icon

Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?

9. feb 2025

Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?

dahliaa
21. feb 2025

@kasssiopea To je jedině dobře, že se neobáváš. 🙂 Já se také neobávám (ani křesťanů, ani muslimů, ani ateistů), ale Zuzana se myslím obávala. Proto jsem taky reagovala na ní a ne na tebe...

dobryden
21. feb 2025

@dahliaa a zabudla si na ateistov?Oni neruzia po žiadnom nabozenstve a tych je v europe najviac .Akoze kalifát si nechajte tam kde by ste ho vyuzili alw preco si robite zálusk na Európu?Vasa filozofia sa nam nepaci,tak preco sa tu chcete nasilu pretláčať?

fairyy
21. feb 2025

@vevesh a ty vidis nejaky sposob ako by do europy vedeli prichadzat naozaj len bezni ludia? resp ziadni fanatici, extremisti a podobne...

vevesh
21. feb 2025

@fairyy extremisti a fanatici sa maju tam dobre, kde je vojna- cize by stacilo odsunut amikov z arabskeho poloostrova, takisto ich cia agentov, ktori trenuju isisakov a nehrabat sa tam- ale ooops, je tam ropa a plyn, tak nic z toho...ludia budu utekat za lepsim zivotom, lebo uz su unaveni z toho, ze nieco vybudovali a bum vojna, znova vybudovali a znova bum vojna, sem-tam im americania odstrelia premiera/prezidenta/generalov, len aby nahodou neboli proti amerike a tak dalej a len preto, lebo su tam bohate naleziska ropy a plynu....

dahliaa
21. feb 2025

@dobryden Však i ateisté si mohou stát za svým. Tady v diskuzi se psalo o ,,křesťanské" Evropě.
Myslím, že nasilu tu nikdo nepretlača... Tohle je mnohem hlubší problém a Bůh ví, co tu za desítky let bude... Třeba hrábne Putinovi... Už to nechci řešit. Napsala jsem k tomu svůj názor. Třeba se mýlím.

misiak7777
21. feb 2025

@kasssiopea joj, to že ona maže alebo upravuje svoje príspevky je jej norma. A potom klame a prekrúca že to nie je pravda 🙂🤦🤦🤦

dahliaa
21. feb 2025

@misiak7777 Jasně. I ten příspěvek s písničkou jsem smazala. A na straně 48 dole (pardon chyba a DOPLNĚNÍ: UPROSTŘED) to mám asi jenom já... Tady máš alespoň důkaz, který si mám možnost obhájit... Ach jaká já jsem klamárka. To moje svědomí...

dahliaa
21. feb 2025

@misiak7777 Ještě ti doplním čas (aby jsi se nááhodou nepřehlédla - V 19:20) 😉 To nevyšlo, co?

kasssiopea
21. feb 2025

@dahliaa
Ale veď to je úplne jedno, či si príspevok zmazala alebo mi ho nezobrazilo preto, lebo si ho prave upravovala.

Myšlienka zostáva rovnaká. Moslimovia by niečo také ako video ktoré si postla určite nenechali len tak - podľa Tvojich slov. A ja tvrdím - kresťan (tak je to podľa môjho presvedčenia) žije svoj život najlepšie ako vie a druhých nesúdi a nerieši, necháva "len tak" a nefanatizuje.
A ak má v hlave, nezasekol sa v Starom zákone pred stovkami rokov, správa sa ako kresťan 21.storočia, kde na prvom mieste je láska, tolerancia, rešpekt a zodpovednosť za svoj vlastný život. Predstav si, že ja neodsudzujem ani homosexuálov, ani interupcie a neukameňovala by som ani cudzoložnicu, hoc by to bolo dobrovoľné z jej strany. Neprevychovávam, neriešim, nesúdim.

Rozumieme si či stále nie..? Vy si idete fanaticky svoje, že by Ti nevadila 2,3 a 4 manželka - lebo to je niekde napísané, ale pritom dám ruku do ohňa za to, že vnútorne to tak necítiš. Alebo by Lenka dobrovoľne odťala ruku niekomu, kto kradol a mala by z toho naozaj dobrý pocit, že tak je to správe a tak to má byť? Sorry baby, toto vám neverím..

dahliaa
21. feb 2025

@kasssiopea
Jako promiň, ale k tomuhle už fakt nemám slov... Nejen, že jsem ho nesmazala a ani neupravovala! Můžeš mi říct, jak bych mohla upravovat dnes ráno příspěvek ze včera večera? Tuhle možnost modrýkonik ani nenabízí. Když vůbec pominu to, že upravovaný příspěvek nikam nezmizí, abys ho nemohla vidět. Vy jste fakt jak nemocné...

Já ti naprosto rozumím. Odpověděla jsem ti už předtím. 🙂

kasssiopea
21. feb 2025

@dahliaa
Tak ešte raz - z nejakého dôvodu mi Tvoj príspevok neukazovalo. Ospravedlňujem sa, že som napísala, že si ho zmazala alebo upravila, zrejme to tak nebolo ale O TO VOBEC NEJDE.

Zvyšok som Ti už napísala v predchádzajúcich príspevkoch.

zuzana76
21. feb 2025

@kasssiopea to je skrytá agresia, ktorá v islame je. Mech mi nikto nevraví, že to je pekne náboženstvo. Je plne intolerancie a agresie. Bodka.

dahliaa
21. feb 2025

@kasssiopea O nějaký příspěvek vůbec nejde. Mně je to jedno. Já vím, jak to je. To jen tady kolegyně @misiak7777 hrozně řešila nad její hloupou otázkou nedavající smysl, jak hrozně klamu...

zooeynka
21. feb 2025

@kasssiopea Aj na Lenke krasne vidis aky je Islam nasilny, odsudzujuci, posudzujuci, prevychovavajuci, mysliaci si o sebe ze nad neho niet, ze neveriaci su nehodnotni ludia, ze zeny su menej hodnotne ako muzi, ze len ich svetonazor je spravny, ze za ich nabozenstvo sa treba postavit a bit a krestania su hlupi lebo to nerobia a vlastne je chyba krestanov ze krestanstvo nechrania pred moslimami. Ze ak sa europa zaplni moslimami tak je to jej chyba, lebo tomu nezabranila. Slusnost, ze ked niekam pridu tak by mali ctit miestne tradicie im nic nehovori. Lenka by bicovala, ruky odtinala akoby mala pravo sudit. Asi sa citi povolana.

dahliaa
21. feb 2025

@zooeynka Mohu otázku? A tobě nepřipadá, že vy křesťané předáváte Evropu muslimům zcela dobrovolně a bez jakékoli snahy tomu zabránit?

misiak7777
21. feb 2025

@dahliaa tak vieš, ja nemenim príspevky 🙂🙂 a keby som zmenila, tak to narovinu poviem, som priamy človek 😉😉 a som rada že som ti utkvela v pamäti 🙂🙂🙂

misiak7777
21. feb 2025

@zooeynka už som tu písala, že oni ako prvé by hliadkovali na ulici dodržiavanie pravidiel, a rovno s kliešťami v ruke

misiak7777
21. feb 2025

@dahliaa ak Boh dá, možno opäť budú nastolené kolónie a misionári budú konať svoju prácu 🙂🙂🙂

zooeynka
21. feb 2025

@dahliaa krestania nemaju v povahe nasilie, ved to je opak toho co ucil Jezis. Sama vidis ako tu moslimov Merkelova vitala. Aj Francuzi. A uz urcite lutuju. Nie je zamer europu odovzdat, ale podelit sa o nu. A sama vidis aka chamrad sa sem hrnie. Robia slusnym moslimom hanbu, lebo automaticky idete do jedneho vreca. Mohamed vas presvedcil ze vase nabozenstvo je naj. To iste sa stalo Zidom a myslia si, ze su vyvoleny narod, ze su Bohom vyvoleni. Tiez drist,ze? Jezis sa to snazil napravit, choval sa inak ako skostnateni zidovski predstavitelia(sama vies ako uz v tej dobe zidia neznasali arabov), Jezis ukazoval ze to nie je spravna cesta....Jezis akceptoval aj kurvy, zlodejov, samaritanov....pokial z nich citil dobre srdce, liecil chudobnych, krmil davy, nic za to neocakaval....kazal odpustit aj dobyvacnym Rimanom, ktorych vsetci miestni nenavideli. Uplny opak co by ludia cakali. Odovzdaval klud, sluzil ludom, nenechal sa obskakovat, nepotreboval majetky, slavu, moc...

zuzana76
21. feb 2025

@dahliaa aha čiže moslimovia to chápu, podaj prst a vezmú celu ruku?

0silvia0
21. feb 2025
dahliaa
21. feb 2025

@misiak7777 Ano, bude jak Bůh dá. 🙂

dahliaa
21. feb 2025

@zooeynka O násilí nic nepíšu...

dahliaa
21. feb 2025

@zuzana76 Ne. Islám se rozšiřuje postupně. Ať už konvertitami nebo porodností.

misiak7777
21. feb 2025

@dahliaa súhlasím, treba ľudstvu otvoriť oči a prinavrátiť k správnemu kresťanstvu

dahliaa
21. feb 2025

@misiak7777 Tohle mají v rukou samotní křesťané.

zuzana76
21. feb 2025

@0silvia0 presne tak, aj ja si myslim, ze zacne tretia svetova medzi krestanmi a moslimami

zooeynka
21. feb 2025

@dahliaa tvoj nazor, je to co sa deje napr. v Gaze vola Bozia?

dahliaa
21. feb 2025

@0silvia0 Zajímavý článek. Toto pán řekl velice pěkně a sdílím s ním stejný názor. 🙂

,,V islamskom svete je veľa dobrých zákonov, ktoré kresťanom chýbajú. Napríklad spomínaná súdržnosť, kresťania sa v oveľa väčšej miere medzi sebou zabíjajú. Čítal som Korán a páči sa mi viac ako naša Biblia. Korán je na rozdiel od nej napísaný jasne, a keď ho moslim číta, dodáva mu hrdosť. Sú tam praktické veci, podobné ako napríklad prikázania v Biblii, morálne a etické zásady. Toto náboženstvo by sme mali rešpektovať, ako rešpektujeme iné náboženstvá, pokiaľ vyžadujeme, aby iní rešpektovali nás a Bibliu.
Nenájdete moslima, ktorý by nečítal Korán. Všetci ho čítali a majú ho v srdci.
Sloboda prejavu a demokracia neznamenajú anarchiu. Slovo demokracia pochádza z gréckeho „demos“ – národ a „kratos“ – milovať, milujem. To znamená neurážať zákony iných a je jedno, či je to vo Francúzsku alebo inde. Moslimovia neurážajú našu Bibliu, nezosmiešňujú Ježiša, nemáme teda dôvod urážať proroka Mohameda, to nie je tá správna cesta. Z takýchto vecí sú ešte horšie dôsledky pre Európanov. Je to predsa ich Boh. V Koráne (CXI, súra 9, Pokánie 41) je napísané: „Kto uráža proroka, pre toho je pripravený trest bolestný.“ Nepoznám dôvod, prečo by som mal urážať Mohameda, existujú predsa iné spôsoby, ako sa ubrániť islamu. Lenže dnes Európe diktuje politiku Amerika. Nekritizujem ju, vážim si Židov, no Amerika je židovský štát a zbohatla práve vďaka Európe."

zuzana76
21. feb 2025

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/223586-kri...

V islame, ktorý je fyziologicky násilný a historicky konfliktný, je vrodený koreň zla,“ napísal Allam,

https://svetkrestanstva.postoj.sk/14457/co-mosl...

https://www.postoj.sk/14058/preco-mnohi-utecenc...

chvala Bohu sa to deje aj naopak