icon

Aké vlastnosti by mala mať dospelá žena?

29. jún 2025

Mne priateľ stále hovorí že som ako decko

Strana
z2
lindous
29. jún 2025

V čom si ako decko? Trucuješ? Urážaš sa? Alebo prečo ti to hovorí?

billy_jean
29. jún 2025

Tak na úvod snáď koľko máš rokov a vieš konkrétne prečo ti tak hovorí? Ako sa chováš?

barka1
29. jún 2025

Dospela žena má široké spektrum vlastností, však nie sme vsetky rovnake, že áno?
Čo presne priatelovi vadí? Možno má pravdu, možno je velmi náročný.

autor
29. jún 2025
@lindous

V čom si ako decko? Trucuješ? Urážaš sa? Alebo prečo ti to hovorí?

@lindous no neviem sama fungovať, doma sme nemali moc dobre podmienky čiže v podstate som asi nepoužiteľná pre normálny život preto sa pýtam aké vlastnosti by mala mať dospelá žena

autor
29. jún 2025
@billy_jean

Tak na úvod snáď koľko máš rokov a vieš konkrétne prečo ti tak hovorí? Ako sa chováš?

@billy_jean mám 27

billy_jean
29. jún 2025

Mala by si vediet sa sama o seba postarat. Samostatne pracovat, dokazat sa uzivit, doma podla moznosti popratat, vediet nieco navarit a samostatne vybavit na urade. Z osobnostnych vlastnosti je toho velmi vela -- ja vypichnem prevziat zodpovednost.

autor
29. jún 2025
@barka1

Dospela žena má široké spektrum vlastností, však nie sme vsetky rovnake, že áno?

@barka1 či už v domácnosti čo by mala zvládať alebo ako sama o sebe ake mať vlastnosti ako dospelá

marianarem
29. jún 2025

Je to siroky pojem, tazko sa to definuje. Podla mna napriklad jedna zakladna crta dospelosti je uvedomovat si a akceptovat zodpovednost za vlastne konanie, za svoj zivot. Teda premyslat o dosledkoch svojho konania, o jeho vplyve na dalsi zivot a tiez zaujat postoj, ze za aktualny stav tvojho zivota si zodpovedna ty. No a tiez treba vediet nejaku tu zodpovednost na seba zobrat, cize nenechat sa vodit za ruku, robit vlastne rozhodnutia, podniknut nieco vlastne, vediet sa o seba postarat.

lindous
29. jún 2025

Tak toto je naozaj ťažké nejak vymenovať… ono každá sme iná a máme iné vlastnosti, inak zvládame rozdielne veci a aj keď sme dospelé, úroveň “vyspelosti” je rôzna 😅… ale asi naozaj tá samostatnosť, zodpovednosť a schopnosť sa o seba postarať po všetkých stránkach je to, čo v prvom rade očakávam od dospelého človeka..

larinka552
29. jún 2025

Tak v prvom rade v domacnosti ma zvladat vsetko muz aj zena. Ci on je tam ako v hoteli? Zena urobi vsetko?!
A v druhom rade. Ak zvladas dospely zivot, vies sa o seba postarat, zarobit, mas byvanie, jedlo a vsetko potrebne k samostatnemu zivotu, tak nie, nie si decko. Ak nie si zavisla od inych ludi a dokazes bez problemov fungovat sama.
A mala by si sa zamysliet koho mas po svojom boku. Ci nahodou to decko neni on.

autor
29. jún 2025
@barka1

@barka1 vadí mu že neviem fungovať ako dospelá ...včera sme boli celý deň na kupku chytila ma zimnica tak som ho poprosila nech mi dá lieky nech vyvesi pračku a postará sa o malú tak to zvládol ale povedal mi že sa Chovam ako malé decko že som rozmaznana a že trucujem čo áno je pravda že nemám vodičák nechodím do roboty a stále čakám že mi priateľ bude robiť taxík a v domácnosti moc toho neporobim a čo sa týka osobných vlastnosti asi sa neviem správať ako dospelá ...ako sa chová dospelá žena ??

zuzubb007
29. jún 2025

Dospelá žena je za mňa samostatná, že vie prežiť bez chlapa, navarí, nákupi, operiem, uprace, spraví si program ak má deti deťom atď.. proste vie sa zariadiť

sissy27
29. jún 2025

Tak v 27 by si mala mat nejake vzdelanie a tomu adekvatnu pracu. Mala by si do tej prace chodit a pracovat podla toho co je jej naplnou, za to budes dostavat plat. Z toho platu by si si mala byt schopna zaplatit vsetko potrebne pre zivot - byvanie, energie, dopravu, stravu, hygienu a drogeriu, mozno nejake poistenie, nieco odlozit ci uz na nejaky konkretny ciel (napr novy telefon alebo dovolenka) ale aj na “horsie casy” (ak by si zostala bez prijmu, aby si mohla nadalej platit nutne vydavky, kym budes mat znova prijem). Doma by si mala byt schopna nieco uvarit, upratat, oprat veci, ked sa nieco pokazi, tak vediet zavolat opravara (ale vymenit ziarovku by si mala zvladnut aj sama). Bolo by fajn mat nejake konicky, ci uz sport alebo nieco umelecke, nie je zle obcas precitat knihu alebo si pozriet v telke nejaky dokument, aspon trosku sa zaujimat o aktualne dianie doma aj vo svete, aby si mala aky-taky prehlad a k volbam nesla ako uplna trubka, co ani nepozna mena kandidatov. No a mala by si byt schopna viest konverzaciu s dospelymi ludmi na rozne temy. Nie na vsetky, nikto nevie vsetko, ale fakt aspon o niecom nech sa da s tebou bavit.
Vodicak nie je nutnost ale mala by si byt schopna sa samostatne prepravit z bodu A do bodu B a aj dalej, nie len cakat kedy ti niekto odvezie tvoj cteny zadok kam potrebujes.

autor
29. jún 2025
@sissy27

Tak v 27 by si mala mat nejake vzdelanie a tomu adekvatnu pracu. Mala by si do tej prace chodit a pracovat podla toho co je jej naplnou, za to budes dostavat plat. Z toho platu by si si mala byt schopna zaplatit vsetko potrebne pre zivot - byvanie, energie, dopravu, stravu, hygienu a drogeriu, mozno nejake poistenie, nieco odlozit ci uz na nejaky konkretny ciel (napr novy telefon alebo dovolenka) ale aj na “horsie casy” (ak by si zostala bez prijmu, aby si mohla nadalej platit nutne vydavky, kym budes mat znova prijem). Doma by si mala byt schopna nieco uvarit, upratat, oprat veci, ked sa nieco pokazi, tak vediet zavolat opravara (ale vymenit ziarovku by si mala zvladnut aj sama). Bolo by fajn mat nejake konicky, ci uz sport alebo nieco umelecke, nie je zle obcas precitat knihu alebo si pozriet v telke nejaky dokument, aspon trosku sa zaujimat o aktualne dianie doma aj vo svete, aby si mala aky-taky prehlad a k volbam nesla ako uplna trubka, co ani nepozna mena kandidatov. No a mala by si byt schopna viest konverzaciu s dospelymi ludmi na rozne temy. Nie na vsetky, nikto nevie vsetko, ale fakt aspon o niecom nech sa da s tebou bavit.
Vodicak nie je nutnost ale mala by si byt schopna sa samostatne prepravit z bodu A do bodu B a aj dalej, nie len cakat kedy ti niekto odvezie tvoj cteny zadok kam potrebujes.

@sissy27 fúha

autor
29. jún 2025
@sissy27

@sissy27 a čo taká rozmaznanost ako sa prejavuje vo vzťahu lebo aj to mi priateľ vyčíta ale ja stále neviem čo je zle na mne

rozculena
29. jún 2025

zle je na tebe asi všetko,keď na odpoveď sissy27 je tvoja reakcia "fúha"

crazy_cat_lady
29. jún 2025

A v com si podla neho rozmaznana? Ako sa to prejavuje?

barka1
29. jún 2025

My netušíme, ako sa vo vztahu správaš. Možno si nesamostatna a vo všetkom sa spoliehas na partnera.

aniele
29. jún 2025

Skús pouvažovať, či sa nesprávaš spôsobom "ľúbim vás, tak okolo mňa skáčte". Či rovnako ty vyhovieš potrebám druhých, ako to žiadaš od nich. A keď niečo žiadaš, či je to slušne, na úrovni, alebo vyvádzaš ako malé dieťa. Videla si Princeznú so zlatou hviezdou? Tam sa jedna princezná správala presne ako rozmaznané dieťa.

barka1
29. jún 2025

Inak áno, podla tychto reakcii naozaj posobis nedospelo.

pleja
29. jún 2025

4o znamená nepopracem a nechodím do práce? Ak nechodím do práe tak tomu kto chodí do práce uľahčím život tým, že nakúpim, navarím, upracem a keď príde môžeme ísť spolu na prechádzku alebo robiť niečo spoločne. Nežiadam od muža viac ako dovoľuje rozpočet, naopak strážim financie spolu s ním (nové nechty, kozmetička, značkové veci apod.). Viem si odoprieť somariny z temu, nadbytočné oblečenie alebo 501. náušnice. Nerobím sa bezmocnou tam kde niečo zvládnem - nemusí ma odviezť do nemocnice ak sa tam viem odviezť autobusom alebo dostať pešo, nemusí ísť so mnou na nákup piatich vecí, nemusí ísť so mnou s dieťaťom k lekárovi alebo na úrad, lebo to zvládnem za normálnych okolností sama. Citovo nevydieram, neplačem , nežiarlim a nezakazujem veci ak sa muž chová normálne (teda ak chodí do práce, nepije, negambluje, netrávi priveľa času koníčkami alebo kamarátmi). Viem si užiť zodpovedne svoju slobodu (idem si zacvičiť, idem na kávu s kamarátkami, chodím na kurz angličtiny apod.) a nechám aj partnera aby si ju slobodne užil. Normálne sa správam k svojej a priateľovej rodine, tolerujem ľudí okolo seba, neohováram. Keď môžem, pomôžem., či už susedovi, cudziemu dieťaťu, seniorovi. Nemyslím len na seba, ale aj na iných... Páčilo sa mi aj to, čo už bolo povedané, mám základný prehľad o okolitom svete, vrátane politiky, prečítam si nejakú knihu alebo pozriem dokument čo mi niečo dá, namiesto nejakých influencerov alebo reelsiek..no je toho dosť.

januska12323
29. jún 2025

Ty si doma s dieťaťom a nepostaráš sa ani o domácnosť? Pokiaľ ťa to doma nenaučili tak bohužiaľ musíš prísť na to sama alebo ti pomôže priateľ. Pýtaj sa ho čo konkrétne mu vadí. Vedel s kým si robí dieťa.

olimuc
29. jún 2025

Mas 27, spominas, ze mas aj dieta … no dospela zena by mala vediet fungovat so vsetkym sama … keby isiel nahodou chlap na par dni na sluzobku, aby sa nezrutila, ked sa jej vypali ziarovka. Vo vztahu nebyt stihacka, nestavat sa do role obete alebo tu som ja a vsetci sa zo mna po … mat vseobecny rozhlad a kulturu, a nezit na FB, IG a pod… proste normalna zena.

autor
29. jún 2025
@pleja

4o znamená nepopracem a nechodím do práce? Ak nechodím do práe tak tomu kto chodí do práce uľahčím život tým, že nakúpim, navarím, upracem a keď príde môžeme ísť spolu na prechádzku alebo robiť niečo spoločne. Nežiadam od muža viac ako dovoľuje rozpočet, naopak strážim financie spolu s ním (nové nechty, kozmetička, značkové veci apod.). Viem si odoprieť somariny z temu, nadbytočné oblečenie alebo 501. náušnice. Nerobím sa bezmocnou tam kde niečo zvládnem - nemusí ma odviezť do nemocnice ak sa tam viem odviezť autobusom alebo dostať pešo, nemusí ísť so mnou na nákup piatich vecí, nemusí ísť so mnou s dieťaťom k lekárovi alebo na úrad, lebo to zvládnem za normálnych okolností sama. Citovo nevydieram, neplačem , nežiarlim a nezakazujem veci ak sa muž chová normálne (teda ak chodí do práce, nepije, negambluje, netrávi priveľa času koníčkami alebo kamarátmi). Viem si užiť zodpovedne svoju slobodu (idem si zacvičiť, idem na kávu s kamarátkami, chodím na kurz angličtiny apod.) a nechám aj partnera aby si ju slobodne užil. Normálne sa správam k svojej a priateľovej rodine, tolerujem ľudí okolo seba, neohováram. Keď môžem, pomôžem., či už susedovi, cudziemu dieťaťu, seniorovi. Nemyslím len na seba, ale aj na iných... Páčilo sa mi aj to, čo už bolo povedané, mám základný prehľad o okolitom svete, vrátane politiky, prečítam si nejakú knihu alebo pozriem dokument čo mi niečo dá, namiesto nejakých influencerov alebo reelsiek..no je toho dosť.

@pleja no a to som si myslela že v pravom vzťahu ma priatel povinnosť odviesť do nemocnice partnerku za kazdych okolnosti a tak hovorim to aj svojmu priateľovi či to je tá rozmaznanost ?

sissy27
29. jún 2025

Co “fuha” ? A co by si robila bez neho? Skapala hlupa v spine od hladu?
Bud si len nestastny troll co si vo svojom ubohom zivote nedokaze najst lepsiu zabavku ako vymyslat taketo temy, alebo si fakt hlupa a mala by si proste vratit obciansky, dieta zverit otcovi a poziadat o opatrovnika, lebo sorry, ale nemas dietatu co odovzdat do zivota.
Rozmaznana nie si, neschopna ano.

larinka552
29. jún 2025

Je chyba, ze je iba priatel, nie manzel. Ale inac ano ak je dovod nemal by mst problem odviezt do nemocnice, normalna vec.

midori123
29. jún 2025

Ak máš na mysli odvoz do nemocnice, lebo ti je príšerne zle, alebo si mala nejaký úraz, tak áno, v tomto prípade by som odvoz očakávala aj ja, no na bežné kontroly určite nie. To by si mala zvládať sama.

pleja
29. jún 2025

Za každých okolností nie. Ak idem na bežné vyšetrenie, dem sama. Ak by som mala zlomenú ruku,, nohu, išla by som si po výsledok ktorého sa bojím, naozaj by som nevládala alebo budem po vyšetrení omamena kvôli liekom vtedy je to nie jeho povinnosť, ale ochota, lebo vie ze partneri majú byť jeden druhému oporou. Akou oporou si mu ty? Zamysli sa nad tým. Vo vzťahu sa nemá iba brat, ale ma sa aj dávať.. Starostlivosť, láska, záujem, ochota vypočuť, apod. Co z toho robíš ty?

cukroska
Autor odpoveď zmazal
cukroska
29. jún 2025

Že nemrčí za každú hlúposť a nie je odkázaná na tisíc ľudí okolo a aby jej robili servis.
Správa sa zodpovedne ,vlastne aj tá diskusia mi príde ako sa opäť zabávalo tu decko.
Lebo keď sa niekto nedokáže postarať o seba o domácnosť tak si nemal zakladať rodinu.

Strana
z2