Ako bojovať proti diskriminácii kvôli výške?
Ahojte, pred pár mesiacmi som tu napísal prvé fórum, kde som napísal to, ako som brutálne diskriminovaný v hľadaní vzťahu aj uplatnenia, len kvôli tomu, že meriam v 20 (teraz už skoro 21) rokoch len 162-163cm, čo som si samozrejme nikdy nevyberal. Skúšal som sa opýtať tu aj na iných fórach, ale stále je to o tom istom. Nájdi si nižšiu - po prvé prečo? Za to, že ženy diskriminujú nízkych mužov, tak mám na túto diskrimináciu pristúpiť a vyberať si len z asi 10%? Nie a nie preto, že by som nemal rád nízke ženy, práve naopak mnohé sú mi sympatické, ale rovnako sú mi sympatické aj tie vyššie odo mňa. A za ďalšie, aj tie nízke vám na 99% povedia, že chlap má byť chlap a pod 175cm nech ani nevylieza z domu atď. Toto je akože v poriadku. To je akoby som ja povedal, že haha ty si černoch alebo gay. Neprijateľné však? Samozrejme že áno, ale rovnako tak neprijateľný je výsmech z výšky... Na strednej škole sa mi vysmievali chlapci aj dievčatá, beriem, že puberta atď, ale každý deň počúvať aký som krpec, škriatok a záhradný trpaslík a pritom sa pozerať ako všetci chalani a aj baby rastú a dospievajú a ja stále vyzerám ako decko, no nebolo to ideálne na psychiku. Už na stužkovej som si pripadal ako blbec kvôli tomu, teraz na intraku VŠ to nie je o nič lepšie, aj keď pravda, tu sa mi tak okato nesmejú. Ale proste keď sa 3 týždne snažím pozvať baby von a ona mi povie, že som milý zlatý a smeje sa s kamoškami za rohom, tak ma to tiež zraňuje. Aj to ak potom za mnou príde jej o 2 roky mladší odo mňa frajer, čo nemá nič v hlave a začne sa mi smiať, že haha vieš aká je v posteli a chcel by si čo a ukazovať mi fotky, tak je mi do plaču.... Seriózne. Ďalšia kamoška, čo chodíme spolu na VŠ je o rok mladšia a kedysi sme spolu chodili na ZŠ, mal som 13 a vyzeral na 13 a ona 12 a vyzerala na 12, dokonca som bol kúsok vyšší... A v septembri sa stretneme, v opätkoch je dobre že nie o hlavu vyššia odo mňa a začala sa smiať, že haha ty si sa vôbec od základky nezmenil. Má ma rada, ale aj na nej cítim, že ma berie ako môj milý zlatý chlapec, vôbec vo mne nevidí takú oporu ako kedysi a hľadá si len blbcov a potom je 3x za rok sklamaná aki sú tí iní chalani blbci ale mne šancu nedá... Ani za svet, ja by som pritom k nej taký vôbec nebol. A sľúbila že ma vezme na silvestrovskú párty a nakoniec sa mi samozrejme neušlo miesto. Ako inak, máš 162cm tak si trhni, tvoje miesto je doma pod dekou a my sa na tebe môžeme smiať. Takto mi to príde, bol som von, pozeral ohňastroj a prechádzal sa a uvažoval, čo ďalej v živote. Lebo ma to proste nebaví! Prečo ste také kruté všetky ženy za niečo, za čo nemôžem? Prečo preboha si toto zaslúžim keď som si to nevyberal. A pritom mám skoro 21 rozumovo som niekedy aj na 28 ale berú ma ako decko... Prosím povedzte mi, že čím takým hrozným som sa previnil a ako to mám zlomiť?
V inych kultúrach je výška 163 cm úplne bežná, žijem v zahraničí a bežné stretávam mužov nižšieho vzrastu. Ty si sa asi narodil v nesprávnej krajine plnej tupcov
Hľadala by som svoje šťastie inde a nie na Slovensku. Ty ale píšeš, že nebudeš akceptovať diskrimináciu..aj iní išli za svojím šťastím a nemá to s diskrimináciu nič spoločné.
Ak.si taky múdry, tak hľadaj riešenie ktoré bude vyhovovať tebe...bud tu na Sk mrnčať ako ta všetky ženy diskriminuju, alebo....odpoveď si už nájdi sám.
@teki1 ale dali mu korunu na hlavu😄aby bol vyšší😄
chlape, som muž, a jednu vec ti poviem. Tiež mám málo cm, pod 170, a z toho dôvodu obrovský problém si nájsť partnerku - čo i len nadviazať kontakt .. ale nikdy, nikdy by mi nenapadlo tu písať niečo o nejakých kategóriach žien..veď ty ženy vyslovene nenávidíš, toto je najväčší problém.
Naša výška je len a len náš problém, a tvoja usmoklená povaha ho len umocňuje. Proste zapracuj na charizme, na zovňajšku, na statuse, a uvidíš, či to bude stačiť. Mne to zatiaľ nestačí, ale snažím sa ďalej, a uvidíme čo osud prinesie. Ale nech to bude čokoľvek, keby aj mám sám zostať, nikdy neznenávidím ženy tak, ako ty. Zapracuj na tom.
Ty sa diskriminujes sam svojim spravanim. Poznam viacero muzov, ktori su nizsi a nemaju problem so zenami. Ani moj manzel nie je vysoky - ked si vezmem podpatky, som obcas aj vyssia nez on. Ale ti muzi maju nieco, co ty nemas. Zdrave sebavedomie a EQ.
Ty si na jednej strane uzasny, inteligentny, vsade bol, vsetko vie a na druhej strane ti chyba akekolvek EQ - odpad predsa preberat nebudes. Mal by si sa zobudit do reality. Ak sa takto vyjadrujes o ostatnych, preco sa cudujes, ze o tebe sa vyjadruju tak, ako sa vyjadruju? Pritahujes si len to, co sam vyzarujes. Mal by si zacat hladat v inej lige. A to video, co si postol, ze ti kazdy den ukazuju podobne... videa sa ti zobrazuju podla tvojich preferencii. Tak sa necuduj, ze ti ukazuje prave take. A inak, co cakas od takych zien, ake su na tom videu (umele vlasy, mihalnice, kozy, pery...)? Azda ze si najde niekoho obycajneho? Ved tie hladaju uplne mimo tvoju ligu. Mimo ligu vacsiny, tie hladaju prachateho, vypracovaneho a hrubokrkeho bezmozga 🤷♀️
Hovoríš, že ti vadí, že genetika to pripravila tak, že si môžeš vyberať z 10% žien. Mám pre teba zlu správu. Keď otvoris ústa, ostanu ti cca 2%. Najprv som sem prišla s tým, že ok chápem ale možno... Ale keď som si prečítala tvoje príspevky, tak ti garantujem, že žiadna baba ktorú poznám by o teba nemala záujem. Už len tým, že tí čo sa ti nepáčia si nazval odpadom. Čo je podľa mňa oveľa horšie ako nazvať niekoho krpcom (a to hovorím ako dirvca, ktorému sa roky smiali spolužiaci za niečo, za čo som nemohla - farbu vlasov). A keď sme pri Tom "nemotaj sa mi pod nohy" hovorím aj 210 CM kamarátom a môjmu 200 cm bratovi keď zavádzajú. To nie je o vysle
Ten isty problem by sme mali potom mat aj my, vysoke zeny a uznavam, ze v mladom veku ma to aj stvalo, ze som tak narastla 🙂. Ale ako clovek dozrieva, tak to vnima inak, tiez by som mohla povedat, ze som mala zuzeny vyber, napriek tomu som nikdy problem s hladanim partnera nemala. Treba si uvedomit, ze len hlupi ludia urazaju a vysmievaju sa z niekoho. Je to detinske a v dospelosti by sa to uz stavat nemalo, aspon dufam.
Mne podla tvojich komentarov nepripada, ze prioritny problem preco ta zeny nechcu je tvoja vyska 🙈
Vo fitku kam chodim je jeden trener cca s tvojou vyskou a to je chalan s takou charizmou, mily, vesely, poradi, pomoze a ma frajerku a je vyssia od neho, krasna baba.
Ano uznavam, ze v dave si zena asi skor vsimne vysokeho chlapa a ze ak si nizky moze to byt nevyhoda, ale byt nizky, zakomplexovany, nasraty na cely svet a stale tocit o diskriminacii, tak to je istotka 🙈
Ja mám pocit, že najväčší problem s tvojou výškou máš ty sám. Za mňa je jediná cesta tu výšku prijať, nebojovať s celou spoločnosťou. Treba vypnúť detektor, kedy sa ti zdá, že ťa ľudia diskriminujú za výšku (čo je diskutabilné - nemôžeš si nájsť prácu? Mal si problémy v škole? Vadí niekomu, keď si k nemu sadneš v autobuse? Lebo to je diskriminácia, vidím černocha a bočím od neho, komentovať niekoho výšku je len neslušnosť.). Načo silou mocou neprijať to, že ženy vyššie od muža sa cítia častokrát ako slon? Majú to potlačiť, aby si sa ty cítil lepšie, lebo ty si z princípu nechceš hľadať nízku babu?
Meň seba a svoj postoj.
Autor mal by si ísť ku psychológovi, máš veľa nazbieraných zranení. A to čo píšeš nie je v poriadku...máš emocionálnu nezrelost. Môžeš mať IQ aké chces, diskutovať o čom chces ale tvoje emócie nie sú v poriadku.
Život nie je fér. Sťažovanie sa nič nevyriešiš. Každý máme nejaké diskriminácie a o niektorých ani netušiš lebo ich navonok nevidno.
Ešte o tučných ľuďoch...vraj môžu schudnúť, nie je to také ľahké ako to ty vidíš. Nie každý môže schudnut. Hovorím to ako človek, ktorý nemá nadváhu ale mám priateľov s nadváhou.
Prestaň sa ľutovať a hlavne otvor poriadne oči....važ si ľudí, ktorí by ťa chceli, lebo oni vidia v tebe kvality.
Hlavne sa nevnucuj, tým si len vytváraš vlastné zranenia.
Skús si trochu aj dopomôcť napr. vyššia podrážka na topánkach , strapaté vlasy ale hlavne potrebuješ nový pohľad.
Väčšina ľudí si partnera nevyberá zo 100 ľudí, ale vyberá zo záujemcov.
@samuelm04 Vieš čo, nečítala som celú diskusiu, ale vôbec to nie je o tvojej výške. Môj synovec má 162 cm,28 rokov. Nikdy som si nevšimla, ani mi nehovoril /má so mnou lepší vzťah ako s vlastnou mamou/, že by mal nejaký problém kvôli výške. Milión kamošov, frajerky mal od 6 triedy na ZŠ, teraz má partnerku o hlavu vyššiu od neho, krásneho 1,5 ročného syna a chlapec je úplne v pohode, vysmiaty, spoločenský.
Takisto v práci máme ,,malých" chlapov a nikto nerieši, vôbec.
Ešte by som doplnila, že môj švagor a traja bratranci majú výšku nad 190 cm. A vieš čo? Sú starí mládenci, čo sedia doma pri mamách, odkedy si pamätám, tak ich celý život bol len o porovnávaní s inými, hundraní, nadávaní na všetko, na školu, na prácu, na ženy, na politiku na všetko. Proste s nimi keď sa mám stretnúť tak mám pokazenú náladu u dopredu. Toľko negatívnej energie z nich vyžaruje, že po chvíli je človek zničený a musí odísť.
Všetko je v tvojej hlave. Máš tu príspevky na 4 strany, všetky baby sme sa zhodli na jednom, no a ty? Rozmýšlaš nad tým, čo ti tu píšeme? Nezdá sami, na každý príspevok máš negatívny argument a dôvod ,,prečo nie.!
Neviem, či sa oplatilo tu aj vôbec niečo písať.
@samuelm04 necitala som celu diskusiu,len prvu stranu,ale za mna najdi si psychologa a porozpravaj sa s niekym,nakolko tvoj vztah k sebe samemu a aj ostatnym ludom je naruseny.mas potrebu sa neustale stazovat,nenapisal si nic pozitivne a to je to,co ludi odradza..nie tvoja vyska.mam kopec kamaratov,ktori su taki nizky a nikdy mi to nevadilo,ani sa nad tym nezamyslam.drzim palce,nech najdes v zivote co hladas
Z toho, ze ti chyba sebavedonie kvoli tvojej vyske neobvinuj zeny. Su veci, ktore nezmenis, mal by si sa s tym vnutorne vysporiadat.
necitala som diskusiu, ale asi ta nepotesi co ti napisem, napriklad mna vobec nepritahuju muzi pod 190cm, a nie je to diskriminacia.. nebudem predsa nasilu s niekym kto sa mi nepaci, su ale zeny, ktore napriklad toto neriesia... len treba najst taku
No zmier sa s tým, že nie si ideálny adept :D ľudia sú rôzni, niektorí gigantický, niektorí zakrslí, niektorí tupí, niektorí zbytočne premúdrelí, niektorí od prírody rapavý na celom tele, niektorí plešatí... tých super dokonalých je málo :D netreba byť zatrpknutý.
@samuelm04 mám kamosa co je vysoký ako ty, poznam ho už roky a obidve jeho frajerky boli krásne vysoké ženy.
Nikdy nemal núdzu o záujem žien.
Ale on je veľmi príjemný charizmatický muž.
Pozri nikto nieje dokonalý. Pracuj na tom co mas, isto mas nejaké dobre vlastnosti alebo pekne veci na tvojom vzhlade ktoré môžeš zvýrazniť. Vyšší už nebudeš, to nezmeníš, nauč sa s tým žiť. Mindraky odradia ženy ovela viac než výška
@samuelm04 teba nebude chcieť nikto, ale nie pre tvoju výšku, ale pre tvoju hlúpu povahu
@samuelm04 ano, je pravda, ze vo vseobecnosti su vyssi muzi atraktivnejsi… ale sama mam v okoli minimalne 4 muzov pod 170cm, ktori su zenati a maju deti a teda vsetci maju za manzelky vyssie zeny. Takze vyska urcite nie je jedine kriterium na vyber partnera.
Co by mne osobne na tebe vadilo viac ako cokolvek ine, je to zufalstvo a sebalutost, ktore z teba kricia na kilometre, a skusas to zakryt za vyvysovanie sa svojou inteligenciou a znamkami. A preco sa preboha snazis zbalit zadanu babu??
Byt tebou zacnem si budovat sebavedomie, take zdrave. Ze ok, som nizky, s tym nic neviem spravit, ale na druhej strane mam taketo plusy… a to neznamena, ze si budes honit ego na pochybnych vysledkoch svojho iq testu, ale ze tu inteligenciu zurocis v kazdodennom zivote. Mozno zacni sportovat, mimochodom vela sportovcov je nizsieho vzrastu, dokonca niekde je to vyslovene vyhoda.
@samuelm04 Sam pises, ze tebe je jedno ako bude dana zena vyzerat, ale ake bude mat ine vlastnosti. A ono to moze byt aj tym, ze si jednoducho nestretol tu pravu. Ja mam velmi nizku kamosku a nikdy nechcela prilis vysokeho muza. Aby pri nom nevyzerala ako decko. No samozrejme padli si do oka s jednym, co ma vyse dvoch metrov. Je to dost velky rozdiel a obom to vlastne vadi, ale kedze si osobnostne sadli, tak jednoducho su spolu. Dalsia kamoska nechcela za nic na svete mladsieho. A ako to dopadlo? Nasla si vyrazne mladsieho, aj sa vzali, vek jej vadi, ale jednoducho si vyhovuju v inych veciach, tak to neriesi.
Ja si myslím, že najskôr musíš prijať sám seba ty, takého aký si ...nasilu si hľadať ženu, nemá význam ...a tiež si nemyslím, že všetky ženy riešia výšku...ak sa raz niekto zamiluje tak nerieši váhu, výšku, vlasy, oči a ak to tak je tak je to chudák...chceš aj ty aby sa predsa niekto zamiloval do tvojej osoby ako celku a nie do výšky, výška je ten najmenší problém, možno len netlačiť sa zbytočne do nejakých vzťahov, ono určite príde čas, keď si niekto všimne tvoju povahu, tvoj humor, tvoje milé slová a zamiluje sa do teba...na tvojom mieste by som prestala riešiť výšku a zamerala sa skôr na to čo iné chceš ponúknuť žene tvojho života a ona si ťa už nájde....
@samuelm04
https://www.mojpribeh.sk/pribeh/nick-vujicic-ne...
Ludia prichadzaju na svet s roznou startovacou ciarou...nepocitaj pozehnania druhych namiesto svojich..
@samuelm04 môj manžel má 167cm, ja 162cm, ale tak ti poviem, o výšku nejde, je to tak bajecny chlap, že by mohol mať aj 150. Ja to vždy vravím, vzťah je o povahe, prvé z triedy (základnej aj strednej) sa ku podivu vydávali tie z tých menej pekných a modelečky dodnes nikoho nemajú, čiže to nie je o výzore. Treba mať skôr správnu povahu.
@samuelm04 skús psychológa alebo nejakú terapiu. Zvýši sa ti zdravo sebavedomie a všetko bude lepšie. Keď prestanete mať komplexy, do pár týždňov si ženu nájdeš. Na výške ozaj tak nezáleží ako na správaní sa a vyžarovaní.
@samuelm04 och neznášam vyplakavanie, fnukanie, sebaľútosť. Spoločnosť je krutá ty si obeť. Fakt to nie je to o tvojej výške, píše ti to tu každá druhá,ale ty si príliš povýšenecky, aby si si to priznal.mam kamoša nižší od teba, rozvedený a teraz už niekoľko rokov šťastný s thajkou...
@lenkakravcova počkaj počkaj, ale on chce modelku a peknú ženu. Žiadnu z horšej kategórie nechce. Preto je frustrovaný, že modelka mu dá košom, lebo je nízky.

Mam kamaratku, velmi mila, niekolko titulov, vyborne zaraba, zabezpecena, angazuje sa ako dobrovolnicka, ale ked som mojmu kolegovi, ktory tuez nariekal ze si nevie najst zenu chcela dohodnut stretnutie, tak mi povedal, ze nech ziadne rande nedohaduhem, on chce krasnu zenu. Bohuzial, moja kamoska je iba bruneta, je pekna ale nie je Miss. Nuz, kto chce kam.