icon

Ako by ste reagovali, keby vaše dieťa bolo gay alebo lesbička?

belllinka
24. okt 2023

Zaujimal by ma nazor matiek, ktore su proti gayom a lesbam a povazuju ich za nieco zvratene, nenormalne… Ako by ste reagovali, ak vam vase dieta povie, ze k nim patri? Ze ma priatela, priatelku rovnakeho pohlavia a ze chcu ist spolu zit?

Strana
z4
marhulka13
24. okt 2023

@belllinka synovi by som kúpila sudocrem, dcére herpesin

zmrzlinka2021
24. okt 2023

@belllinka väčšinou takí rodičia to ani nevedia, dieťa postupne ich opustí, príde raz do roka na návštevu a žije si svoj vlastný život

marhulka13
24. okt 2023

@zmrzlinka2021 alebo sa cíti frustrovaný, nepochopený a nevie, ako ďalej...

lindous
24. okt 2023

Neviem povedať z vlastnej skúsenosti, ale kamarát v 15 za to dostal parádnu bitku a viac-menej ho vyhodili z domu, tak bol nejakú dobu u babky… potom sa to nejak prekuslo a dnes majú vramci možností lepší vzťah, ale myslim, že toto si so sebou stále nesie… a druhá skúsenosť je z rodiny, kde sa lgbti obhajovalo so slovami, nech si každý robí čo chce, ale platilo len do vtedy, kým sa to netýkalo ich dieťaťa, takže tam tiež padli všelijaké škaredé slová a dodnes to nie je najlepšie

zmrzlinka2021
24. okt 2023

@marhulka13
@lindous ja týmto reakciám nerozumiem. Ako môže byť človek také monštrum.

marhulka13
24. okt 2023

@zmrzlinka2021 ja tiež nie. Vzdy tu budem pre svoje deti. Určite by som bola keby boli hetero, ale hlavne kvôli nim, lebo by to v živote a v spoločnosti nemuseli mat ľahké. Ja mam kolegyňu lesbicku a veľmi sme sa spriatelili. Pre mňa jedna úžasná inteligentná zena

dexemposupoplex
24. okt 2023

A druhy rodic to ako vnima,ked matka je proti?Lebo i to sa stava,ze rodicia maju nazor rozny...a v pripade,ak zije len s matkou,nevravela by som nic.Naco?Ak je striktne proti..

birika
24. okt 2023

svojou orientaciou neprestava byt nasim dietatom - pokusili by sme sa ho/ju akceptovat

yoxinka
24. okt 2023

Rodičia sa to nikdy nedozvedia. Poznám prípad, kde chalan z malej dediny, katolíckej rodiny, hneď ako mohol, odišiel žiť do Anglicka. Žije tam s priateľom. Keby sa to rodičia dozvedia, asi by ich na mieste porazilo. Chodí domov raz za rok, povypytujú sa, či nemá frajerku a kedy budú vnučatá, povie, že nemá na to čas, lebo veľa pracuje a sú porozprávaní na túto tému. Osobne si myslím, že sa rodičia nikdy nedozvedia, kto je ich syn. Pre mňa osobne je to mega smutné.

viestta
24. okt 2023

Obavam sa, ze ti, ktori s takym dietatom narobili "rychly poriadok" sem nenapisu. Mozno napisu ti, ktori by ten poriadok spravili ale nakoniec by to mohlo dopadnut aj inac. Aj ti co by poriadok nerobili, tak mozno by to nakoniec bolo ovela zlozitejsie, pretoze taka situacia cloveka urcite zaskoci a v momente ked sa ho to tyka teoria ide bokom a proste je to hranicna situacia, ktoru treba spracovat.

pribinak
24. okt 2023

Poznám prípad, decko odišlo do zahraničia, domov príde raz za 100 rokov
Tam si žije svoj život. Rodičia sa modlia doma za nevestu a vnúča

Myslím si, že každý trosku vnímavejší rodič cíti, že to jeho dieťa je inak orientované. Musia predsa vidieť že je trosku iné. Zvyčajne to všetci ostatní vidia, len rodičia nie, LEBO NECHCÚ
Majú svoju prestavu a keď im tam to dieťa nezapadá, tak ju vytesnia a snívajú si svoj sen

Choré

maranta_leuconeura
24. okt 2023

Ved to mas na dennom poriadku, odpoved je ze taki rodicia deti vyhodia z domu, prestanu ich financne podporovat, casto prerusia vztahy a nepriznavaju sa k nim, lebo ,,im robia hanbu", ,,su proti bohu" a podobne. Kedysi stacilo na taketo nieco aj len mat dieta bez svadby alebo si najst za zenu zidovku 😉 Raz dojdeme aj do stadia, ze bude akceptovana aj inakost

cocolino234
24. okt 2023

Ja len verím, že naša spoločnosť sa raz dostane do bodu, kedy deti nebudú musieť rodičov oboznamovať so svojou sexualitou, pretože tak ako hetero, tak aj gayovia budú samozrejmosťou. Čaká nás ešte dlhá cesta a pochybujem, že sa toho nejaká z nás dožije ale verím v takúto budúcnosť. Nepríde mi normálne, aby tínedžer prišiel za rodičmi s tým, že sa mu páči rovnaké pohlavie. Tomu samozrejme vo väčšine prípadov predchádzajú mesiace plné stresu a úzkostí, ako im to povedať.. lenže nemusia a tak by to malo byť. Práve toto je to choré a nenormálne, narozdiel od homosexuality, ktorá je prirodzená. Ku kresťanom sa nevyjadrujem, tí majú svoj svet, do ktorého patriť nikdy nebudem a neprináleží mi to komentovať. Nie je ich tak veľa, aby obrovskou časťou ovplyvnili vývoj homosexuálov v spoločnosti.

sono2
24. okt 2023

Neviem. Akurát viem, že je moja dcéra, ešte malá ale je určite na mužov a som za to šťastná.
Títo ľudia mi nevadia, ale vadí mi to zviditeľňovanie a chcenie práv aby mohli mať rodiny, manželstvá atď.

cocolino234
24. okt 2023

@sono2 toto je žiaľ výsledok našich predkov. Tak dlho boli utláčaní a považovaní za chorých, že dnes nie je iná možnosť ako silou mocou propagovať ich slobodu. Toto nie je vina homosexuálov ale homofóbov. A žiadne ale naozaj žiadne ľudské práva by nemali byť odoberané na základe sexuálnej orientácie.

syslik81
24. okt 2023

brala by som to normalne a dufala tak ako kazda matka,ze si najde skveleho partnera do ziota a bude mat aj deti a rodinu a ja vnucata .. kedze mam dceru bolo by to lahsie..zial chlapy gayovia to maju zlozitejsie lebo xy ludi je este zahrabanych v praveku

anjelicek26
24. okt 2023

Reagovala by som lepsie,ako keby mi dotiahnu nejakeho fetaka, gamblera,nasilnika ci alkoholika...to je totiz to jedine skutocne nestastie pri vybere partnera a ked sa na to ako matka mas bezmocne pozerat...v tomto mam az moc jasno....

zuzanka.zuzu
24. okt 2023

určite lepšie než keby sa identifikovali ako luster a podobne šibnuté kreácie 🙈

barbora01
24. okt 2023

@belllinka ja som si o sebe myslela, že som tolerantná a že by som to v pohode zobrala, až do chvíle, keď mi syn povedal, že je gay. Sú situácie, ktoré si predstavuješ a vieš ako by si sa zachovala a potom tá situácia reálne príde. Nie som na seba pyšná, ale niesla som to ťažko. Chcela som vnúčatá, chcela som, aby moj syn bol “normálny” a zároveň som sa o nebo bála, lebo ľudia sú zlí a vedela som, ze to bude mať ťažké. Vedela som, ze ja ho budem milovať stále, ale úprimne hovorím, že ma to zomlelo. Myslím si, ze matka ktorá je proti gayom/lesbám ti tu ani neodpíše. (Syn mal vtedy 12 rokov, neviem či mal nejaký problém s dospievaním, lebo dnes má priateľku, s ktorou je šťastný, tak uvidíme, ale ja už viem, že zvládnem všetko, ok neviem, ktovie s čím ešte príde 🙂

olimuc
24. okt 2023

Pozrela a vyspovedala by som zo zaujmom buduceho zata, keby mi ale v 18 dovliekol 40 rocneho zenateho chlapa, fetaka a pod pofidernu existenciu tak narobim cirkus. Ale nie preto, ze je gay, ale preto, ze nechcem aby si pokazil zivot nejakym debilom.

janinah
24. okt 2023

@yoxinka takže to o chalanovi vie celá dedina,len rodicia nie? To si nemyslím....

lelelienka
24. okt 2023

Pochybujem, ze ti na to odpovedia, pretoze take si podla mna myslia, ze im sa to stat nemoze…

tamitamitami
24. okt 2023

Rešpektovala by som to, brala by som to ako fakt (snažila by som sa spraviť všetko preto aby to bolo čo najpríjemnejšie pre všetky strany). Takže ja by som reagovala neutrálne (normálne), nebola by som touto situáciou nadšená ale ani by som z toho nerobila tragédiu (odpovedala a správala by som sa tak aby som tým svojmu dieťaťu neublížila, aj keď by som z toho nebola zrovna šťastná). A myslím že keby vidím svoje dieťa šťastné po boku niekoho iného bola by som spokojná aj ja.

Súhlasím že omnoho viac by som bola nešťastná keby si moje dieťa donesie domov násilníka, alkoholika......alebo keby naopak má o sebe predstavy že je drak, vidlička a podobné výmysli.

20erika07
24. okt 2023

Neriesim vobec absolutne orientaciu, ja som zastanca zi a nechaj zit, nijak mi take veci neublizuju. Moj muz by to ale niesol velmi ťažko, on tomu nechápe ale kludne by som sa s nim aj rozviedla len aby sa deti doma citili v pohode aj keby boli inak orientovaní. Som mama dietata, nie mama hetero alebo homo dietata, iba dietata. A vzdy budem .

zanka777
24. okt 2023

@belllinka ak mám byť na 100% úprimná a na to aká je dnes doba otvorená všetkému..... Ja by som to nedala.... Veľmi ťažko by som sa s tým vyrovnávala a asi by som to nikdy v sebe nespracovala na 100%... Možno časom by som sa snažila samozrejme byť tu pre syna vždy a podporovateľov ho....aby bol šťastný.... Ale nikdy by som to v sebe nedokázala spracovať....ale to som ja.

topgabo
24. okt 2023

Pride mi to trend byt LGBT tak ako kde som ja chodil na stredu EMO bol trend.

beataxxx
24. okt 2023

Asi by ma to zo zaciatku nenadchlo, ale urcite by som to nedala najavo a zvykla by som si a urcite by som s laskou prijala do rodiny aj noveho clena, ved je to moje dieta🙂🙂🙂 ale keby volilo sns, alebo smer, to mozem uprimne prehlasit, by som asi tak lahko nedala….

yoxinka
24. okt 2023

@janinah
Ja som kde písala, že o tom vie celá dedina? Vie to pár ľudí, ja patrím medzi nich, z dediny to nevie zrejme nikto. My sa nepoznáme skrz dedinu.

loliki
24. okt 2023

@barbora01 Teraz je taký trend. Súhlasím tu vyššie s topgabo. V 12 rokoch a vôbec v puberte deská povedia kadečo, cítia sa všelijako, tá hormonálna búrka prebieha v plnom prúde. Za to, že má v tom veku chalan kamarátov si niektorí myslia, že sú hneď gay. Po čase s ním hormóny urobia svoje a bude chodiť za dievčatami. Treba ich vyhlásenia brať s rezervou a baviť sa s nimi normálne. Je taká doba, vyrastajú v tom, zovšadiaľ to počujú.

zanka777
24. okt 2023

@beataxxx neboj keby tvoje dieťa bolo opačne orientované určite by nevolilo SNS alebo Smer... Tam je politická strana istá 😉

Strana
z4