icon

Aké ženy chcú muži ?

prosimopomoc
17. máj 2026

Úvaha na večer
Naozaj chcú muži ženy, ktoré sa hrajú na neschopné a nevedia si ani natankovať auto, zájsť do servisu a podobne? Všade sa píše o tom, aby bola žena víla a nechala všetko na mužovi. Nikoho nepriťahuje slečna nezávislá, s ktorou nemajú muži ,,robotu''?
Zaujímal by ma názor mužov, nie žien. Každý tábor si bude obhajovať to svoje.

Strana
z2
anonym_4fd2e1
18. máj 2026
@zuzubb007

Niesom chlap ale presne ti poviem čo chlap chce, 3D (daj mi, daj mi najesť a daj mi pokoj) tvrdá realita , vždy sa s chalanmi na tom smejeme, že je to totálna pravda

@zuzubb007 konečne niekto kto vie, čo chcú naozaj muži. Škoda, že väčšina žien to pochopí až po svadbe, hypotéke a dvoch deťoch. ☹️

anonym_82c43b
18. máj 2026

Mne je jedno aké ženy chcú ja sa kvôli tomu meniť nebudem ani sa inak prispôsobovať.

anonym_82c43b
18. máj 2026
@zuzubb007

Niesom chlap ale presne ti poviem čo chlap chce, 3D (daj mi, daj mi najesť a daj mi pokoj) tvrdá realita , vždy sa s chalanmi na tom smejeme, že je to totálna pravda

@zuzubb007 nuž ale ak toto im stačí tak je to úbohé

domkakvet
18. máj 2026

@prosimopomoc co to znamena schopnu, lebo moze byt karierne vysoko a nemusi si vediet natankovat, alebo naopak, tak teraz na ktoru vec sa pytas?

anonym_a9b1c1
18. máj 2026

Hlavne by som nikdy nechcel ziadnu co chodi na Modreho Kona 😀

moonlight1210
18. máj 2026
@anonym_a9b1c1

Hlavne by som nikdy nechcel ziadnu co chodi na Modreho Kona 😀

@anonym_a9b1c1 Si nevyberies. Az udru hormony, bude ti jedno. 🙂

anonym_2a533b
18. máj 2026
@anonym_80dbee

Som s muzom 20r,a chalanov uz velkych a muz mi vravi a na co mame silnych mladych chalanov a nie,aby si ty drela,ty si na krasu,nie na robotu.
Takze ano hycka si ma 20r,som ta jeho princezna a k tomu mame princeznicku.
A ked som bola tehotna ani kilo som nemohla zdvihnut,na to mi povedal a na co mas mna.
Ale robime samozrejme vsetko spolu,aj furikujem aj lopatu zoberiem.
Ale som presne hyckana v kazdom smere,aj vesame spolu pradlo.
Ked mam nocne a spim,deti su ako musky tiche.On ked ma nocne,spi jak drevo nic ho nezobudi.

@anonym_80dbee vidím, že kazdý má o hyčkaní inú predstavu 🤣. Pricezná, čo lopatuje a tlačí fútiky 🙄. Tak ja teda princezná nie som

anonym_80dbee
18. máj 2026
@anonym_2a533b

@anonym_80dbee vidím, že kazdý má o hyčkaní inú predstavu 🤣. Pricezná, čo lopatuje a tlačí fútiky 🙄. Tak ja teda princezná nie som

@anonym_2a533b tak lebo chcem,a to je presne to co nechapes,ze??

squelch
18. máj 2026

Ide o konkrétneho muža a jeho nastavenie sebavedomia vo vzťahoch. Muž, ktorý cielene vyhľadáva ženu v role „neschopnej“ alebo výrazne závislej, to často nerobí z romantiky, ale z potreby mať vo vzťahu kontrolu a prevahu.
V niektorých prípadoch to môže súvisieť aj s nízkym sebavedomím – ak muž neznesie partnerku, ktorá je samostatná alebo v niečom schopnejšia, potrebuje ju mať „nižšie“, aby si sám udržal pocit hodnoty. Takýto dynamický model vzťahu potom ľahko skĺzne do manipulácie – od jemného znižovania sebavedomia partnerky až po to, že ju vedome drží v závislej role, aby mala pocit, že bez neho „nezvládne život“.
Zdravý vzťah ale nestojí na tom, že jeden je neschopný a druhý potrebný, ale na rovnováhe dvoch samostatných ľudí.

anonym_1f97c6
18. máj 2026

Ako slečna nezávislá dlhodobo nezadana môžem potvrdiť, že v mojom okoli majú najlepších chlapov nesamostatne fuchtle, často chorľavé…nikdy nepochopím, že chlapom nezáleží na dobrých génoch….no a napr na mňa letia ako osy na med slabé nesamostatne dedinské nezodpovedne typy, čo by sa radi viezli

prosimopomoc
autor
18. máj 2026
@anonym_1f97c6

Ako slečna nezávislá dlhodobo nezadana môžem potvrdiť, že v mojom okoli majú najlepších chlapov nesamostatne fuchtle, často chorľavé…nikdy nepochopím, že chlapom nezáleží na dobrých génoch….no a napr na mňa letia ako osy na med slabé nesamostatne dedinské nezodpovedne typy, čo by sa radi viezli

@anonym_1f97c6 presne to isté vidím aj ja, preto som založila úvahu

anonym_072b00
18. máj 2026
@anonym_0205ce

Sto ludi, sto chuti. Preto si najde vacsinou kazdy a kazda, kto si chce niekoho najst.
Niekomu vyhovuje, ze je zena nesamostatna a zavisla, druhy chce samostatnejsiu. Muzi idu skor cestou mensieho odporu. Ak ta samostatna prilis caka a prebera (ak ona ma vs, tak od neho caka dve vs. Ak ona zarobi 2k netto, od neho caka 4k ,...atd), tak pojdu do tej menej komplikovanej a jednoduchsej, co je ale dostupna. Preto to konci tak, ze aj menej atraktivne zeny maju atraktivnych muzov. Lebo si ich nasli skoro, vtedy, ked sa schopne a pekne este hrali na nedobytne a priebercive, ze maju este dost casu. A tie, co si myslia, ake su samostatne a pekne, preberaju a nie a nie najst.
Muzom (na rozdiel od zien) nezalezi na vyske zeny, ani na tom, kolko zaraba. Uplne staci stredna stihla postava a aspon priemerny vzhlad. Nemusia pribrate zanedbane zeny a nemusia potom tie priebercive, ked budu stare. A ak je chlap vs vzdelany, tak si nebude prilis hladat upratovacku, alebo kucharku ... A naopak, nevzdelany jednoduchy chlap sa vedla doktorky asi nebude citit prilis komfortne.

@anonym_0205ce ja mam dve VS a moj muz ma SŠ. Perfektne sa dopĺňame, je velmi šikovný v takych veciach, ze ja, neprakticky knihomol, by som tazko mu bola konkurenciou. Vie stavať, murovat, vie vypočuť, varit, piecť, objať, pomaľovať…. Jediná jeho požiadavka bola, aby jeho partnerka bola stihla a aby sa o seba starala (manikúra, pekne zuby, vlasy) Bolo mu uplne jedno, ake špecifické vlastnosti by mala spĺňať, varenie ho absolutne nezaujímalo (vari on alebo restauracia), to aby bola inteligentná, mala zmysel pre poriadok, trpezlivá atd to bolo pre neho viac menej samozrejme.

anonym_1f97c6
18. máj 2026
@prosimopomoc

@anonym_1f97c6 presne to isté vidím aj ja, preto som založila úvahu

@prosimopomoc pár krát som sa snažila tváriť ako princezná, napr v dave ľudí, keď sa niekto drzo predierajú, som sa tvárila, že padám a zrazu ma všetci hrdinsky chytali…pričom najradšej by som dotyčného odsotila…no ale ti chlapi boli úplne namakko, že ma zachránili a ja som si pripadala ako úplná sliepka

anonym_cabd30
18. máj 2026
@anonym_1f97c6

@anonym_1f97c6 len zdanie niekedy klame. A často klame aj predstava človeka samého o sebe, aký je skvelý, až takmer dokonalý.

anonym_1f97c6
18. máj 2026
@anonym_cabd30

@anonym_1f97c6 len zdanie niekedy klame. A často klame aj predstava človeka samého o sebe, aký je skvelý, až takmer dokonalý.

@anonym_cabd30 Ak narážaš na mňa, ja som až extrémne kritická sama k sebe

anonym_0205ce
18. máj 2026
@anonym_1f97c6

@anonym_1f97c6 Ak si dlhodobo zadana v najlepsich rokoch medzi 20-40r, ked sa muzi na zeny lepia ako osy na med, nieco robis zle. Vztahy su casto o nahode, dvaja sa stretnu prejde iskra. Niekto ma nahodu na stastie, ze nehne prstom a pride ku vztahu ako slepe kura ku zrnu. Ak ty nie, tak treba nahode aktivne pomahat, nikto to za teba neurobi, inak sa nacakas. A cas pracuje proti tebe.
Tie fuchtle, co maju normalnych muzov mali stastie, alebo boli aktivne. Nie je to o genoch. Kym preberave cakali pasivne v kute, kto ich tam najde, tieto boli dostupne ... Muzi nebudu cakat, pojdu casto radsej pod svoju latku, nez by boli sami. Povedia si, ze tato bude docasna, kym sa nenajde nieco lepsie. A z docasnej sa stane trvala, ze si povedia, ze to nie je az take zle, uz si vlastne na seba zvykli. Kym tie dlhodobo single si povedia, ze just nebudu "zlavovat" z narokov ... Aj za cenu samoty.

anonym_84c424
18. máj 2026
@anonym_1f97c6

@anonym_1f97c6 To, ako sa vyjadruješ na adresu tých žien, poukazuje na to, že si prešla do defenzívy. Keďže nevieš racionálne pochopiť, prečo muži radšej volia tieto ženy, zhadzuješ ich hodnotu. To, čo vidíš, ako chorľavosť a nesamostatnosť, však muži vnímajú inak. Napríklad, často ako zraniteľnosť, ženskosť a priestor na to, aby sa ukázali v role ochrancu.
Argumentuješ pragmaticky. Úspechom, silou, zdravím a dobrými génmi. Lenže muži si partnerku na život nevyberajú ako chovného koňa podľa tabuľkových parametrov. Pre muža sú dobré gény a samostatnosť skvelé bonusy, ale v reálnom vzťahu hľadá pocit. Ak sa pri žene cíti neustále testovaný, pod tlakom alebo zbytočný, tvoja skvelá genetika a nezávislosť idú bokom.
Letia na teba nezodpovedné typy a to nie je náhoda, ale čistá vzťahová dynamika. Muži, ktorí sú sami leniví, nezodpovední alebo slabí, podvedome hľadajú mamu, alebo silného partnera, ktorý všetko vyrieši za nich. Pri tebe majú pocit, že budú v bezpečí.
Zrelý, úspešný a silný muž nechce doma bojovať o moc. Ak vyžaruješ tvrdosť a postoj všetko zvládnem sama a vy ste neschopní, silný muž radšej cúvne. Nechce partnerku, s ktorou musí súťažiť.
Spadla si do pasce obete svojej vlastnej dokonalosti. Máš pocit, že si doplatila na to, že si príliš dobrá. Skutočným problémom však pravdepodobne nie je tvoja nezávislosť, ale energia a postoj, ktoré z teba vyžarujú. Muži z teba môžu podvedome cítiť hnev, pohŕdanie mužským svetom alebo prílišnú tvrdosť, čo ich prirodzene odpudzuje.
Ak by si chcela situáciu zvrátiť, musela by si pochopiť, že zraniteľnosť nie je slabosť a nechať muža vyniknúť neznamená stratiť svoju nezávislosť.
Takže táto tvoja reakcia odhaľuje hlbokú frustráciu, horkosť a do určitej miery aj zranené ego. Je to pochopiteľné, ak podľa teba všetko robíš správne a napriek tomu zostávaš sama, zatiaľ čo ženy, ktoré vnímaš ako slabšie, majú úspech. Tak jasné, že to v tebe vyvoláva pocit obrovskej nespravodlivosti.

anonym_1f97c6
18. máj 2026
@anonym_84c424

@anonym_1f97c6 To, ako sa vyjadruješ na adresu tých žien, poukazuje na to, že si prešla do defenzívy. Keďže nevieš racionálne pochopiť, prečo muži radšej volia tieto ženy, zhadzuješ ich hodnotu. To, čo vidíš, ako chorľavosť a nesamostatnosť, však muži vnímajú inak. Napríklad, často ako zraniteľnosť, ženskosť a priestor na to, aby sa ukázali v role ochrancu.
Argumentuješ pragmaticky. Úspechom, silou, zdravím a dobrými génmi. Lenže muži si partnerku na život nevyberajú ako chovného koňa podľa tabuľkových parametrov. Pre muža sú dobré gény a samostatnosť skvelé bonusy, ale v reálnom vzťahu hľadá pocit. Ak sa pri žene cíti neustále testovaný, pod tlakom alebo zbytočný, tvoja skvelá genetika a nezávislosť idú bokom.
Letia na teba nezodpovedné typy a to nie je náhoda, ale čistá vzťahová dynamika. Muži, ktorí sú sami leniví, nezodpovední alebo slabí, podvedome hľadajú mamu, alebo silného partnera, ktorý všetko vyrieši za nich. Pri tebe majú pocit, že budú v bezpečí.
Zrelý, úspešný a silný muž nechce doma bojovať o moc. Ak vyžaruješ tvrdosť a postoj všetko zvládnem sama a vy ste neschopní, silný muž radšej cúvne. Nechce partnerku, s ktorou musí súťažiť.
Spadla si do pasce obete svojej vlastnej dokonalosti. Máš pocit, že si doplatila na to, že si príliš dobrá. Skutočným problémom však pravdepodobne nie je tvoja nezávislosť, ale energia a postoj, ktoré z teba vyžarujú. Muži z teba môžu podvedome cítiť hnev, pohŕdanie mužským svetom alebo prílišnú tvrdosť, čo ich prirodzene odpudzuje.
Ak by si chcela situáciu zvrátiť, musela by si pochopiť, že zraniteľnosť nie je slabosť a nechať muža vyniknúť neznamená stratiť svoju nezávislosť.
Takže táto tvoja reakcia odhaľuje hlbokú frustráciu, horkosť a do určitej miery aj zranené ego. Je to pochopiteľné, ak podľa teba všetko robíš správne a napriek tomu zostávaš sama, zatiaľ čo ženy, ktoré vnímaš ako slabšie, majú úspech. Tak jasné, že to v tebe vyvoláva pocit obrovskej nespravodlivosti.

@anonym_84c424 úplne si to popisala pravdivo….ja idem celý život na 120% a nebola som nikomu dostatočná….a potom príde volaka s reumou alebo jedným vaječníkom a ledva uvarí nechutnú polievku a ma muža, ktorého by som brala všetkými desiatimi…chlap dočasne nechápem ako oblbnuty a o päť rokov nadáva na ženu a ľutuje manželstvo, pričom o mňa by vtedy nezakopol, no vzťah by sme boli mali hádam pekný

lindusss2016
18. máj 2026
@anonym_1f97c6

@anonym_84c424 úplne si to popisala pravdivo….ja idem celý život na 120% a nebola som nikomu dostatočná….a potom príde volaka s reumou alebo jedným vaječníkom a ledva uvarí nechutnú polievku a ma muža, ktorého by som brala všetkými desiatimi…chlap dočasne nechápem ako oblbnuty a o päť rokov nadáva na ženu a ľutuje manželstvo, pričom o mňa by vtedy nezakopol, no vzťah by sme boli mali hádam pekný

@anonym_1f97c6 zena s reumou alebo jednym vajecnikom je snad menejcenna??? Ja zasnem... Ze mas ty "silnejsie" geny, z teba nerobri lepsieho cloveka, alebo teda zenu, o ktoru by sa chlapi pobili. Presne je to vyssie napisane, muz si vyberie taku, s ktorou sa lepsie citi a tam pocet vajecnikov nezohrava ziadnu rolu. Ty opovrhujes ludmi, to je samo o sebe dost odpudzujuce. A to o tej polievke nam objasni, prosim. Ako ty vies, aku polievku dokaze uvarit tvoja "sokyna" v laske? Co si ju chutnala? Alebo je apriori vsetko zle, co tato zena spravi? Lebo ocividne sa tu bavime o niekom konkretnom, ked je v tebe taka zavist...

anonym_84c424
18. máj 2026
@anonym_1f97c6

@anonym_1f97c6 Máš obrovské slepé miesto. Si tak hlboko ponorená do vlastného pocitu ublíženia a dokonalosti, že úplne ignoruješ svoje vlastné toxické správanie.
Povedať o iných ženách, že sú fuchtle s jedným vaječníkom a reumou, ktoré nevedia ani navariť, je prejav hlbokej neúcty a pohŕdania. Delíš ľudí na kategórie podľa úžitkovosti a výkonu. Muži toto povýšenecké správanie vycítia na kilometer. Nikto nechce žiť s niekým, kto sa na svet pozerá zhora a neustále všetkých súdi.
Žiješ v ilúzii, ja fungujem na 120 %, mám skvelé gény, tak mám nárok na najlepšieho chlapa. Tie horšie si ho nezaslúžia. Lenže partnerský vzťah nie je konkurz do firmy, kde vyhráva najlepší životopis. Muži nehľadajú dokonalého robota s bezchybnou údržbou. Hľadajú teplo, pohodu, prijatie a pokoj. A presne to im ty kvôli svojmu nastaveniu nedokážeš dať.
Je pre teba oveľa jednoduchšie veriť príbehu, že muži sú oblbnutí hlupáci, ktorí chcú len neschopné chudery, než si priznať pravdu že s tebou sa skrátka nedá žiť.
Veríš, že by s tebou chlap mal pekný vzťah, no hneď v ďalšej vete urážaš polovicu sveta. Tvoja realita je plná hnevu a toxicity. Vzťah s tebou by pravdepodobne nebol pekný, bol by to neustály tlak na výkon a kritika.
Silný a zrelý muž ťa okamžite prečíta. Uvidí ženu, ktorá je zatrpknutá, útočná, nekompromisná a zahľadená do seba. Silný muž nemá potrebu niekomu niečo dokazovať alebo znášať pasívnu agresiu. Jediný, kto pri tebe vydrží, je submisívny alebo vypočítavý muž, ktorému vyhovuje, že ty všetko potiahneš a on môže parazitovať.
Si obeťou svojho vlastného ega. Kým nepochopíš, že hodnota človeka sa nemeria tým, či ide na 120 % a či má dokonalé zdravie, zostaneš sama a zatrpknutá. Tie ženy, ktorými pohŕdaš, majú partnerov preto, lebo majú v sebe pravdepodobne niečo, čo tebe chýba. A to je ľudskosť, mäkkosť, schopnosť oceniť muža a vytvoriť domov, kde netreba neustále súťažiť.

anonym_1f97c6
18. máj 2026
@lindusss2016

@anonym_1f97c6 zena s reumou alebo jednym vajecnikom je snad menejcenna??? Ja zasnem... Ze mas ty "silnejsie" geny, z teba nerobri lepsieho cloveka, alebo teda zenu, o ktoru by sa chlapi pobili. Presne je to vyssie napisane, muz si vyberie taku, s ktorou sa lepsie citi a tam pocet vajecnikov nezohrava ziadnu rolu. Ty opovrhujes ludmi, to je samo o sebe dost odpudzujuce. A to o tej polievke nam objasni, prosim. Ako ty vies, aku polievku dokaze uvarit tvoja "sokyna" v laske? Co si ju chutnala? Alebo je apriori vsetko zle, co tato zena spravi? Lebo ocividne sa tu bavime o niekom konkretnom, ked je v tebe taka zavist...

@lindusss2016 Robím v zdravotníctve a vidím čo s človekom urobis takéto choroby…je to asi hnusne, ale vedome by som si s takým človekom nezakladala rodinu, keďže som napr aktívny športovec…to nechutne varenie je v poslednej dobe štandard v mojom okoli…mladé vydate baby…decko kŕmené výživami z dm-ky a sladkými jogurtmi, muž cestovinami…a chodí v robote na mizerne obedy… a vidím aj ženy v blízkej rodine aké sú kuchárky

prosimopomoc
autor
18. máj 2026
@anonym_84c424

@anonym_1f97c6 Máš obrovské slepé miesto. Si tak hlboko ponorená do vlastného pocitu ublíženia a dokonalosti, že úplne ignoruješ svoje vlastné toxické správanie.
Povedať o iných ženách, že sú fuchtle s jedným vaječníkom a reumou, ktoré nevedia ani navariť, je prejav hlbokej neúcty a pohŕdania. Delíš ľudí na kategórie podľa úžitkovosti a výkonu. Muži toto povýšenecké správanie vycítia na kilometer. Nikto nechce žiť s niekým, kto sa na svet pozerá zhora a neustále všetkých súdi.
Žiješ v ilúzii, ja fungujem na 120 %, mám skvelé gény, tak mám nárok na najlepšieho chlapa. Tie horšie si ho nezaslúžia. Lenže partnerský vzťah nie je konkurz do firmy, kde vyhráva najlepší životopis. Muži nehľadajú dokonalého robota s bezchybnou údržbou. Hľadajú teplo, pohodu, prijatie a pokoj. A presne to im ty kvôli svojmu nastaveniu nedokážeš dať.
Je pre teba oveľa jednoduchšie veriť príbehu, že muži sú oblbnutí hlupáci, ktorí chcú len neschopné chudery, než si priznať pravdu že s tebou sa skrátka nedá žiť.
Veríš, že by s tebou chlap mal pekný vzťah, no hneď v ďalšej vete urážaš polovicu sveta. Tvoja realita je plná hnevu a toxicity. Vzťah s tebou by pravdepodobne nebol pekný, bol by to neustály tlak na výkon a kritika.
Silný a zrelý muž ťa okamžite prečíta. Uvidí ženu, ktorá je zatrpknutá, útočná, nekompromisná a zahľadená do seba. Silný muž nemá potrebu niekomu niečo dokazovať alebo znášať pasívnu agresiu. Jediný, kto pri tebe vydrží, je submisívny alebo vypočítavý muž, ktorému vyhovuje, že ty všetko potiahneš a on môže parazitovať.
Si obeťou svojho vlastného ega. Kým nepochopíš, že hodnota človeka sa nemeria tým, či ide na 120 % a či má dokonalé zdravie, zostaneš sama a zatrpknutá. Tie ženy, ktorými pohŕdaš, majú partnerov preto, lebo majú v sebe pravdepodobne niečo, čo tebe chýba. A to je ľudskosť, mäkkosť, schopnosť oceniť muža a vytvoriť domov, kde netreba neustále súťažiť.

@anonym_84c424 chápem obidve diskutujúce strany. Možno to pani s výrokom o reume prepískla, ale ja rozumiem, čo tým chcela povedať. Podľa mňa len ,,mäkkosť a pocit domova nestačí'' bez urážky, ale o čom sa vzdelaný muž bude doma rozprávať so ženou, čo ledva skomolí 4 súvislé vety. Podľa mňa tým myslela to, že prečo si nevyberú seberovnú, sčítanú a inteligentnú ženu, pri ktorej sa budú chcieť šplhať stále hore a neuspokoja sa s rutinou všedných dní

anonym_84c424
18. máj 2026
@prosimopomoc

@anonym_84c424 chápem obidve diskutujúce strany. Možno to pani s výrokom o reume prepískla, ale ja rozumiem, čo tým chcela povedať. Podľa mňa len ,,mäkkosť a pocit domova nestačí'' bez urážky, ale o čom sa vzdelaný muž bude doma rozprávať so ženou, čo ledva skomolí 4 súvislé vety. Podľa mňa tým myslela to, že prečo si nevyberú seberovnú, sčítanú a inteligentnú ženu, pri ktorej sa budú chcieť šplhať stále hore a neuspokoja sa s rutinou všedných dní

@prosimopomoc Domov ako útočisko, nie druhá práca. Úspešný a vzdelaný muž denne zažíva obrovský tlak v práci. Musí súťažiť, argumentovať, obhajovať si svoje názory a neustále rásť. Keď príde domov, nechce tam mať ďalšieho trénera alebo manažéra, pred ktorým musí podávať intelektuálny výkon. Chce vypnúť. Ak žena od neho očakáva, že sa pri nej bude stále šplhať hore, podvedome to vníma ako ďalší tlak a stres.
Mnohé inteligentné ženy robia chybu, že svoju sčítanosť používajú ako zbraň. Opravujú muža, diskutujú s ním, aby vyhrali, a spochybňujú jeho rozhodnutia. Muž radšej znesie jednoduchšiu ženu, s ktorou je svätý pokoj, než akademičku, s ktorou je každá debata o filme alebo politike bojom o to, kto má pravdu.
Vzdelanie človeku automaticky nedáva zrelosť. Muž sa nepotrebuje doma rozprávať o kvantovej fyzike, aby bol šťastný. Potrebuje partnerku, ktorá ho vníma, rozumie jeho emóciám a vie vytvoriť bezpečný priestor. Nevadí mu žena, ktorá skomolí len pár viet, no páči sa mu, že vyžaruje z nej bezpodmienečné prijatie. Pre muža je to často hodnotnejšie ako chladný intelekt sčítanej ženy.
Pravda je niekde uprostred.

prosimopomoc
autor
18. máj 2026
@anonym_84c424

@prosimopomoc Domov ako útočisko, nie druhá práca. Úspešný a vzdelaný muž denne zažíva obrovský tlak v práci. Musí súťažiť, argumentovať, obhajovať si svoje názory a neustále rásť. Keď príde domov, nechce tam mať ďalšieho trénera alebo manažéra, pred ktorým musí podávať intelektuálny výkon. Chce vypnúť. Ak žena od neho očakáva, že sa pri nej bude stále šplhať hore, podvedome to vníma ako ďalší tlak a stres.
Mnohé inteligentné ženy robia chybu, že svoju sčítanosť používajú ako zbraň. Opravujú muža, diskutujú s ním, aby vyhrali, a spochybňujú jeho rozhodnutia. Muž radšej znesie jednoduchšiu ženu, s ktorou je svätý pokoj, než akademičku, s ktorou je každá debata o filme alebo politike bojom o to, kto má pravdu.
Vzdelanie človeku automaticky nedáva zrelosť. Muž sa nepotrebuje doma rozprávať o kvantovej fyzike, aby bol šťastný. Potrebuje partnerku, ktorá ho vníma, rozumie jeho emóciám a vie vytvoriť bezpečný priestor. Nevadí mu žena, ktorá skomolí len pár viet, no páči sa mu, že vyžaruje z nej bezpodmienečné prijatie. Pre muža je to často hodnotnejšie ako chladný intelekt sčítanej ženy.
Pravda je niekde uprostred.

@anonym_84c424 dáva zmysel, čo tvrdis, takže to kvitujem, len je to veľká škoda. Ja osobne by som kľudne brala akademika, ktorý by ma v istej miere dovzdelal a rozprávali by sme sa o všelijakých témach, mne by sa to páčilo. Ženy myslia inak ako muži, to je jasné

anonym_84c424
18. máj 2026
@prosimopomoc

@anonym_84c424 dáva zmysel, čo tvrdis, takže to kvitujem, len je to veľká škoda. Ja osobne by som kľudne brala akademika, ktorý by ma v istej miere dovzdelal a rozprávali by sme sa o všelijakých témach, mne by sa to páčilo. Ženy myslia inak ako muži, to je jasné

@prosimopomoc Ženy a muži hľadajú vo vzťahu iný typ inšpirácie a bezpečia. Muž celý deň v práci dokazuje svoju hodnotu, bojuje s konkurenciou a obhajuje si svoje miesto.
Keď príde domov k žene, ktorá chce s ním debatovať na úrovni akademickej diskusie, automaticky sa prepína do režimu vnútornej obrany. Cíti sa ako v práci. Muž oveľa viac než intelektuálnu výzvu potrebuje od partnerky cítiť obdiv a uznanie za to, aký už je. Problém žien často nie je ich vysoké IQ, ale to, že podvedome očakávajú, že vzťah bude fungovať ako partnerstvo dvoch firiem. Mužská sexualita a príťažlivosť však nefungujú na základe tabuliek a rovnocenných mozgov. Ak sú obaja partneri príliš racionálni, analytickí a zameraní na výkon, ich vzťah sa zmení na spolubývanie dvoch manažérov. Vytratí sa z neho iskra, vášeň a ženská jemnosť, ktorú muži podvedome hľadajú ako kompenzáciu k svojmu tvrdému svetu.
Myslíš, že sa to dá spojiť? Tieto dva svety?
Áno, ale vyžaduje si to obrovskú emočnú inteligenciu zo strany ženy. Žena môže byť prenikavo inteligentná, sčítaná a úspešná, no musí vedieť striedať role. V spoločnosti vie očariť akademikov svojím prehľadom. Doma vie prepnúť do režimu partnerky, ktorá sa vie schúliť do objatia, neriešiť politiku, nikoho nepoučovať a vytvoriť ten spomínaný pokoj.
Je to škoda? Z pohľadu ženskej logiky áno. Zo strategického pohľadu prírody a psychológie je to však mechanizmus, ktorý chráni mužov pred vyhorením. Ale je to nefér voči inteligentnej a sčítanej žene, takto môže ľahko stratiť samú seba, svoju identitu...len aby dala mužovi priestor viesť.
Takýto vzťah si zo strany ženy vyžaduje predovšetkým vysokú emočnú inteligenciu a vedomú prácu s vlastnou energiou. Nie je to o potlačení rozumu, ale o schopnosti ovládať ho v prospech vzťahu.

anonym_80dbee
Včera o 02:34
@prosimopomoc

@prosimopomoc chlap pride domov a naozaj nebude mat chut s tebou viest debaty o zivote chrusta a obzvlast takyto.A splhat sa da tiez len odtial dotial az kym ho zdravie nestopne.To su sustavne stresy,doma chcu proste vypnut hlavu.Ak toto pochopis,pre teba super,ak nie tak mozes hladat ihlu v kope sena az zistis,ze si sama a tak to aj zostane.

lindusss2016
Včera o 03:48
@anonym_1f97c6

@lindusss2016 Robím v zdravotníctve a vidím čo s človekom urobis takéto choroby…je to asi hnusne, ale vedome by som si s takým človekom nezakladala rodinu, keďže som napr aktívny športovec…to nechutne varenie je v poslednej dobe štandard v mojom okoli…mladé vydate baby…decko kŕmené výživami z dm-ky a sladkými jogurtmi, muž cestovinami…a chodí v robote na mizerne obedy… a vidím aj ženy v blízkej rodine aké sú kuchárky

@anonym_1f97c6 ja robim tiez v zdravotnictve a tiez som sportovec, dokonca je sport moje druhe zamestnanie. Ale ak si niekto vyberie zivot s partnerom, ktory ma nejaku chorobu, obezitu, cokolvek, moze sa mi to zdat nepochopitelne, ale stale o tom prd viem, aky je to clovek a preco si ho niekto vybral a nebudem o sebe verejne hlasat, ze ja som zdrava a vysportovana a som lepsia. Nevybral si teba, lebo k tebe nic necitil a mozes varit aj najlepsie polievky na svete 🤷

lindusss2016
Včera o 04:02
@prosimopomoc

@prosimopomoc a tymto by som sa vratila k tvojej prvotnej otazke, ja rozhodne dokazem skomolit aj cely subor viet, mam VS vzdelanie, teraz si ribim dalsie v zdravotnickom odbore, aj som zdrava, aj dobre vyzeram, ani nie som putka, ale napriek tomu do autoservisov a na benzinky nechodim. Mam chlapa, nech to za mna spravi on. Ak by som bola sama, nemala by som na vyber, ale ja na vyber mam. Ak ideme niekam spolu, ja ani nesoferujem, necham si otvorit dvere, necham ho nosit tasky, necham sa hyckat. Nie som fuchtla, ani neschopacka, ale nevidim dovod, preco by sa o mna nemal partner starat, ak ja sa o neho staram s laskou tiez. Rada mu navarim, splnim eroticke tuzby, vediem s nim aj akademicke debaty a on je spokojny. Mozem s nim ist splhat po skalach, dvihat cinky a zaroven byt nezna zena v suknicke ci vilovych satach. Treba mat cit pre rovnovahu. Ale urobit zo seba polovhlapa a vydavat sa za super sebestacnu hrdinku nie je najstastnejsie riesenie

anonym_80dbee
Včera o 04:34
@lindusss2016

@prosimopomoc a tymto by som sa vratila k tvojej prvotnej otazke, ja rozhodne dokazem skomolit aj cely subor viet, mam VS vzdelanie, teraz si ribim dalsie v zdravotnickom odbore, aj som zdrava, aj dobre vyzeram, ani nie som putka, ale napriek tomu do autoservisov a na benzinky nechodim. Mam chlapa, nech to za mna spravi on. Ak by som bola sama, nemala by som na vyber, ale ja na vyber mam. Ak ideme niekam spolu, ja ani nesoferujem, necham si otvorit dvere, necham ho nosit tasky, necham sa hyckat. Nie som fuchtla, ani neschopacka, ale nevidim dovod, preco by sa o mna nemal partner starat, ak ja sa o neho staram s laskou tiez. Rada mu navarim, splnim eroticke tuzby, vediem s nim aj akademicke debaty a on je spokojny. Mozem s nim ist splhat po skalach, dvihat cinky a zaroven byt nezna zena v suknicke ci vilovych satach. Treba mat cit pre rovnovahu. Ale urobit zo seba polovhlapa a vydavat sa za super sebestacnu hrdinku nie je najstastnejsie riesenie

@lindusss2016 a ako sa clovek dobre na tom zasmeje ked clovek drepty povie,jaj.Zeny sa beru naozaj velmi vazne,ja sa ani necudujem,ze su same.Urobit si srandu aj sama zo seba je tiez dobry liek na vsetko.Vela parov sa ani zasmiat nevie,preberaju len vazne temy a tak sa aj spravaju ci k sebe ci tak beru samych seba.
Ja mam rada smiech ked az brucho boli,slzy tecu od smiechu.Toto mozno zazivaju na zaciatku vztahu,resp.ani vtedy nie,lebo ved och,co by na to on povedal.Taka hnusna falos,pretvarka a to plati pre obe pohlavia.

prosimopomoc
autor
Včera o 18:49
@anonym_80dbee

@lindusss2016 a ako sa clovek dobre na tom zasmeje ked clovek drepty povie,jaj.Zeny sa beru naozaj velmi vazne,ja sa ani necudujem,ze su same.Urobit si srandu aj sama zo seba je tiez dobry liek na vsetko.Vela parov sa ani zasmiat nevie,preberaju len vazne temy a tak sa aj spravaju ci k sebe ci tak beru samych seba.
Ja mam rada smiech ked az brucho boli,slzy tecu od smiechu.Toto mozno zazivaju na zaciatku vztahu,resp.ani vtedy nie,lebo ved och,co by na to on povedal.Taka hnusna falos,pretvarka a to plati pre obe pohlavia.

@anonym_80dbee kazdy ma humor zasadený inde, niekto sa smeje na svojich chybach, niekto na niecom inom...

Strana
z2