Aj vy by ste kamarátke zaplatili kávu?
Ahojte, zaplatili by ste dlhorocnej kamaratke kavu, kebyze vam na to stretnutie v kaviarni donesie darcek k meninam, ktore ste pred casom mali?
Citila by som sa za nu trapne, bezne platim za dobru kamosku (a ona za mna) a ak by mi priniesla darcek, tak to bez vahania by som platila ja a este kavu za 4.80 😅
Nie len dlhorocnej ale hocijakej. Vlastne si neviem predstavit s kym by som musela byt na kave aby som ju nezaplatila
Tak to asi nebude dobrá kamoška..
to naozaj? kazdy den je ti dementnejsia tema ... to uz ten narod naozaj tak osprostieva ci bol sprosty stale len nebol internet?
@ukgirls zboznujem taketo zeny, co komentuju zbytocne, vsak ked sa ti tema nepaci, tak sa nezapajaj, pripadne nechod na kona vobec, ked je tontu take primitivne.
Len sa vysmiat z kazdeho, pyta sa tu niekto nieco vazne, je vysmiaty, ze ma ist za doktorom, policajtom, neviem kym, pytaju sa tu banality, tak je vysmiaty, ze sa pyta hluposti...
Neviem, zopakuj nam teda pravidla tohto fora, ze na co sa clovek smie a na co sa uz nesmie pytat?
To bude taka kamoska,ktora pre teba do 💩 nestupi...
Prepac...
No ja neviem...mna by pre zmenu ani nenapadlo, ze to automaticky zaplati za mna. Normalne by som sa isla k baru informovat, ci je zaplatena. A darcek v tom nehra rolu. Hadam ta nik do darceka nenutil. A nie, nenecham si vrtat do kolena pre 5€, ale ani automaticky neocakavam, ze za mna bude niekto nieco platit.
@anonym_autor Kupila som darcek 50ke. Uz predtym sme boli dohodnute, ze obed v restike to isti. Prisiel den D, kamaratke objednala kyticu z hortenzii, kupila darcek -zdrave pochutinky, oriesky, rucne robenu cokoladu. Pozvala ma na kavu a mineralku, medzi recou prehodila, ze UZ OSLAVOVALA s rodinou. Cakala som, ze pojdeme na obed, ako slubila. Po hodke sa zdvihla, ze musi ist naspat do prace. Cakala som este mesiac, ci sa ozve, podotykam menicko by bolo ok a ona nic. 🤔
Odvtedy som jej viacej nenapisala, nezavolala. Ked niekomu nestojim ani za 10E a zaraba 5000E v cistom, tak nech si zije svoj zivot.
@anonym_autor Kupila som darcek 50ke. Uz predtym sme boli dohodnute, ze obed v restike to isti. Prisiel den D, kamaratke objednala kyticu z hortenzii, kupila darcek -zdrave pochutinky, oriesky, rucne robenu cokoladu. Pozvala ma na kavu a mineralku, medzi recou prehodila, ze UZ OSLAVOVALA s rodinou. Cakala som, ze pojdeme na obed, ako slubila. Po hodke sa zdvihla, ze musi ist naspat do prace. Cakala som este mesiac, ci sa ozve, podotykam menicko by bolo ok a ona nic. 🤔
Odvtedy som jej viacej nenapisala, nezavolala. Ked niekomu nestojim ani za 10E a zaraba 5000E v cistom, tak nech si zije svoj zivot.
@spongebob1 toto ma zaujalo, že 5litrov netto, kde robí kamaratka? Myslím si, že ten obed mohla zatiahnut aj dvakrát.
Aj cudziemu cloveku kludne
Bezne platim kamaratom kavu aj bezdovodne.
Ano dievcata, doniesla som jej darcek, podotykam veci, ktore viem, ze ma rada (ziadne take typu co mi doma ostalo, to posuniem), ale priamo pre nu, napr kava z praziarne s vytlacenym venovanim pre nu, a ani som sa netriasla za tym, aby ma v tej kaviarni pozvala, len prisla taka situacia s platenim, uz sme isli k baru zaplatit a ja som tam stretla znamu, prehodili sme par slov, kamaratka zatial platila, myslela som, ze aha, asi to cvakla dnes ona a potom casnicka sa na mna otocila a zuctovala mojich 4.80 za ladovu kavu. Takze ona si zaplatila len svoju cast uctu. Tak ma to tak zarazilo, to je cele. Zajtra na to zabudnem a vypustim to z hlavy, len teraz vo mne ostala taka divna emocia, tak som sa sem prisla poradit, zdielat to, neviem co. Tak prepacte, ozaj je to debilna az smiesna tema.
@anonym_autor ale tak asi zavisi ze ako casto sa stretavate, ci zvyknete platit cele ucty jedna druhej a druha prvej… ale takychto skrobov co nedokazu zaplatit kamoske jednu blbu kavu fakt nemam rada. Celkovo delenie uctu je pre mna v kamaratskych a partnerskych kruhoch priam red flag
Aj keby príde s holými rukami...ako toto je iba sula. Fakt hanba.
@spongebob1 toto ma zaujalo, že 5litrov netto, kde robí kamaratka? Myslím si, že ten obed mohla zatiahnut aj dvakrát.
@miriamzba Kadernicka s dobrou klientelou.
@miriamzba Kadernicka s dobrou klientelou.
@spongebob1 ja som zazila nieco podobne. Ze teda ked ma dotycna narodeniny, ze ci nepojdeme na zmrzlinu. Tak je ze fajn, som cakala nejaku zmrzlinaren v meste, kde si sadneme, dam jej darcek a tak. Ona myslela stanok s 3 druhmi pri mojej robote 5 minut peso. Ale tak dobre, isli sme tam, ona si pytala prva, zaplatila a odisla, ze pocka bokom. Ja som tam stala jak hlupacka, tak som si vypytala 1 kopcek zmrzliny, zaplatila, zjedli sme to na sidlisku na lavicke, zobrala darcek /nebolo to nic honosne, mozno hodnota 15 EUR/ a ze teda po pol hodine ona uz ide, lebo ma este robotu v zahrade.....No tak fajn. Zopakovalo sa toto este niekolkokrat. Posledne dva roky sme sa nevideli., ja mam ine starosti a ona sa neozve. Pritom to je osoba, co zaraba minimalne tiez taku sumu ako ta tvoja kamoska a rocne chodi na niekolko dovoleniek zhruba v cene 50 tisic.
@anonym_autor je to mierne matuce, lebo v uvode pises inac ako v komente.... Ale hej mohla ona pozvat 🤷
@spongebob1 ja som zazila nieco podobne. Ze teda ked ma dotycna narodeniny, ze ci nepojdeme na zmrzlinu. Tak je ze fajn, som cakala nejaku zmrzlinaren v meste, kde si sadneme, dam jej darcek a tak. Ona myslela stanok s 3 druhmi pri mojej robote 5 minut peso. Ale tak dobre, isli sme tam, ona si pytala prva, zaplatila a odisla, ze pocka bokom. Ja som tam stala jak hlupacka, tak som si vypytala 1 kopcek zmrzliny, zaplatila, zjedli sme to na sidlisku na lavicke, zobrala darcek /nebolo to nic honosne, mozno hodnota 15 EUR/ a ze teda po pol hodine ona uz ide, lebo ma este robotu v zahrade.....No tak fajn. Zopakovalo sa toto este niekolkokrat. Posledne dva roky sme sa nevideli., ja mam ine starosti a ona sa neozve. Pritom to je osoba, co zaraba minimalne tiez taku sumu ako ta tvoja kamoska a rocne chodi na niekolko dovoleniek zhruba v cene 50 tisic.
@muchotrafka298 Odo mna dostala v hodnote 60E. V tom case som bola bez prijmu, pre mna to bolo velmi vela.
@muchotrafka298 Odo mna dostala v hodnote 60E. V tom case som bola bez prijmu, pre mna to bolo velmi vela.
@spongebob1 tak ona is vezme veci za 60 EUR a idete na hodinu na kavu? To je akoze jaky charakter......normalne ma toto vytocilo. Bezchrbtackost level milion. Jasne, ze ked si nezarabala, tak 60 EUR bolo vela a este ked sa takto zachovala. Ze veci vezme a nevie Ti hlupy obed za 10 EUR zaplatit? Nejaku pizzu alebo cestoviny alebo menucko niekde? Ona Ti potom predpokladam nedala nic.
So mnou by chlastala kávu naposledy.
zaujímavá téma.... už tu bolo niečo podobné ohľadne výšky finančného daru pri účasti na svadobnej hostine.... mal by oslávenec "skončiť v pluse", alebo by mal oslávenec "poplatiť kamarátom"? Asi obidva modely sú v poriadku a každý to má nejako vo svojej hlave nastavené, ale zrejme nie každý rovnako.... každopádne, keď niekto niekde pozýva, malo byť jasné, kto platí... aj keď je to len káva či pivo... stačí povedať "ja pozývam", alebo sa spýtať - "pozývaš ty?", čo by malo byť chápané ako "ja platím", resp. "platíš ty?", potom aj pri objednávaní by mal objednávať ten, kto bude platiť.... ak si objednávam, nečakám, že mi to zaplatí niekto iný...
@spongebob1 tak ona is vezme veci za 60 EUR a idete na hodinu na kavu? To je akoze jaky charakter......normalne ma toto vytocilo. Bezchrbtackost level milion. Jasne, ze ked si nezarabala, tak 60 EUR bolo vela a este ked sa takto zachovala. Ze veci vezme a nevie Ti hlupy obed za 10 EUR zaplatit? Nejaku pizzu alebo cestoviny alebo menucko niekde? Ona Ti potom predpokladam nedala nic.
@muchotrafka298 Uz sme sa viacej nestretli, pretoze ma to velmi zranilo. Ja som odmietla dalsie stretnutie, ked sa vecer nudila a chcela ist von na drink. Vtedy by som bola dobra?
@muchotrafka298 Uz sme sa viacej nestretli, pretoze ma to velmi zranilo. Ja som odmietla dalsie stretnutie, ked sa vecer nudila a chcela ist von na drink. Vtedy by som bola dobra?
@spongebob1 presne toto som aj ja zazila, ze ked mam byt nahradnicka na vyplnenie nudy a este si to aj platit, tak to mozem byt doma.
Hmm... zvláštne. A ako ste fungovali doteraz keď ste si šli niekam sadnúť? Možno si myslela, že ešte by si ju "mala" pozvať ty ešte k meninám. Alebo, že zámerne vykecávaš so známou aby si nemusela platiť. Ako ste to robili doteraz?
Zas daky troll....
Ano dievcata, doniesla som jej darcek, podotykam veci, ktore viem, ze ma rada (ziadne take typu co mi doma ostalo, to posuniem), ale priamo pre nu, napr kava z praziarne s vytlacenym venovanim pre nu, a ani som sa netriasla za tym, aby ma v tej kaviarni pozvala, len prisla taka situacia s platenim, uz sme isli k baru zaplatit a ja som tam stretla znamu, prehodili sme par slov, kamaratka zatial platila, myslela som, ze aha, asi to cvakla dnes ona a potom casnicka sa na mna otocila a zuctovala mojich 4.80 za ladovu kavu. Takze ona si zaplatila len svoju cast uctu. Tak ma to tak zarazilo, to je cele. Zajtra na to zabudnem a vypustim to z hlavy, len teraz vo mne ostala taka divna emocia, tak som sa sem prisla poradit, zdielat to, neviem co. Tak prepacte, ozaj je to debilna az smiesna tema.
@anonym_autor možno ju to ani nenapadlo, niektorí ľudia na niektoré veci nemyslia alebo ich neriešia. Alebo patrí k tým, čo ráta všetko do centu a navyše nedá ani bohovi, aj takí sú. Veď snáď ju toľko poznáš, či? Nerieš. Nevyriešiš. Väčšina bežných ľudí by to asi cvakla, no ľudia sú rôzni.