icon

Ako a kam odísť od chlapa, keď nemám kam ísť?

24. apr 2023

Zdravim, v skratke napíšem o čo ide...som rozvedená a znovu som sa vydala za debila, samozrejme sa to ukázalo až neskôr....pri Tom druhom som si naozaj dávala už pozor a aj tak zase smola..mám jedno 11 ročné dieťa a druhe 6 mesačne...ak nemám peniaze okrem rodičovského a bohužiaľ ani kam s deťmi ísť naozaj je jediná možnosť len azylak? Ak nemám rodinu ktorá by mi pomohla? Viem že fungujú aj centra ktoré pomôžu mamičkám no určite to nie sú tie azylove domy...počula som že vedia poskytnúť aj byt alebo garsónku...peniaze na nájom by som mala...ďakujem za rozumné rady

ali12377
26. apr 2023

ako si fungovala predtym, ked si bola sama s jednym dietatom, kde ste byvali? k rodicom byvat nemozes ist?

natalka13
26. apr 2023

@domkakvet predpokladam ze byt je iba jeho. Nieje povinny jej hladat byvanie a ani platit ho.

natalka13
26. apr 2023

@vamajka cudzinci tu dostavaju len tak byty?

vanilka83
26. apr 2023

Mňa len udivuje že nemáš kam ísť ani koho poprosiť o pomoc,máš predsa 6 starých rodičov ak neumreli ...tak šup za nimi prosiť o pomoc bez toho to totiž nepôjde.

natalka13
26. apr 2023

Ak sa rozvadzate tak vydrz do rozhodnutia sudu. Nepises koho je byt kde byvate.
Ak nemas nikoho, jedine azyl pre zeny, podnajom. Da sa prenajat aj iba izba aj v RD.
Byt necakaj ze distanes len tak a rychlo.

domkakvet
26. apr 2023

@natalka13 je povinny, lebo ona u neho byva, ma male deti a on ju nemoze vyhodit, ked nema kam ist, aj ked byt je jeho.

lenka1441
26. apr 2023

Ach zase sa slepice ozývajú a mudrujú.Mamička sa pýtala na niečo ine len jej ešte pridávate vy tupé kravy

brigib
26. apr 2023

@h2 myslim si, že ak po navrate z nemonice(kratko)-pisala autorka, babo ma 6m tak asi sa to stalo skor ako pred tyzdnom.

brigib
26. apr 2023

Rozumiem ti, ani ja by som neveru nevedela odpustit. Ja ti radu neviem dat, ja by som sla k svojim rodicom a postupom casu odstahovala by sa.
Mozno naozaj docasne by bolo lepsie ak by si trosku este vydrzala.
http://www.kmotricky.sk/potrebujem-pomoc/
ja dom iba toto nasla

waldosinka
26. apr 2023

Odkial si ?

ajush5
26. apr 2023

Ja ti poradiť neviem, no chcela som ti len skrz nepochopiteľnú diskusiu vyjadriť podporu. Keby si napísala príspevok “ podviedol ma, čo robiť”, dostala by si tu obrovskú podporu a ako ho máš opustiť. Keď ho chceš opustiť, si za slepú hlupaňu a máš mu odpustiť. Držím ti palce aby si to vyriešila k svoju šťastiu a šťastiu deti.

iv007
26. apr 2023

@waldosinka pisala ze z Popradu.. obavam sa, ze autorka uz nebude reagovat, odmlcala sa

barbara36521
26. apr 2023

Nieje pekné, že Vás ( a kohokoľvek) , niekto z kraja cesty súdi a absolútne nevie nič ,( o vašej ceste)čo tomu predchádzalo. Veľmi Vám držím palce, určite to zvládnete , a mrzí ma čím si opäť prechádzate.
Tí ktorí majú to šťastie a nie naopak , by mohli byť aspoň ticho, keď nepomôžu ,nech neubližuju...

savetheworld
26. apr 2023

0908 269 463 priamy kontakt na krízove centrum pre matky s deťmi v Poprade, zavolajte, dohodnite si termín. Určite vám poradia, ako ďalej postupovať, pracovala som v danej problematike. Budete si musieť vybaviť zverenie detí do starostlivosti, aby ste následne mohli žiadať o výživné na dieťa/deti. Ak by ste potrebovali nejako inak pomôcť, napíšte mi IP. Prajem veľa šťastia

natalka13
26. apr 2023

@domkakvet po rozvode uz nie.

macatt
26. apr 2023

Chápem tvoju situáciu, rozhodila by som inzeráty, že si matka s dvomi deťmi a hľadáš dočasné útočisko, ponúkaš pomoc staršej osobe za ubytovanie napríklad.. poznám niekoľko prípadov, dokonca som videla inzerát kde staršia pani hľadala na varovanie ,,vnúčatá,, keďže jej neboli dopriate.. možno sa úplne všetko to zlé na dobré obráti, držím veľmi palce💗 aj keď teda ťa partner netýra a neviem aký si človek, ale existujú aj dobrí ľudia, ktorí tvoju situáciu pochopía a radi mamičke s deťmi pomôžu..a niekedy cudzí človek pomôže viac ako vlastná rodina🌝

1stella1
26. apr 2023

@brigib na druhej strane pise,ze sa to stalo pred tyzdnom.

2kikuska4
26. apr 2023

Drzim palce, nie je to lahka situacia, neviem pomoct bohuzial, ale prosim, urcite daj vediet, ako si dopadla!
Ano, je to udel matky - prv mysliet na deti, az potom na seba - ako pisu ostatne, prekusla by som a ostala, kym mladsie pojde do jasiel, na druhej strane to bude psychicky a emocionalne velmi, ale velmi narocne! Drz sa!
PROSIM, daj vediet ako si dopadla...

sendy55555
26. apr 2023

pozrite nechcem nikoho odsúdiť ale už keď sme pritom asi autorke neni tak zle keď nechce isť do azyláku ja vám poviem z vlastnej skúsenosti že už keď je ozaj zle tak je dobré aj tam👌a druhá vec neviem či si niekto robí p*ču ale napíše že má 6 m dieťa a že pred týždňom prišla s porodnice a že pred týždňom to zistila akože nehnevajte sa ale ona sa samá motá v klamstvácha druhá vec určite nemá len rodičák keď si moze dovoliť platiť podnájom lebo podnájmy pod 300 nejdú

babo561
26. apr 2023

Všetko sa dá. Ja rodinu nemám, nikdy som nemala. Som sama od svojich 16, kedy som prišla o mamu. Starých rodičov ani otca nepoznám. Mám 2 deti, rovnaký prípad ako ty. Prvý muž ma bil a druhý podvádzal. Som sama s dvomi deťmi od kedy som otehotnela. Tiež som nemala nikoho ani kam ísť. A v žiadnom azylovom ani nikde som nešla. Tiež mám len Rodicak a platím nájom. Sama, už niekoľko rokov. Nikdy nemeskam, nemám úvery a všetko platím načas a deti majú všetko. Ide o to či chceš. Keď človek chce, tam je cesta, ak nie, tak nie je o čom. A to bývam v podnájme v BA, takže žiaden lacný špás. Nikto mi nepomáha a radšej som sama, už žiadneho debila na krk nechcem. A to ešte sa súdim o výživné, lebo otecko si myslí, že 100€ je strašne veľa. Takže nemám ani to a bohužiaľ naše Slovenské súdnictvo je úbohé. Odročené už 2x.

autor
26. apr 2023

@sendy55555 kde som napísala že som prišla z pôrodnice pani....dcérka mala rotavirus boli sme hospitalizované....azylak nechcem lebo viem, že si vysudim výživné a chcela som vedieť o nejakej dočasnej situácii, či mi tu niekto nevie poradiť pomôcť, čoho by som sa mohla chytiť atď ..ostatným veľmi pekne ďakujem...zatiaľ mi pomohla paradoxne jeho rodina a budem u nich zatiaľ, kým neprídeme na iné riešenie...ja si už hľadám prácu..to píšem všetkým ženám ktoré mi tu chceli akokoľvek pomôcť....na ostatné otázky čo ste mi tu dávali sú odpovede no už je to bezpredmetné...ďakujem všetkým ktoré mali a majú pekne úmysly a nie človeka odcudziť za každú cenu aj keď jasné napíše čo sa mu stalo....ešte raz vďaka a týmto uzatvaram túto diskusiu

2kikuska4
26. apr 2023

@babo561 ok, si šikovná, mala si to ťažké, si top, ale žiadnu radu pre autorku som v tvojom komentári nenašla, lebo okrem toho, že si napísala, že musí chceť,
a že ty si to dokázala, si nenapisala absolútne nič

sendy55555
26. apr 2023

hneď na začiatku ste to písala🤦‍♀️

autor
26. apr 2023

@sendy55555 že sme sa vrátili z nemocnice...a prišla na neveru ..napísala som z pôrodnice ? Tak sa ospravedlňujem za omyl ..a ty buď už ticho

2kikuska4
26. apr 2023

@sendy55555 napisala, ze sa pred tyzdnom vratila z nemocnice... dieta bolo chore ..

lakebabe
26. apr 2023

@marca12 vieš treba sa nad tým zamyslieť z druhej strany. Sama prenajimam svoj byt, ktorý mame navyše. Žiaľ prvá podmienka žiadne deti a matky samozivitelky. Vypadne kej prijem pôjde na OCR kto mi za ňu zaplatí najom a energie? Príde o prácu nevýhodim ju lebo deti musíte zo zákona trpieť ďalšie tri mesiace bez platenia sú chránené. A to nehovorím o tom ze kamarátka dala do nájmu byť rodičom s malými deťmi a byt bol po roku zdemolovany. Gauč a žalúzie dosklbany, steny pokreslene, kolobežka na nových podlahách,kocar vnútri ,podlahy zničené. Ľudia si cudzie nevážia tak nech sa nečuduju. Na takéto škody vám ani depozit nepomôže. Takže každý dá radšej najom ľuďom bez deti.

babo561
26. apr 2023

@2kikuska4 chcem ju motivovať, aby nezufala a že sa všetko dá 🙂 nie je v neriešiteľnej situacii

lucka_ke
26. apr 2023

@lakebabe súhlasím, nedávno som čítala príbeh ženy, ktorá má s mužom 3 deti, obrovské dlhy a ona písala, že to takto robia prenajmú si byt, platia 2-3 mesiace a prestanú, už vedia, že min. rok kým ich majiteľ vyhodí... čiže 9 mesiacov žijú zadarmo a že ona už ani nevie koľko dlhujú, že im je to už jedno, lebo to nikdy nedokážu splatiť a nič nemajú, čiže ani exekútor nemá čo zobrať

lakebabe
26. apr 2023

@lucka_ke žiaľ bohu zákony si také aké sú a asociali o tom vedia. Verím že je aj percento slušných ľudí ale to riziko nikto nechce. Kamaráti majú realitku a pri prenájmom asi len päť percent majiteľov bytov dovolí deti alebo zvieratá. Každý si žiaľ chráni svoj majetok