne si udržali chlapa sú schopné klesnúť na uplne dno. Toto fórum je toho dôkazom. A to nepíšem v zlom, skôr je mi ich ľúto. Veľmi ľúto.

anonym_629274
Dnes o 12:04
@anonym_964a51

Dve veci ma zaujali. Najskor moj nazor, ze idealne je ked su obaja na zhruba rovnakej urovni (vzdelanostnej, financnej) a obaja vedia, co maju robit (on vie potiahnut viac a ona to nezneuziva, pripadne sa striedaju), tak to funguje najlepsie.
1.stale sa tu tvrdi, ze muz ma platit viac, lebo zena vraj doma robi viac. Co bolo skor, vajce, ci sliepka? Pricina, ci nasledok. Mozno prave preto, ze muz ma robit a platit viac, sa potom doma ani s detmi prilis nepredrie. Alebo je len lenivy a nevychovany na domace prace. Ale staci, ked plati a on sa potom urcite zmeni. :D V tom pripade sa skor ci neskor zisti, ze platiaci, ale lenivy (ze nevie ani trafit tanierom do mycky), tiez nie je ziadna vyhra. Lebo zaplatena dovolenka je raz rocne, ale doma treba upratovat 365 dni v roku ...
2. Ked vsetky zeny tak mudro vyberaju, aby platil, preco aj tak konci statisticky 50% manzelstiev ci vztahov bez svadieb vacsinou v 40tke rozvodom a 60% zien zostane po 50-55r same? Ci uz dobrovolne, alebo nie. Asi to platenie samotne nestaci ... Lebo kazdy manipulator vie, ze mu staci na zaciatku platit a s 2 detmi vacsina zien, najma ak si zvykla na jeho platenie, nemaju kam ujst. Tak zostavaju a su ticho ...
3. Vacsina zien nema zahrnute vo svojich planoch starnutie. Ze ak v mladosti podmienia vztah platenim, co chcu poskytnut muzovi, ked budu stare, ovisnute a tucne ...? Ale zabudli sme, ze vsetky na mk vyzeraju o 20 rokov mladsie. 🙂 Aj napriek statistike, ze 75% zien po menopauze trvalo priberie 15-20kg. Nech robia, co robia, ak nechcu zivorit na 1000 kcal denne ... Kym sa po 50tke nevyzlecu ...

@anonym_964a51 mňa zaujala zase iná vec. Nikde nie je napísané, že žena ak priberie, nie je krásna. Aj pribratejšia žena je krásna a ženská, nerobme z toho strašiaka, aj také chlapi chcú aj ich vzrušujú. Už ma nebaví furt čítať, počúvať o niečom, čo si vymyslela spoločnosť v poslednej dobe a hlavne si to vymysleli štíhle ženy 50 kg aj s topánkami. Pozrime sa do iných krajín, iných kultúr a trošku sa znormalizujme. Vznikol u nás nejaký divný kult "ideálneho" chudého tela. Ja vyznávam individualitu a hľadám a vychutnávam si jedinečnú krásu milovanej osoby. Tisíckrát krajšie ako chcieť niekoho vtesnať do nejakých cudzích šablón, je dokázať nájsť a zbožňovať tú krásu, čo človek v sebe má a čo tvorí jeho ja.

sense
Dnes o 12:11

Pýtať môžeš, ale on ti určite nič nedá. Takže buď pripravena aj na to , čo urobíš keď ti peniaze nedá?

autor
Dnes o 12:30

No, takže. Sťahovanie bol doslova cirkus. Prišli sme do bytu, on bol na gauči a kukal Tv. Ako prvé ponúkol kávu rodičom 😀 otec sa ho spýtal či toto myslí vážne, že sa takto 30 ročný starý cap správa vo vzťahu. Andrej začal hovoriť tie jeho rozpravky ako on nechce žiadnu zlatokopku a vo vzťahu to má byť férové a nie, že ja si žijem ako princezná a on má všetko platiť. Som mu povedala, že už len aká som ja pri ňom princezná, keď mu musím 0,60€ posielať za parkovanie a 2,25€ za magnetku. Plus sme mu spomenuli to varenie a upratovanie, mama mu hneď povedala, že ja nie som a nebudem jeho slúžka a handra. Ukázala som mu na papieri všetky veci, ktoré mne z polovice patria + nech mi vráti moju polovicu nájmu. To ste mali vidieť, začal zvyšovať hlas, že ja na toto nemám právo a mala som mu dať vopred vedieť, že toto je ako nejaká prepadovka. Že on akože teraz si má nájom platiť len tak sám bez toho aby som mu to vopred povedala. Veci mi samozrejme dať nechcel, vraj to patrí ako vybavenie do bytu 🫣peniaze za nájom už dupľom nie. Otec sa strašne nasral a zobral mu celý matrac, 2 komody, botník, dekoračky, všetko to s mamou ponosili dole, ja som si zatiaľ balila polovicu z vybavenia ako sú taniere, poháre, príbor, ale panvice a hrnce som zobrala všetky, zobrala som mu aj celý prací prach a aviváž, aj všetky čistiace prostriedky, veď som aj tak upratovala a varila len ja. Aj spoločný vysávač a mop som si zobrala. Takže sme mu tam nechali len posteľ bez matraca a skriňu, tá bola ťažká na odnesenie a už sa to nezmestilo do auta 😀 ten nájom mu kašlem, zobrali sme mu miesto toho skoro všetok nábytok a vybavenie čo sme spolu kupovali. Ostatný nábytok tam už bol a prislúcha k bytu. Jaaaj a zobrala som si aj polovicu magnetiek, mám pocit , že toto ho vytočilo najviac . To mal hneď komentár, že samozrejme si beriem tie drahšie a väčšie 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ a ešte mi dodal, že čo som čakala, že on nie je žiadna charita a nebude ženu dotovať. Povedala som len , že je úbožiak a to boli moje posledné slová a odišli sme, kľúče som mu hodila na zem ako psovi. No a ako najväčší gól bolo, že z okna vyhukoval ako nás udá a ide volať políciu.

kompy
Dnes o 12:40
@anonym_autor

No, takže. Sťahovanie bol doslova cirkus. Prišli sme do bytu, on bol na gauči a kukal Tv. Ako prvé ponúkol kávu rodičom 😀 otec sa ho spýtal či toto myslí vážne, že sa takto 30 ročný starý cap správa vo vzťahu. Andrej začal hovoriť tie jeho rozpravky ako on nechce žiadnu zlatokopku a vo vzťahu to má byť férové a nie, že ja si žijem ako princezná a on má všetko platiť. Som mu povedala, že už len aká som ja pri ňom princezná, keď mu musím 0,60€ posielať za parkovanie a 2,25€ za magnetku. Plus sme mu spomenuli to varenie a upratovanie, mama mu hneď povedala, že ja nie som a nebudem jeho slúžka a handra. Ukázala som mu na papieri všetky veci, ktoré mne z polovice patria + nech mi vráti moju polovicu nájmu. To ste mali vidieť, začal zvyšovať hlas, že ja na toto nemám právo a mala som mu dať vopred vedieť, že toto je ako nejaká prepadovka. Že on akože teraz si má nájom platiť len tak sám bez toho aby som mu to vopred povedala. Veci mi samozrejme dať nechcel, vraj to patrí ako vybavenie do bytu 🫣peniaze za nájom už dupľom nie. Otec sa strašne nasral a zobral mu celý matrac, 2 komody, botník, dekoračky, všetko to s mamou ponosili dole, ja som si zatiaľ balila polovicu z vybavenia ako sú taniere, poháre, príbor, ale panvice a hrnce som zobrala všetky, zobrala som mu aj celý prací prach a aviváž, aj všetky čistiace prostriedky, veď som aj tak upratovala a varila len ja. Aj spoločný vysávač a mop som si zobrala. Takže sme mu tam nechali len posteľ bez matraca a skriňu, tá bola ťažká na odnesenie a už sa to nezmestilo do auta 😀 ten nájom mu kašlem, zobrali sme mu miesto toho skoro všetok nábytok a vybavenie čo sme spolu kupovali. Ostatný nábytok tam už bol a prislúcha k bytu. Jaaaj a zobrala som si aj polovicu magnetiek, mám pocit , že toto ho vytočilo najviac . To mal hneď komentár, že samozrejme si beriem tie drahšie a väčšie 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ a ešte mi dodal, že čo som čakala, že on nie je žiadna charita a nebude ženu dotovať. Povedala som len , že je úbožiak a to boli moje posledné slová a odišli sme, kľúče som mu hodila na zem ako psovi. No a ako najväčší gól bolo, že z okna vyhukoval ako nás udá a ide volať políciu.

@anonym_autor s tými magnetkami zabil, vraj drahšie :D ešteže máš výpisy z účtu, lebo od urazeného ega sa dá ozaj čakať, že ťa udá. Poľutovania hodný tvor. No a ty, ďakuj Bohu za rodičov, večer sa vyplač do vankúša, že si zo seba nechala 4 roky robiť onucu a ráno.so zdvihnutou hlavou v ústrety peknému životu. Držím palce!

autor
Dnes o 12:40
@sense

Pýtať môžeš, ale on ti určite nič nedá. Takže buď pripravena aj na to , čo urobíš keď ti peniaze nedá?

@sense no peniaze mi nedal, ale zobrala som mu skoro všetok nábytok čo sme spolu kúpili. A nemá ani matrac na posteli, takže si bude spať na tom malom gauči. Seriem sa už na debila, idem si vybalovať vrecia.

autor
Dnes o 12:41
@kompy

@anonym_autor s tými magnetkami zabil, vraj drahšie :D ešteže máš výpisy z účtu, lebo od urazeného ega sa dá ozaj čakať, že ťa udá. Poľutovania hodný tvor. No a ty, ďakuj Bohu za rodičov, večer sa vyplač do vankúša, že si zo seba nechala 4 roky robiť onucu a ráno.so zdvihnutou hlavou v ústrety peknému životu. Držím palce!

@kompy no on je schopný nás udať a možno to aj spraví, ale nezmôže nič. Ďakujem pekne 🙂

kompy
Dnes o 12:41
@muchotrafka298

Moja kolegyna mala nieco podobne. Tiez fungovala so zgrlosom a ked sa s nim rozchadzala, tak tiez chcela od neho polovicu za zariadenie bytu a veci, ktore ona kupila. Za 2 roky nekupil ani mydlo na ruky, zubnu pastu, prasok. A zrazu pri rozchode isiel prelievat gel na pranie, mydlo na ruky, jar na riady a vazit praci prasok, ze zo vsetkeho je jeho polovica, lebo je to v jeho byte a pouzival to. Tiez dobre nie?

sense
Dnes o 12:42
@anonym_autor

@sense no peniaze mi nedal, ale zobrala som mu skoro všetok nábytok čo sme spolu kúpili. A nemá ani matrac na posteli, takže si bude spať na tom malom gauči. Seriem sa už na debila, idem si vybalovať vrecia.

@anonym_autor dobre si urobila, policajtov by som sa nebála. Obzvlášť ak nás doklad že si mu peniaze dala a kupovali ste to spolu.To musia mať rodičia veľké auto keď toľko toho naložili

autor
Dnes o 12:43
@sense

@anonym_autor dobre si urobila, policajtov by som sa nebála. Obzvlášť ak nás doklad že si mu peniaze dala a kupovali ste to spolu.To musia mať rodičia veľké auto keď toľko toho naložili

@sense Ano, VW transporter

xckaretxxx
Dnes o 12:48
@anonym_autor

@sense Ano, VW transporter

@anonym_autor ešte sa ti neozval?

anonym_d6a1f5
Dnes o 12:50
@xckaretxxx

@anonym_autor ešte sa ti neozval?

@xckaretxxx ozve sa po týždni s prosíkaním, že to tak nemyslel a aby mu dala druhú šancu

anonym_a75b73
Dnes o 12:51

Taky vztah len ukoncit co najskor. Do buducna keby ste mali dieta , budes na materskej a nebudes mat taky prijem ako mas teraz tak ako budes fungovat s "fifty-fifty" ? 🤦🏻‍♀️ dobre si to rozmysli ci mu to budes tolerovat alebo radsej najdes "lepsieho" partnera. Zelam ti aby to dobre dopadlo . Partner ma obcas rozmaznavat svoju partnerku a nie delit sa o blocky a seky 🤦🏻‍♀️👎

xckaretxxx
Dnes o 12:53
@anonym_d6a1f5

@xckaretxxx ozve sa po týždni s prosíkaním, že to tak nemyslel a aby mu dala druhú šancu

@anonym_d6a1f5 to by spravila osudovú chybu. Ale palec hore, že dokazala odísť. Konečne začne žiť. Žiadne 50/50.

tatiana288
Dnes o 12:53

Odhliadnuc od toho chumaja, veľmi sa mi páči prístup tvojich rodičov. Nie každý má v tých svojich takú oporu ako máš ty. Môj oco už nežije, ale teda toto mi ho veľmi pripomenulo 🙂 Prajem ti nech sa čím skôr postavíš na vlastné nohy a prosím, informuj nás o ďalších krokoch ex 😀

zuzikak
Autor odpoveď zmazal
zuzikak
Dnes o 13:02
@patrikjames

@anonym_dddb36 áno viem že keby že neplatí energie prať budem v potoku. Ale tu sa rieši finančné výdavky v domácnosti 50:50. Energie elektrina plyn je nastavená platba 50€+50€. Ja platím hypo 490€. Ja len vravím že platím vyššie výdaje za bývanie lebo mám vyšší príjem. Áno ako píšeš rozdelenie prác v domácnosti 50:50. Ja s týmto tiež nesúhlasím. Ja osobne rád varím tak varenie je skôr namne. Prídem domov z práce a prípravim si večeru a prípravim aj žene. Ak má čas prípravy ona. Žiadne hádky, žiadne problémy ohľadom varenia. Pratanie domácnosti? Žena je viac času doma ona skôr poprata ako ja. Keď som ja doma a ona nestíha popratat tak to urobím ja. Žiadny problém. V práci pracujem v kolektíve mužov ktorým keď poviem že doma aj ja navarim tak sa smejú. Podľa mňa úplne normálna vec. Obula si sa domna že extrémne a bez dôvodu. Téma bola financie v domácnosti 50:50, áno/nie. Vravela si o praní veci. Pracujem ťažko manuálne veľa hodín. Montérky z práce si periem 3roky stále ja. Či som unavený či nie. Veci na denné použitie? Tie skôr žena ano, niekedy keď nestíha tak ja. Dám do práčky pustím preložím do sušičky poskladam. Žiadna raketová veda. Obula si sa domna bez dôvodné bez argumentov. Rozumiem že možno si myslíš že som typ muža ktorý zarobí a všetko necha na ženu. Ale ja sa držím celý život vety že správaj sa k svojej žene tak ako by si chcel aby sa k tvojej dcére správal jej manžel. Ak by prišlo reálne do rozvodu, čo si nemyslím len sme mali ťažšie obdobie ale nič vážne. Samozrejme ak by žena chcela podiel na byte dám jej ho. Úplne ta chápem tvoj negatívny postoj kumne. Len som sa chcel vyjadriť na danú tému.

Živý príklad zo včera. Žene začali ženske dní. Celý deň prelezala. Prišiel som domov po 12hodinach v ťažkej manuálnej práci. Popratal som kuchyňu lebo som videl že jej je zle. Šiel som nám pripraviť večeru. Bolo jej lepšie pripravili sme spolu a šla ľahnúť. Vyložil myčku, naložil , opýtal som sa manželky či jej nemám ísť niečo kúpiť, tabletky, niečo do domácnosti do chladničky, vravela že ona pôjde zajtra lebo už jej bude lepšie. Ľahol som k nej a pozreli sme si film. Žiadna raketová veda, žiadne hádky

@patrikjames si skvely a takto to ma byt. Postarat sa o zenu ked jej je zle. Ona sa zas postara o teba, ked nebude dobre tebe. O tom je vztah.

trisha_r
Dnes o 13:07

@anonym_autor nie je to okej a nebola by som s ním. Ako si vravela on ma 2x takú výplatu, tak keď už delenie, tak ty 1/3 a on 2/3. Ale to je držgroš aby si vedela.

ketrin1984
Dnes o 13:15

@anonym_autor
Som na teba pyšná.Pozdravujem rodičov👍

Strana
z16