Ako často sa vidíte so svojimi vnúčatami?
Ako často sa vídate so svojimi vnúčatami?Je podľa vás normálne vidieť ich každé dva tri mesiace?vzdialenosť my a stará mať cca 10minut peso
Normalne je to co vyhovuje vsetkym zucastnenym. Ak sa jedna o tvoje nvuca, treba hodit rec s mladymi, ked sa jedna o starych rodicov vasho dietata, treba s nimi hodit rec tiez. Problem za vas nevyriesime, je to vasa kapusta
Každému ako vyhovuje. Ak potrebuješ častejšie vidieť vnúčatá, môžeš sa prejsť a navštíviť ich, ak čakáš, že príde babka k vnúčatám, tak môžeš ísť k nej ty aj s deťmi. Možno sa poteší.
Moja mama vidí moju dcéru nazivo 2x do roka, ale teda delí nás 1000km
Normálne je to ak to vyhovuje obom stranám. Sú babky ktoré nedajú dýchať a najradšej by boli nonstop s vnúčatami a sú babky ktorý stačí raz za dva tri mesiace
Podla potreby. Ak niekomu staci 2-3 mesiace tak v pohode.
K starej mati chodite raz za 2-3 mesiace?
Nuz, tu vzdialenost treba prekonat.
Len otazka je, kto raci ist tu druhu stranu iniciativne pozriet alebo obe strany cakaju, ze pride ten druhy.
Vyplakava
A keď mame povieš, že mami príď nás ty pozrieť pre zmenu, pozývam ťa na nedeľný obed, tak čo na to povie?
No, u nás je to normálne... 🤷. Nejak sa nad tým nevzrušujem, nevadí mi to. Ale teda nikto mi nevyplakáva, že ich nemôže vidieť, asi v tom bude ten rozdiel 🤔.
Niektorí starší ľudia razia teóriu, že deti majú chodiť za rodičmi.Mozno nemá rada tvojho muža, chce byť doma vo svojom, má doma mačku, psa a nechce ich nechať samých....alebo chce pokoj.
Koľko má rokov?
Prečo nemôže ísť s vami von, na zmrzlinu...ty si dcéra tak to je jednoduchšie sa opýtať aký je problém?
Nie každý starý rodič potrebuje u seba vnúčatá každý deň. Prečo k nej nejdete vy? Nezavoláš ku vám alebo na zmrzlinu? Či len čakáš kedy príde sama od seba?
Moja svokra ma teoriu,ze deti maju chodit za rodicmi a nie rodicia za detmi. Ale za tie roky sme ju naucili,ze ak nas chce vidiet,musi aj ona prist. Nie sme ochotni k nej stale chodit. Byvame 15 km od seba,svokra ma auto,soferuje.
Každý deň,Bohu vďaka.Neviem si predstaviť,že by som sa s nimi ,hoc aj,jeden deň nevidela.Vyhovuje to každej strane.My babka a dedko "omladneme",dozvieme sa všeličo zo škôl,výlety,hry a oni/rodičia/môžu chodi´t do práce.
A prečo keď býva mama od vás len 10 minút pešo tam aj ty chodíš len raz za 2-3mesiace?
@sense lebo sme chodili častejšie a aj tak to boli otrasné návštevy no snaha bola z našej strany. Ona je tiež presne takého razenia že ,,deti,,majú volať aj dôjsť ona sama od seba ani nezavolá. A na druhej strane keď sme chceli prísť furt nejaká výhovorka a potom ohovaracky po celej rodine že jej nedovolíme vídať dieťa.
@marca12 ani nás to nebaví. Chodili sme tam každý týždeň no furt nemala čas. Ona ide tam a tam. Tu k nám došla len raz bez ohlásenia a akorat vtedy keď sme neboli doma😅
@luccija je to 50tnicka žiadna stará tetuska. Jej sa nič nechce ona chce ísť ku kamoške no k nám sa jej nechce. Nie nemá žiadne zvieratá žije sama
@luccija nemá zmysel s ňou debatovať to tu už bolo xy krát ona sa cíti ako obeť. Jej sa treba prispôsobiť lebo ona je ,,staršia,,..to je jej citat
@sisaka nedôjde. Ona skritizuje každého jedlo všetko je nedochutene alebo moc slané,sladké atď takže to je passe.
Tak keď s nou ani z voza ani na voz tak nerieš. Zrejme skutočný záujem nemá. Aj také sú babky
A ak ti je to ľúto kvôli dcére tak sa premôž a chod, je to predsa tvoja mama
@sense ju jediné čo zaujíma sú fotky. Nech môže kamoškami ukázať alebo v práci sa pochváliť🙈
Haha. To je ako moja matka. Byvam od nej 200m. Nebavime sa spolu zo zavaznych dovodov, ale ked prejavi zaujem o vnucata, tak s tym nemam problem.
A tiez sa stale stazuje, ako je s nimi malo.
V praxi to je vsak tak, ze minule sme sa napr stretli nahodne v meste. Hned zacala deti lanarit, ze maju ist s nou k nej. Povedala som jej, ze mame program teraz, ze mozu ist deti potom, alebo kedykolvek pocas vikendu.
A uz sa neozvala. To bolo mesiac dozadu 🙂

Nezvycajne to nie je.