Vplyv bývalky na vzťah otca s dospelými deťmi

monika804
11. jún 2025

Mám tu takú klasiku. Potrebujem sa hlavne z toho vykecať. Trápi ma vidieť môjho priateľa, ako je nešťastný zo situácie.
Zistil, že jeho bývalka začala ovplyvňovať ich dospelé deti potom ako sa rozviedli. Začalo to teraz “nechcením” aby išli na navštevu jeho rodiny (schálne nepíšem slovo zakazovaním, lebo neviem ako to deťom podala). Bojím sa ako veľmi to ovplyvní vzťah detí s otcom a kam až to ona dotiahne s ovplyvňovaním/zakazovaním.
Chápem prečo to robí, toto sa deje asi bežne, len som dúfala, že sa to zrovna priateľovi nestane, že bude ona trochu rozumnejšia… Deti sú už dospelé, ale v takom veku, že ešte sa dajú ohýbať.
Tiež ma mrzí, že oni sú celý čas s mamou a predpokladám, že na nich dosť vplýva jej nálada a negatívne reči, ktorým sa asi nevyhnú úplne. Priateľ ich volá k sebe, nech prídu občas, ale stále majú plány, tak okrem plánov sú stále doma s mamou.
Neviem čo viac robiť, ako byť psychickou podporou priateľovi 😔

irusa
11. jún 2025

ako píšeš sú dospelé...ak si nevybudovali vzťah doteraz , tak v dospelosti asi ťažko... to nebude tým, že im mama zakazuje

anjelicek26
11. jún 2025

V tomto veku deti k rodicom na navstevy netaha tak ako tak... maju radi pokoj od rodica A a aj rodica B... verim, ze na vylet, dovcu, nejaku akciu, kino, koncert, ze by sli radi... ja mam problem mojich pubertiakov momentalne dostat hocikam 🙄

kiwi3
11. jún 2025

tak takto to, zial, vyzera vo vztahu s clovekom so zavazkami, co ine sa da cakat?... zrejme to medzi nimi neskoncilo dobre a tym padom matka vobec deti nemusi ovplyvnovat, maju vlastny rozum a skor je pravdepodobne, ze spravanie svojho otca vyhodnotili sami.

lucka_ke
11. jún 2025

asi sa o nich nezaujímal už predtým, ale stále tu môže byť pre nich, keď budú potrebovať, ozývať sa im, pomôcť v prípade potreby, sami si urobia názor o otcovi

monika804
autor
11. jún 2025

@irusa dobrý pohľad, aj som sa dávnejšie zamýšľala nad ich vzťahmi, že možno nie sú najvrúcnejšie, len som na to aj časom zabudla

monika804
autor
11. jún 2025

@anjelicek26 boli teraz nedávno spolu na aktivite, čo robia radi spolu a aj inokedy sú spolu pri iných aktivitách. Asi tu bude problém s tou stranou rodiny priateľa, ale to by vedel overiť jedine, že by sa jej rovno spýtal

januska12323
11. jún 2025

Tvoj frajer aj jeho deti sú dospelí, keď má nejaký problém treba sa pýtať rovno ich nie ich matky.

monika804
autor
11. jún 2025

@kiwi3 tu jasne hovorím o fakte, že od nich nechcela, aby išli na návštevu, mrzí ma, že ona takto koná. To ako sa rozhodujú deti je už iná vec.

nyusika
11. jún 2025

@monika804 pokial si tvoj frajer s detmi nevybudol vztah, kym boli male, nevybuduje si ho ani teraz.
dospele deti sa nedaju az tak lahko ovplyvnit - vynimka je, ked mal partner pocast manzelstva frajerku a kvoli nej sa rozviedli - toto je pre samostane rozmyslajuce osoby vacsinou velky problem.
lahsie to spracuju male deti,

kedy ste sa zoznamili ?

svetlonos
11. jún 2025

@monika804
nie je to tvoj problém. Poznam jedného, kde ex tiez bola vseliaka. Teda starala sa a robila co mohla pre deti. Tue decká, i ked boli veľmi minimalne s otcom sa časom začali same ozývať, aj dospele.
Tam u t ojho bude toho viac o com nevieš 😉

sense
11. jún 2025

A doteraz mali aký vzťah, dospelé deti sa vedia rozhodnúť aj samé.nie každé sa dá ovplyvniť. A ak nebudoval vzťah keď ho potrebovali tesp boli mali, bez ohľadu na to či ešte bol v manželstve alebo nie, tak teraz nemôže očakávatze zrazu bude tak ako chce on. A vôbec nemusí byť za tým ex . Možno sú len veci o ktorých ty nevies

rejka7
11. jún 2025

@monika804 vôbec by som nevinila ex tvojho priateľa a deti, skôr by som sa pozrela na dôveryhodnosť svojho súčasného partnera.😐

taktotedanie
11. jún 2025

@monika804 su dospele, nikomu neprikazes aby chodili tam kde nechcu

monika804
autor
11. jún 2025

@rejka7 na co narazas? Deti sa s nim pri inych aktivitach stretavaju

pasomnica
11. jún 2025

Nerieš to, sú dospelé, nikto im nemôže nič zakázať a nakázať, nie sú to malé deti, mali by mať viac menej vlastný rozum a pomaly aj vlastný život, kde už nebudú chcieť tráviť tolko času s rodičmi ale s kamarátmi, frajermi, frajerkami.

rejka7
11. jún 2025

@monika804 tak pri vete " bývalá začala ovplyvňovať ich dospelé deti" by som ja osobne spozornela a to z dôvodu. 1. Dospelé deti ( dospelí ľudia majú právo na vlastné rozhodnutia a viniť z rozhodnutí dospelých ľudí ich matky je podozrivé, z môjho pohľadu manipulatívne. A ešte to takto " servírovať" svojej súčasnej partnerke, až natoľko, aby to súčasná partnerka prežívala na úrovni verejnej diskusie na MK, je podozrivé a manipulatívne spolu. Prepáč, to je môj názor.

lilitela
Včera o 18:07

@monika804 ako dlho ste spolu?