Ako bojovať proti diskriminácii kvôli výške?
Ahojte, pred pár mesiacmi som tu napísal prvé fórum, kde som napísal to, ako som brutálne diskriminovaný v hľadaní vzťahu aj uplatnenia, len kvôli tomu, že meriam v 20 (teraz už skoro 21) rokoch len 162-163cm, čo som si samozrejme nikdy nevyberal. Skúšal som sa opýtať tu aj na iných fórach, ale stále je to o tom istom. Nájdi si nižšiu - po prvé prečo? Za to, že ženy diskriminujú nízkych mužov, tak mám na túto diskrimináciu pristúpiť a vyberať si len z asi 10%? Nie a nie preto, že by som nemal rád nízke ženy, práve naopak mnohé sú mi sympatické, ale rovnako sú mi sympatické aj tie vyššie odo mňa. A za ďalšie, aj tie nízke vám na 99% povedia, že chlap má byť chlap a pod 175cm nech ani nevylieza z domu atď. Toto je akože v poriadku. To je akoby som ja povedal, že haha ty si černoch alebo gay. Neprijateľné však? Samozrejme že áno, ale rovnako tak neprijateľný je výsmech z výšky... Na strednej škole sa mi vysmievali chlapci aj dievčatá, beriem, že puberta atď, ale každý deň počúvať aký som krpec, škriatok a záhradný trpaslík a pritom sa pozerať ako všetci chalani a aj baby rastú a dospievajú a ja stále vyzerám ako decko, no nebolo to ideálne na psychiku. Už na stužkovej som si pripadal ako blbec kvôli tomu, teraz na intraku VŠ to nie je o nič lepšie, aj keď pravda, tu sa mi tak okato nesmejú. Ale proste keď sa 3 týždne snažím pozvať baby von a ona mi povie, že som milý zlatý a smeje sa s kamoškami za rohom, tak ma to tiež zraňuje. Aj to ak potom za mnou príde jej o 2 roky mladší odo mňa frajer, čo nemá nič v hlave a začne sa mi smiať, že haha vieš aká je v posteli a chcel by si čo a ukazovať mi fotky, tak je mi do plaču.... Seriózne. Ďalšia kamoška, čo chodíme spolu na VŠ je o rok mladšia a kedysi sme spolu chodili na ZŠ, mal som 13 a vyzeral na 13 a ona 12 a vyzerala na 12, dokonca som bol kúsok vyšší... A v septembri sa stretneme, v opätkoch je dobre že nie o hlavu vyššia odo mňa a začala sa smiať, že haha ty si sa vôbec od základky nezmenil. Má ma rada, ale aj na nej cítim, že ma berie ako môj milý zlatý chlapec, vôbec vo mne nevidí takú oporu ako kedysi a hľadá si len blbcov a potom je 3x za rok sklamaná aki sú tí iní chalani blbci ale mne šancu nedá... Ani za svet, ja by som pritom k nej taký vôbec nebol. A sľúbila že ma vezme na silvestrovskú párty a nakoniec sa mi samozrejme neušlo miesto. Ako inak, máš 162cm tak si trhni, tvoje miesto je doma pod dekou a my sa na tebe môžeme smiať. Takto mi to príde, bol som von, pozeral ohňastroj a prechádzal sa a uvažoval, čo ďalej v živote. Lebo ma to proste nebaví! Prečo ste také kruté všetky ženy za niečo, za čo nemôžem? Prečo preboha si toto zaslúžim keď som si to nevyberal. A pritom mám skoro 21 rozumovo som niekedy aj na 28 ale berú ma ako decko... Prosím povedzte mi, že čím takým hrozným som sa previnil a ako to mám zlomiť?
@samuelm04 zmen svoje vyžarovanie. Podla mna mas male sebavedomie a preto zeny na teba tak reaguju. Musis pochopit, ze napriklad ja ako zena, potrebujem pri sebe chlapa pre pocit bezpečia, ze to bude proste chlap co sa mozem na neho spolahnut, bude ma nosit na rukach, ze sa mozem opriet o jeho hruď a jeho sebavedomie musi byt dostatočne vysoke. Aj ked si nižší ale napriklad mas vyšportovanú postavu v posilky, urcite ti to prida na atraktívnosti. A ked k tomu budes mat dostatočne sebavedome, tak tiez. Poznam mnoho párov, kde je chlap nizsi a ziju si v pohode. A poznam nižších mužov, ktori su ako “plačky”, furt maju nejaky problem a nariekajú nad svojim životom. A nemaju partnerky. Ved kto by to chcel doma pocuvat. Ja som vysoka ako moj muz, Cize som sa vzdala svojich vysokých opätkov. Aj ked moj muz mi hovori, ze jemu to nevadi, ked som vyššia.
Napriklad tieto sú unisex, máš 6cm podpätok https://www.zalando.sk/michael-michael-kors-ten...
Tieto majú 5 cm https://www.zalando.sk/nike-sportswear-air-max-...
Taktiez 5 cm https://answear.sk/p/tenisky-calvin-klein-jeans...
@tramtada31 Ďakujem tie sú fajn. Ja si dávam ponožky navyše zbalené pod. A chodím po vyšších miestach vonku. Mám triky na toto.
@tramtada31 jemu topánky nepomôžu. Musí zmeniť svoj postoj, zmýšľanie ale aj vyjadrovanie a prestať byť nahnevaný z nespravodlivosti života
Akoze zbalis zeny na zrolovane ponozky v topankach a na to, ze chodis po obrubnikoch? 😅
@samuelm04 no tak skus platformu, aj tie ponozky a máš hneď aspoň 170 cm. Mne sa takéto dizajnérske topánky pacia, ktoré vychadzaju z dizajnérskych LV Archlight a dobre obleceny chlap má vzdy upútal.
@samuelm04 keby ti je úplne jedno, či bude vyššia alebo nižšia, nezakladáš túto tému 😉
@samuelm04 si v prvom rade strasne vztahovacny
Inak si to tu už riešil a očividne to nepomohlo
https://www.modrykonik.sk/forum/moda-a-oblecenie/nemozem-zmenit-vysku-a-vzhlad-ako-na-to-reagovat/
@samuelm04 no prepac, ale mas 21r, este musis dozriet a najst tu pravu, neviem kde sa ponahlas a nad cim places. Z mojicj spoluziakov na vyske zo skupiny boli v takom veku normalni 2 tusim z 9. Az v 5.rocniku zacali niektori ostatni dostavat rozum. Vacsina chlapcov su do 25r este deti svojim spravanim a myslenim.
A zena chce mat muza prirodzene ako ochrancu bud rovnakej vysky alebo vyssieho.
Zmier sa so svojou vyskou a hladaj ine pozitiva, lebo ked mladi v takov veku vedia ze Ti to vadi, tak budu robit naschvaly...rob si z toho aj ty srandu ako moja nizsia kamoska ze...vela dobreho nenarastie 🙂
Mam najmladsieho syna nizkeho, bude mat 9r a vyzera ako prvacik. Zatial kvoli tomu v skole nema problem, lebo spoluziakov ma malo a su aj rozumni. Vela zavisi od okolia kde sa dostanes...mozno staci zmenit okolié a ludi a budes mat ine skusenosti.
@samuelm04 Po prečítaní tvojho úvodného príspevku mi ťa bolo ľúto a chcela som ti napísať niečo povzbudivé, lebo napríklad mňa výška na chlapovi absolútne nezaujíma, mám síce vyššieho odo mňa, pretože som nízka, ale nebolo to účelové, nehľadala som si chlapa podľa výšky.
Ale ako som čítala tvoje ďalšie príspevky, už z teba vôbec dobrý dojem nemám. Čo myslíš tým, že si nechceš vyberať z "horšej kategórie"? Čo to je, tá horšia kategória? Čiže diskriminuješ aj ty? Ženy "horšej kategórie" nech sa zahrabú doma, lebo ty chceš mať vysokú krásnu modelku a vnímaš ako nespravodlivosť, že ona ťa nechce? A to, čo si napísal, že žena chce nízkeho, len ak je bohatý (DeVitto), to je taká blbosť, že až! Akože žena nemôže úprimne milovať nízkeho muža? Iba, ak je pracháč, celebrita, či niečo také? Vieš čo, stretávam pomerne často v obchode, kam chodím nakupovať, jeden starší manželský pár. Ona je žena bežnej výšky, on je ešte nižší od teba (lilipután). Rozhodne nevyzerá, ako pracháč a nie je to ani celebrita. A okrem nich poznám kopu párov, kde žena je vyššia, alebo cca rovnako vysoká, ako muž. A nemajú problém.
@samuelm04 Ale vsak to je este stredna vyska.neboj sa,najdes si.Poznam par,co je mozno taky on 160 ona 157,a super, vysloim to,Len si to nepripustaj a bud rad ,ze na druhej stranemas ,alebo budes mat Vs.a ked aj dobre zamestnanie,ver tomu,ze sa najdu baby,a vyberies si.Naberies sebavedomie, vtedy,ak ty budes mat ciste svedomie vo vsetkom,,V praci v rodine, proste musis byt obozretny vsade aj k zlym ludom, nie ich diskvalifikovat,ale hladat cestu, ako s nimi, aby boli ludia dobri. ,ak sa ti takyto ludia pripletu do zivota,
Samuel prepáč, ale toto su take bludy, že sa mi nedá povedať na to, len že, aj keby si bol najkrajší, najmúdrejší, najdokonalejší a jediny muž na planéte, radšej skočím zo zemegule do vzduchoprazdna. Poznám xy chlapcov, ktorí maju málo cm. Ktorým sa pri rozhovore môžem pozerať do očí zarovno. A vieš čo. Keby som single a aj on, idem po ňom ako po udenom. (Ma ženu a ja muža) Je pohľadný, šikovný, úspešný muž, múdry a príjemný týpek. Čo sa o tebe povedať neda. Prskáš na všetky strany. Ženy, ktoré by ťa teoreticky chceli, nazyvaš odpadom, čo si nikto nevybral. Kto si, aby si si to mohol dovoliť povedať?! Jedna vec je, že potrebuješ dospieť ale druhá, že si arogantný trulo. Možno aj vďakabohu, že ťa žiadna nechce. Zmeň svoje postoje, názory a prijmi to. A buď otvorený rôznym možnostiam. A nie mať klapky na očiach. Good luck
Poznám nižších mužov, v práci máme jedného nižšieho kolegu, tipujem že má podobne alebo aj menej výšku. Ja mám 168 cm a teda odo mňa je viditeľne nižší. Nemám ale pocit, že by to nejako ovplyvňovalo jeho prácu. Jeho šéfa, rovnako ako nás kolegov, zaujíma jeho pracovný výsledok, resp. schopnosť spolupráce. Moja sestra má dobre cez 170 cm a má priateľa nižšieho asi tak o 3/4 hlavy. Sú spolu už pár rokov a sestre to vôbec neprekáža. Babka k tomu mala nejaké poznámky na začiatku, ale už si asi zvykla. Inak to nikto v rodine neriešil a popravde ja už to ani nejako neregistrujem keď ich vidím vedľa seba, ale ano, všimla som si to keď som ich spolu videla prvý raz, no nikdy by ma nenapadlo ho nejako diskriminovať alebo odsudzovať. Inak k výške si pozri napríklad celebritné páry ako Nicol Kidman s Keithom Urbanom, alebo Tom Holland so Zendayou. Kľudne sa môže stať že nájdeš ženu, ktorá s tým bude ok, rovnako ako moja sestra. Mňa osobne priťahujú skôr vyšší muži, ale to je o preferencií, ako vidíš. Tak ako niekomu sa páčia chudšie a niekomu tučnejšie ženy. Ak by si sa ale niekedy registroval na zoznamku, odporúčam toto nezatajovať a neklamať lebo nie je nič horšie ako dopisovať si s niekým a príde človek na rande a tam kompletne iná osoba. A inak sestra mala asi 17 keď sa zoznámila s priateľom, a on tuším 20, a bolo to tak 4-5 rokov dozadu, neviem presne od kedy sú spolu. Možno si trochu viac na to fixovaný a možno si aj domýšľaľ, že niekto rieši tvoju výšku. A možno sú tie baby v tvojom veku také nevyzreté a blbé. Ale ako vidíš, nájdu sa medzi nimi aj normálne, a to moja sestra nie je žiadna špata, aby si si nemyslel :D Kľudne mohla mať aj vyššieho frajera, ale ona sa zaľúbila do toho, do ktorého sa zaľúbila.
Mam jedného kamaráta, tiež nižšieho a tiež nemá partnerku, ale u neho je problém, ze je sebestredny a co povie on to je "múdre a dokonalé". Ale áno ma aj nevýhodu ze je nižší, keby bol vyšší, tak by partnerku asi mal, ale osobne si nemyslím, zeby to bola pre neho aj ju vyhra. Hendikep akýkoľvek je onicom, ale pri hendikepe je veľmi dôležitá osobnosť, tu sa nemôžeš spoliehať na to, ze však co budem s niekym aby som nebol/a sam/a. Charizma, vtip, mužská sila, láskavosť atd sú pri akomkoľvek hendikepe veľmi dôležité a ak tvoja osobnosť bude príťažlivá, tak z hendikepu vieš vytvoriť aj výhodu a vieš mat navrch nad inými.
A to ze sa ti baby smejú aj to môže byť pravda, ženy vedia byť dosť veľké mrchy. A za ďalšie baby v určitom veku (ked su do 20 a tesne nad 20) majú iné preferencie na partnerov, máš ešte dosť času, aby si svoju osobnosť, zlepšil a keď budeš nezakomplexovany a budeš mat charizmu, tak baby si ta všimnú.
Mas velmi skresleny pohlad na vsetko. 190cm neukaze prstom a nema hnet babu ktoru len chce . Keby si vedel kolkych 190cm chlapov som diskriminovala 😂 Staci ze nie si sympaticky hnet v prvych 3 sekundach ., a ak si tak si to do par dalsich mozes pokazit. Staci ked otvoris usta a pustas perli ako tu. Ty sa moc sustredis na svoju vysku a vysku potencionalnej zeny . Preferujes vyzsiu ty sam diskriminujes nizsie zeny este povies ze nechces odpad wtf? Ved aj nizke zeny su krasne mile mudre. Ty mas skusenost len s babami ktore ti dali brutalny kruty odpich . Bud si bol neuveritelne slizky alebo boli jednoducho primitivnejšie jedince a tebe sa pacili len take.. kde dopredu vies ze ta vysmeju lebo su krute a nevyzrete. Mna ked aj nejaky stary dedko v 20r balil tak som len s usmevom povedala sorry nemam zaujem. A nie ze dedko plesnivy zmizni, Aj ked ma jeho zaujem poburil a 🤮 tak stale mam nejaky chochmes neurazit toho chudaka co u mna nemal sancu. Mal by si sa zmierit so svojou vyskou lepsie to uz nebude .no na tvojom sebavedomi treba popracovat . Zatial z toho co tu pises nemas este źene co ponuknut. Nie je to koli nedostatku cm ale ine veci. Nie si hotovy nie si vyzrety. Nie si stastny a spokony sam so sebou a to je tvoj najvacsi problem . Ta negativna energia co mas nie je pritazliva. Si cely zufaly a krcovito nieco chces .Chces byt ten 190cm Adonis co ukaze prstom a hnet ma ktoru chce takto to ale nefunguje.
@samuelm04 výška je tvoj najmenší problém. Stačilo by keby si nebol debil.
Moj ocko mal v mladosti 160 (a podla mna este menej), mamka bola vtedy vysoka, stihla, mohla si "vyberat". Zaujal ju ocko. Staral sa o svoj vhlad, cvicil aby mal svaly a nevyzeral na 12. Na svadobnej fotke mamka sedi😀. Stale mu hovori, ze je maly, ale nie je to posmech. Ak je nieco vysoko, ona mu to poda, on o to poziada! Nikto neriesi vysku.
@samuelm04 ja som mala kolegu, bol vysoký ako ja, 158 cm. Milý, rozhľadený, inteligentný, lekár. Mal ženu, nižšiu než on, ale o to to nejde, ten mal taký charizmu, sebavedomie , zdravé, nie prehnane, osobnost, že nikoho ani nenapadlo riešiť jeho výšku.
Problém je že ty si zakomplexovaný, ufnukany a ešte aj obviňujes vyššie ženy že im neprídeš atraktívny. Ako naozaj? Uprataj si to v hlave a bude lepšie.
Nemala som energiu to vsetko precitat. Autor, ty nie ze si obmedzeny vyberom zien, ty si obmedzeny vo svojej hlave. Ak sa nezmenis, budes nadalej ufnukany, neprijemny, a tym neatraktivny. Nie je to tvojou vyskou, je to tvojou povahou. Prijmi to co mas, vysku ktora ti bola nadelena. Nebudem ti tu vypisovat to co uz xy ludi, ze ozaj je to tak, ze kazdy ma ine preferencie, skus vyzarovat zo seba viac sebavedomia a spokojnosti, uvidis ze tak ti v zivote objavi zena ktora bude mat skutocny zaujem. Ak budes i nadalej takto prskat zlost, nebude ta chciet ani ta posledna na svete…
@samuelm04 haha ty si ako z Mrazika ten Ivan - pekny som ,aj varit viem....ja mam 160 cm a ako sa opovazujes napisat, ze preco si mas vyberat z tej horsej kategorie 🙈🤦🏽♀️ja sa teda za horsiu kategoriu zato ,ze som nizka vobec nepovazujem - co je male -je mile si vzdy poviem 🙈 ? Vies co pre takeho dementa ako ty nieje ziadna kategoria lebo ty si ziadnu nezasluzis ....🙈🙈😂 mozes mat aj tri VS 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🙈
@samuelm04
a teraz šup šup rychli hlafaj niekoho, psychologa, kouča kto ti pomôže vyhrabať tvoje sebavedomie! Mne by ani vobec nevadilo, ze si mensi ale upipany a nesebavedimi, sebalutostivy!
Kokos ved zi svoj zivot, maj hoby a chovaj sa ako muz! A nebaz toľko po ženských, ked prestaneš byt upipany a so sebalutostou, aj zenu nájdeš. Chod do fitka. Chvilu som mala priatela a vies co? Mam 175 cm a on bol o hlavu nižší! Dalsi kamos aj viac ako o hlavu a podpätky mu neprekážalo.
Mali charizmu vyžarovanie a sebavedomie! Vedeli si zo seba urobiť srandu - som maly ale šikovný!
Toho druhého som mala veľmi rada a aj vztah s nim by som si vedela predstaviť. Ale len pre to, ze mali to sebavedomie a nie sebalutost! Už tu boli aj témy mužov, ako sú nasrani na priatelku lebo je o hlavu vyššia! Krásne ju za to casom deptal aby prekryl svoje komplexy!
Ty sam sa vyrovnaj som svojou výškou, pracuj na sebavedomi a potom ľahko aj partnerku nájdeš.
Takýmto tempom si frajerku nenájdeš, a nenašiel by si si ju ani keby do rána vyrastieš o 30cm. Si zakomplexovaný, zúfalý, arogantný a máš mylnú predstavu o tom, že vysoký chlapi sú niečo viac. Že žena keď vidí 190cm chlapa tak omdlieva od rozkoše.
Viaceré sme ti tu napísali, že chyba nieje v tvojej výške a stále si ideš svoje.... Mal by si vyhľadať dobrého psychológa lebo inak sa s teba stane rokmi zatrpknutý starý mládenec ktorý nenávidí všetkých vyšších ľudí okolo seba.
@samuelm04 takže podľa teba nízke ženy sú horšia kategória??? Mam výšku 158cm, takže som v tej "horšej kategórii" 😂😂 ty si zakomplexovany, arogatny a namyslený debil a ešte k tomu aj korunovaný. Rozumovo nie si na 28, ale skôr na 5. A vlastne to ešte aj tie 5 ročne deti urazam. Za to sa im ospravedlňujem 🙇♀️
@kukuk29 to vystihla dokonale. Ty si fakt ako ten Ivan z Mrazika. Seba chvalis a druhých hanobis. Ani sa nečudujem, že si nevieš nájsť partnerku. Aj keby si bol posledný chlap na tomto svete, tak by som sa nechcela. To by som radšej skočila zo skaly.
@samuelm04 tie videa na teba vyskakuju lebo ich pozeras keby si sa zaujimal o ine veci a taketo videa si nepustal vyskakovalo by na teba nieco ine ;) podla mna tvoj problem nie je vyska ale napoleonov syndrom a este to ze si nestretol tu pravu.. btw ak sa lepsie citis so starsimi kamaratmi ako s rovesnikmi tak bud s tymi kde sa dobre citis .. preco potrebujes mladsiu rovesnicku a najlepsie vyssiu?. ved predsa ty nechces vyberat podla vzhladu.
Pozri si rozprávku Šialene smutná princezná,tam bol princ nízky a nikomu to nevadilo.A prestaň sa ľutovať,že nie si vysoký,to nikoho nezaujíma,čo iné máš čo vieš žene ponúknuť?

@biba_18 Áno velmi by som chcel mať 180cm a viac na výber... Ale nemám a pointa je, že ja som si tých sprostých 163 či koľko mám nevyberal. A predsa len mám obmedzeny výber kvôli tomu... Prečo preboha? Lebo už v rozprávke je princ vyšší ako princezná, vštepuje sa to ľuďom od detstva... A ti nizki doplácajú niečím za čo nemôžu a nenesú vinu. Áno mám plno iných zlých vlastností,na ktorých popracovať môžem. Ale kto nie... A ako sue napísali, nech robím čo robím, stále mám o ten bod menej... A to ma hnevá.