Ako byť oporou priateľovi v ťažkom období?
Ahojte, s priateľom nie sme spolu dlho, dva roky. Prednedávnom prišiel o prácu a nasťahoval sa späť ku rodičom. Chcela som, aby sme žili spolu, ale povedal, že kým nebude mať riadny príjem v žiadnom prípade. Aktuálne je na PN a čaká na dva zákroky, lebo mu nie je dobre. Áno viem, že má bolesti, viem že mu je zle Viem, že sa bojí, že to bude niečo vážne, bojím sa aj ja. Viem, že nemá náladu a uzatvára sa do seba. Nikam už nechce veľmi chodiť, ak, tak iba na pol hodinku, lebo sa necíti dobre. Občas idem ku nim domov, ale nie na dlho, nemá náladu a je vyčerpaný. Schudol už dosť veľa kíl, vôbec skoro neje. Aj ja sa bojím o neho a to veľmi. Ale on on mi nepomáha. Neviem ako byť pre neho oporou, keď mi nedá ani príležitosť byť pri ňom. Mrzí ma to veľmi, chcem tu byť pre neho, ale nedáva mi šancu. Nechcem o neho prísť, ale odháňa ma od seba.

@maryetta on sa sťažuje každý deň, ale každý deň to nerieši. Dávala som mu x možností, ako to vyriešiť ASAP, bola by možná aj hospitalizácia na chire za účelom diferencionálnej diagnostiky, aby sa zistilo, kde je problém a ak to nie je malígne, tak to liečiť inou formou. Ale on si bude čakať na termín v júni, kde mu zase jeho lekár urobí jedno vyšetrenie a neurobí mu druhé. Chápem, že v celkovej anestézii je možno u neho problém, ale keby to išlo cestou, čo som mu chcela pomôcť, má to už dávno za sebou. Ja už naozaj toto nedávam ďalej.
@anonym_autor ja tomu chapem. Aj tak mas nervy a pzaj tu starostlivost. On to ale nechce.... Preco?
Ste spolu iba 2roky. Nie 20. Namiesto teba si vybral rodicov-ktorym je zrejme ozaj na starost. Mal by sam chciet. Takto s nim nepohne nikto. Ani ty ☹
Ja mam obrovsku paniku zo zubara. No viem ze musim. Kvoli sebe. Kvoli muzovi. Kvoli detom.... vzdy je za mnou niekto. A ak nie tak som tu ja.... pre koho to robim a vydrzim.
Tu sa tazko pohnes. Chces pomoct ale nedovoli ti...