Ako často navštevujete rodičov a svokrovcov?
Ahojte, zaujimalo by ma, ako casto navstevujete rodicov a svokrovcov. My sme boli zvyknuti napr.v sobotu k svokre-cela rodina(ja,muz,deti) a v nedelu k mamine. Potom sme to okresali tak, ze 1vikend k svokre, druhy k mamine. Deti su skolaci, ja pracujuca, cez tyzden nestiham domacnost ani oddychovat. Varim si, ucim sa s detmi, chodime na kruzky. A ja sa tesim na vikend, chcem si porobit doma, niekam vybehnut s rodinou abo si len tak oddychnut. A tak neviem, kedy navstevovat svokrovcov/nasich. Navstevujete niektora svojich rodicov sama s detmi bez muza a zase on svojich rodicov len s detmi, bez Vas? Je po vikende a ja vobec nie som oddychnuta. 1den upratovanie, varenie, druhy den navsteva, ucenie. Na oddych a cas pre seba mi nezostala ani hodina. Chcem to dako vymysliet, aby sme boli spokojni vsetci. Tak ako to mate vy? Dakujem.
Kedysi sme chodili častejšiealebo som tam len deti odniesla 🤣. Teraz bývame ďalej (1.5h cca cesta) tak chodíme menej. Ale nikdy to asi nebolo vyslovene každý víkend.
Cez týždeň toho máme dosť, tak som rada, keď sme cez víkend aj spolu ako rodina a máme čas spraviť si svoj plán. Neviem si predstaviť stráviť každý víkend u starých rodičov. Kým boli deti menšie, stretávali sme sa častejšie - aj vonku, aby sa deti zabavili a oni poprechádzali. Deti sú v puberte, radšej idú von s kamarátmi, tak sa vídame ako to vyjde, väčšinou každý druhý víkend posedíme pri káve alebo sa niekde prejdeme.
Starých rodičov vôbec, dedo nedávno zomrel, na pohrebe som nebola. Žije ešte baba, s ktorou sa nestretávam. Rodičov raz za rok, raz za dva roky ako kedy. Nepotrebujem ich k životu.
A aby si niekto nemyslel, že som sviňa, takýto vzťah si so mnou vybudovali oni.
Návšteva starých rodičov nemôže byť oddych a príjemné chvíle?
Áno navštevujeme aj jeden bez druhého svojich rodičov, len s deťmi. Inak by sa to nedalo. Mame aj svoj život, svoje aktivity, plány, povinnosti... Takže ak mám napr. väčšie upratovanie alebo nákupy oblečenia cez víkend, muž ide len s deťmi. Ja zase občas vybehnem našim aj cez týždeň keď je muž ešte v práci. Inak sa to nedá, ak by sme mali chodiť spolu, videli by sme ich raz za 2 mesiace.
Väčšinou raz za mesiac nasi a dalsi vikend svokrovci, keď sme boli chori tak aj dva sme sa nevideli. Volame si cez videohovory,kontakt mame. Teraz možno pojdem len na otočku a ten druhy den ina navsteva, je to vás program, nie chodiť,lebo sa patri. Presne ako pises,unava,oddych,vlastne vylety,cas pre seba, už máte svoju rodinu.
@ja_bb len obe strany to vyzaduju. A ja to neviem sklbit. Uz aj deti odmietaju chodit k svokrovcom, bo je tam nuda..
@nikpa tak to skusim zaviest aj u nas. Ja mozem upratovat/na nakupy a muz s detmi k rodicom..
Rodicia sa mozu dozadovat, ale vy im nemusite vyhoviet. Mozno by bolo na case aby pochopili, ze vy ste rodina a ako taka musite mat cas aj sami pre seba, byt len vy s detmi spolu. A ked este aj decka odmietaju chodit lebo sa nudia, tak vam ako rodine to asi nedava to co by ste od budovania rodinnych vztahov ocakavali. Raz za mesiac k jednym, raz za mesiac k druhym. A zvysny cas travit spol ale nie spolocnym upratovanim. Nech si deti z detstva pamataju aj nieco ine ako nedelne obedy u babky a soboty s vysavacom.
Volakedy sme navstevovali kazdy vikend,ale to sme potom nemali ziadny cas na svoje zaluby. Teraz sa navstevujeme menej. V tyzdni ideme pozriet na chvilu,ak mame cas a chce sa nam. V nedelu chodime uz len vynimocne.
No mile to vyzadovanie, aj vy mozete vyzadovat, aby oni k vam prisli, nech nemusite furt vy chodit.
Ak nebývajú ďaleko tak choďte cez týždeň na 2 hodinky. Vyžadujú časté navstevy ... treba byť asertivny, že čas je len jeden. 1x mesačne v dnešnej uponáhľanej dobe sa dá zvladnut. Ak chcú častejšie nech sa zastavia cez týždeň večer. A kľudne sa podeľte kto pôjde s detmi, raz za 2 mesiace keď pôjdeš k svokrovcom úplne stačí. Veď oni chcú vidieť hlavne syna a deti.
S rodičmi kavickujem prakticky denne - kavickujem, ziadne hostiny. A so svokrou tak 2-3krat do mesiaca, tiež kavickujeme, žiadne hostiny na hodiny, kvôli ktorým treba riadiť. Nikto sa ale nezruti, keď máme program a niekedy neprideme, treba to narovinu komunikovať.
Takto, so svokrovcami byvame, cize vidime sa kazdy den, rodicov mam o ulicu dalej, k nim zajdem 2-3x tyzdenne, niekedy len pozriet v ramci prechadzky s malym, niekedy na hodinu na kavu, niekedy s manzelom posediet, ale určite nie každý druhy vikend (a to som na RD). Ak by som bola v tvojej situácii (ja do prace, dieta do skoly) obmedzila by som to na max 1 navsteva svokrovcov za mesiac a 1x rodicia... Lebo cez tyzden mate dost svojich starosti a vikend by som nemienila presediet furt u niekoho a ziaden oddych. My sme ako deti tiez nechodili za starymi rodičmi kazdy vikend, vikendy sme trávili ako rodina alebo sme proste boli doma a flakali s inymi detmi
@mantilka dakujem.toto som potrebovala citat.ze chcu hlavne syna a vnucata😁😁😁uz budem mat lepsi pocit, ked nepojdem s nimi😁😍❤️
So svojou svokrou bývam,takže sa vidíme denne.Ku svokrovi chodí muž sám s deťmi.
Mojich rodičov niekedy nevidím aj mesiac.Chodime k nim kto chce kedy chce.
Vyzadovat nech si vyzaduju,ako fakt,ved máte svoj zivot. Jednoducho povedat teraz si chceme oddychnut,mame taky plan,atď atď. Keď nebudeš vedieť povedat nie,zivot bude tazky 🙂
Ako vyjde ... my sme blízko seba ,takže s týmto problém nikdy nebol a vždy sme to mali tak,že najprv my ,potom rodičia. Teda kým boli vo veku,že sa vedeli o seba postarať a nevyžadovali pozornosť a hlavne pomoc.Ale zase ,vždy sa dôvod našiel na stretnutia, oslavy keď všetkých zrátame je to dosť do roka a buď oni k nám, alebo my tam.jA denne keď boli deti malé. Ale boli dni keď aj dlhšie nie ked sme v práci. Ale už im pomáhame, takže vždy sme s nimo keď sa dá, ale zase keď máme výlety vždy to nejako zariadime, aby niekto dohliadol na ne. Každý to má inak a záleží predovšetkým od práce. A dnes sú uz mobily takže aj to je veľká pomoc keď človek vie o druhom a nemusí chodiť stále.
No vidíš tak je čas na zmeny.

Preco by ste museli chodit cele rodina na navstevu? Preco musite kazdy vikend chodit na navstevy? Preco nejdete obcas na vylet? Preco musis upratovat v sobotu? Vsak skus trosku zmenit priority, zabit sobotu upratovanim, co to da vam ako rodine? Vykasli sa na sobotne upratovanie a varenie, zbalte sa, chodte a vylet. Najete sa v restike a upracete postupne cez tyzden po robote.