Ako by ste zareagovali?
Bola som dnes na celodennom výlete s 15r dcérou a 3r synom.Manzel ostal doma nech si oddýchne a porobi niečo.Deti sa zabavili všetko ok.Cestou domov syn búchal mi do sedadla s nohami.Hovorila som mu nech s tým prestane aj dcéra mu to hovorila.Napokon chytila mu nohy nech prestane.Na to syn potiahol dcére vlasy,ona vykríkla nečakala to a capla mu po hlave.Samozrejme začal revat,no on to celé začal.Postala som s autom a ukľudnila deti.Ked sme došli domov malý hneď hovoril otcovi že sestra ma buchla po hlave.Isla som povedať čo sa vlastne stalo.No muž ma nepustil k slovu.Zacal nadávať na dcéru že čo si to dovoľuje búchať brata po hlave či je normálna a podobne reči.Zobral syna z auta donutra do domu.Ja som ukľudnila dcéru,najedli sme sa a išla von so psom a s kamarátkou na prechádzku.Ja som upratala kuchyňu a išla von do záhrady.Pol hodinu som tam bola a počujem že manžel nadáva na mňa že záhrada mi je prednejšia než syn,že on si chce oddýchnuť nech idem za synom a on ide na dvor von.Uz som bola taká nahnevaná že išla som donutra a teraz rozmýšľam či som sa dobre zachovalá.Co by ste robili na mojom mieste?Potom mužovi som vysvetlila čo sa stalo v aute a že bolo to nechtiac.No on niekedy hneď vybuchne,je strašne háklivý na syna.Ked sa mu niečo stane.
Vidis, jednoducho daj sedačku na vedlajsie sedadlo alebo ho neber s vami.
Je maly, ale co z neho vyrastie, ze si bude na zeny dovolovat.
Drz sa a skus mu to vysvetlit, nech vie, ze bud chce kopat a nejde na vylet alebo nebude kopat a pojde na vylet.
U mna (i ked som pacifista) chlap/muž/chlapec, ktorý kope do ženy/mami/dievčaťa = arogantný sebec.
@mamina7070 otecko si tiež vychová narcistu podľa toho čo čítam.
@lenkakravcova keby dala prednost synovi pred zahradou zhulakal by ju, ze bola na vylete s detmi a zahrada je neobrobena.
Pidla teba teda zahradu nechaju tak lebo momentalne maju 4r dieta a tak sa budu starat iba o to dieta. Zahrada nech lahne popolom.🙈
A nech nahodou nejde ona ani ku kadernicke, lebo treba uprednostnit dieta.
@opica_skorica kopat snad nema chlapec do ziadneho sedadla.
@natalka13 to je jasné, ale sama viem, ako to bolí do chrbtice. Mne sa to stalo v autobuse.
Deti sa pre zdravý vývoj potrebujú aj "nudiť" - hrať sa samé, nájsť si aktivitu, netreba sa im stále venovať.
A hlavne tie deti potrebujú jesť, mať oprate, upratané, to žena má robiť toto všetko keď deti spia? A ta žena a jej čas je kde?
Keď bude nonstop pri deťoch, veľmi skoro vyhori a deťom ostane zničená, utrapena, frustrovana mama, ktorá väčšinou kričí... Véd s nimi bola celý deň...
@lenkakravcova strašne sa zastavas toho chlapa.A co, ak by mali obidvaja ťažkú prácu?alebo mamu či ide na nočnú smeny?Tiež by si nemusela kosiť s 3 deťmi z toho jedno v šatke.Chlap mal celý deň pre seba plus navarené zaujímalo by ma kedy mala 3/4 dna voľno iba pre seba autorka.
Ale ja som typ, že by som si nenechala po sebe kricat hneď po vystúpení z auta na celú ulicu.On sa tak správa asi úplne bežne, lebo inak by tak nereagoval.A z dvora od roboty by som nešla veď on jej prikázal, že má ísť dnu, lebo syn ho otravuje.to nech si on rieši so synom a nie zavolať mamu, aby mal pokoj.Ona má koho zavolať, keď ju deti otravujú?Môj sused je programátor majú 3 r dvojičky pol hodinu po tom, čo príde z práce je denne s nimi na dvore, alebo po dedine na odrazadlach sám bez ženy, ale to je vidieť aj na vzťahu, že si ju váži a deťom venuje každý voľný čas.
@ankare vy vidíte, čo píšete???trošku sa zamyslite, potom sa všetci čudujú, že deťom nemôžu dať rady... Pár výchovných nezaškodí... Aj v škole nás sem tam prepleskli a nik sa nesťažoval...
Nenechala by som ho kricat na dceru a nenechala by som ho aby uprednostnoval syna. Aj keby som sa musela koli tomu rozviest. Celkove je to hrozny otec a manzel.
Ved aj taka veta ze: "Co ma co on skakat okolo syna hned ako sa zobudil" je hrozna ak ju pocuje ten syn. Ved mu tym vravi ze ho nebavi byt spolu. Tento clovek nici obe deti.
Ak sa nechces rozvadzat, drzala by som obe deti od neho co najdalej.
A dcera neni jeho ? Lebo takéto chovanie muža vyzera že dcera neni jeho ale nikdy by som nedovolila takéto chovanie a synovi by som bola zastavila auto a capla by slm ho ja aby vedel že keď soferujes ešte aj nehodu mohol spôsobiť

Je jedno co by ktora urobila na tvojom mieste ked ziadna nie je na tvojom mieste iba ty sama..a nikto ti tvoje prava a potreby neobhaji, iba ty sama..tu sa mozes akurat tak vyzalovat..a myslim ze aj mnohe prispevky tu o tom,, ako by si ktora co nenechala..su v skutocnosti iba teoreticke uvahy..dobre sa to pise, nenechaj si, odid, sprav si poriadok, daj do laty, ale v realite v konkretnych situaciach je velmi tazke reagovat na agresiu spravne a racionalne..kazdy ma svoje emocie a je tazke ich uplne ovladat a robit iba to, co je vhodne a spravne, kym druha strana na vsetko kasle, ignoruje, lebo.vie, ze jej to prejde.a nema zaujem nic na sebe menit..nie vsetky zeny su v takej pozicii, ze mozu pohodlne odist od muza, starat sa same o deti, domacnost, chodit do prace, mat svoje byvanie a vsetko si aj financovat.
Mnohi chlapi by boli navyse v pohode s tym, ostal by im cas a peniaze pre seba, a.ziadne starosti, teda by.bola zena zarazena za dvoch, akoby bol otec neznamy..alebo naopak, chlap by robil prieky s detmi, manipuloval by ich..cize zase dvojnasobne starosti pre zenu - pretoze ak je to chlap, ktoreho musi opustit, aby mohla v klude zit.od takeho sa neda cakat nič dobré