icon

Ako byť šťastná v manželstve aj po rokoch?

5. mar 2024

Ahojte. Chcela by som si vypočuť vaše názory a požiadať o rady. Mám dobré muža. Sme spolu 15 rokov. Mame dve deti. On má pred 50 a ja pred 40. Manžel nepije, nefajci, venujem sa deťom, je skvelý otec. Voľný čas trávi s rodinou. Finančne vie rodinu nadštandardne zabezpečiť. Dokonalý muž na prvý pohľad. Avšak ja cítim po rokoch, že sme obaja veľmi iný a nie som šťastná, hoci by som mala byť. Manžel veľa pracuje. Každý večer. Nemáme žiadny spoločný romantický čas. Ked sme spolu, sú tam aj deti. Keď sme sami, tak riešime niečo pracovne alebo deti. Sex nevyžaduje a ani mu nechýba. Kvôli mne dal plánované tri dni v mesiaci. Kedy kvôli mne to máme. Chýbajú mi nežnosti, že si ma neprituli. Ja rada chodím na túry, spoznavam nové miesta, mesta, krajiny, tesilo by ma spoločne plánovanie aktivít. Aby sme sa z toho tešili. On voľný čas rád venuje ďalšej praci alebo rodinnej prechádzke s deťmi. Čoraz viac ma nahlodava myšlienka či je dobre, že vo vzťahu ostávam. Lebo je skvelý otec. Ku mne tiež nie je zlý. Síce je to ten typ, čo má vždy pravdu, je veľký pedant. Ale viem si predstaviť, že by som mohla ešte stretnúť niekoho, s kým by sme boli podobní. Plánovali vylety, boli aktívni, kultúrne žili, mali častejšie sex a áno aj spontánny ;) ... Proste boli viac kompatibilní. Manžela mám rada a vazim si ho. Ale mám pocit, že som akoby mentálne sama, chýba mi nejaké hlbšie prepojenie. Ako prestať myslieť na tieto veci a sústrediť sa na pozitiva? Čo keď budem umierať a budem ľutovať, že som si nedala šancu stretnúť iného človeka? Alebo budem ľutovať, že som deťom vzala možnosť byť s otcom každý deň? Alebo si poviem o pár rokov, že dobre, ze som vo vzťahu ostávam, že sa hrany pbtusoli?

la_dolce_vita
6. mar 2024

@nika1971 pekny a vystizny clanok..

venndy
6. mar 2024

Tento článok akoby som od slova do slova napísala ja 🙄
Ak chceš ozvi sa mi autorka..

luccija
6. mar 2024

Nechce sa mi čítať všetko...tak je bezkontaktný ver, že sú aj takí ľudia.Vydavala si sa z lásky veď to bola chémia...nikto už nebude taký ako bol na začiatku aj ty si sa zmenila.Po rokoch sa vždy nájdu chyby, ktoré sa Ti zdajú abnormálne veľké, lebo sa na ne sústredis.Urcite má tvoj chlap veľa iných dobrých vlastností.K psychológovi určite choď ty a uvidíš...ja som minulý týždeň tiež za niečo vybuchla a pár dní som bola ticho sme spolu 18 r namiesto toho, aby sa muž ospravedlnil či niečo vieš čo spravil?vymaloval 2 izby tie 2 izby, ktoré som chcela maľovať už pred rokom a vždy bolo prečo nie.To je jeho "ospravedlnenie" poznám ho pocity nedá najavo.To, čo píšeš, že raz by ten niekto vyfabulovany Ti neveril, že ho opustis...ty strašne žiješ v snoch.Verim, že sa cíti sama , ale tvoj muž nesedí na pive pracuje vedľa v izbe má zamestnancov zodpovednosť...nájdi si na večer svoje hobby choď cvičiť nečakaj, že on ťa bude robiť šťastnou.A určite choď k tej psychologicke

luccija
6. mar 2024

Píšeš žili by sme s budúcim partnerom aktívne výlety, kultúra, spontánny sex...kedy?keď budete mať tie tvoje a jeho deti?myslíš, že nájdeš tu spriaznenú dusu?po 40 tke má každý nejakú minulosť deti, puto, zranenia.skús to robiť so svojím mužom navrhni výlet, nesed a organizuj to ty.Jasne pokým sú deti malé fixujes sa na ne a potom zrazu sa Ti zdá, Ti niekto vymenil partnera nevymenil len ho vidíš inými očami.Mas očakávania a hovorím stačí jedna vec čo Ti vadí a budes ho stále porovnávať.Aj my sme ako jing Jang mne, keby niekto povedal o 2 hodiny ideme do Prahy utekám sa zbaliť môj muž by chytil stres načo, veľa áut, tam sme boli nevie žiť spontánne v praci musí plánovať a zo zmien je nesvoj.
Niečo sa mi rokmi podarilo obrusit a su veci, ktoré ma do nepricetna hnevajú.Ale určite idem rovnako na nervy ja mužovi 🙂
Z akej je rodiny vedeli vyjadriť emócie?alebo sú chladní?

lubkovaandrejka
6. mar 2024

@hugger Neriesil si tu nedavno,ze ci je nevera,ak chodis na MK, ked o tom partnerka nevie? Ze ci jej to povedat? Prepac, odoveci otazka 🙂

demodun
6. mar 2024

@luccija vieš ja si myslím, že autorka jeho chyby pozná a vie ich za ten čas tolerovať. Tu ide o to, že ju nevie ani objať, pobozkať. Proste cudzinec vedľa nej v posteli. A verím jej, že jej intimita chýba. Keď je človek sám, tak sa nejako na to nastaví. Hugger to dobre pomenoval 'Vo vzťahu ale vlastne sám.'
Verím, že výlety a pod vie absolvovať s kamarátkou. Ale intimitu s ňou riešiť nemôže, nebude. Aspoň si myslím 😁 😉

demodun
6. mar 2024

@lubkovaandrejka áno to bol on

grof_monte_christo
6. mar 2024

@luccija Psychologicka sa jej len pokúsi sa so situáciou vyrovnať, ale autorkin problém to nevyrieši, pokiaľ do poradne nepôjdu spoločne a nebudú to riešiť. Inak ostane stále sama.

venndy
Autor odpoveď zmazal
luccija
6. mar 2024

@grof_monte_christo ale ako čítam jej partner bol vždy chladnejší.Ja som mala partnera, ktorý mi nedal dýchať ešte aj TV sme pozerali, že ma musel držať boli sme spolu 4 r ja som sa dusila jeho láskou, lipnutim na mne.Tak viem pochopiť, keď niekto nemá rád veľkú intimitu a pod ..ona je kontaktná romantická on nie.Ale máš pravdu, ale dá sa to zmeniť, že jeho prejav lásky je možno iný?
A možno je manipulátor nechce rozbiť rodinu a je sebec hľadí len na seba preto píšem nech ide k psychologicke dostane iný pohľad
A možno je asperger, autista aj to je možnosť nemá rád dotyky už len to, že majú sex daný podľa kalendára je zvláštne.

oliolijanka
6. mar 2024

@autorka, je to inak, ako si myslis. Chyba nie je v partnerovi.
Ty nehladas nejakeho cudzieho muza, aby ti bol spolocnikom, ty hladas seba.
Nechaj manzela doma s detmi, kup si letenku napriklad do Barcelony a chod sama.
Dalsi vikend naplanuj vylet niekam do vöcsieho mesta na Slovensku. Sama s detmi.
Ked to zvladnes, budes vediet, co chces.

grof_monte_christo
6. mar 2024

@luccija Ano, skúsiť môže, aby sa vedela lepšie rozhodnúť, ale sancu, že by sa na základe toho zlepšil ich vzťah, nevidím. Buď pôjde cestou samostatnej jednotky a zameria sa viac na seba alebo od neho odíde.

lubkovaandrejka
6. mar 2024

@hugger nie,nie, len na tu otazku,co si polozil by ti ludia poradili asi inak v tom ci to mas ci nemas hovorit,keby si spomenul,ze uz ste rozideni. Ale ja to vobec nemyslim v zlom, tak prepac, ak sa ta to dotklo.

autor
6. mar 2024

@oliolijanka ja trávim dosť veľa času ako samostatná jednotka.

autor
6. mar 2024

@luccija nebol vždy chladnejší. Určite nie je narcis, ani autista, niečo sedí z aspergera, ale to tiež skôr vylučujem.

autor
6. mar 2024

@grof_monte_christo môj najväčší problém sú deti. Ako by to zvládli. Teraz majú celkom pohodu. Šťastné detstvo. Dobry vzťah s obomi rodičmi. A aj my sme pred nimi v pohode. Niekto tu napísal, že je tazke sa vzdat predstavy, že to bude lepsie. Napríklad spravím zo seba ešte atraktívnejšiu ženu, tak možno zacne žiarliť a bude pristupnejsi. My nie sme na seba zlí. (Väčšinou). Pozname sa 15 rokov. Len sme ako super kamarati.

autor
6. mar 2024

Už rozmýšľam štýlom, že mu poviem, že sa vzdam aj majetku, keď bude normálne prispievať na deti, nech si všetko nechá, len nech mám kľud a šancu.

autor
6. mar 2024

Mozno vtedy by z toho nebolo peklo.

lubkovaandrejka
6. mar 2024

Autorka,no co ti ppradit, je tazke. Keby som ti napisala svoj pohlad, tak by som sa opakovala po xy ludoch,ktori pisali predo mnou. Vo vztahu sa musia snazit dvaja,inak to nema vyznam. Urob zo svojej strany maximum, ale ak s nim nic nepohne, tak nemrhaj svojim casom. Zivot mas len jeden. Drzim ti palce, snad budes stastna.🌺

madeincssr
6. mar 2024

@oliolijanka take jednoduche to nebude. Clovek potrebuje zdielat zazitky, drzat niekoho za ruku, objat a prijat objatie, pohladit a byt pohladeny, pracovat spolu na comsi, okolo bytu, zahrady, domu... Sam (z hocijakych dovodov, hoci aj ako spolubyvajuci s byvalym partnerom, hoci aj ako dobrovolne osamely) clovek pravdepodobne "celkom stastny" nebude. Nahradza si to majetkami, nehnutelnostami, domacimi milacikmi a to vsetko mu potom stazuje az znemoznuje byt operativny, nepriviazany doma a nadvazovat kontakt s ludmi.

luccija
6. mar 2024

Šancu na čo?nájsť vysnívaného princa zabezpečeného, ktorý bude tvoj klon, bude mať rád teba, tvoje deti, teba atd?Ty sa strašne bojíš toho unikajúceho vlaku, veku, šancí však?

luccija
6. mar 2024

Ty si myslíš, že keď nebudete deliť majetok nebude to peklo?vieš si predstaviť, že muž si niekoho nájde a tá žena bude polku prázdnin s tvojimi deťmi atd?nie iba ty si nájdeš niekoho aj on s najväčšou pravdepodobnosťou a ešte môže mať aj ďalšie dieťa.Ty už niekoho máš v zálohe?a preto kalkulujes?

hugger
6. mar 2024

@lubkovaandrejka vôbec nedotklo, záujem teši 😌

madeincssr
6. mar 2024

@luccija tak zas ak su dvaja rozumni ludia, peklo to byt nemusi. Ani deti to tak nemusia vnimat, ak rodicia zostanu dobrymi priatelmi a dobrou mamou a otcom. Peklo byva casto spojene s delenim majetku. Nevieme vopred, ci ich potencialni novi partneri budu s nevlastnymi detmi a ich bio rodicmi (tymi druhymi) vychadzat zle.

oliolijanka
6. mar 2024

@madeincssr Nie, si to nepochopil. Autorka musi najprv najst seba a stratenu sebadoveru, az potom sa bude vediet rozhodnut spravne, az potom bude mat co ponuknut tomu inemu muzovi a az potom bude vediet posudit, ci jej chybala laska(zazemie) muza, alebo odvaha odist.

Ja si tiez myslim, ze nema zmysel ostavat s tymto muzom a ked zvladne postarat sa o seba a deti sama, odide.
Ale ked si da iba poradit na mk, tak neodide. Chyti sa tych zopar prispevkov, ktore jej poradia ostat.
Musi spravit nieco samostatne, tak ako to bude, ked bude rozidena. Potom sa bude vediet rozhodnut.

lubkovaandrejka
6. mar 2024

@hugger dobre, to som rada, to by ma mrzelo. Tak dufam,ze aj tvoj zivot sa bude uberat takym smerom, aby si bol stastnejsi a nasiel spriaznenu dusu. 🙂 Babka mojej kamosky tu svoju nasla az v 65tke,su spolu uz 15 rokov. S prvym muzom jej to nevyslo.

grof_monte_christo
6. mar 2024

@anonym Kvôli deťom je to určite ťažké, ale poloz si otázku, či dokážeš priniesť takúto obetu, mám pocit, že v tomto smere už teraz melies z posledného.

autor
6. mar 2024

@luccija nemám nikoho vo výhľade, v zálohe, ani nikde. Ďakujem vám všetkým za vaše názory a pohľady. Častokrát tu ženy reagujú - a to si nevedela/nevidela/nebol taký pred svadbou? No nie, nebol. Cítim sa oklamaná.