icon

Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?

9. feb 2025

Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?

zuzana76
21. feb 2025

Kresťanstvo sa tam stalo akousi formou protestného náboženstva proti diktátu islamského režimu. Povinné zahaľovanie hlavy, mravnostná polícia a skorumpovaní náboženskí vodcovia – to všetko mladých odkláňa od islamu. Druhou protestnou vlnou je aj šíriaci sa ateizmus. Príklon ku kresťanstvu je druhou formou reakcie, pre mnohých mladých Iráncov, ktorí sú v opozícii voči režimu, má príťažlivý imidž, symbolizuje viac slobody aj prosperity a napĺňa potrebu viery. Kým islam vnímajú ako dôvod zaostávania svojej krajiny aj ako represívnejšie náboženstvo.

misiak7777
21. feb 2025

@dahliaa no a v Biblii sú bolestivé tresty?

dahliaa
21. feb 2025

@zooeynka Vše se děje s vůlí Boha.
V křesťanském učení snad ne? - Nevím, jak je to v křesťanství. Tohle není jednoduché téma, ale měla jsem za to, že v křesťanství je to také tak?

dahliaa
21. feb 2025

@misiak7777 Bůh nebude trestat hříšníky - nevěřící, kteří nepřijali Krista?

0silvia0
21. feb 2025

@dahliaa povyberala si si z clanku to najlepsie, aj s tymto suhlasis?

V Koráne (CXII, súra 56/51) je napísané: „Vy, ktorí veríte, neberte si Židov a kresťanov za priateľov. Ktokoľvek z vás sa s nimi priatelí, stane sa jedným z nich a Boh veru nepovedie národ nespravodlivý.“

dahliaa
21. feb 2025

@0silvia0 Co myslíš? Myslíš, že jako muslimka s tímto veršem Koránu nesouhlasím?

0silvia0
21. feb 2025

@dahliaa nebrat si zidov a krestanov za priatelov?
Toto neznie velmi tolerantne.

dahliaa
21. feb 2025

@0silvia0 A ty by jsi považovala za přítele někoho, kdo ti bude ,,vrahem" a bude se ti posmívat za tvou víru a urážet Boha a jeho proroka? Však se podívej třeba na tuto diskuzi... Ne, děkuji. Toto není přátelský projev. Někoho, kdo se vyjadřuje o mém milovaném Božím prorokovi jako o pedofilovi a lháři, posmívá se nad Rájem a celkově Božím zjevením, fakt nebudu považovat za přítele. Jestli ty to máš jinak, tak si to tak měj. Já to tak nemám. 😉 Mimochodem, z vás to přátelství k muslimům přímo čiší. Nemyslím teď kontétně tebe, ale pár stran dozadu zde byli obyčejní muslimové na videu nazýváni individui a chorými hlavami... Zbytek ani nekomentuju. 🙂

misiak7777
21. feb 2025

@dahliaa ja sa pýtam, či v biblii sú popísané fyzické tresty ako v koráne.

zooeynka
21. feb 2025

@dahliaa co moze byt vacsia urazka Boha ako pripisovat mu suhlas s vrazdenim ludi?

0silvia0
21. feb 2025

@dahliaa pockaj pockaj, krot sa, moc utocne na to ides. Ja to myslim od podstaty, ze celkovo ten vers neznie vobec tolerantne a od tejto netolerantnej podstaty sa odvija dalsia netolerancia.
Tak vidis, ono je to asi vzajomne, ty nebudes povazovat na priatela toho a toho, lebo hovori to a to. A ten ineho vierovyznania nechce zasa teba za priatela lebo hovori to a to.
Tato vzajomna netolerancia a duchovna pycha nikam nevedie, je skodliva. Preto je ludstvo tam kde je, este dlha cesta pred nami (ludstvom).

zooeynka
21. feb 2025

@dahliaa no vidis, sama si popisala Islam ako netolerantne nabozenstvo. Povysenecke. Arogantne voci inym nabozenstvam. Nepriatelske voci inym myslienkovym smerom a toto mame chciet pre Europu?

dahliaa
21. feb 2025

@zooeynka Jo? Tak se podívej pár stran zpět, jak krásně tolerantně a přátelsky jste se jen vy tady (křesťanky) vyjadřovaly o muslimech, prorokovi a Koránu... Na co si to hraješ?))) Jestli tomuhle říkáš projev přátelství... 😀 OK....

Hele, já nemám problém si s křesťankou nebo židovkou pokecat, vyměnit pár písmen, zajít třeba na kávu, na procházku... Ale přítel je pro mě někdo, komu se mohu svěřit a důvěřovat mu, kdo má podobný pohled na život a dokáže mě pochopit... A ne někdo, kdo se mi vysmívá nebo pohrdá mým náboženstvím. 🙂
A ty si prosím nehraj na to, jak jsi přátelská a tolerantní k jiným. To by byl fakt fór...

dahliaa
21. feb 2025

@misiak7777 Bibli jsem četla dávno, už si nevzpomínám. Není to pro mě důležité.
Proč furt píšeš o násilí a fyzických trestech? K čemu?

dahliaa
21. feb 2025

@0silvia0 Však ano. Jsem ti už na toto odpověděla.

dahliaa
21. feb 2025

@zooeynka Kde Bůh souhlasí s vražděním lidí?

dahliaa
21. feb 2025

@0silvia0 A proč ty mi neodpovíš? Ty sama za sebe by jsi považovala za přítele někoho, kdo ti bude ,,vrahem" a bude se ti posmívat za tvou víru a urážet Boha?

zooeynka
21. feb 2025

@dahliaa mila dahliaa my sme zhrnuli smutnu realitu, sama ju musis vidiet. Moslimsky radikali vam robia zle meno vsetkym. Vrazdia v mene Alaha(hrozne, ja viem ze to je proti skutocnemu Islamu, ale bohuzial tito blazni su vasi ludia, ohanajuci sa vasim nabozenstvom). Zrejme ani ty by si nechcela za suseda fanatickeho radikala. My si tiez neprosime. A opat sa zopakujem, europske zeny vam proste neuveria ze schvalujete 2., 3.,4. manzelku svojmu muzovi....fanaticky tuto moznost obhajujes, nepriznas ze to je degradacia zeny ako zivej bytosti. Za toto my Mohameda obdivovat nemozeme, je to proti presvedceniu kazdej zeny(ano, aj moslimskej). My ta nepresviedcame aby si zakazala muzovi tuto moznost, nam je jedno kolko zien tvoj manzel sulozi, ze ty za tuto obetu cakas odmenu po smrti, my piseme ze nas by toto urazalo. A uraza nas aj pripadna povinnost zahalovania sa v europe. Zatial to po europskych zenach nikto nechce, ale tato hrozba do buducna existuje, sama vies ze moslimovia sa pravidlam v Europe prisposobovat nebudu pokial ich v buducnosti bude viac ako povodneho obyvatelstva....

zooeynka
21. feb 2025

@dahliaa vravis ze vsetko je vola bozia....tak aj genocida v gaze je asi bozia vola, podla tejto logiky,nie?

0silvia0
21. feb 2025

@dahliaa ja nerozdelujem ludi na veriacich a neveriacich. Ak mi niekto raz ublizi, budem sa snazit mu odpustit v zmysle: Boze odpust mu, nevie co cini. Neriesim akeho je vierovyznania.
Ja si s nikym nejdem prehadzovat nabozenske nenavistne reci. A duchovna pycha sa mi nepaci, toto by sme nemali v sebe pestovat, skodi to kazdej dusi, ktora sa povysuje. Clovek si pestovanim nenavisti na zaklade viery ublizuje a netusi o tom.

dahliaa
21. feb 2025

@zooeynka Ty se furt oháníš, jak muslimové to a tamto, radikáli... 😀 Jooo, nějak si tu svojí netoleranci přeci vysvětlit musíš, ne? A pak ty sama budeš ukazovat prstem, jak muslimka je netolerantní, že by si nevzala za přátele křesťany))) Tvoje příspěvky jsou fakt TOP. Tomu říkám logika.))))

Takže ty nevěříš jako křesťanka na vůli Boží? Já myslím, že ty asi ani nechápeš o co jde...

dahliaa
21. feb 2025

@0silvia0 Tak to je fajn. Sice jsi mi neodpověděla na mou otázku, ale nemusíš, když nechceš (já psala o přátelství a ty o tom, komu dokážeš odpustit). Já to chápu. 😉

erickatt
21. feb 2025

@eeffka prave som si cvrkla 🤣🤣🤣

zooeynka
21. feb 2025

@dahliaa vobec, ale vobec by mi moslimovia v europe nevadili, keby akceptovali ze prisli do krajiny (na uzemie)s urcitou kulturou a nenahradzali ju svojou. Rozumies?
A povedat ze genocida palestincov je bozia vola je podla mna hrozna urazka milujuceho Boha. Mozno pre teba nie....

0silvia0
21. feb 2025

@dahliaa priatelim sa s ludmi, ktorych mam rada a kto je dobry clovek. Ostatnych sa snazim respektovat. Nebudem si vopred robit predsudky kvoli viere, ze s tebou nic nechcem mat, lebo si zid, ateista, krestan, moslim. Vsetko je o konkretnych ludoch.
Ked sa zacneme osocovat, kto koho uraza viac, kto spochybnuje a koho viera je ta prava, nikdy neskoncime s hadkami a nenavistou.

dahliaa
21. feb 2025

@zooeynka Ty nevěříš v Boží vůli? Proč mi neodpovíš?

dahliaa
21. feb 2025

@zooeynka Však já bych křesťany také považovala za přátele, kdyby nenazývali Božího proroka pedofilem, nezneuctívali ho a nepohrdali Božím zjevením (Koránem). Jenomže realita je již od dávné historie trochu jiná. 😉 Tak to vidíš. Máme to stejně. 😉

dahliaa
21. feb 2025

@0silvia0 A je pro tebe dobrý člověk a přítel ten, který pohrdá tvým náboženstvím a tedy i tebou celkově? (Tak, jak je o tom řeč v Koránu, ve verši, který jsi sama poslala.)
Nemusíš se vyhýbat odpovědi...

hiro
21. feb 2025

@dahliaa Nebude trestať. Teraz keď si ja vymyslím nového bôžika nejakého veľmi sadistického tak bude trestať teba?

0silvia0
21. feb 2025

@dahliaa ja sa nevyhybam odpovedi, ale odmietam s tebou hrat tuto tvoju natlakovu hru.
Nenavist kvoli viere nie je moja vizitka, to je vizitka toho, kto nenavidi, pohrda. Pomyslim si o tom cloveku, ze je este v leveli ked potrebuje nenavidiet a pohrdat a musi si to odzit aj s nasledkami.
Ak som ateista a nevyznavam ziadneho Boha, nie som clenom ziadnej cirkvi, cize nikto nepohrda mojim nabozenstvom, lebo ziadne nevyznavam, tak co teraz? Som z kola pohrdania von?

Este raz, nebudem vopred o niekom vyhlasovat, ze ho nechcem za priatela kvoli jeho viere, ked ho nepoznam ako cloveka.