icon

Aká je pre mužov ideálna váha žien?

6. aug 2026

Milí páni na MK, inšpirujem sa jednou diskusiou tu, kde chlap rozmýšľal nad rozvodom, lebo jeho žena pribrala. Čo je pre vás teda pri žene ešte akceptovateľná váha? Povezme štandardná žena, 170 cm, 35 rokov, slobodná a varianta po dvoch deťoch /ak to u vás zohráva úlohu/.

anonym_08b7a4
7. aug 2026
@anonym_71a164

Moj muž vždy preferoval vysoké a štíhle s dlhšími blond vlasmi. Celých tridsať rokov sa mu vkus nezmenil. Základ pre neho bolí rovné štíhle nohy, malý zadok a úzke členky. Moja predchodkyňa vyzerala ako moja sestra.

@anonym_71a164 tie uzke clenky ma dostali 😂

anonym_be230c
7. aug 2026
@anonym_9aac1e
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_9aac1e Ak je to tvoja aktualna foto, tak klobuk dole takto v 55 vyzerat. Ja tolko rokov teda este zdaleka nemam, ale co poznam zeny v takom veku okolo 55 tak vacsinou obezne zeny.

anonym_a3fe55
Autor odpoveď zmazal
anonym_9aac1e
7. aug 2026
@anonym_be230c

@anonym_9aac1e Ak je to tvoja aktualna foto, tak klobuk dole takto v 55 vyzerat. Ja tolko rokov teda este zdaleka nemam, ale co poznam zeny v takom veku okolo 55 tak vacsinou obezne zeny.

@anonym_be230c Ano aktualna a mam 58 o 2 mesiace.... Menopauza a stitna zlaza uz robia svoje a je velmi tazke sa takto udrziavat, ale robim to aj kvoli zdraviu aj proste sa chcem citit dobre vo svojom tele. Vzdy som bola stihla a chcem sa takto udrzat co najdlhsie. Ale napriklad teraz cez leto vobec necvicim, lebo mam nizky tlak a tieto horucavy nezvladam aj ked nic nerobim, nieto este namaha vo fitku. Ale aj tam chodim max. 2x za tyzden, niekedy raz, nechce sa mi uz naozaj.

anonym_a3fe55
7. aug 2026
@anonym_9aac1e
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_9aac1e skús odstúpiť trochu od invektiv a chápať čo hovorím,že kilá na jednej žene môžu vyzerať inak na druhej. A ak necvičíš sval atrofuje, ramená na tej fotke sú neudržateľné ak vo veku aký píšeš necvičíš 4-5x týždenne, to vie každý čo sa tomu venuje

anonym_9aac1e
7. aug 2026
@anonym_a3fe55
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_a3fe55 Ja som nenapisala o tebe, ze si tucne prasa! Ukaz mi kde som to napisala. Pisala som, ze Ja by dom s 20 kg navyse vyzerala ako prasa! A kazdemu sa paci nieco ine, na mna je toto uz prilis svalnata postava, ale vysportovana si a tucna nie si. Ja by som tolko svalov nechcela, mne sa pacia stihle subtilne zeny s pevnym vyformovanym telom a jemnymi svalmi. That's all..

anonym_7d4e30
7. aug 2026
@anonym_a3fe55
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_a3fe55 Ty urcite predavas atramentove naplne ... 🙂

anonym_9aac1e
7. aug 2026
@anonym_a3fe55

@anonym_9aac1e skús odstúpiť trochu od invektiv a chápať čo hovorím,že kilá na jednej žene môžu vyzerať inak na druhej. A ak necvičíš sval atrofuje, ramená na tej fotke sú neudržateľné ak vo veku aký píšeš necvičíš 4-5x týždenne, to vie každý čo sa tomu venuje

@anonym_a3fe55 Nikdy som necvicila 4-5x tyzdenne. Max. Bolo obdobie, ze 3x. Zjavne sa to da.. ako sama pises, kazdy sme iny a kazde telo reaguje a vyzera inak.

anonym_a3fe55
7. aug 2026
@anonym_9aac1e

@anonym_a3fe55 Ja som nenapisala o tebe, ze si tucne prasa! Ukaz mi kde som to napisala. Pisala som, ze Ja by dom s 20 kg navyse vyzerala ako prasa! A kazdemu sa paci nieco ine, na mna je toto uz prilis svalnata postava, ale vysportovana si a tucna nie si. Ja by som tolko svalov nechcela, mne sa pacia stihle subtilne zeny s pevnym vyformovanym telom a jemnymi svalmi. That's all..

@anonym_9aac1e v poriadku, tak sme sa nepochopili, ale ramená z tvojej fotky by som za subtilne neoznacila, to len mimochodom. To obvykle vídam na ženách čo na bench dávajú 50kil na serie

anonym_a3fe55
7. aug 2026
@anonym_9aac1e

@anonym_a3fe55 Nikdy som necvicila 4-5x tyzdenne. Max. Bolo obdobie, ze 3x. Zjavne sa to da.. ako sama pises, kazdy sme iny a kazde telo reaguje a vyzera inak.

@anonym_9aac1e som rada že sa po hádke na niečom zhodneme 😀 drž sa

anonym_a3fe55
7. aug 2026
@anonym_7d4e30

@anonym_a3fe55 Ty urcite predavas atramentove naplne ... 🙂

@anonym_7d4e30 a výlety ku hviezdam

anonym_be230c
7. aug 2026
@anonym_a3fe55
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_a3fe55 Je to tak, ze kazdemu sa paci nieco ine. Ja by som taku svalnatu postavu ako mas ty teda nechcela. Najma tie ramena, uz skoro ako chlap. Ale dolezite, ze tebe sa to paci. Kazdemu cloveku sa nieco ine paci. Ta pani 55 ma podla mna lepsiu postavu. Taku zensku.

anonym_9aac1e
7. aug 2026
@anonym_a3fe55

@anonym_9aac1e v poriadku, tak sme sa nepochopili, ale ramená z tvojej fotky by som za subtilne neoznacila, to len mimochodom. To obvykle vídam na ženách čo na bench dávajú 50kil na serie

@anonym_a3fe55 Tak ja toho vela nedvihnem, ja sa az citim trapne, ake smiesne vahy pri niektorych cvikoch hornej casti tela mavam 🙈, zjavne moje telo reaguje aj na malu zataz alebo neviem. Ja sa v tom nevyznam, mam trenera, on len povie co robit a ja robim.

anonym_a3fe55
7. aug 2026
@anonym_be230c

@anonym_a3fe55 Je to tak, ze kazdemu sa paci nieco ine. Ja by som taku svalnatu postavu ako mas ty teda nechcela. Najma tie ramena, uz skoro ako chlap. Ale dolezite, ze tebe sa to paci. Kazdemu cloveku sa nieco ine paci. Ta pani 55 ma podla mna lepsiu postavu. Taku zensku.

@anonym_be230c ale veď mne je to tri, chcela som len povedať že 78 kíl a 78 kíl vie vyzerať úplne inak v závislosti od toho čo robíš a kto si. Skrátka to nevypovedá o ničom ako číslo. A začalo to na komentári o ťažkej obezite na 90 kilách kde chlap tu ženu označil ako objemnejšiu... kľudne mohla naozaj byť len objemnejšia, scrolluj dozadu keď sa ti chce

anonym_9aac1e
7. aug 2026
@anonym_be230c

@anonym_be230c Tak kazdemu sa paci nieco ine no a neviem kolko rokov ma dotycna, ale v mojom veku by som uz s tolkymi svalmi vyzerala neprirodzene a smiesne. Ona je urcite ovela mladsia.

anonym_a3fe55
7. aug 2026
@anonym_9aac1e

@anonym_a3fe55 Tak ja toho vela nedvihnem, ja sa az citim trapne, ake smiesne vahy pri niektorych cvikoch hornej casti tela mavam 🙈, zjavne moje telo reaguje aj na malu zataz alebo neviem. Ja sa v tom nevyznam, mam trenera, on len povie co robit a ja robim.

@anonym_9aac1e môže byť za tým viac testosterónu prirodzene, mám kamarátku čo má ramená a chrbát v pokoji väčšie ako väčšina ľudí vo flexe. Genetická výhra 🤷

anonym_9aac1e
7. aug 2026
@anonym_a3fe55

@anonym_9aac1e môže byť za tým viac testosterónu prirodzene, mám kamarátku čo má ramená a chrbát v pokoji väčšie ako väčšina ľudí vo flexe. Genetická výhra 🤷

@anonym_a3fe55 Ale ja nemam siroke ramena, ta fotka zjavne skresluje.

anonym_a3fe55
7. aug 2026
@anonym_9aac1e

@anonym_a3fe55 Ale ja nemam siroke ramena, ta fotka zjavne skresluje.

@anonym_9aac1e odborne? Máš výrazne oddelené delty a triceps na úrovni ďaleko za rekreačne cvičiacou ženou, teraz bez ohľadu na šírku ramien

anonym_9aac1e
7. aug 2026
@anonym_a3fe55

@anonym_9aac1e odborne? Máš výrazne oddelené delty a triceps na úrovni ďaleko za rekreačne cvičiacou ženou, teraz bez ohľadu na šírku ramien

@anonym_a3fe55 Dakujem za vysvetlenie 🙂

anonym_9aac1e
7. aug 2026
@anonym_a3fe55

@anonym_9aac1e som rada že sa po hádke na niečom zhodneme 😀 drž sa

@anonym_a3fe55 Dakujem, aj ty 🙂. A teda fakt by som neverila, ze toto je 78 kg, aj ked mi je uplne jasne, co robi vaha svalov 🙂. Ale predstavovala som si to na sebe a bolo to proste nepredstavitelne 😀.

anonym_a3fe55
7. aug 2026
@anonym_9aac1e

@anonym_a3fe55 Dakujem, aj ty 🙂. A teda fakt by som neverila, ze toto je 78 kg, aj ked mi je uplne jasne, co robi vaha svalov 🙂. Ale predstavovala som si to na sebe a bolo to proste nepredstavitelne 😀.

@anonym_9aac1e to sú svaly,aj hustota kostí, ja proste nebudem nikdy mať tenké členky ani pršteky ako víla Amálka, ale v časoch najväčšieho vyschnutia som mala 63kil a to bol moment kedy mi aj cudzí človek povedal "nažer sa". Od základu skrátka veľa. Ty keby s tvojou predispozíciou vylezieš na stage, tak odchádzaš s medailami.

anonym_be230c
7. aug 2026
@anonym_a3fe55
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_a3fe55 A ty mas aku vysku postavy, ked mas az 78 kg aj ked svalnata postava? Este sa nieco blbo spytam. Ale ak mas dajme tomu 168 cm, nie je to prilis vela kg nosit na zenskych nohach? Lebo aj ked su to len svaly, ani ako tehotna som az zdaleka tolko kg nemala a aj tak som mala co robit zrazu mat viac kg. Lebo to uz vaha 180 cm chlapa pomaly a nie zeny okolo 166 cm. Ale mozno si velmi vysoka.

anonym_a3fe55
7. aug 2026
@anonym_be230c

@anonym_a3fe55 A ty mas aku vysku postavy, ked mas az 78 kg aj ked svalnata postava? Este sa nieco blbo spytam. Ale ak mas dajme tomu 168 cm, nie je to prilis vela kg nosit na zenskych nohach? Lebo aj ked su to len svaly, ani ako tehotna som az zdaleka tolko kg nemala a aj tak som mala co robit zrazu mat viac kg. Lebo to uz vaha 180 cm chlapa pomaly a nie zeny okolo 166 cm. Ale mozno si velmi vysoka.

@anonym_be230c mám 172-173cm podľa toho ako mám načechrane vlasy 😀 písala som to o komentár vyššie, ja som aj keď som bola veľmi vychudnutá, rozumej rebrá trčali, nedala nikdy menej ako 60, myslím v plnej dospelosti. Keď cvičíš silovo nerastú len svaly, ale spevňujú sa aj šľachy a upony. Je to iné ako človek čo má tú váhu v tuku a jediné čo ho drží pokope sú kĺby, tie tam potom trpia.

anonym_be230c
7. aug 2026
@anonym_a3fe55

@anonym_be230c mám 172-173cm podľa toho ako mám načechrane vlasy 😀 písala som to o komentár vyššie, ja som aj keď som bola veľmi vychudnutá, rozumej rebrá trčali, nedala nikdy menej ako 60, myslím v plnej dospelosti. Keď cvičíš silovo nerastú len svaly, ale spevňujú sa aj šľachy a upony. Je to iné ako človek čo má tú váhu v tuku a jediné čo ho drží pokope sú kĺby, tie tam potom trpia.

@anonym_a3fe55 Ja v dobe ked som vela cvicila som mala este menej kg, ako teraz. Vtedy som mala 50,5 max 52. Teraz bez cvicenia 55kg, ale zase zacnem cvicit. Vysku mam 166 cm. Okolo 78 kg ma moj manzel a vysoky je 185 cm a teda cvici dost vela. A svalnaty je na moj vkus tak akurat. Neviem, preco tebe az tak zvysuju svaly hmotnost. Ja dufam, ze ked zacnem cvicit hmotnost mi pojde ako predtym do 52 kg. Vtedy som sa citila najlepsie.

anonym_a3fe55
7. aug 2026
@anonym_be230c

@anonym_a3fe55 Ja v dobe ked som vela cvicila som mala este menej kg, ako teraz. Vtedy som mala 50,5 max 52. Teraz bez cvicenia 55kg, ale zase zacnem cvicit. Vysku mam 166 cm. Okolo 78 kg ma moj manzel a vysoky je 185 cm a teda cvici dost vela. A svalnaty je na moj vkus tak akurat. Neviem, preco tebe az tak zvysuju svaly hmotnost. Ja dufam, ze ked zacnem cvicit hmotnost mi pojde ako predtym do 52 kg. Vtedy som sa citila najlepsie.

@anonym_be230c Ja mám inú štartovaciu čiaru už samotnou stavbou tela. Som vyššia, mám väčšiu kostru a širší rámec. Aj keby sme obe mali rovnaké percento tuku, nikdy nebudeme vážiť rovnako. A keď k tomu pridáš svaly zo silového tréningu, rozdiel je ešte väčší. A pri tvojom manželovi je to o tom istom. Moje, tvoje, jeho...sú to úplne odlišné telá.

anonym_746422
7. aug 2026
@anonym_4e99e1

@anonym_746422 Prípadne aj tá strava, je rozdiel či keď si v krízovom období si môžeš objednať krabičky na mesiac-dva a nejako to prečkať alebo schudnút to čo si nabrala počas tehotenstva/skúškového obdobia v škole a je rozdiel, keď si v krízovom období, nevieš kde ti hlava stojí a snažíš sa uvariť niečo mega lacno a rýchlo keď máš 3 decká a jedno nezje hentakú zeleninu, druhé nezje hentakú polievku a tretie je bezlepkáč.
Na mäso či strukoviny (vieš o tom, že kilo fazule stojí rovnako ako mäso?) nemajú veľa krát peniaze a mužovi servírovať tofu s listovým šalátom proste v tých obyč.rodinách kde muž maká manuálne neobstojí.

@anonym_4e99e1 Tiež zastávam názor že detí by rodina mala mať toľko dokáže konfortne uživiť. Mať na kvalitnú, vyváženú stravu je snáď základ. Nie kvôli postave matky ale kvôli deťom.
Ak sa jedná o čas je to zase len výhovorka - spraviť si zdravé, vyvážené jedlo trvá rovnako dlho ako spraviť si nezdravé jedlo.

gabika20
7. aug 2026

Ja mám, 2 deti, 170 cm a 64 kg.. v pohode sa cítim keď mám tak 60 kg ale nejak to nejde dole, nemám takú sebadisciplínu priznávam 🤷‍♀️

anonym_02ce9d
7. aug 2026
@anonym_autor

@biba_18 mne minule písal chlap, že nechce ženu, čo má viac ako 60 kg, že on nechce hrocha. Zasmiala som sa. Čo je teda pre muža akceptovateľné? Zatiaľ som tu mužský názor nečítala.

@anonym_autor som veľmi vysoká, mám viac ako 60kg a som veľmi štíhla.
Prečo si píšeš s takými cicvormi .
Veď váha samotná nič nepovie.

anonym_d72782
7. aug 2026

@anonym_autor Nečítam komentáre.
Som matkou 2 deti a preto prvé NX co chcem reagovať je z tvojej otázky "po dvoch deťoch /ak to u vás zohráva úlohu/."
Co to znamená?
Lebo byť matkou ešte neznamená zmeniť sa na nepoznanie,či?
To,že budem celé tehotenstvo papať za dvoch a po pôrode tiež,lebo som rodila...tak toto ja neuznávam.A sama som ženou a matkou.
Toľko k váhe matiek.
A ci je príťažlivou ženou pre druhé pohlavie...záleží na tom chlapovi.Aj keď je veľa muzov,ktorí vytykaju ženám ich kila a pod.Su aj muzi,ktorí zenu milujú rovnako napriek nadvahe-no verím,že by prijali zmenu😉
Každá žena by nemala zabúdať aj na seba😉Je rozdiel,keď sa mužom páčia silnejšie ženy a presne také ženy majú doma.No je už velky rozdiel,keď muž spozná zenu 50 kilovu a po dieťati ma o 20 kg navyše...

oskvarka
7. aug 2026

@anonym_autor tak k zdraviu by prispelo keby sa drži každý aspoň v hraniciach bmi