icon

Ako by ste reagovali, keby vaše dieťa bolo gay alebo lesbička?

belllinka
24. okt 2023

Zaujimal by ma nazor matiek, ktore su proti gayom a lesbam a povazuju ich za nieco zvratene, nenormalne… Ako by ste reagovali, ak vam vase dieta povie, ze k nim patri? Ze ma priatela, priatelku rovnakeho pohlavia a ze chcu ist spolu zit?

rozkvet1
24. okt 2023

Rodičia, ktorí nevedia rešpektovať názory a rozhodnutia svojich detí, by deti radšej mať nemali

silvike
24. okt 2023

@rozkvet1 Byt gay/lesba je nazor ? rozhodnutie ? Ved to je sexualna orientacia s ktorou sa poniektori narodia. Alebo nie ? Oni sa rozhodnu byt homosexualmi ?

rozkvet1
24. okt 2023

@silvike vravím všeobecne

bodka70
24. okt 2023

@belllinka, nemôžem hovoriť za iných rodičov a nie som z tých, čo sú či boli proti LGBT komunite. Viem len, že ja som takúto situáciu s mojimi deťmi zažila a zažívam. Spočiatku som cítila úzkosť, bála som sa, ako to bude. Ale po určitej dobe som si proste na to zvykla. Je to tak ako to je, moje deti sú stále moje deti, sú to tie isté bytosti ako predtým. Podrobnosti nechcem rozvádzať, je to ich súkromie a ich život. Hlavne nech sú šťastné, kdekoľvek a skýmkoľvek.

sss777
24. okt 2023

@bodka70
Krásne si to napísala, si určite skvelá mama.

oli18
24. okt 2023

Moji mladi to beru normalne a my, stari rodicia, tiez. So starsimi vnucatami sa na tu temu aj rozpravame.

ciernysokol
24. okt 2023

@beataxxx 🙂))) to je celkom vtipne.inak ja mam kamarata zaryteho smeraka,ale ja tie nazory neberiem vazne.tiez sa stale bavim aj s ps-karmi,samozrejme nie o politike.mam aj kamaratov gayov.z dietata by som nadsena nebola,ale je to moje dieta,mam ho nadovsetko rada.

ciernysokol
24. okt 2023

@silvike niektori ano.

bodka70
24. okt 2023

@oli18 , aj ja to vnímam normálne. Jediné, čo mi vadí, je prejavy netolerancie, výsmechu a nenávisti, aký je od mnohých ľudí aj vo verejnom priestore. Je ťažké nebrať to osobne. Odmietam a vadí mi, že niekto je schopný v mojich úžasných, šikovných deťoch, ktoré v živote nikomu neublížili, vidieť "pliagu" a rozbíjacky tradičných rodín, vnímať ich ako nenormálne či zvrátené.

werbenka
24. okt 2023

Ja nepochopim, ako niekto moze mat menej radsej svoje dieta kvoli sexualnej orientacii. Takyto rodicia by sa mali za seba fakt hanbit, ze s nimi kvoli tomu prerusia vztahy alebo ich vyhodia z domu, ci vynadaju. V ich novom partnerovi mozete najst druheho syna ci druhu dceru. Priala by som si len, aby boli v zivote stastni, bez ohladu na sexualnu orientaciu. Vnucata nemusite mat, ani ak budete mat heterosexualne dieta, ci uz zo zdravotnych dovodov, alebo ze sa tak rozhodnu. Nechajte deti zit ich vlastne zivoty, nemusia plnit vase predstavy, taketo zmyslanie je velmi sebecke. Co by za taketo “problemy” dali rodicia, ktori maju chore deticky. Rodicia by si mali vazit, ze maju zdrave dieta a este ak je stastne zalubene. Je uplne nepodstatne do koho. V hetero vztahoch je vela nezdravych vztahov a vidiet svoje dieta v takom trpiet alebo sa radsej smiat v homosexualnom, nie je to predsa lepsie? Pozerat sa treba na podstatu vztahu a nie na pohlavie.

dudos
24. okt 2023

@sono2 aj ženy sa museli zviditeľňovať aby mali možnosť volebného práva. Inak to nešlo. Až tak, že podpaľovali budovy a pod.veci. A nezabúdajme, že za naše volebné právo sa musel postaviť nejaký muž, ktorý to v tej dobe legislatívne navrhol a predostrel mužom, ktorí mali právnu moc a moc tvoriť zákony.
A rodinu netvoria muž a žena, môžu splodiť dieťa ale rodinu tvoriť nemusia.
Hlavná vec, že právo na slušný a dôstojný život majú v našej spoločnosti vrahovia, predajcovia drog a pod.
Slušný občan na základe svojej homosexuálnej orientácie prichádza o určité práva. Homosexualita je založená na láske. Nie je to zlo.
Tak isto je extrém aj pochod za rodinu. Mne napríklad nie je po chuti masívny nátlak na úpravu vykonávania interupcií a pochody spojené s tým. Je to presne to isté ako sú extrovertné pochody homosexuálov. Len je to z druhého brehu.

dudos
24. okt 2023

@bodka70 ako rodič, vás úplne chápem. Mám malé deti, neviem čo z nich vyrastie. Ale ako rodič viem, že by to nemali ťažké kvôli mne ako matke alebo svojmu otcovi ale pre netolerantnú, ignorantskú, do seba zahľadenú spoločnosť, ktorá neviem kde podela zdravý rozum. Byť bezdetná beriem nohy na ramená z tohto vyhnitého dezolátneho Ficolandu.

bimbina
24. okt 2023

Ak na to prijde, určite by som si to všimla. Mám priateľov inej orientácie. Ale stále je to moje dieťa nech je aké je.
Niekedy mám pocit že lepší nápad by bol žiť so ženskou ako s tým mojim 😀😀😀 v rámci srandy pravdaže

mina0202
24. okt 2023

Neviem, ako by som reagovala. Ale dúfam a budem sa modliť, aby som toto nemusela riešiť. Zatiaľ chcem budovať svojej dcére silné sebavedomie, lásku a pokoru.

miadi
25. okt 2023

@cocolino234 katolicka skola v 🇨🇦 je 🌈 welcome . na malo meste .. vydavala som sa pred 10r v kaplnke kde katolicky knaz robi aj uradne svadby pre lgbtq+ Takze nie ze “ katolici maju svoj svet .” Ale homofobovia a fanatici akejkolvek viery .. maju svoj svet. Je to o politike. Ked mà aj mensina rovnake prava ako vacsina bez diskrininacie .. tak je uplne jedno ci si katolik gay trans ateista cierny hnedy biely muž žena a ludia su k sebe rovnako uctivi .zial nie su este vsetky krajiny sveta na takomto leveli uvedomelej spolocnosti . Strach z inakosti zo sexuality z gender identity z neznameho mà v ludstve hlboke korene. Stredovek neskoncil.

ivangeline
25. okt 2023

Urcite by som chcela vediet viac. Ako to preziva. Preco to prislo. Kedy. A pod. Do 20tky by som to brala este s rezervou. A povedala aj svoje skusenosti a nazor. ;)

maminkasisa
25. okt 2023

@rozkvet1 velmi silne slova....

lenkakravcova
25. okt 2023

@belllinka Záleží na veľa faktoroch..
Ja verím, že homosexualita v spoločnosti a tieto lgbt propagácie by nemali byť povolené oficiálne z dôvodu zachovania a rozvoja spoločnosti. Je to proste slepý uzol. Spoločnosť bez rodiny, bez detí nefunguje a homosexuálne páry deti mať nedokážu (áno rovnako ani neplodne páry - ale tie všetci považujeme za fyzicky choré, čiže toto je v tomto uhle pohľadu na rovnakej úrovni).
Verím, že to teda nie je správne a spravodlivé pre život na zemi.. ale dokial sa to nestáva zákonnou normou spoločnosti, niečím čo si môže oficiálne človek vybrať, to neriešim. Jednotlivci majú svoje skúšky, svoje boje, svoje chyby a pády. Nikto z nás nevie kedy sa v niečom zmení k lepšiemu (držala by som sa viery v to).

sono2
25. okt 2023

@dudos lenže to neni rodina. Rodičia neni muž a muž do pekla. Tak čo mi tu vališ do hlavy volebné práva, ako môže jeden homoš adoptovanému dieťaťu ukázať vzor rodiny? Mama otec.
Veď nech si žijú, ale proti tomuto som ja osobne určite!

lelelienka
25. okt 2023

@lenkakravcova ty mas deti? Ak by ti raz povedali, ze su homosexualmi, tak im povies, ze by to “nemalo byt v spolocnosti povolene oficialne lebo je to slepy uzol”?
Pre teba je spolocensky hodny len ten, kto sa dokaze mnozit? Och tak to je skutocne pokrokove, tolerantne zmyslanie… 🤷‍♀️

dudos
25. okt 2023

@sono2 tak potom ani mama čo vychováva sama deti nie je s deťmi rodina, chýba muž. Tak isto muž, ktorý sám vychováva deti nie je rodina, chýba žena. Tak isto starí rodičia, ktorí vychovávajú vnúčatá nie sú rodina.
Rodinu tvorí láska, rešpekt, tolerancia, spoločné hodnoty. Na Slovensku máme veľa “plnohodnotných rodín”, v ktorých nie je vždy všetko v poriadku ale však nevadí, hlavná vec nech je tam vzorec muž a žena. A je úplne jedno o akých osobnostných jedincov sa jedná.
Zastávam názor, že aj pár rovnakého pohlavia dokáže ukážkovo ba koľko krát až neporovnateľne lepšie vychovať deti a dať im do života viac ako pár muž a žena.
A či som za adopciu? Tu na Slovensku nie, práve pre takto zmýšľajúcich ľudí ako ty by tie deti trepeli. Nie pre svojich rodičov a pre svoji rodinu. Ale pre okolie.
Na začiatok pre našu spoločnosť by úplne postačovalo ak by mali právo uzatvoriť úradne manželstvo. Môjho syna v škole vzdelávajú aj učitelia “z druhého brehu”, máme susedov homosexuálne orientovaných. Synovia kamarátka ma babku lesbu žijúcu v partnerstve. A čuduj sa svete z môjho syna nevyrastá homosexuál. Ani nemáme chlieb drahší, ani to neovplyvnilo našu vieru v Boha. Žijeme si spoločne bez nenávisti, s rešpektom a s toleranciou. A nežijeme v komunite homosexuálov, žijeme v mestskej okrajovej časti BA v paneláku.
A naozaj mi je veľmi smutno znoohladu, keď sa lúči heterosexuálny pár ráno na parkovisku pusou a potom sa lúči homosexuálny par len s pozdravom čauko. Ničím nevyčnievajúci a nepútajúci na seba pozornosť.

viestta
25. okt 2023

@sono2 luda ti nevadia, ale vadi ti, ze by mali mat rovnake prava ako ty? Ako sa dotkne tvojho zivota ak by Janko a Jozko od susedov boli manzelia? Ako by sa dotklo tvojho zivota, zivota tvojej rodiny ak by mohli cerpat OCR jeden na druheho, mohli by byt oboznamovani o zdravotnom stave druheho, mali vyhody vyplvyvajuce z BSM, mohli jeden po druhom dedit? Preco by ste vy s manzelom mali byt zvyhodneni? Take pary maju rovnake povinnosti voci statu ako vy dvaja, preco by Janko a Jozko nemohli mat aj rovnake prava ako vy dvaja?

dudos
25. okt 2023

@viestta ja si myslím, že to vadí ľudom hlavne pre to, že ich deti by začali mať otázky. A na tie podľa môjho názoru treba vedieť odpovedať a deťom vysvetľovať dobu, v ktorej žijeme a ktorá sa niekam posúva (niekedy nie podľa našich predstáv a podľa toho či tomu rozumieme alebo nie). No niektorí to nevedia. Nevedia komunikovať alebo dať odpoveď dieťaťu alebo lepšie povedané naformulovať ju tak aby to dieťa pochopilo.
Tak sa radšej budeme všetci tváriť, že to neexistuje a ak náhodou to dieťa zahliadne dať mu automaticky odpoveď, že je to zlé a tak sa ďalej tomu nevracať. Lebo o “zlých, zakázaných” veciach a témach sa nehovorí.

ciernysokol
25. okt 2023

@viestta ja napriklad som za vsetko z vymenovaneho,urcite by mali mat rovnake prava,ako heterosexualne pary,okrem rovnopravnosti v adopciach.ak dieta ma sancu ist k hetero paru,nemal by ho dostat par homosexualny.

lujza123
Autor odpoveď zmazal
lujza123
25. okt 2023

@ciernysokol ono s tými adopciami je to trochu inak ako si všetci predstavujú.
V 99% ľudom ide o právnu úpravu UŽ EXISTUJÚCICH RODÍN. Čiže možnosť adoptovať si biologické dieťa svojho partnera/ky ktoré spolu vychovávajú.
Homosexual ako jednotlivec si môže adoptovať dieťa aj dnes a áno aj na Slovensku.

viestta
25. okt 2023

@ciernysokol podme teoretizovat: Preco by mali byt homosexualne pary diskvalifikovane z adopcii?

ciernysokol
25. okt 2023

@lujza123 adoptovat si moze,ale prioritu maju pary muz a zena,myslim.tak ako pri slobodnych zenach.ci nie je to tak?teraz uz fakt neviem.ked sa napr.sama zena alebo sam muz zapise do poradovnika,dostane dieta skor ako par,ktory je za nou?

ciernysokol
25. okt 2023

@viestta nie diskvalifikovane,ale prioritu by mal mat heterosexualny par.kvoli vyvoju dietata.

viestta
25. okt 2023

@ciernysokol takze, ked su prioritne hetero pary, tak homopary su diskvalifikovane. Ale preco?