icon

Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?

9. feb 2025

Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?

dobryden
18. feb 2025

@michbel a odkial si?

fairyy
18. feb 2025

@michbel krasna slovencina inak klobuk dole 😉 moj otec takto nepise a nerozprava ani po 30tich 😀😀

dobryden
18. feb 2025

Autorka,myslim si ze si urobila velku chybu,prezivas teraz sice lacnú romantiku Ale vo vedľajšej dedine ma zenu a 4 sety,a z teba podla mna uu nikdy 2 manželku neurobi,uz dostal co chce,postačia mu ako milenka.Myslim si.Nieze by som bola skodoradostna ale ja tomu sancu nedavam.Kolko mas rokov?

dahliaa
18. feb 2025

@misiak7777 Nechápu...
Znovu jsem se dívala, ale otázky jsem neviděla??
To má být jako ta odpověď tvých známých ,,No že ste ako rodene moslimky"?

dobryden
18. feb 2025

@fairyy Ale na Balkane su moslimovia troska miernejší,tak to neberu tak radikálne ,aj zeny maju lepsie postavenie v spolocnosti,ja som mala z Balkánu kolegyne a tie boli moderne moslimský,nie ako z Dubaja napriklad.

michbel
18. feb 2025

@fairyy a este som nemala ani hodinu slovenciny v zivote a este pracu konam v anglictine a nemcine. Takze, naozaj dakujem za taketo slova, vazim si to. Vzdy som si myslela ze nemam talent na jazyky, ale na matematiku a techniku, tak mi to znamena este viac…

No, aj tak detom nepomozeme so slovencinou v skole, ani manzel ani ja, starsi s tym dost bojoval kedze on tu prisiel uz v nejakom veku, a mladsi to ma ako svoj jazyk.

fairyy
18. feb 2025

@dobryden suhlas kultura na Balkane je uplne moderny svet, to ked porovnam s tym co som videla v Syrii to je uplne iny svet... ale tiez nie vsade, jednoducho niektore moslimske krajiny dostali zabrat vojnami a radikalnymi skupinami

misiak7777
18. feb 2025

@dahliaa no skús pozrieť v upozorneniach 🙂

dobryden
18. feb 2025

Alw naprikld pocuvam nemecké spravy a ti radikálni yotuberi maju dost značnú popularitu,to si taki moslimovia ,narodení v europe,prevazne ktori založia nejaki youtube kanál a riesia tam moslim otazky,su dost radikálni a maju vela podporovateľov,aj nedavno ten pripad co sa stal,vcera predvcerom?O noˇ pisali ze mohol byt takyto radikálmi podporovaní.

dahliaa
18. feb 2025

@misiak7777 Neviděla jsem od tebe žádné otázky. Jestli tě něco zajímá, tak to napiš znovu a odpovím ti teď.

dobryden
18. feb 2025

@fairyy ale vies co,to bude aj tou mentalitou,ta Arabská ke celkovo taka,oni si taki horkokrvní,hluční,aj ten koran bol napísaný tam,ci blizsie k Arabským krajinám tym su ti ludia radikálnejší?Vidis ze na Balkane je ten islam miernejší ,myslim si ze to bude aj mentalitou a národnosťou.

michbel
18. feb 2025

@dobryden vsak potom vies ze moslimky mozu byt z hociakeho statu, musis si zrusit tie svoje presudky a rasizmus.
A ano, aj ked miernejsi z tvojeho pohladu, aj pre nas je Ramadan velmi dolezity, modlime sa, davame si pozor na cistotu a na dobre skutky. Rozdavame chudobnym (to je jedna z 5 najdolezitejsich veci v islame), a niektory chodia aj do Mekky. Niektory si namiesto toho peniaze daruju na nejaky verejny ucel - kultura, kniznice, verejna fontana, skola, mesita…

dahliaa
18. feb 2025

@michbel Jen aby tě taky nenařkly z toho, že jsi ,,málo rozená muslimka", protože jsi ,,jen" z balkánu a nezažila jsi ten právý a skutečný brutální Islám v podobě teroru... Pak bys měla teprve právo na to, nazývat tady sebe tou ,,skutečnou a nefalšovanou muslimkou" . 😀

dobryden
18. feb 2025

@michbel Ja nie som rasista,mne vadia v Islame dve veci pre kt toto nabozenstvo mi je nesympatocke.1 podradenie zien muzovi a po 2 Mohamed a jeho zivot,najviac to ze mal 9 r za manželku.A pokial si budu moslimi zit v eu kludne s budu sa prispôsobovať eu zakonom mi nevadia,

dobryden
18. feb 2025

@dahliaa ty si nicomu nepochopila

dahliaa
18. feb 2025

@dobryden Pochopila jsem některé uživatelky naprosto přesně. To se neboj.))

dobryden
18. feb 2025

@dahliaa nie,lebo to ze ty si tu praktizuje Islam v pokoji a mieri nie je zásluhou Alaha ale europy.Mozno by si taka spokojna s islamom nebola kebyze si narodena kdesi v daleko,to by si pravdepodobne nemala ani tu vs.

dahliaa
18. feb 2025

@dobryden A možná, že byla. 😉

fairyy
18. feb 2025

@dobryden horkokrvni a hlucni tak by som nazvala celu moju balkansku rodinu aj seba a to mame zmesku pravoslavni, moslimovia a ateisti 😀 aj sesternicinu taliansku rodinu ti maju tiez temperamentu na rozdavanie a to su rimokatolici... dalsia sesternica co ma Turka (teraz bude svadba) tak on ma taku kludnu rodinku usmievavu a tichucku, ze nam uz sesternica hovorila, ze neze dojdeme jak vietor a sa bude hanbit 😂 Egyptana co mame v rodine to je najvacsi smejo akeho som.kedy zazila, hlucny to ano aj jrho rodinka, ale to su tak dobre srdcia rozdali by sa... vzdialena rodina v Syrii to je ina kapitola...oni dostali take rany, ze tam.je to pol na pol, nezazila som tam pekne chvile, aj to manzelstvo sa rozpadlo a celkovo cast rodiny sa tam hlasila k extremistom ...jednoducho cele zle 🤦 nevlastna sestra ma zas Pakistanca ...on sa nehlasi ani k svojej rodine odklonil sa uplne od nich, pretoze vyznavaju nieco za co sa aj on hanbi v nasej rodine tabu totalne ani sa o tom nerozpravame... a vseobecne my sme tak multi kulti u nas najdes zastupenie v sirokej rodine asi zovsadial naozaj(india nam chyba mozno dalsia generacia 😀) taky francuzsky film je s takou multikulti rodinou, tak to sme my uplne ked varime naraz na jeden obed aj halal aj koser aj vegetarianske a aj halusky so slaninou😅 nikto si necituje bibliu ani koran ani toru ani nic proste a sme tu nikto netlaci nikoho nikam respektu a lasky v nasej rodine je na rozdavanie... kazdy si uvedomuje co je uz nebezpecne a stranime sa od vsetkych extremistov a fanatikov...uplne rovnako ako ma desia teroristicke moslimske skupiny tak ma desia aj nacisticke politicke strany a ludia im aj hlasy davaju 😥 ja som za multikulturnu spolocnost a bojim sa, ze prilisne ruzove okuliare ako aj prilisny strach z neznameho nas nepovedu k nicomu dobremu...

vevesh
18. feb 2025

@fairyy no nie su- mam nie jednu skusenost. Napriklad lekari- vystuduju na sk. V europe po jazykovych skuskach mozu robit, kde chcu. Ale u nich doma nie- je to problem z praktickeho hladiska (ine lieky, ine postupy, ina nemocnicna vybava) - uz len ten problem, ze u moslimov sa nepouziva alkohol a lieky musia byt ucinkom udrzatelne aj nad 24 stupnov celzia (kedze nemas 24h pristup k elektrike a velka vacsina tychto ludi byva juznejsie, kde su normalne teploty okolo 25-30stupnov pocas celeho roka). Plus tie postupy su uplne inaksie ako u nas (nie zaostalejsie, ale prisposobene na urcitu vybavu, ktora tiez nie je horsia, ale ina a prisposobena podmienkam a napriklad aj tomu, ze sem tam nemas prud). Alebo ina oblast- ropny technici a spol. Vystudovali u nas - tento odbor ma sk velmi premakany, ale vzhladom na povod u nas pracu nedostanu, v inych krajinach tiez nie kvoli specifikovanosti a u nich doma tiez nie, lebo neprejdu cez tajnu policiu kvoli tomu, ze studovali v zahranici....a to len par prikladov...🙃🙃

fairyy
18. feb 2025

@vevesh tak ale si vypichla konkretne pripady ... to aj ja viem teraz opacne co je uznavane vo svete ... ako IT, ekonomia ci hutnictvo... cize mame pravdu obidve 🙂

vevesh
18. feb 2025

@fairyy ano, ale na tieto odbory nie su prijamani takito ludia z takych krajin🫣🫣🫣

fairyy
18. feb 2025

@vevesh IT? sak som mala v skole taku zmesku spoluziakov a vsetci sa vracali domov potom, nevravim cast sa potom odstahovala do sveta kade tade, ale kazdy robi v obore... sme v kontakte s niektorymi este dnes aj po tolkych rokoch

vevesh
18. feb 2025

@fairyy mala si spoluziakov moslimov? (jemen, irak, iran, lybia a spol?). Za mojich cias technicke odbory neboli pre takychto studentov- zvacsa boli prijimani na medinu, ropnu techniku, vedecke odbory mat-fyzu a jazyky, maximalne nejaky syn nejakeho politika studoval medzinarodne vztahy...

zuzana76
18. feb 2025

dievcata moslimky, a preco tolko moslimov sem pride studovat, ked nase univerzity nikde neuznavaju a preco pridu do nemecka, francuzska a spanielska pracovat, ci skandinavie? Preco nezostanu na svojom uzemi? ano, aj slovaci vycestovavaju, ale zvacsa do ameriky, Ameriku kolonizovali krestania, cize bola spociatku krestanska (kym teda zlikvidovali povodne kultury) toto chcete aby sa stalo v europe? ideme likvidovat europsku kulturu?

zuzana76
18. feb 2025

https://www.youtube.com/shorts/a0cFq33yNRc

toto ma desi - v preklade - proti nemeckemu statu

dahliaa
18. feb 2025

@zuzana76 Jak bude Bůh chtít, tak bude. 🙂

zuzana76
18. feb 2025

@dahliaa prosim? mozno teda bude vojna, alebo pride druhy Hitler

zuzana76
18. feb 2025

a desi ma este viac, ze ani jedna z konvertitiek nepovie, ze ti chlapi su hnusni, ze prisli so zlym zamerom, ze s zastavaju zlocincov