icon

Ako byť šťastná v manželstve aj po rokoch?

5. mar 2024

Ahojte. Chcela by som si vypočuť vaše názory a požiadať o rady. Mám dobré muža. Sme spolu 15 rokov. Mame dve deti. On má pred 50 a ja pred 40. Manžel nepije, nefajci, venujem sa deťom, je skvelý otec. Voľný čas trávi s rodinou. Finančne vie rodinu nadštandardne zabezpečiť. Dokonalý muž na prvý pohľad. Avšak ja cítim po rokoch, že sme obaja veľmi iný a nie som šťastná, hoci by som mala byť. Manžel veľa pracuje. Každý večer. Nemáme žiadny spoločný romantický čas. Ked sme spolu, sú tam aj deti. Keď sme sami, tak riešime niečo pracovne alebo deti. Sex nevyžaduje a ani mu nechýba. Kvôli mne dal plánované tri dni v mesiaci. Kedy kvôli mne to máme. Chýbajú mi nežnosti, že si ma neprituli. Ja rada chodím na túry, spoznavam nové miesta, mesta, krajiny, tesilo by ma spoločne plánovanie aktivít. Aby sme sa z toho tešili. On voľný čas rád venuje ďalšej praci alebo rodinnej prechádzke s deťmi. Čoraz viac ma nahlodava myšlienka či je dobre, že vo vzťahu ostávam. Lebo je skvelý otec. Ku mne tiež nie je zlý. Síce je to ten typ, čo má vždy pravdu, je veľký pedant. Ale viem si predstaviť, že by som mohla ešte stretnúť niekoho, s kým by sme boli podobní. Plánovali vylety, boli aktívni, kultúrne žili, mali častejšie sex a áno aj spontánny ;) ... Proste boli viac kompatibilní. Manžela mám rada a vazim si ho. Ale mám pocit, že som akoby mentálne sama, chýba mi nejaké hlbšie prepojenie. Ako prestať myslieť na tieto veci a sústrediť sa na pozitiva? Čo keď budem umierať a budem ľutovať, že som si nedala šancu stretnúť iného človeka? Alebo budem ľutovať, že som deťom vzala možnosť byť s otcom každý deň? Alebo si poviem o pár rokov, že dobre, ze som vo vzťahu ostávam, že sa hrany pbtusoli?

Strana
z11
pralinka25
7. mar 2024

@matkahelka inak mozno to je tym ze on kontaktny nie je. mozno bol kratku chvilu svojho zivota ked fungovala chemia. mozno len nepotrebuje fyzicky kontakt vseobecne.
alebo ...
casto sa stava ze ten co nechce sex podvedome odmieta aj akekolvek dotyky a neznosti. robi to preto lebo sa boji ze by to druhemu dalo falosny signal ze bude nieco viac. nie je to tak vzdy ale stretla som sa s tym uz. tazko povedat co ma v hlave. mali by sa doma vazne porozpravat.
ked su spolu 15 rokov z toho 7 je to na bode mrazu kludne mohlo byt ze proste ked vyprchala ta ajsilnejsia chemia tak prestal chciet aj kontakt akykolvek.

autor
8. mar 2024

@pralinka25 je dosť možné, že vtedy prirodzene vyhľadával nejaky kontakt so mnou a keď už ta láska zmenila formu, nepotrebuje to... Čo už narobím. :/

derdia
8. mar 2024

Ale laska sa nemeria sexom. On mlze milovat, len proste nepotrebuje sex. Co je v podstate smutne, kedze zena ano.

petushka7
8. mar 2024

Na začiatku to bolo rovnako? Komunikovať treba určite bez zahmlievania, jasne povedat čo ti vadí. Ak nechce urobiť zmenu možno si myslí, že si jeho istota, nech sa deje čo sa deje. Ono človek až keď niečo stráca sa zamyslí aj nad sebou, že treba niečo zmeniť. Minimalne poradňu by som na navrhla…alebo otvorený vzťah, aspoň že ako zareaguje 🤭či sa v ňom niečo pohne.

123life123
21. sep 2025
@anonym_autor

@pralinka25 je dosť možné, že vtedy prirodzene vyhľadával nejaky kontakt so mnou a keď už ta láska zmenila formu, nepotrebuje to... Čo už narobím. :/

@anonym_autor ahoj prosím ta napis ako ste nakoniec dopadli....veľmi ma to zaujíma do bodky si opísala môj život. Je medzi nami 9 rokov rozdiel máme malé deti najmladšia ma 5m. Skúšam možné aj nemožné ale ja mam pocit ze on ma doslova nenávidí. Som zúfalá ponížená a doslova v koncoch

Strana
z11