icon

Ako chrániť deti pred toxickými starými rodičmi?

2. apr 2024

Ahojte. Naša situácia je zložitejšia , budem sa snažiť objasniť to prehľadne. S muzom máme veľmi dobrý vzťah, vo všetkom sa podporujeme a manžel je už dva roky na veľmi zložitej ceste ako sa vyrovnať so svojím detstvom a zároveň máme syna , ktorému je úžasný otec a snaží sa zo všetkých síl aby na neho generačné chyby už neprenasal. Môj manžel má extrémne narcistickych toxických rodičov , diktátorských a schopných nátlaku a psychického týrania nevídaných rozmerov. Mužov brat ušiel pred nimi do inej krajiny a môj muž sa odsťahoval a odišiel z domu so mnou tiež tak rýchlo ako sa dalo. S muzom sme 16 rokov spolu, preskákali sme si od nich naozaj ohromne množstvo zákernosti , ja som sa s nimi veľmi nestykala kôli tomu, muž tiež veľmi obmedzene. Treba povedať že môj muž je veľmi dobrý človek, taká tá povaha čo sa nerád hada , neznáša konflikty, až v dospelosti prichádza na to že sa dá povedať nie, učí sa nastaviť si hranice. Je to tichší dobrák , skrátka. Keď sme čakali syna , povedali sme si že možno jeho rodičia ako starí rodičia budú iní, lepší...snažili sme sa nastaviť sa tak, že to robíme pre syna a zaslúži si starých rodičov , aj my sme mali starých rodičov a boli a sú to nádherné spomienky, nechceli sme syna o tento druh vzťahu pripraviť iba pre problémy nás dospelých...mysleli sme si že to zvládneme že kombinácia ,,vnuk ich zmení,, spolu s tým že sme mali s mužom spoločné hranice aj predstavu o vzťahoch , že to zvládneme..ale totálne nás prevalcovali, robili nám naprieky, naše hranice absolútne nerešpektovali ba čo viac, mali pocit že keďže s mužom niekde urobili chybu keďže sa ,,na staré kolená ,, buri a ,,otravuje,, s nejakými hranicami,
Tak pri našom synovi to ,,napravia,,.. boli dni kedy nám volali nonstop čo a ako robíme, chceli počuť čo som jedla aby som im vnukovi nerobila zle aby som nejedla to a hento a podobne...prišli neohlásene a keď som akurát dojčila , povedali že nech si vnuk zvyká a nech im ho odovzdáme , že ja si ho môžem kojit kedykoľvek a nech si už konečne nájdeme režim lebo,,minule,, sa tiež kojil že nech ich týmto nevydieram...syn mal vtedy pár týždňov...a ja som sa snažila vôbec rozkojit , od pôrodnice som si odsávala mlieko lebo nejak sa syn nechcel prisat a stimuláciu som potrebovala robiť často aby mi mlieko neodišlo...
Keď sme im ho raz dali pokocikovat kým som išla na kontrolu ku gynde, mal vtedy 4 týždne , sľúbili nám že pôjdu do parčíku ( bolo leto, tak nech je syn na vzduchu a tieni)..oklamali nás a pochodili s ním toľko návštev, susedov vrátane malých detí , všetci si ho pochytali pofotili sa s nim, môj syn čo sa narodil predčasne a jeho imunita bola na bode mrazu..🙁 keď sme to zistili vynadali synovi že je idiot že decko si nemá schovávať ale sa ním pýšiť kým je takýto že potom keď bude väčší p ňom nikto neštekne ...synovi museli strihnut obe uzdicky, nakolko to kojenie stale nebolo dobré, ked sme isli z kliniky, mal chudak krvavu pusu, a bol unaveny z placu a bolesti pri strihani, chcela som ist co najskor domov a kojit ho aby ta bolest rýchlo presla, sama doktorka povedala ze treba hnedskusat to prisatie... ale opat nas cakali doma pred branou, ze nech si uy konecne nevymyslame, nech im ho dame, oni dosli iba na to a ze na papulu dostane este velakrat ze mu bude krvacat tak nech z toho nerobime vedu, i tak su to novodobe praktiky a keby som bola schopna matka kojim ho aj bez toho z ze za ich cias taketo blbosti ako odsavacky, uzdicky a podobne deniliny nikto neriesil a kojilo sa... treba povedat ze tak ako kazda mamina asi ma nejaku uzkost moja najvacsia bola od porodnice ze syn bude hladny, strasne som sa bala ze o mlieko pridem, ze bude stradat ze bude hladny, bola to moja nocna mora..
Odvtedy sme nášho syna nepustili z rúk, mali sme veľký konflikt a pár mesiacov sa nevideli vôbec, skončilo to tak, že zo všetkého obvinili mňa že manipulujem mužom, muž sa za nás postavil, v skratke , vykrical im všetko čo ho celý život bolelo a nadobudol konečne sebavedomie , vďaka synovi , aby toto on nezazival ani zo strany starých rodičov... Aj za cenu že ich nebude mať. Situáciu potom pár mesiacov riešili iba oni, muž si našiel psychológa a chodí na sedenia aby sa vedel s týmto všetkým vyrovnať, s rodičmi má chladný vzťah ale udržiava to na úrovni ktorá je pre nás prijateľná, raz za dva tri mesiace ich ide aj do synom na hodinu pozrieť... Teraz som znovu tehotná , čakáme dievčatko. Treba povedať že svokra bola veľmi urazená keď sa dozvedela že naše prvé bábo bude syn lebo ona už dvoch mala a chcela už aj dievča...teraz keď čakáme dievca , bojím sa že bude o to viac bojovať o stretnutia , a keď vieme ako to dopadlo pri synovi, obaja s mužom sme si istí že minimálne kým nebude mať bábo aspoň pol roka , chceme mať od nich pokoj, nechcem svoje bábo púšťať z rúk a z dohľadu na neho, aj keď mužovi dôverujem ale cítim to tak že bábo bude kým bude maličké proste iba s nami. Bojím sa že syna očividne odstrcia a on nebude rozumieť tomu prečo. Bojím sa že si súdne vynutia stretávanie aj osamote , bez nás a nedá sa mi už ani spat ako sa bojím že nám dcerku prakticky vezmú.su to zlí ľudia zákerni, vnúčatá ich nezmenia k lepšiemu a ja cítim že potrebujem našu rodinu ochrániť. Už pri synovi sa vyhrážali že zvážia súdne kroky aby ho mali . A ja keď si čítam niektore storky že starým rodičom súd odklepol tri krát do týždňa hodinu osamote a podobne tak ma chytá panika a reálne uvažujem že sa odstahujeme celá rodina na druhý koniec republiky... Ja toto proste nedám...muž hovorí že ak to urobia , nadobro u neho skončia ale to im už bude jedno oni už muža berú ako ,,pokazený,, kus a keď získajú našu dcérku, budú sa realizovať na nej a po mužovi ani nesteknu... Dosiahnu svoje, nás porazia a budú mať voľné pole Na vplyv na naše deti. Prosím vás ako ste dopadli vy, čo vás dali ,,starí rodičia,, na súd ? Dostali moznost aj pri tak malinkych deťoch , na stretnutia osamote ? ja som úplne v koncoch s týmito myšlienkami, som na rizikovom , v 5mesiaci a pár krát som krvácala takže musím sa snažiť byť čo najviac v kľude ale toto nejak nedávam neviem sa ukľudniť a spracovať to že nejak bude.. ešte o Tom nevedia že čakáme lebo ten nátlak si ani neviem predstaviť , zvažujeme s mužom že im to nepovieme aspoň kým bábo nebude mať toho pol roka ale muž povedal že má obavy aby potom neboli ešte viac odhodlaní nás zničiť...obaja máme strach , na jednej strane už vieme že sa dokážeme postaviť ale na druhej strane chceme iba rodinný pokoj a nie stále s niekým bojovať a keď nás niekto bude nútiť robiť to čo ako rodina nechceme a nevieme vystáť, a docieli to súdne , je to hrozne nefér že sa nebudeme môcť ani obrániť a niekto tak zlý získa naše deti , rozhodne o Tom niekto kto nepozná celý backround ... Naše deti budú počúvať ako sú ich rodičia idioti a ja plačem len si predstavím ako mi budú ponižovať syna tak ako kedysi môjho muža , ako sa bude cítiť a čo to a ním urobí...môžete prosím zazdielat vaše skúsenosti ? So súdom a podobne ? Veľmi sa bojíme 🙁dostali ste vobec sancu sa nejak branit ? bralo sa do uvahy nejake ,, dokazy,, ? svokra je psychiatricky pacient, na liekoch... poslali nam niekolko listov, v ktorých nas ociernuju a zaroven vydieraju ci ponizuju,.. muz ma smsky, kde na neho slovne utocia, vulgarne mu nadavaju ze neprisiel so synom podla dohody a ze to posral ( vtedy ostal maly chorý a po telefone to nepochopili, trvali na stretnuti aj tak ) .. pocas mnohych stretnuti sa koniec stretnutia vzdy zvrtol do stavu, ze pri odchode na mojho muza pred ocami mojho syna obaja kricia, ponizuju ho a diktuju mu svoje podmienky... lenze toto su uz veci ktore su slovo proti slovu a ja neviem ako sudcovi dokazat ze nechcem aby toto videli moje deti aby poculi ako sa bavia s ich tatinom, alebo nadavaju na ich maminu ( na mna reaguju vulgarizmami) ... v poslednej dobe tu vzniklo viac tem ohladom sudnych prietahov so starymi rodicmi avsak nas pripad tu uplne nieje navyse neviem ako to dopadlo, je to predsalen na dlhsie.. ale priamo na zivote nasho syna neohrozili a za to som sice bohu vdacna ale v tomto pripade asi budeme tahat za kratsi koniec, lebo sa ,, nicoho nedopustili,, ak mate, prosim dajte sem skusenosti nech su akekolvek, nech sa na to viem pripravit.. ta neistota je hrozna.. vopred dakujem.

autor
2. apr 2024

@hopsas ale veď ja nikde netvrdím že nič robiť nebudem, nechápem kde si nabrala že nič nerobím len fnukam...chcela som skúsenosti reálne ktoré sa udiali, zatiaľ je tu jedna predaná skúsenosť a jedna priama... Všetci mi tu radia iba všetko utať a čakať či mi príde to predvolanie... Poprípade sa mám ďaleko odsťahovať, čo nieje také jednoduché aj keď máme sto chutí to urobiť, máme tu moju rodinu, ktorá by si nezaslúžila náš odchod, manžel tu má prácu ktorá nás živí a ja som tehotná , máme tu zázemie , postavili sme si tu dom a pokiaľ by súd rozhodol , diaľka mi nepomôže, stretávanie bude musieť prebiehať takže by som sa vzdala našich životov úplne zbytočne... Ale ešte iné riešenie tu zaznelo ktoré odmietam podľa teba ? Chcela som sa poradiť s ľuďmi čo si tým prešli aby som vedela priebeh toho súdu aby som vedela aké mám možnosti sa brániť, nechcem odtiaľto utiecť a nebránit sa... Takže nerozumiem prečo som ťa akože nahnevala a čím hlavne...

autor
2. apr 2024

@hopsas okrem toho keď ju budem riešiť tak ako ostatní radia ako jedinú radu čo tu zatiaľ mám , že všetko odstrihnúť, tak ten súd si privolam už definitívne...môžeš mi povedať z tvojho pohľadu ako si týmto pomôžem ? V čom presne to je vyriešenie mojej situácie a koniec fnukania ? Že sa stane to čoho sa obávam ? Či potom už budem mať väčšie právo sa báť , dovtedy nemám nárok zisťovať situáciu a radšej tomu predísť ako riešiť súd v rodine ?

sevrin
2. apr 2024

Autorka po tvojom príspevku mi už aj Gestapo pripadá ako milosrdní bratia v našom miestnom hospici.
Treba konať rázne a nebáť sa ich. Nemáš čo stratiť, ak to nebudeš riešiť tak Gestapo budeš mať na krku do konca života.

makodob
2. apr 2024

Autorka, je to zložitá situácia, ale tvoj strach je obrovský. Strach je zlý radca! Skús terapiu aj ty, s tým strachom treba pracovať. Veď sa presťahujte, nech si manžel nájde prácu úplne v inom meste, ďaleko od nich. Alebo choďte do Čiech a začnite od znova. A je to úplne normálne, že sa ľudia sťahujú za prácou aj do zahraničia. Niektorí starí rodičia vidia deti po rokoch. Možte mať s nimi videohovor, bez kontaktu. Stále je právo rodičov vačšie ako starých. Ja by som vyžadovala posudok na ich psychický stav- lebo toto je ťažká manipulácia. Držím palce ❤️

rorino
2. apr 2024

Skús priamo rodinnú poradňu,skôr ti pomôžu z právneho hľadiska.Kazdy je iný,čo platí na jedného,nemusí na druhého.Vela šťastia prajem

hopsas
2. apr 2024

Autorka ...a opäť to robíš ...píšeš že ako si definitívne privolas súd...ale ty reálne vôbec netušís či sa to naozaj stane, ale si schopná tvrdiť že niečím čo spravíš si privolas súd ...a opäť opakujes ako sa stane čoho sa obavas...ako hovorím komu niet rady tomu niet pomoci ..skrátka fnukaj ďalej a čakaj na inú radu. Ale iná rada.ako.pretat kontakt nie je. To si azda už pochopila

ahhola
2. apr 2024

Teeeda, tie dva kusy sa nasli rovnake, ci jeden po case zrkadlil toho druheho a nie aby sa horsi prisposobil lepsiemu, ale lepsieho vytiahol na svoju ubohu uroven... Toto su ludia na vyskum... Uz len ich ponuknut komore psychyatrov👿
Ty sa hlavne ukludni, prijimaj den za dnom v polahode k vitaznemu koncu bez prizraku narusenych svokrovcov. Muz je jedinacik, ci stihaju srotovat viacero deti?

autor
2. apr 2024

@hopsas tak azda si môžem dovoliť povedať že ich poznám viac a lepšie ako ich poznáš ty a ak ti z mojich príspevkov nieje jednoznačne jasné že sú skrátka schopní kadejakých veci a tieto vyhrážky sme tu mali už pri prvom synovi , lebo sa podľa nich nekonalo všetko , tak teraz keď podľa nič nebude nič môžem jednoznačne povedať že týmto ich iba naseriem a ešte im dám aj dôvod má má ten súd naozaj dať lebo utnut všetko , z hľadiska práva nemôžem...hádam sa nebudem hádať a obhajovať s niekým cudzím , čo dane osoby nepozná ... A stále som sa nedozvedela čo je na hľadaní informácií a príprave fnukanie ale v poriadku. Som už dosť stará na to aby som vedela že nemusím chápať všetko na tejto planéte...

doriiis
2. apr 2024

Autorka....ja vlastne nechápem,načo chces odpoveď.Nato,že ste predposrati zo svokrovcov? Alebo načo vlastne?

autor
2. apr 2024

@doriiis na to, že má tu najprv osocujes že nič nerobím, potom že fnukam, a potom ze vlastne načo sem píšem že aj tak sa to nestane...a keď sa ťa pýtam na základe čoho si to myslíš tak kladies iba ďalšie otázky , inak nič. Niesi ťa čo má skúsenosti, niesi ťa čo sa má odsťahovať iba kôli zlobe dvoch ľudí, dokonca niesi ani odborník na rodinné právo a očividne ani nechápeš že nemôžem v tejto situácii konať proti právne, tzn proti právu iných...čiže tu na mňa útočis pričom nemáš skúsenosť a ani pochopenie s mojou situáciou.. takže vlastne máš pravdu, konkrétne od teba nepotrebujem už počuť( čítať) nič lebo okrem výsmechu a osočovania z niekoho zlej situácie si tu nič nepredviedla a ani nepomohla. Tak azda som ti vyfňukala dostatočnú odpoveď.

veronicka88
2. apr 2024

Uf strach ide z každého tvojho slova. Prosím urob pre svoje deti jednu dôležitú vec.ukaz im že sa v živote hovorí NIE a že sa ľudia nemajú nenechať tyrat,vydierať,fyzicky ani psychicky. Nemajú v hlave čierne scenáre. Niekedy sa dostaneme k správnemu riešeniu cez ťažšiu cestu. Na čo sa máš pripraviť ti povie právnik. Nič lepšie ako kontaktovať ho nemôžes urobiť.

simca06022011
2. apr 2024

podla mna ste obaja velmi posr***ti zo starych, proste by som ich odstrihla, nekontaktovala, neriesila, nemam cas, nemam chut a vybavene. Uz na zaciatku, mne keby raz zavolali co som jedla a co som robila tak ich umiestnim, ze viac si ani len usta neotvoria na mna... Este aby som im vysvetlovala :D Jasne ze su to "diktatori", ked sa im nik nepostavi, vsetcisa im prisposobujete aj v dospelosti a klaniate. Ja mat zle detstvo, dnom ako odidem z domu, sa mi ani len nedovolaju...

Cize prestante sa triast, dokazy si nechajte ake chcete a zbierajte co chcete, vy si zacnite zit svoj zivot a od toxickych ludi sa odstirhnite. neverim ze bratia chodia k psychologom, maju problemy, a tym im radia aby s takymito ludmi boli nadalej v kontakte. Ste dospeli ludia.

Popravde TY by si ich ani poznat nemala, ani nemala chciet poznat. Ak mi niekto nevyhovuje, nie je tej sily aby som vobec bola v kontaktne s nimi.
A co ze si privolas sud, myslis, ze ti niekto pride zobrat dieta, o tkore sa staras lebo stary rodicia si dupnu? :D Sa odstahujte na druhy koniec slovenksa a ak chcu nech pridu raz za 3mesiace na navsetvku na otocku...

ahhola
2. apr 2024

Skus si najst iniciativu Zmazani ridicia, teba sa to sice nijako netyka, ale je tam vsetko o sk pravnych principoch☢️
V skratke, zena matka bola v 3 rokoch dietata vyhodena partnerom z ich domova a odvtedy jej nedava syna, dnes ma cca 10.rokov,rozsudky v jej prospech zo Strasburgu, ze chlap je povinny a blabla, total ignor. Po rokoch boli na kaficku a vraj jej ho da, za n ejakych podmienok, ze zmaze a skonci s celou iniciativou (ona mysli, ze preto, aby maly po case to nenasiel a nezrovnak si v hlave to, co mu tvrdi tatko, ze ona nema zaujem o neho a opak je pravdou, bojuje ako lev) nechcela tam povedat, ze jej EXO je velke zviera kdesi a vzdy si kazdeho kupi a advokati mu dzobu z ruky, pravo-nepravo, dolezity je cash. Takze si to nemusis predstavovat tak, ze sud im vyhovie, na druhu stranu, ked budu dobre platit, bude dobre rozsudky (pre nich👿👿) najdi na yt Kamensky, 1.4.,ked mas zaujem urobit si obrazok o sk rodinnom neprave. Mm, ake profesie maju ti dvaja, bachar a exekutorka,? skromny tip. 😅

doriiis
2. apr 2024

Autorka....asi si ma s niekým mýliš.Ja som ti podala moju vlastnú skúsenosť.Snazim sa ti radiť,že možno súd bude jediná cesta vo vašom pripade.Ale ako,chces.V tomto momente som prestala mať záujem cokolvek ti ďalej radiť. Maj sa

daniela2629
2. apr 2024

@luciaruz Maximálny súhlas!!!
Ukončite vzťahy čím skôr, aj keby ste mali niekam utiecť!!! Oni sa nikdy nezmenia, tiež vlastná skúsenosť.. Navždy budete u nich Vy tí najhorší, aj keby ste im priniesli modré z neba, nezmenia sa!
A ak to budete naďalej trpieť, začnú tým trpieť aj Vaše detičky a to dúfam nechcete..
Len Vy, manžel a detičky ste tí najdôležitejší, je to Váš život, nedovoľte nikomu na svete zničiť Vaše šťastie!!!❤️

autor
2. apr 2024

@simca06022011 tak brat sa nestretáva žije svoj život v zahraničí, raz za čas si zavolajú , to je všetko. My bývame v rovnakom meste ..a čudovala by si sa, ale psychologovia práve vždy rádia ( teda aspoň im obom ) aby si stanovili hranice ale vzťahy úplne odstrihnúť neodporúčajú, aby si to obaja jedného dňa nevycitali vraj, definitíva prichádza až so smrťou ( v skratke povedané ) a teda aj pre nich je lepšie so vzťahmi pracovať aby sa to naučili aj do budúcna a naučili to aj svoje deti... Že zutekanie resp koniec vzťahov by v nich nevybudovalo schopnosť pracovať na niečom aj inokedy ale naopak, vždy by už len zutekali pri problémoch... Je to samozrejme všetko parafrazovane, tých stretnutí niesom zúčastnena takže to je viac menej prerozpravane...manželovi nepridáva ani fakt že to rieši až ,,veľmi dospelý,, jeho brat zdrhol a spracúva to od mladšieho veku, obaja sú inej povahy takže inak to aj vnímali no...

ahhola
2. apr 2024

@doriiis pises nikde v uz ac o vasom toxikovi, daj link pls😇

doriiis
2. apr 2024

@ahhola ...čo?

ahhola
2. apr 2024

@doriiis 14.10."co pises

doriiis
2. apr 2024

@ahhola ...a čo s tým? Prosím ťa vyjadrí sa normálne,čo chces

matullienka
2. apr 2024

Skús sa dohodnúť s mužom, že on raz za 2-3 mesiace vezme syna a pôjdu na chvíľu pozrieť starých rodičov, keď bude malá väčšia vezme aj malú. Vždy by som im predtým napísala sms a y som mala pre prípadný súd dôkaz, že ste styku nebránili dokonca iniciatíva išla z vašej strany. Ty ich do vášho domu nemusíš pustiť vôbec. Čiže budú stáť pred bránkou? Smola mali ste sa ozvať skôr, teraz máme iný program. Dovidenia.
Hlavu hore, žiadny súd nedá takým starým rodičom stretávanie bez vašej prítomnosti pokiaľ budete mať svedkov ako sa správajú, správali. Správy od psychológa tiež veľmi pomôžu. Aj tu su témy kde sa to rieši. Minule v jednej mamička odpísala,že babka súd prehrala a oni teraz podávajú na súd o úplný zákaz styku.

ahhola
2. apr 2024

@doriiis ci niekde storka o tom, preco nemoze do vasho domu, ako chcel byt s vnucencami viac, ako mu bolo vymerane... Atd. Kebo pises len o svokrovi, je vdovec, je to zaujimave, ak sam dedo mal zaujem o vnucence.. Ale tvoja vec, to len v ramci temy ne/Bojime sa svokrovcov.

simca06022011
2. apr 2024

no tu sa presne potvrdzuje, ze moja predstava o pomoci kopy psychologov je uplne pravdiva. Preto kazdy co sa zbavi toxickych ludi v zivote, citi taku ulavu a ozdravenie... lebo definitiva prichadza az smrtou a netreba palit mosty... Bola tu aj niekde debata kde dobreze nie tyranej zene psychlogicka neodporucala odchod...
Vy by ste utekali pre zachranu vasho zivota a zdravia od takychto ludi, tu proste nie je ake problemy riesit. Vy potrebujete rodinny pokoj, vasej malej rodiny a nie svokrovcov. Nezmenia sa.. ale ked sa chcete roky nervovat, tak mozete cakat zmenu.. roky.. a zaital si privodit aj ine zdravotne problemy zo stresu a obav. Je jedno kedy to muz zacal riesit a neviem co, rozum uz ma, dospely je... tresne si po stole, raz zacnu po nom vrieskat buchne dverami a viac sa neukaze. Moj chlap by si toto nikdy nenechal robit v dospelosti. Proste raz odisiel, viac nad nim nik nema co vladnut a rozkazovat. Ale to sa musi on sam nastavit na to, bud chce chodit po lekaroch a dufat v zazrak, alebo si naozaj pomoze a proste to co mu skodi, amputuje.

autor
2. apr 2024

@doriiis nie nemýlim si ťa, napísala si že tvoj svokor nieje taký psycho ako môj, že on síce niečo chcel ( je mi jasné že moji svokrovci tiež nepôjdu na súd s 1* mesačne ale budú chcieť viac) a súd ti priklepol raz za mesiac. Ja sa ti snažím vysvetliť že my chceme odstrihnutie úplne lebo raz za mesiac je stále viac ako doteraz a je to úplne cez od toho čo chceme, utnut vzťahy, čo je ale iba ideál lebo podľa zákona si takýto luxus nemôžem dovoliť. A ty mi na to píšeš už iba to obohrate o fnukani. Tebe to vyhovuje ako to dopadlo a je to super, že si spokojná a prajem a v dobrom závidím. Ale mne nevyhovuje že budú moje deti chodit k takým ludom čo i len raz za mesiac a už vôbec nie že stretnutia budú môcť byť u nich doma, kde môj muž zažíva to čo zažíva ( a áno v niekoho očiach je slaboch obaja sme, ale to čím si prechádzal počas života ako veľké pokroky urobil za posledné dva a pol roka , je to práveže hero, nie slaboch lebo zutekať na druhý koniec republiky je z niekoho pohľadu eazy ale on neobetoval našu rodinu a zázemie iba za to aby mal pokoj, ale postavil sa tomu a teraz za to pikame vyhrážkami na súd )...čiže iba toľko , keď si presvedcena o Tom že máš rovnakú skúsenosť , tak by som ocakavala pochopenie ale ty mi tvrdis že to ako to máš ty je dobré a basta...a to mi, prepáč, nieje po vôli.

doriiis
2. apr 2024

@ahhola ...storka nie je.Preco to chcel? Lebo sa nevedel zmieriť s tým,že kašleme na neho.Lebo si myslel,že moze a smie a že bude s mojimi deťmi robiť čo chce.
A prečo dostal taký čas? Lebo ani súd mu neuveril,že to chce kvôli deťom,ale kvôli tomu aby ukázal,že môže.
V našom dome nebol,lebo tu nemá čo robiť.Mna nemusí a ja ho sem nepustím.
Nie je vdovec,je druhýkrát ženatý,jeho ex moja svokra býva tu v dome s nami.

doriiis
2. apr 2024

Autorka.....myslím si,že keby prišlo na súd,tak nedokážete vybojovať absolútny zákaz.

bosorkabb
2. apr 2024

Z každého tvojho slova ide strach a to toxických ľudí priťahuje.
Nauč sa s mužom povedať NIE.
A k otázke. Súd im nedá vaše deti tak ako si myslíš. A ak už sa nejak veľmi bojíš tak si nájdete dobrého právnika ktorý s nimi vytrie podlahu súdu. A vybavené.
Odstrihnite sa od nich čím skôr. Inak ubližuješ len svojej rodine nikomu inému.

daniela2629
2. apr 2024

Rozumiem..Ale psychologovia sú na vzťahy a rôzne povahy školení a každý jeden vzťah čo riešia neberú osobne a preto sa im "dobre" radí.
Aj ked to samozrejme nemyslia zle a nič osobné proti nim nemám. Ale je úplne iné, keby niečo riešili vo vlastnej rodine a na vlastnej koži..
Tiež každý máme úplne inú povahu a rady typu: neukončit vzťahy, pracovať dlhé roky na nefunkčných vzťahoch, vydržať dlhotrvajúce trápenie, nemajú zmysel.
Vás to môže poznačit nielen psychicky ale aj fyzicky! Nehovoriac o detickach, ktoré budú všetko celé roky vidieť a vnímať Vaše trápenie..
Ak Vás hocijaký vzťah aj napriek snahe dlhodobo len ubíja a ničí, tam je ho potrebné ukončiť!! Energiu a silu si šetrite pre ľudí, ktorí Vám zato stoja, no najmä pre svoju rodinku..
Aby ste si raz mohli povedať, že ste žili svoj život podla seba a nie život ako si ho predstavoval niekto iný. Strašne Vám držím palce a rada na záver, myslite hlavne na seba a na svoju rodinku, nikto iný nieje dôležitejší!!!

ahhola
2. apr 2024

@doriiis ale mozu natahovat cas, vid moj prispevok o Vymazani rodicia, raz sa ospravedlnia, raz nemoze advokat, obstrukcie sa robia bezne a vedia to natiahnut do nejakeho veku deti, kedy uz budu vyformovani bez tych 2 starych psychosov s uz nenapachaju tolko skody + podlomene zdravie, staroba, vybojnost ochabne, mozno. Rovnakymi prostriedkami ako ten chlap eliminoval ex, dobru zenu a matku, tak mozu idpalit dvoch explozivnych psychopatov a na sk je spolah v prokrastinovani, pokiak to nedostane nejaky premotivivany judge😀

ahhola
2. apr 2024

@ahhola to je k prispevku 15.14."