Ako bojovať proti diskriminácii kvôli výške?
Ahojte, pred pár mesiacmi som tu napísal prvé fórum, kde som napísal to, ako som brutálne diskriminovaný v hľadaní vzťahu aj uplatnenia, len kvôli tomu, že meriam v 20 (teraz už skoro 21) rokoch len 162-163cm, čo som si samozrejme nikdy nevyberal. Skúšal som sa opýtať tu aj na iných fórach, ale stále je to o tom istom. Nájdi si nižšiu - po prvé prečo? Za to, že ženy diskriminujú nízkych mužov, tak mám na túto diskrimináciu pristúpiť a vyberať si len z asi 10%? Nie a nie preto, že by som nemal rád nízke ženy, práve naopak mnohé sú mi sympatické, ale rovnako sú mi sympatické aj tie vyššie odo mňa. A za ďalšie, aj tie nízke vám na 99% povedia, že chlap má byť chlap a pod 175cm nech ani nevylieza z domu atď. Toto je akože v poriadku. To je akoby som ja povedal, že haha ty si černoch alebo gay. Neprijateľné však? Samozrejme že áno, ale rovnako tak neprijateľný je výsmech z výšky... Na strednej škole sa mi vysmievali chlapci aj dievčatá, beriem, že puberta atď, ale každý deň počúvať aký som krpec, škriatok a záhradný trpaslík a pritom sa pozerať ako všetci chalani a aj baby rastú a dospievajú a ja stále vyzerám ako decko, no nebolo to ideálne na psychiku. Už na stužkovej som si pripadal ako blbec kvôli tomu, teraz na intraku VŠ to nie je o nič lepšie, aj keď pravda, tu sa mi tak okato nesmejú. Ale proste keď sa 3 týždne snažím pozvať baby von a ona mi povie, že som milý zlatý a smeje sa s kamoškami za rohom, tak ma to tiež zraňuje. Aj to ak potom za mnou príde jej o 2 roky mladší odo mňa frajer, čo nemá nič v hlave a začne sa mi smiať, že haha vieš aká je v posteli a chcel by si čo a ukazovať mi fotky, tak je mi do plaču.... Seriózne. Ďalšia kamoška, čo chodíme spolu na VŠ je o rok mladšia a kedysi sme spolu chodili na ZŠ, mal som 13 a vyzeral na 13 a ona 12 a vyzerala na 12, dokonca som bol kúsok vyšší... A v septembri sa stretneme, v opätkoch je dobre že nie o hlavu vyššia odo mňa a začala sa smiať, že haha ty si sa vôbec od základky nezmenil. Má ma rada, ale aj na nej cítim, že ma berie ako môj milý zlatý chlapec, vôbec vo mne nevidí takú oporu ako kedysi a hľadá si len blbcov a potom je 3x za rok sklamaná aki sú tí iní chalani blbci ale mne šancu nedá... Ani za svet, ja by som pritom k nej taký vôbec nebol. A sľúbila že ma vezme na silvestrovskú párty a nakoniec sa mi samozrejme neušlo miesto. Ako inak, máš 162cm tak si trhni, tvoje miesto je doma pod dekou a my sa na tebe môžeme smiať. Takto mi to príde, bol som von, pozeral ohňastroj a prechádzal sa a uvažoval, čo ďalej v živote. Lebo ma to proste nebaví! Prečo ste také kruté všetky ženy za niečo, za čo nemôžem? Prečo preboha si toto zaslúžim keď som si to nevyberal. A pritom mám skoro 21 rozumovo som niekedy aj na 28 ale berú ma ako decko... Prosím povedzte mi, že čím takým hrozným som sa previnil a ako to mám zlomiť?
@somtoja001 Ja som sa tým zúfalcom nenarodil a ani ním nie som od prirodzenia. Ale keďže som tak veľa krát počúval odmietania zo strany dievčat, tak som logicky začal byť nepríjemný vo vnútri a niekedy aj navrch, čo sa snažím tlmiť. Ale ak mi niekto povie že som krpec a smeje sa mi do očí, tak ja môžem rovnako povedať, že je to žena druhej kategórie. Máš obrovskú výhodu so 190cm, žiješ iný život a ten môj nikdy nespoznáš. Bol by si na tom rovnako ver mi... Ale áno, nádej umiera posledná, preto sa tomu snažím veriť.
@samuelm04 kámo, čo to tu toľko riešiš? Veď sám píšeš, že ženy, ktoré ťa odmietajú kvôli výške, sú ženy druhej kategórie. Takže tebe prakticky zostávajú len ženy prvej kategórie, ktorým tvoja výška nevadí. Ak je niekto diskriminovaný, tak sme to my ostatní muži, ktorí musime žiť s tými vyberavými druhokategóriovými ženami, čo sú len na vyššich chlapov.
@morpheuss no počkaj, chlap čo chce prvu kategoriu, musi kvality prvej kategorie aj ponuknuť..nielen že ohrňuje nosom nad ženami a sam nestojí za nič
🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@samuelm04 ze odpad po preberani?! Och,ty trubiroh,tebe treba asi jednu fuknut,aby si sa prebral! Moja sesternica je o cosi nizsia ako ty a mala partnera s tvojou vyskou a vobec,ale vobec nebol s nou pre to,ze bola pre neho len odpad po preberani. Fnukas ako najaty,pri tom ani ta vyska nie je taka hrozna,ako to tu popisujes. O com tocis? Ze nemas modelku vysky 180cm,tak tu nariekas,poukazujes na to,ako si nechces vyberat LEN medzi nizsimi,co nie je vobec zla rada,lebo je kopec zien,ktore su vysoke okolo 160 cm. Keby si nebol urevane dieta,co vsetko vidi len cierno-bielo,tak by si aj skrz tej vysky vyzaroval take caro/charizmu/sexappeal,ze by sa ti niektore hadzali k noham. Vyvrhela z teba nerobi urcite tvoja vyska,ale tvoje chovanie. Poukazujes na nejaku diskriminaciu,pricom sa sam vyjadrujes ako taky chrapun,ze si mas vyberat z “odpadu”. Uz len to,ze takto nazves cast populacie hovori samo o sebe. Darmi mas IQ,ale chybaju ti ine komponenty a kym na tom nepopracujes,tak mozes mat aj 190 cm a budes knucat rovnako. Pre mna moze mat chlap aj 2 metre,ale keby predvadzal to,co ty,nemal by sancu. Nejde z teba a z tvojich slov ziadna charizma,iba hnev,zatrpknutie a frustracia,ktora je podla mna zbytocna…
na malých mužov ostanú zanedbané a hlúpe ženy? to v akých vodách sa točíš? tato diskusia je studnica srandy, už dávno som sa tak dobre nezasmiala..komenty top
@samuelm04
Mal by si vo vlastnom záujme a aj záujme ostatných ľudí - predovšetkým žien ktoré náhodne oslovuješ vonku či na zoznamkách, navštíviť odborníka - psychológa či psychiatra.
a maš aspoň sexappeal? ked sa musiš medzi hlupymi neatraktívnymi a zanedbanymi ženami preberat, otazka znie - žiješ na ubytovni pre bezdomovcov, alebo v akom kruhu sa pohybuješ, ked len toto na teba ostalo?
@samuelm04 nemyslím si, že si namyslený, hoci si tu mal nešťastné vyjadrenia na začiatku. V ďalšom si to pekne objasnil. Ty si nahnevaný na svoj osud a na okolie. Na hnev v určitom momente máš právo len v ňom neostávaj. Chceš nájsť riešenie a nechceš zniživať latku. Povedzme si pravdu, vyšší muž a vyššia žena sú príťažlivejší. Pri párovaní sa ľudí sa body rátajú.
Robili raz taký pokus s ľuďmi. Dali 30 študentom na čelo náhodné dvojciferné čísla. Každý videl číslo ostatných ale nie svoje. Potom dostali úlohu si nájsť partnera s čo najvyšším číslom. Ihneď sa všetci zbehli pri 99 tke. 99 si uvedomila že má najvyššie číslo a vybrala si z tej kopy čo sa u nej zbehla najvyššie číslo. A tak to šlo ďalej a ďalej až 2 zistila, že na ňu ostala len jednotka.
Záver bol ten, že ľudia si vyberajú partnera hlavne podľa toho, čo si myslia že majú napísané na vlastnom čele. Ty vidíš okolo seba samé vysoké čísla a na svojom čele cítiš nízku hodnotu. Je to aj tým ako sa k tebe zvyšné čísla správajú. Preto ti rozumiem. Snažíš sa získať body v škole a v iných schopnostiach. Aj si ich uvedomuješ a tak sa snažíš to číslo na tvojom čele zvýšiť. Upozorňujes nás tu na to. (IQ 129) A nerobíš zle, lenže v tvojom veku sa tie hodnoty ešte menia aj u teba aj u dievčat.
Výška postavy je prvý dojem a prvý dojem robí veľa. Ráta sa za tri body dalo by sa povedať. Tvoje IQ, ktoré vystavuješ na obdiv nikoho nezaujíma, lebo zatiaľ im je nanič.
Ty ešte nevieš čo všetko v tebe je a svojim fokusom na centimetre u seba aj u dievčat sa veľmi obmedzuješ. Ja myslím, že potrebuješ sa predsa len zmieriť a prijať. Nemusíš znižovať latku a hľadať si aziatky. To nie. Ale potrebuješ v sebe objaviť ďalšie hodnoty a aj na dievčatách iné hodnoty. To fixovanie na výšku a porovnávanie sa s inými chlapcami a videami z youtubu ťa robí nešťastným.
Nechceš počuť zmier sa, ale ja ti vravím že len to ťa posunie ďalej. Neznižuj latku, to nemusíš. Ale prijať stav musíš.. Sám si povedal, že ty si vezmeś aj nižšiu, ale nie tak, že znížiš latku hneď na začiatku. Touto tvojou vetou som pochopil, že si úprimný a nie namyslený. Chceš len zažiť ten pocit alfasamca. To čo zažívajú tí “hlupáci”.
Prijmi sa a maj sa rád. Opakujem to tu ako papagáj, ale ver mi, že toto ťa oslobodí. A keď budeš slobodný a nezviazaný centimetrami, vtedy si nájdeš aj vyššie číslo aké máš ty. Ponúkneš jej niečo, čo ona možno nebude mať. Alebo si ona bude myslieť o sebe- som pekná vysoká, ale nemám to čo tento chalan. A možno sa zamilujeś do nízkej, ale hodnotnej, pretože ti bude jedno aká je vysoká a svaly chalanov a centimetre dievčat nebudú mať pre teba takú hodnotu ako teraz.
Pouvažuj nad zmenou svojich hodnôt. Ale najprv sa nauč milovať sám seba aj s nízkou postavou. Prijmi sa a maj sa rád. Urážky ťa potom neurazia. A z teba začne vyžarovať radosť a sloboda. To je veľmi príťažlivé aj pre vysoké ženy.
Pozn.: Prijatie sa robí myšlienkovými cvičeniami. Väčšinou afirmáciami. Ak ťato zaujalo, môžem poradiť.
Nechapem... nizsie zeny su horsia kategoria?
Ty to beries tak tragicky ze ta par bab odmietlo. Este ta kopec odmietne kym najdes taku co ta neodmietne. Tak isto ako v prirode - samica si vybera tak aj v ludskej sfere. Je to tak ze muz sa ma snazit prejavit zaujem a zena ho bud opatuje alebo odmietne, A kazdy chlap sa musi naucit to odmietnutnie prijat bez ujmy na sebavedomi. Chlapi to Proste skusaju je to ako lov nemas co stratit ked ti zena povie nie.. nepritahujes ju alebo nema ani chut na ziadneho chlapa alebo je zadana. Neznamena to ze ty si koli tomu chudak. Ty len strielas na slepo. Mas len 21r a zatrpknuty si Akoby si mal 51r panic. Ty zenu nenajdes Kym sa nezmieris so svojou vyskou a sam so sebou. Je v tebe priliz vela hnevu jedu voci svetu a sebe zenam .. este take pubertalne traumy vysmechu nespracovane. Mne sa na zske spoluziaci smiali ze som škrata volali ma slepuch indicky okuliarnik ze mam popolniky ze zuby mam ako źralok ze som moc chuda atd . Kazdy sa v zivote stretne s hlupakmi zlom no treba sa otriast a ist dalej . V dospelosti sa mi stalo ze mi daky clovek co mà len raz videl poslal do prace k narodkam 120ruzi a ze som Valkyria bohyna 😅😂 Mlady fesak vo Ferrari na prechode povedal mojmu frajerovi ze bez urazky ma nadhernu ženu.. ( a ten sa dost urazil a povedal ,ze som sice pekna ale ako taburetka ze na niċ.. a on je do teraz single ked ma take nazory) Proste v zivote kazdy zazije negativne aj pozitivne komenty . Podstatne je ale len to ako sa clovek vnima sam seba . Ta krasa vnutorna z cloveka vyzaruje. Mozes sa k nej dopracovat. Mas sa este vela co učit.
Zbytocne si nahovaras ze mentalne si na tom ako 28r .. a pri tvojom IQ mat horsie ako A- je 🥹 Ved ty este nevies ani vytušit u ktorej zeny by si mal šance. Ides za takou ktora ta vysmeje. Ty sa este len musis naucit z konverzaciee a neverbalnej konverzacie ci si danej zene vobec sympaticky .za niektore trapne odmietnutia si mozes ty sam. A ta story ze potom dosiel jej frajer a ukazal ti jej fotky an aka je super v posteli .. to mi pride tak primitivne ze mam z toho pocit ze si troll a robis si tu srandu podivnu. To potom nemohla byt top žena ked si nasla takeho primitiva. Namiesto smutku ze si single sa zacni tesit zo zivota . Si zdravy mlady studujes v 21 ti ku stastiu nic nechyba . Zmier sa so svojou vyskou prestan vyhladavat vyvyseniny a topanky s opatkami ziadny opticky klam z teba vysokeho cloveka neurobi . Ale tvoje vnutro moze byt vacsie . Tvoj duchovny rast nema limit.
Ja autora chápem. Ženy, ruku na srdce, kolke z vás by dali šancu mužovi s výškou 162 cm ? Dovolím si tvrdiť, že veľkú väčšinu žien priťahuje chlap vyšší od nej, takže áno autor, určite to s hľadaním partnerky budeš mat ťažšie ako chlap co ma 180 - 185 cm. Nemôžeš za to, aj keď jasne, že ta to v podvedomí hnevá. Je to pre chlapa proste nevýhoda. To ale neznamená, že si ženu nenájdeš 🙂 takže hlavu hore a nezameriavaj sa na túto jednu nevýhodu, si mladý, život máš pred sebou✌️
Samuelm04 ahoj,si ešte mladý,ver tomu,že väčšina žien si nevyberá partnera podľa výšky.V okolí mám XX párov,kde je žena oveľa vyššia od muža 🙂Musíš nabrať viac sebavedomia
,nelutovat sa.Ked ženu zaujmes nejako inak
,nebude riešiť výšku..🙂
Bono z U2 ma 1,68m cize v podstate je velmi nizky chlap a aj tak je úspešný a je statsne zenaty uz vyse 40r - cize padá tvoja teoria, ze nízky chlap si najde peknu zenu a ma vztah len preto, ze je úspešný a bohatý. Dustin hoffman ma tiez nejakych 1,60 a teda ked mal tolko rokov ako ty tiez nebol slávny a bohatý a aj tak bol príťažlivý a takychto je viacero. Skor je odpudzujúce to, ze furt nariekas koli tvojej vyske a zhadzujes zeny, ktore mozno tiez nie su supermodelky a nespĺňajú canon svetskej krásy a ty im koli tomu nedáš sancu, tak ako potom ty plačeš, ze ti nedaju sancu lebo si prilis nízky - trosku pritiahnuté za vlasy. Btw poznam vela chalanov aj nízkych, a dokonca aj plešatých a maju svoje publikum, lebo ich personalita je uplne o niecom inom ako o poondiatej vyske
A keby si mal 1.80cm zbalil by si topmodelku? tie tiež lovia v inych vodách
Jeden umyvač riadov, bol vo väzeni a byvaly alkoholik, tiež chcel šupu a topmodelku...Tak ja vam chlapci gratulujem k výberu a veĺa šťastia do lovu vám prajem..
Ja mám tiež len 20 rokov, ale teda poviem ti, že by som ťa nechcela. Okrem toho že sama mám 178cm, tak mi extrémne vadí takáto ufňukanosť.
@michala001 Vidíš to, okrem toho... Čiže aj keby som bol úplne normálny, nechcela by si ma kvôli výške... Za ktorú nemôžem. A o tom to celé je.
@samuelm04 ani som to nedocitala. Tu nejde o.diskrimaciu ale zena potrebuje v.muzovi citit ochrancu a preto vacsina inklinuje k vyssim muzom. Ja nemam ani 160 ale.nikdy som.nemala priatela pod 180cm. Jednoducho ma taki pritahovali. Moj mu z ma skoro 190cm. Ja som taky maly general 😆a tych nizkych muzov v okoli som nejako rychlo spacifikovala. Mala som pocit ze ti.vyssi.su taki rovnocennejai superi aj v tomto. Ale.nestretla som sa stym.zeby sa niekto nizkym muzom vysmieval. Sama mam v okoli zopar takych a maju vztahy. Zeny priblizne rovnako vysoke alebo nizsie. Vo.vztahu musi byt chemia pritazlivost a nizsi partner mnohe zeny nepritahuje. Tak ako sa.niekomu pacia.blond brunetky chudsie pevnejsie tak je to aj s vyskou.
@samuelm04 prosim ta vzmuz sa. Mozno nie je problem v tvojej.vyske ale.v ufnukanosti a v tom co vyzarujes
@samuelm04 v prvom rade potrebuješ ešte dospieť, plnoletosť neznamená, že si vyzretý muž. Ale to nie je tvoja vina, to sa casom u vacsiny dostavi. Jednoducho by si mal pochopiť princíp, že veci, ktoré nemôžeš ovplyvniť treba cim skor vypustit z hlavy. Nie je to len o vyske ale vseobecne, ani spravanie a pocity inych ludi nemozes ovplyvnit, čo mozes ovplyvnut je tvoj pristup. Mal by si si pracovat na vztahu k samemu sebe. S tymto tvojim aktuánym nastavenim by si nebol ani dobry spolocnik. Silne zeny potrebuju silnych muzov, nepotrebuju golema, potrebuju vedla seba muza, ktory ma slovo chlapa a nefnuka, ale to si nezamienaj s tym, ze nemozes byt citlivy a empaticky.
Proste z teba nejde to co zeny chcu a pritahuje ich. Ako som uz spominala v jednom prispevku, mala som aj nizkych frajerov, ale boli to muzi veselí, rozhodní a nepoukazovali na svoje slabe stranky, kebyze ma oslovis a zacal by si takto biadkat, tak by som urcite usla.

@mirkam3 podarený 😀