Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
Stale si ides svoje a obhajujes ho. Vydaj sa, maj s nim deti a po case napis, ako sa ti zije.
@dobryden No nemusí jej doslova rozbiť manželstvo...kľudne prvá manželka môže súhlasiť s tým, že ona bude jeho druhá manželka...a nemusí im to vôvec vzťah narušiť...ale aj tak autorka má trocha mylné predstavy o tom, že bude s mužom, ktorého miluje 😄 ale nech sníva...realita môže byť úplne ale úplne iná...stratí tú svoju slobodu, o ktorej básni...preto je v tomto práveže veľmi dôležité, aby uviedla krajinu...Lebo napr. na Zanzibare, alebo v Kenyi, Iraku, Egypte, Arabských emirátoch, atď. všade majú svoje zákony, čo sa týka manželiek...a aj to aké má manželka povinnosti, práva...atď. Ale nevysvetlíš...ak nechce napísať krajinu...
Mňa by tiež zaujímalo aká je to krajina🤭🤭🤭🤭? Ci myslíš ze si tu taka jediná a teraz ta nejakým záhadným spôsobom identifikuje celý kon ze kto si? Resp viaceré sme tu zvedave😃
A kto hovori o egypte?
Nechces povedat krajinu tak sa to neda riesit.
@valikasikulova ano mysli si to asi.. Ale ratam nejaka gulfska krajina
@earlgrey to mas pravdu ale aj tak si myslim,ze naruší,pretoze medzi ženami byva aj nevraživosť a aj žiarlivosť.A nvm ako pootm sa chcu zúčastňovať nejakych rodinných osláv a tak,ci pojdu spolu alwbo kazda zvlast.Akoze aj na sk muzi podvádzajú ale toto je pre mna uplne neakceptovateľné.
@yasina zeny maju svoj svet a muzi svoj, zeny vobec nie su bezmocne- kazda vie co a ako, ak sa jej zivot nepaci a ako ho zmenit. Tak ako na sk mas zeny, ktore sa rady nechavaju otlkat, ktore radsej odovzaju celu svojvolu do ruk muza, len aby nemuseli pracovat ci niest zodpovednost za seba, tak presne take iste mas aj tam. Len system je iny a tie zeny vedia v nom chodit, kedze v nom vyrastali. Pre europanku je to horsie, lebo nema vazby k systemu, nechape podstate, kulture, rodinnym strukturam, vela krat absentuje znalost jazyka a plus vzdialenost- je ine byvat v krajine ako zena moslima a ine ako samotna europanka ci turistka...
Pár citátov z Koránu pre tie slovenské moslimky, ktoré vedia všetko o Koráne a nevedia, čo si moslimovia myslia o ženách...
Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám).
"A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je!"
„Vaše žena budiž vaší rolí. Jděte ke své roli, kdykoliv se vám zachce.“
"A ony (ženy) mají pro sebe stejné právo jako oni podle zvyklosti, nicméně muži jsou o stupeň výše"
"Nežeňte se s nevěřícími ženami (modlářkami), dokud neuvěří: Otrokyně, která je věřící,je leší než nevěřící žena, ikdyž vás přitahuje. Ani si neberte nevěřící (mladé dívky) dokud neuvěří: Otrok, který je věřící, je lepší než nevěřící, ikdyž vás přitahuje. Nevěřící vás přitahují, (ale) lákají do ohně pekelného. "
@dobryden Býva, áno...ale ako som spomínala, pokiaľ prvá manželka súhlasí, tak potom žiarlivosť a nevrazivosť, závisť atď. nie je na mieste...lebo to svojmu mužovi dovolila, bola s tým zmierená, nebola k tomu donútená....tak nebude ani papuľovať a robiť naprieky...
Poznám muža, ktorý má 2 manželky...prvá, s ňou má 5 detí...druhá - mladšia...bez detí...deti mať nemôže...muž je s prvom manželkou od pondelka do piatka...cez víkendy je s druhou manželkou...a nenavštevujú sa...ona žije v inom meste ako prvá manželka...ale každý o tom vie, že má 2 manželky...aj rodiny o sebe vedia, aj už dospelé deti o tom vedia...a nenarušilo im to manželstvo...no nechápeš, ja nechápem...resp. nepochopím ako to dokážu tiež...ale tak ich kultúra...tak ako oni nepochopia ako my dokážeme zjesť sviňu, my nepochopíme ako oni môžu mať viac manželiek a žiť si šťastne a spokojne 😄
@yasina Ale oni žijú s viacerými manželkami dá sa povedať spokojne preto, lebo tie ženy v arabskom svete sú tak vychované, oni poslúchajú muža na slovo, on rozhoduje a pre ženy zo Slovenska je to šikanovanie, hrubé zaobchádzanie a pod.
@petronelag no tak to vobec nie je pravda,ze ticho suchaju nohami, lebo chlap. Pravdou je, ze cez 90% nesuhlasi s druhou zenou (kedze ta je podstatne mladsia) a kto sa uz rad deli o chlapa, peniaze, postavenie.... Ale ked sa zamerali na rodinu, nepracovali (ergo nemozu si nechat deti, lebo sa o ne nevedia postarat), nemaju podporu sirsej rodiny - tak sa vacsina z nich stiahne a zacne sa "domaca vojna", ktora je niekedy dost brutalna....
Tuto ziadna svadba nebude. Vychcany moslim uz tupu europanku pretahuje, ona mu povedala ze konvertovat si nevie predstavit - z tohto svadba nebude dievcata.
...ale aspon vieme preco moslimovia vo vseobecnosti povazuju nemoslimky za kurvy - autorka to opat raz ich mentalite potvrdila. Proste s nim spava aj ked nie su manzelia, z jeho pohladu ju musi mat za uplnu slapku, ale zas, preco by to nevyuzil vsakze. Tiez charakter. Prava moslimka by mu mimo manzelstva ani ruku nemohla podat a nie ze sexovat.....
Nevidím v tom žiadne výhody pre autorku, akurát on bude môcť bez hriechu zasúvať..
A skončia výlety, keď už bude vrabec v hrsti a všetko to vzrušujúce..
Tak ako sa zmení Slovák po svadbe, tak tento sa zmení o 300%,
A mala by konvertovať na ich vieru, nie? To sa očakáva, lebo inak ju nebudujú akceptovať..
@macatt no koncerty na ich vieru určite robiť nebude

@macatt si to prepísala? :D
@karolinakr 🤣🤣🤣 stihla som opraviť 😎
@karolinakr už jej ani koncert nepomôže po svadbe 😅
@valikasikulova ona uz tu pisala tyzden ci dva dozadu je to Alzirsko, teda ak je to ta ista co asi je
@klementinka58 Tá písala, že sa chce odsťahovať so synom z prvého vzťahu za aktuálnym manželom do Alžírska. Či to bolo niečo úplne iné?
https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/mozem-so-synom-prestahovat-do-inej-krajiny/
@caramellka myslim ze to ja ta ista, staci si hodit jej nick do historie.....tam sa nemohla tak zavcasu vydat ved nedavno mala ineho....ak si dobre pamatam
@klementinka58 Myslíš? Tá tvrdila, že má 28 rokov, má 6ročné dieťa a je moslimka. Ale áno, zvláštne to bolo v tej téme... Tuším ešte v auguste bola s otcom dieťaťa a zrazu pred pár týždňami riešila, čo potrebuje na SK k uznaniu sobáša uzavretom v Turecku tuším, s novým chlapom... A medzitým riešila nejaké depresívne stavy.
Ale nezdá sa mi, že by to bola autorka tejto témy...
Čo s tebou dorobil kúsok klobásky...🤣🤣🤣
🙉🙉🙉 ja len tolko
@misiak7777 Halal klobáska 😄 nezabúdaj....to nie len taká obyčajná...
To Alzirsko nie je moja tema, ale krajina skoro sedi

@earlgrey no ved v podstate jej rozbije manzelstvo,resp uz je rozbité davno.A autorka si mysli ze to kona aj spravne alebo ze hra férovú hru.