Ako by ste zareagovali?
Bola som dnes na celodennom výlete s 15r dcérou a 3r synom.Manzel ostal doma nech si oddýchne a porobi niečo.Deti sa zabavili všetko ok.Cestou domov syn búchal mi do sedadla s nohami.Hovorila som mu nech s tým prestane aj dcéra mu to hovorila.Napokon chytila mu nohy nech prestane.Na to syn potiahol dcére vlasy,ona vykríkla nečakala to a capla mu po hlave.Samozrejme začal revat,no on to celé začal.Postala som s autom a ukľudnila deti.Ked sme došli domov malý hneď hovoril otcovi že sestra ma buchla po hlave.Isla som povedať čo sa vlastne stalo.No muž ma nepustil k slovu.Zacal nadávať na dcéru že čo si to dovoľuje búchať brata po hlave či je normálna a podobne reči.Zobral syna z auta donutra do domu.Ja som ukľudnila dcéru,najedli sme sa a išla von so psom a s kamarátkou na prechádzku.Ja som upratala kuchyňu a išla von do záhrady.Pol hodinu som tam bola a počujem že manžel nadáva na mňa že záhrada mi je prednejšia než syn,že on si chce oddýchnuť nech idem za synom a on ide na dvor von.Uz som bola taká nahnevaná že išla som donutra a teraz rozmýšľam či som sa dobre zachovalá.Co by ste robili na mojom mieste?Potom mužovi som vysvetlila čo sa stalo v aute a že bolo to nechtiac.No on niekedy hneď vybuchne,je strašne háklivý na syna.Ked sa mu niečo stane.
Bude mať 4 roky.
Uhm, sedačku by som dala za sedadlo spolujazdca. A takmer 4 ročnému by som vysvetlila, že kopať do mami sa nemá.
Lebo ty si tie kopance citila v chrbtici.. drž sa.
Ak nechce pochopiť, zober najbližšie na výlet dceru. Synovi povedz, že ona ťa nekope. Možno si uvedomí.
Baby tu skonštatovali, že tvoj chlap je v istých ohľadoch debil, ale to vieš aj sama, inak by si tu nepísala. Ale vysvetliť mu, čo robí zle, sa komunikáciou nedá, to je ako opisovať slepému farby.
V prvom rade by som sa zamerala na dcéru, vysvetlila jej, že otec je neférovy v tomto, že to budeš riešiť, ale kým si on neuvedomí, ako koná, aby chapala, nech si to neberie osobne.
Pozor na to, keď muž uprednostňuje syna pred dcérou, môže sa stať, že dcéra svojho brata znenávidí, resp. sa im pokazí celý súrodenrcký vzťah. Možno by si sa mala o tom s mužom v kľude porozprávať, lebo tento prístup je úplne zlý 😟
Navyše syn stráca rešpekt, lebo sám vidí že mu všetko len tak prejde, lebo otec sa ho vždy zastane.
Tak by dostal po hlave aj chlap a synovi 2x navyše by som dala. Mám 4 deti, 17,13,9,2 a keď začne jeden tak dostane ešte navyše, zato, že začal a ak treba tak aj druhý... A normálnu bitku.. Žiadne novodobé zákazy a príkazy moderných mamičiek..
@veronika2405 Chudiatka Tvoje deti. 😔
Je to blba situácia ale nebrala by som to tak tragicky. Niektorí chlapi majú komplikovanú povahu.. su muži co sa nevenujú deťom vobec.
Treba muzovi povedať nech maleho nauci resp mu vysvetli ze nie vždy sa mu môže venovať nech sa maly aj pri nom sam pohrá to chvíľu potrvá ale naucia sa to obaja.
@matullienka No keď si to vezmeš z tohto hľadiska, tak keby ona bola na RD a výletovala cez deň s deťmi, tak by to znamenalo, že ak by mu ich dala večer strážiť, dala by ich mužovi na "druhú" smenu. Ak by mal nenáročnú prácu, tak by to bolo možno asi ešte okej, ak by s tým obaja súhlasili, no neviem si to predstaviť v prípade, že muž má prácu náročnú.
Lebo ako výletovať cez deň s deťmi sa nedá ani zďaleka porovnávať s náročnosťou práce (napr. programovanie, alebo ťažká práca na stavbe).
Myslím, že obaja by mali myslieť na toho druhého.
Na záhrade sa dá byť aj s deťmi (ja si dávam malú do kočíka, zvyšné deti sa hrajú popritom čo si kosím, plejem atď.).
@ankare ale prosim ta, aké chudatka?
Jedna obyč detská hádka v aute.. Kde je mladší milujúci synček a 15r dcéra v puberte..
Bezna denná situácia v x iných rodinách..
Riešia sa horšie veci.. Tu len stačí nech autorka co to pozmeni.. Prístup a ochotu skákať podľa chlapa.. To je cele.
Rady tu dostala.
Ale deti isto nie sú chudatka.
Boli na výlete, program.. Majú kde bývať, majú čo jesť.. Nikto ich netyra.. Mama otec nie sú alkoholici..
Ci prečo sú podľa teba tieto deti chudatka?
Lebo ja o ulicu ďalej mam rodinu kde 3 deti sú vážne chudatka.. Ale tie sú hladné, špinavé.. Dvor neopustili, čo sú narodené.. Otec pije denne.. To sú co potom.. Keď autorkine sú chudatka?
@opica_skorica aha pardon🖐️beriem späť
Od muza by som ocakavala ospravedlnenie najprv dcere, potom dohovor synovi a nakoniec ospravedlnenie mne. A ak syn bude kopat do sedacky otocila by som mu ju do protismeru, nech sa zlostí tam. Na take typy ako je tvoj muz, ze este z teba spravi vinnika netreba ist vysvetlovanim a obhajovanim sa.... cely den mal pre seba, ty tiez pracujes, bola si s detmi a este si isla aj do zahrady robit a on panko co? si mu narusila jeho guleváloš? no mna by poculi cez 3 ulice....
On si chce oddychnut 🤣 A ty nemas pravo oddychovat ? Mame 2 deti, ale neexistuje , aby ma muz v jeho volnom case nechal na ne samu. Stara sa: bud je v robote alebo mi pomaha s detmi. Tvoj muz si chce oddychnut, ved si bola s detmi na vylete. Mal oddychovat a potom nech bere stafetu on!!! A ty si si mala spravit kavu a vylozit nohy na terase, ked pises, ze mate zahradu. Nenormalne !
Niekedy máme každý zlý deň,keď sa ukľudní treba sa s ním porozprávať, niekedy je lepšie odísť a zahryznúť si do jazyka ako protirečiť.Myslim že tiež vieš kedy a ako reagovať.Cloveka to naštve ale veriť 3rocnemu všetko je tiež pekne hlúpe.Kazde dieťa skúša zaklamat a keď mu to bude prechádzať vždy tak sa stane z neho klamár.Synovi treba vysvetliť že svojim správaním ublížil sestre
No ja by som určite nešla za synom.a bola na záhrade ....mne by teda nemohol rozkazovat....a keby vynadal dcére ...ja by som mu hneď vykricala ako to bolo .....takže by som nebola určite ticho
@lenkakravcova prosím ťa ty čítaj čo píše, on bol doma a oddychoval tak je úplne u prdele či je ona zamestnaná alebo na RD. Vzala deti na výlet zatiaľ čo si on valal gule na gauči. Večer chcela porobiť v záhrade a jemu sa tiazilo postarať o vlastné decko.
No to je riadny debil prepac ja by som takeho chlapa poslala do riti, ako sa moze citit ta 15 rocna ma dve deti, ona ti to neda najavo ale odrazi sa to na nej toto spravanie, raz by uprednostnil muz jedno dieta viac pred druhym to by videl, a hlavne tvoja chyba je ze mu to dovolis a nespravis si poriadky takze sa stazuj len sama na seba sorry uprimnost je moje heslo
Ja by som sa hned postavila medzi neho a dceru. Isto by som nedovolila sa navazat do nej a maleho si uspi sam. Kto sa jej zastane ked nie ty?
Nepohlo by ani keby sa chlap rozkrajal. Ak chlap nesuhlasi urobim s vylet na dva dni s dcerou a nez sa stara. A po prichode presne tu starostlivost ob den rozdelim. Jeho chyba, nad nim stoji. A neustupit, kym sa neospravedlni.
Tiez zasnem, ze ostal doma a ty upratujes, varis po vylete. Mi to pride ako vtip, ze este pan chcel odychovat. To by som ja sa pytala, akoto ze nenachystal jest. Urobila by som potom jest len detom.
. Keby ma poslal k synovi, ked ja mam uz oddychovat, alebo povedal o tom aute.. fuha, no neviem si to predstavit. Mam ale inu povahu, moj uz skusal vselico a vie ze si to nemoze dovolit.
Keby pekne, ze potrebuje pomoct.. ale takto? Tebe to nevadi, ze si ta nevazi?
@mamula20 Presne ako pises 👌 My sice dom nemame. Ide o princip autorky. Naco si chlap robi decka, ked je unaveny. Ja verim, je tazka doba, clovek podla toho, kde je zamestnany, pride zrobeny, aby zarobil. Ja toto chapem. Ale som vdacna, ze moj muz to bere ako dobitie bateriek, ked je s detmi. Je to poklad v tomto smere. Je to radost, nie starost pre nho. Cize ja toto chvalabohu nemam,ani sa tu nechvastam nic,ale toto je pre mna nonsens, ked tu citam,ako su chlapi unaveni a nevenuju sa detom a cely den su deti s matkami + domace prace + navarit + ucit sa s detmi. Otras. Ja by som ho tak vypucovala, ze by si to dlho pamatal.
@opica_skorica Áno mám sedačku za sedadlom šoféra
@jaond19 Aj jeho bolo počuť cez celú ulicu jak vynadal dcére.
@davidofff Ja som mu išla vysvetliť ako to bolo,no nepustil ma ani k slovu.Ked on začne kričať moje slovo ani nepočut.Ja neviem tak zvýšiť hlas na kričanie.
@mima1988m Ja som sa zastala dcéru,bola som na jej strane veď nič zlé nespravila.S tým upratovaním,keď sme došli domov,išli sme sa všetci najesť.Teda vybrala som z chladničky jedlo z predošlého dňa najedli sme sa a upratala som kuchyňu umyla riad.Vzdy to tak robím po jedle spracem kuchyňu.
@mamula20 Pracujem aj ja,a presne to hovorí manžel že on sa viac narobí než ja že potrebuje viac oddychu.
Tak keď zjape a nedokážeš zjapať rovnako, mala si dcéru vziať a nech vyzjapuje keď chce cirkus na ulici. Ale čo by som mu povedala vovnútri, to by si za klobúk nestrčil. O pár rokov budeš trpieť jeho zjapanie a aj synove, čo pochytí od otca. Nedaj si aspoň zdeptať dcéru 🙏 baby ti tu dobre radia, narob si s ním poriadok
Mala sis a hned postavit na dcerinu stranu a zastavit ho na zaciatku..dovoli si tolko kolko mu dovolite..ak syn v aute neposlucha dat mu sedacku na opacnu stranu nech teba nevyrusuje pri riadeni ... a muz je proste k.k.t toho neprevychovas ...